×
سیاسی
شناسه خبر : 193497
تاریخ انتشار : جمعه 1403/07/20 ساعت 11:21
پزشکیان: ادبیات مشرق‌ معرفت و اخلاق را به نمایش می‌گذارد/ عمق بحران غزه خارج از توصیف است

پزشکیان: ادبیات مشرق‌ معرفت و اخلاق را به نمایش می‌گذارد/ عمق بحران غزه خارج از توصیف است

رئیس جمهور در همایشی در عشق‌آباد با تاکید بر این که میراث فرهنگی مشترک ایران و ترکمنستان، بستر صلح و توسعه پایدار است، گفت: ادبیات مشرق‌زمین زوایای نوینی از معرفت و اخلاق را به نمایش می‌گذارد.

نورنیوز - گروه سیاسی: رئیس جمهور صبح امروز جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ در همایش بین‌المللی «ارتباط متقابل زمان‌ها و تمدن‌ها-مبنای صلح و توسعه» که به مناسبت بزرگداشت سیصدمین سالگرد مختومقلی فراغی شاعر شهیر ترکمن برگزار شد با تاکید بر این که میراث فرهنگی مشترک ایران و ترکمنستان، بستر صلح و توسعه پایدار است، گفت: ادبیات مشرق‌زمین زوایای نوینی از معرفت و اخلاق را به نمایش می‌گذارد.

مسعود پزشکیان افزود: در قلمروی بزرگ سیاسی- فرهنگی که امروز ایران و ترکمنستان در قلب آن جای گرفته اند و در زمان سلجوقیان و شاعران و تاریخ نگاران سرحد آن را از جیحون تا فرات و گاه از کاشغر تا حلب ذکر کرده اند، از دیرباز مردمانی با صلح و صفا زندگی می کنند که با وجود گوناگونی و تنوع در قوم و زبان، میراث تمدنی و فرهنگی مشترکی دارند

رئیس جمهور ادامه داد: در این قلمروی سرزمینی گسترده، ساختار فرهنگی کما بیش واحدی حاکم بوده؛ با وجود اقوام گوناگون و گویش ها، زبان ها و لهجه های متفاوت و برآمدن و برافتادن سلسله های حکومتی مختلف، نمودهای فرهنگی این پهنه عظیم همواره از آبشخورهای یکسان سیراب شده است، از این رو جلوه های گوناگون فرهنگ، هنر و ادبیات چنان مشابهت و نزدیکی دقیقی دارد که جز با قائل شدن به زیرساخت فرهنگی واحد، قابل توصیف و توجیه نیست.

 
روابط و دوستی ایران و ترکمنستان سازنده و مبتنی بر منافع متقابل بوده است

وی تاکید کرد: روابط و دوستی دو ملت ایران و ترکمنستان به عنوان دو همسایه با مرزهای طولانی همواره روابطی دوستانه، برادرانه، سازنده و مبتنی بر منافع متقابل بوده و از روندی رو به رشد در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برخوردار است.

وی تصریح کرد: بخش های مهمی از تاریخ، ادبیات و فرهنگ مردم ایران با مردم حوزه تمدنی آسیای مرکزی از پیوستگی بالایی برخوردار است و به سان نوری است که از یک منشور تابیده و جهان پیرامون ما را غرق در شکوه و وسعت گیرای خود ساخته است.

رئیس جمهور ادامه داد: وجود دین اسلام و گسترش آیین های اسلامی از مسیر ایران و آسیای مرکزی و تبادل فرهنگی در کنار قرابت زبانی میان اقوام ایرانی با قومیت های ساکن در گستره آسیای مرکزی بر رونق و غنای تمدن مشترک افزوده است.

 

مختوم‌ قلی فراغی پرچمدار اعتلای فرهنگ و زبان ترکمن است

 
پزشکیان با تاکید بر این که تبادل اندیشه و تعاملات فرهنگی میان گروه‌های انسانی خارج از اراده دولت‌ها شکل گرفته و مرز و حصار نمی‌شناسد، گفت: در این میان نقش اسطوره‌های شعر و ادب ما همچون فردوسی و رودکی و سعدی و خیام و بسیاری دیگر از ستاره‌های آسمان علم و هنر در معرفی فرهنگ ناب غنای تمدن مشرق زمین بر کسی پوشیده نیست. 

وی تصریح کرد: ادیب فرزانه و شاعر بزرگمان مختوم قلی فراقی نیز مصداق بارزی از این سیر تمدنی و پرچمدار اعتلای فرهنگ و زبان ترکمن است، کسی که در طول حیات پر ثمره خویش تاثیر شایسته و مهمی را در رشد مفاهیم ارزشمند انسانی بر جای گذاشته و جاذبه هنر و اشعار زیبایش گلستان ادبیات ما را معطر ساخته است.

وی ادامه داد: بسیاری از دلایل ماندگاری آداب سنن و گویش‌های زبانی ما مدیون تلاش وافر بزرگانی بوده است که از جان مایه گذاشته‌اند، اگر زبان فارسی شاعران بزرگی چون فردوسی را برای احیای خود دیده است زبان و ادب ترکمن نیز مدیون تلاش شاعران و ادیبان بزرگی همچون که نقش به بدلی برای حفظ ادبیات ترکمن از خود بر جای گذاشته است.


گفتمان وفاق نیاز امروز جامعه جهانی است


وی با تاکید بر این که بخش‌های مهمی از جهان اسلام، در معرض تهدید افراط و رشد گروه‌هایی است که فلسفه وجودی خود را در افتراق جامعه اسلامی می‌بینند، گفت: وقتی بزرگانی همچون مختومقلی صحبت از همگرایی و اتحاد جوامع اسلامی می‌کنند به خوبی از زوایای تاریک و مصائب جدایی آگاه هستند.

رئیس جمهور افزود: تاثیر آیه «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از نفاق و ایجاد وحدت در جامعه کنونی است، وفاق فقط مختص به جامعه اسلامی نیست بلکه صحبت از صلح و پی‌ریزی گفتمان وفاق نیاز امروز جامعه بین المللی است اما در این گذر هنوز هم مولفه‌های یکجانبه گرایی همزیستی جامعه جهانی را با اختلال مواجه کرده است.

عمق بحران غزه و ادامه حملات وحشیانه به لبنان خارج از توصیف است

وی گفت: مصداق یکجانبه گرایی در مساله فلسطین و نادیده گرفته شدن حقوق ملتی میبینیم که دارای تاریخ، فرهنگ و عناصر فرهنگی مختص به خود هستند، عمق بحران غزه و ادامه این جنگ نابرابر و ادامه حملات وحشیانه به لبنان خارج از توصیف است.

پزشکیان ادامه داد: از مصادیق شعر مخدومقلی درک درست و ترس وی از جهل و آسیبی بود که با دوری از اخلاق می‌توانست جامعه بشری را به سوی انقیاد و یا بی اخلاقی سوق دهد.

وی تاکید کرد: از دولت محترم ترکمنستان بابت این نشست مهم فرهنگی تشکر می‌کنم و امیدوارم توسعه همکاری‌های فرهنگی گامی مهم در معرفی مفاخر و گنجینه‌های ادبی مشترکمان برداریم.

 
 


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات سقوط مرگبار کودک ایرانی از طبقه ششم در اتاوا
آینده خلیج فارس بدون آمریکا رقم خواهد خورد
سردار علایی: خلیج فارس مهم‌ترین مؤلفه قدرت ملی ایران است
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 اریبهشت 1405+ جدول
وزیر صمت: فولاد خودروسازان تأمین است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت ؛ توقف دلار روی 180 هزار تومان
اوپک‌پلاس در آستانه تصمیم جدید برای افزایش تولید نفت
جنگ علیه ایران، ضعف‌های ارتش آمریکا را آشکار کرد
حضور گسترده ورزشکاران در مراسم روز خلیج فارس روی پل طبیعت
تنش‌ها در خاورمیانه نفت برنت را به 126 دلار رساند
هزینه واردات نفت پاکستان به 800 میلیون دلار در هفته رسید
چرا قیمت روغن نوسان دارد؟
نوراینفو | روش های بهبود زندگی در هفت روز
نوراینفو | برای کاهش سریع چربی بدن چه بخوریم؟
حمله پهپادی حزب‌الله به الجلیل غربی
رکوردشکنی دوباره قیمت بنزین در آمریکا
چه عواملی باعث نوسان قیمت کالاهای اساسی شده است؟
اقدامات فوری پس از آسیب به دندان‌های شیری و دائمی کودکان
دمای گیلان تا اواسط هفته آینده 8 درجه گرم تر می شود
چرا پنتاگون صورت حساب نجومی جنگ را پنهان می کند؟
عارف : امنیت خلیج فارس خط قرمز و غیرقابل معامله ایران است
ترکیه: توقیف کشتی‌های حامل کمک به غزه دزدی دریایی است
پزشکیان: مسئولیت ناامنی در خلیج فارس با آمریکا و رژیم صهیونیستی است
انتقاد سناتور دموکرات از اولویت‌های مالی آمریکا
چرا دوباره طلا در بازار صعودی شد؟
اهانت سفیر اسرائیل در سازمان ملل به کاروان کمک‌رسانی به غزه
سناریوی عجیب دو موتورسوار برای سرقت موبایل
اندیشکده آمریکایی: جنگ ایران محدودیت قدرت نظامی آمریکا را آشکار کرد
محاکمه سریع و عادلانه عوامل دخیل در ناآرامی‌ها با جدیت ادامه دارد
برگزاری اولین حراج شمش طلا در سال 1405
فارن افرز: حمله آمریکا و اسرائیل به تقویت انسجام داخلی ایران انجامید
بستن تنگه هرمز به اهرم راهبردی قدرتمند ایران تبدیل شده است
قیمت گوشت قرمز امروز 10 اردیبهشت 1405 + جدول
توزیع 91 همت سود سهام عدالت در سال 1404
پیروزی بزرگ النصر برابر الاهلی؛ یک قدم تا قهرمانی لیگ عربستان
21 کشتی ناوگان «الصمود» در مسیر غزه توقیف شدند
مورینیو بازهم به رئال مادرید پاسخ منفی داد
قالیباف درگذشت عبدالحمید نقره‌کار را تسلیت گفت
دستور پزشکیان به چهار استاندار برای تسریع در بازسازی مناطق آسیب‌دیده
ترافیک نیمه‌سنگین تا سنگین در محور کندوان
ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه پردیس - تهران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 10 اردیبهشت1405+جدول پخش
برگی در نکوداشت مرد تدبیر و وفا؛ بنده خدا شهید علی لاریجانی
رونمایی نزدیک از توانمندی جدید دریایی
سطح چهارم جنگ
ادای احترام وزیر فرهنگ به شهدای خلیج فارس در هرمزگان
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 10 اردیبهشت 1405
ممنوعیت خالی‌فروشی در بازار خودروهای وارداتی
ذهنیت سیاستگذار و مساله اینترنت
53 حمله اسرائیل به لبنان در 24 ساعت گذشتنه