×
فرهنگی
شناسه خبر : 193422
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/07/19 ساعت 16:00

یک هفته با رویدادهای فرهنگ و هنر؛

از رونمایی مهرهای هخامنشی تا برنامه‌های کنسرت امروز و فردا

فرهنگ و هنر کشورمان در هفته‌ای که ‌گذشت اتفاقات و رویدادهای مختلفی را به خود دید. از پرفروش های هفته تا دعوت فیلم‌ها به جشنواره‌های مختلف. از سوی دیگر در این هفته رونمایی از مهرهای هخامنشی با حضور رئیس جمهور از مهمترین رویدادها بود.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مسعود پزشکیان رئیس جمهور ضمن بازدید از موزه ملی ایران با مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نیز فعالان این حوزه، از بخشی از الواح هخامنشی بازگردانده شده از آمریکا به کشور رونمایی کرد.

جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران هم گفت: ۱۱۰۰ لوح به ایران استرداد شده که همه آنها متعلق به دوران داریوش اول هستند. اما بخش زیادی از آن‌ها هنوز در شیکاگو قرار دارد و در واقع تعداد اصلی این مجموعه بیش از اینهاست.۳۰ عدد مهر یا گلنوشته بدون متن از این تعداد به نمایش گذاشته شده است، این گل نوشته‌ها با نخ به هم وصل می‌شدند. به گفته نوکنده در آبان ماه مجموعه‌ای از این مهرها را به تخت جمشید ارسال می‌شود چون همه آثار متعلق به داریوش بزرگ هستند و اطلاعاتی درباره جامعه کارگری تا بالاتر را به ما می‌دهد درباره این موضوع کمتر پرداخته شده است.

در این هفته «سیدمحسن میر»  از سوی علی دارابی قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به عنوان سرپرست مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد منصوب و جانشین سیدحسین علوی شد.

جشنواره اقوام ایرانی جشنواره بزرگ گردشگری اقوام ایرانی که از دوشنبه 16 مهرماه در بوستان سهند تهران برپا شده است تا 26 مهر ماه ادامه دارد.

هفدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و هجدهمین دوره نمایشگاه سراسری صنایع دستی عصر دوشنبه با حضور مسولان استانی در شرکت نمایشگاه‌های بین المللی زنجان افتتاح شده و تا فردا ادامه دارد.

سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به دبیری مجید زین‌العابدین از ۱۴ مهرماه آغاز شده امروز ۱۹ مهرماه در شهر اصفهان به کار خود پایان می دهد.

پرفروش‌های پرده سینما

در این هفته  فیلم‌های سینمای ایران  روی پرده رفتند و طبق آمار اعلام شد فرصت نمایش در ۱۱ هزار و ۹۴۷ سانس را پیدا کردند. ۲۶۱ هزار و ۲۱۷ نفر هم فیلم های اکران شده روی پرده سینما را تماشا کردند

۱۷ میلیارد و ۱۴۴ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان  هم این فیلم ها فروش داشته اند نسبت به هفته قبل ۱۳ میلیارد تومان کاهش نشان می دهد.

در رتبه بندی فروش هم انیمیشن «ببعی قهرمان» به کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی که اکران خود را از ۴ مهر آغاز کرده است در هفته دوم اکران با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۱۲۳ میلیون تومان همچنان در صدر جدول فروش قرار دارد.

«تگزاس ۳» فروش ۳ میلیارد و ۷۸ میلیون تومانی را تجربه کرده است، «تگزاس ۳» مثل هفته گذشته صدر جدول را به «ببعی قهرمان» واگذار کرده است.

«پول و پارتی» سعید سهیلی که از ۳ مرداد بر پرده سینماها نقش بسته مدت‌ها است با ۳۱ هزار و ۳۵ مخاطب در جایگاه سوم قرار دارد. این فیلم در هفته گذشته به فروش حدود ۲ میلیارد و ۱۰۱ میلیون تومانی دست یافته است.

فیلم سینمایی «مفت‌بر» به کارگردانی عادل تبریزی که اکران خود را از ۱۵ شهریور آغاز کرده است؛ در جایگاه چهارم جدول فروش قرار گرفته است. ۲ میلیارد و ۲۶ میلیون تومان عددی است که از فروش این فیلم سینمایی اعلام شده است.

فیلم سینمایی «قیف» به کارگردانی محسن امیریوسفی که اکران خود را از ۱۵ شهریور آغاز کرده است این هفته با فروش بیش از ۱ میلیارد و ۸۵۲ میلیون تومان در جایگاه پنجم جدول فروش قرار گرفته است.

«شه سوار» به کارگردانی حسین نمازی، فیلم سینمایی «قلب رقه» به کارگردانی خیرالله تقیانی، «خجالت نکش ۲» ، فیلم سینمایی «شهر گربه‌ها ۲» به کارگردانی سیدجواد هاشمی ، «آغوش باز» به کارگردانی بهروز شعیبی  در جایگاه های ششم تا دهم قرار دارند.

اکران بر پرده سینما

فیلم سینمایی «زودپز» به کارگردانی رامبد جوان و تهیه‌کنندگی منصور سهراب‌پور از سه شنبه هفدهم مهر در سینماهای سراسر کشور اکران شد. پیش فروش بلیت‌های این فیلم کمدی از مدتی قبل آغاز شده است.

 انیمیشن سینمایی «شنگول منگول» با مدیریت دوبلاژ محمدرضا علیمردانی و صداپیشگی ستارگانی از سینما و عرصه دوبله به پرده سینما رسید.

فیلم کوتاه «خاک» به تهیه کنندگی ایمان ایرانمنش و نویسندگی و کارگردانی فرهاد قربان‌پور پروانه نمایش گرفت.

فیلم سینمایی «استاد» پیش از این قرار بود از ۱۱ مهرماه اکران شود که به دلیل تعطیلی سالن‌هایی سینما، اکران این فیلم به تعویق افتاد. فیلم سینمایی «استاد» به کارگردانی عماد حسینی به سرگروهی پردیس مگامال از ۱۸ مهر ماه توسط پخش بهمن سبز در سینماهای سراسر کشور اکران می‌شود.

اکران آنلاین فیلم 

برخی از فیلم‌ها و سریال‌ها  قرار است به صورت آنلاین در سکوهای اینترنتی اکران شوند. «خجالت نکش ۲» از جمله این فیلم‌هاست. 

سریال «هزار و یک شب»، جدیدترین کار مصطفی کیایی کارگردان سریال هم‌گناه به زودی در شبکه خانگی منتشر می‌شود. سریال «هزار و یک شب» به صورت مشترک با کشور ترکیه ساخته شده است و در حال حاضر روزهای پایانی تولید خود را سپری می‌کند. 

تماشاخانه

بعد از 3دهه؛ اوستا و عبدلی به صحنه می‌آیند. «عبدلی و اوستا» بعد از سه دهه در سنگلج قدیمی‌ترین تماشاخانه تهران به روی صحنه می‌روند تا نوستالژی دهه شصتی‌ها را دوباره زنده کنند. تماشاخانه سنگلج از ۲۴ مهر تا ۲۰ آبان امسال بمون، بخون، بخندون را به خود خواهد دید.

نمایش در تلویزیون

«هشت پا» به کارگردانی احمد معظمی، تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی علی طالب آبادی از چهارشنبه ۱۸ مهر ماه هرشب ساعت ۲۲:۱۵ روی آنتن شبکه یک تلویزیون آمده و جایگزین سریال «طوبی» شده است.

فیلم‌های کوتاه آماده نمایش

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از ۲۷ مهر تا ۲ آبان در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد. هزار و ۸۲۶ فیلم به بخش ملی دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است. در این هفته چندین فیلم کوتاه آماده نمایش در این جشنواره شدند و خبر آنها منتشر شد.

فیلم کوتاه «شازده کوچولو» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی عمار خطی و فیلم کوتاه «شیفت» به کارگردانی سمانه یداللهی آماده نمایش شد.

فیلم کوتاه «شیفت» به کارگردانی و نویسندگی سمانه یداللهی و تهیه کنندگی حسن شمس با بازی کیوان محمدی و شبنم دادخواه  آماده نمایش شد.

فیلم کوتاه «اسکار» به نویسندگی و کارگردانی علی اصغری و تهیه کنندگی سید مهدی قائم مقام در چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در بخش استعداد نو اکران خواهد شد.

فیلم کوتاه «روز خداحافظی» به نویسندگی و کارگردانی فرزاد رنجبر نظری و تهیه‌کنندگی سیدمحمدهادی آقاجانی آماده نمایش شد و  به بخش مسابقه ملی چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران راه‌ پیدا کرد.

فیلم کوتاه «خالده» به کارگردانی مهدی عطاران که به چهل و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران راه یافته است، آماده نمایش شد.

 فیلم «خالده» اولین تجربه کارگردانی مهدی عطاران است و در بخش «استعداد نو» (فیلم های اول) جشنواره حضور خواهد داشت.

 فیلم کوتاه «جشن هنر» به کارگردانی علی توکلی و تهیه کنندگی مهاجر توحیدپرست و فواد جاودان که در چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به نمایش در خواهد آمد.

حضور در جشنواره های خارجی

این هفته حضور فیلم های سینمایی در جشنواره های خارجی پررنگ بود و خبرهایی در این زمینه منتشر شد.  

فیلم کوتاه «غریبه کوچک» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی شکیلا معزی، در ادامه حضور جهانی خود به چهاردهمین دوره جشنواره فیلم کردی برلین راه یافت.

فیلم کوتاه «رویا» به کارگردانی علیرضا صادقی به یک جشنواره بلژیکی راه پیدا کرد. این جشنواره ۱۱ تا ۲۰ اکتبر برابر با ۲۰ تا ۲۹ مهر در شهر نامور کشور بلژیک برگزار می‌شود.

فیلم سینمایی «آه سرد» به کارگردانی ناهید صدیق در جدیدترین حضور بین‌المللی خود به جشنواره‌های سائوپائولو در برزیل، اوسی در آمریکا و زنان مادرید در اسپانیا راه پیدا کرد.

فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» به کارگردانی علی زرنگار و و تهیه‌کنندگی مجید برزگر در ماه مهر در ۲ جشنواره خارجی جشنواره مونادناک و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم پیجن حضور دارد.  

پویانمایی «در سایه سرو» به یازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان «شارجه» امارات راه یافت.

موسیقی

اگر اهل موسیقی زنده هستید امروز و فردا برنامه های زیاد اجرای موسقی در تهران و دیگر شهرها از سوی هنرمندان این رشته روی صحنه می‌رود. برنامه‌های موسیقی امروز و فردا به این ترتیب است:

-کنسرت گروه «مهرساز» به سرپرستی و نوازندگی تار میثم دانشوری، آهنگسازی، تنظیم‌ و نوازندگی نی رضا عباسی و خوانندگی مجتبی عسگری ۱۹ مهر ساعت ۲۰‌ در تالار ‌سوره حوزه ‌هنری

-کنسرت ارکستر موسیقی «سازبند» با اجرای آثاری از آهنگسازان موسیقی ایرانی و آذربایجانی با تنظیم حمید آقایی ۱۹ مهر ساعت ۲۱ در فرهنگسرای ارسباران

-علیرضا عصار ۱۹ و ۲۰ مهر سانس‌های ۱۸ و ۲۱ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی

-گروه «بُمرانی» ۱۹مهر سانس‌های ۱۸ و ۲۱:۳۰ در سالن اریکه ایرانیان

-کنسرت فلامنکو -۱۹ مهر ساعت ۲۰ در تالار رودکی

-کنسرت ارکستر «نوای آفتاب» به رهبری امین سالمی ۱۹ مهر ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت

-کنسرت گروه «نهال» به سرپرستی لیلا نجفی، رهبری ارکستر و نوازندگی کمانچه نیوشا بریمانی ۲۰ مهر ساعت ۱۴ در تالار وحدت

-بهنام بانی ۲۰ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در هتل اسپیناس پالاس

-رسیتال پیانو فریدون ناصحی گلچینی از آهنگساز بنام ۲۰ مهر ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت

-کنسرت ارکستر «کلید صلح» به رهبری محمود میرزایی با عنوان «سفر به رود ماه» ۲۰ ساعت ۲۰ در تالار رودکی

برنامه سایر شهرها

-رضا صادقی ۱۹ مهر سانس‌های ۱۸ و ۲۱، ۲۰ مهر ساعت ۱۸ در تالار مرکزی فرهنگ هنر کرمان

-حامیم ۲۰ و ۲۱ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در مجتمع فرهنگی ستارگان اراک

-میثم ابراهیمی ۱۹ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در تالار مرکزی یزد، ۲۰ مهر سانس‌های ۱۹ و ۲۲ و ۲۱ مهر ساعت ۱۸:۳۰ در سالن سینما فردوسی اهواز

-محسن یگانه ۱۹ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۲ در تالار رودکی اصفهان

-گروه «همنوازان چاووش» با اجرای آثاری از نوید دهقان و خوانندگی حمیدرضا نوربخش ۱۹ و ۲۰ مهر ساعت ۱۹ در سالن آمفی تئاتر فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد

-امید حاجیلی ۱۹ و ۲۰ مهر سانس‌های ۱۸ و ۲۱ در سالن سیتی سنتر اصفهان

-کنسرت داود آزاد و گروه «شهسواران» ۱۹ مهر ساعت ۲۱ در سالن اندیشه رزن، ۲۰ مهر سانس‌های ۱۹ و ۲۱ در سالن سینما آزادی بیجار و ۲۱ مهر ساعت ۱۹ در مجتمع امام خمینی نهاوند

-مجید خراطها ۱۹ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در سالن همایش خلیج فارس شهریار

-کنسرت ارکستر گروه «کُلاژ» با اجرای قطعاتی ماندگار از آهنگسازان ایتالیایی به رهبری علیرضا مجدالاشرافی با عنوان «شب ایتالیا» ۱۹ و ۲۰ ساعت ۲۱:۳۰ در آمفی تئاتر خیام اراک

-گرشا رضایی ۲۰ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در سالن ۹ دی هشتگرد

-آرون افشار ۲۰ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در مجتمع فرهنگی هنری فدک اردبیل

-محسن ابراهیم زاده ۲۰ مهر ساعت ۲۲ در تالار ققنوس بناب

-محمد علیزاده ۲۰ مهر سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن اریکه آریایی آمل

-ناصر زینلی ۲۰ مهر سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در مجتمع بوعلی سینا همدان

کنسرت نمایش

برای علاقمندان کنسرت نمایش هم در این دو روز برنامه هایی برپاست.

-اپرای «شیدا» (پرواز همای) 19 تا ۲۰ مهر ساعت ۲۰ در فضای باز کاخ نیاوران

-«پیروز و پریزاد» با آهنگسازی علی قمصری 19  تا ۲۰ مهر ساعت ۱۸:۱۵ در تالار وحدت

-«سی صد – گات» کاری از سهراب پورناظری ۱۹ مهر ساعت ۱۹:۳۰ و ۲۰ مهر سانس‌های ۱۸ و ۲۱:۳۰ در فضای باز کاخ سعدآباد

-«قصه‌ ترانه‌های ماندگار» به نویسندگی و کارگردانی سیدجلال ‌الدین ‌دری، تهیه‌کنندگی آزیتا ‌موگویی و خوانندگی عماد ‌طالب ‌زاده 19 و ۲۰ مهر ساعت ۱۹:۳۰ در ایوان عطار کاخ سعدآباد

-کنسرت-نمایش «رومئو و ژولیت» به نویسندگی باقر ‌سروش، کارگردانی شهروز ‌دل ‌افکار و آهنگسازی بهرنگ عباسپور ۱۸ تا ۲۹ مهر ساعت ۱۸ در سالن ‌قشقایی تئاترشهر ‌

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره غزه هفته آینده برگزار می شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
زلنسکی وارد واشنگتن شد/زلنسکی بر حفظ کریمه و دونباس تأکید کرد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
X
آگهی تبلیغاتی