×
اجتماعی
شناسه خبر : 193351
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/18 ساعت 21:42
پیوند قرنیه مصنوعی ایرانی در 5 سال اخیر با موفقیت انجام شده است

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران:

پیوند قرنیه مصنوعی ایرانی در 5 سال اخیر با موفقیت انجام شده است

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران از موفقیت در تولید قرنیه مصنوعی در 5 سال اخیر و استفاده از آن خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: محمود جباروند؛ رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران، امروز، چهارشنبه، در نشست خبری سی‌وسومین کنگره سالیانه انجمن چشم‌پزشکی ایران گفت: چشم‌پزشکی در کشور ما از نظر تخصص، مهارت و تجهیزات پزشکی قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته جهان است و دسترسی مردم به خدمات تخصصی چشم‌پزشکی بسیار خوب است.

وی افزود: در کشوری مانند کانادا، اگر فردی دچار آب مروارید شود، باید در صف طولانی عمل جراحی قرار بگیرد و دسترسی مردم به فوق‌تخصص‌ها بسیار محدود و دارای هزینه‌های گزاف است، اما در کشور ما، با ارزان‌ترین قیمت، بهترین متخصصان که حتی در سطح جهان نیز مطرح هستند، حضور دارند و مردم به آنها دسترسی آسان دارند.

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران ادامه داد: حدود 70 درصد از خدمات چشم‌پزشکی در بخش خصوصی انجام می‌شود و 30 درصد خدمات در بخش دولتی ارائه می‌گردد، یکی از علل این امر، دشواری کنترل و اداره کردن این حجم مراجعین در مراکز دولتی است.

جباروند با انتقاد از افزایش نرخ ارز تجهیزات چشم‌پزشکی گفت: متأسفانه با توجه به تغییر نرخ ارز نیمایی، قیمت تجهیزات چشم‌پزشکی 50 درصد افزایش یافته است و خرید و جایگزینی دستگاه‌ها در بخش دولتی و خصوصی بسیار سخت شده است، این موضوع ما را در انجام اعمال جراحی مدرن با دشواری مواجه کرده است، انتظار داریم آقای دکتر پزشکیان برای کاهش هزینه‌ها از جیب مردم، اقدامات لازم را انجام دهند.

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران درباره وضعیت انجام پیوند قرنیه در کشور بیان کرد: انواع اعمال جراحی پیوند قرنیه در کشور در حال انجام است، اما از نظر تهیه بافت در بانک چشم، برخی مشکلات وجود دارد. برخی ارگان‌ها، از جمله سازمان پزشکی قانونی و بهشت زهرا(ع) که باید همکاری می‌کردند، در این زمینه همکاری لازم را نداشته‌اند. به‌دلیل محدودیت‌هایی که ایجاد شده، بافت موردنیاز بیماران توسط بانک چشم محدود شده است و فعلاً تنها در موارد اورژانسی در اختیار چشم‌پزشکان قرار می‌گیرد، به همین دلیل، بیماران در نوبت پیوند قرنیه قرار دارند و این موضوع کار ما را سخت کرده است. برخی بیماران من حدود یک سال است که منتظر پیوند قرنیه هستند.

وی ادامه داد: در مواردی که سلول‌های بنیادی از بین رفته است و هر دو چشم بیمار دچار مشکل است و نمی‌توان از سلول بنیادی پدر و مادر یا برادر و خواهر استفاده کرد، می‌توان از قرنیه مصنوعی برای رفع مشکلات چشمی بهره برد.

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران تصریح کرد: دانشمندان ایرانی توانسته‌اند در 5 سال اخیر قرنیه مصنوعی را در ایران تولید کنند و ما از قرنیه‌های تولید داخل استفاده می‌کنیم، نتایج این قرنیه‌ها تقریباً خوب است و مشکلی در مقایسه با نوع خارجی ندارند.

جباروند افزود: در حوزه چشم‌پزشکی از نظر تعداد نیروی انسانی متخصص مشکلی نداریم و بیماران از نظر اقدامات جراحی به‌روز هستند. حدود 2500 چشم‌پزشک در سطح کشور داریم که تقریباً در تمام نقاط کشور و اکثر استان‌ها مشغول به کار هستند.

وی درباره شایع‌ترین بیماری‌های چشم‌پزشکی گفت: در دنیا، مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری چشمی کاتاراکت (آب مروارید)، گلوکوم و عیوب انکساری هستند.

رئیس انجمن چشم‌پزشکی ایران با اشاره به نزدیک بودن به فصول سرد سال تصریح کرد: آلودگی هوا و گردوغبارها باعث تحریک سطح چشم می‌شوند و بهترین اقدام این است که چشم‌ها با آب شست‌وشو داده شوند. مالیدن چشم‌ها و دست زدن به آنها عامل انتقال عفونت به چشم است و اگر مردم دست آلوده به چشم خود نزنند، هرگز دچار مشکل نخواهند شد.

در ادامه نوید نیلفروشان؛ دبیر علمی سی و سومین کنگره انجمن چشم‌پزشکی ایران اظهار کرد: سی‌و‌سومین کنگره سالیانه انجمن چشم‌پزشکی ایران از هفتم تا دهم آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود و در این کنگره 6 گروه فوق‌تخصصی قرنیه، شبکیه و گلوکوم و ... حضور دارند و پیش‌بینی می‌شود که کنگره حدود 1400 شرکت‌کننده داشته باشد. در این کنگره همچنین برنامه‌هایی برای بازآموزی پرستاران و چشم پزشکان جوان داریم.

وی استفاده از هوش مصنوعی و پزشکی از راه دور را از جمله موضوعات این کنگره عنوان کرد و گفت: روش‌های جدید و نوین در حوزه تشخیص و درمان بیماری‌ها نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
آرسنال، چلسی را در امارات به زانو درآورد
ارجاع هوشمند پرونده‌های قضایی در تهران آغاز شد
اینفانتینو دوباره نامزد ریاست فیفا شد
جزئیات مراسم تشییع و خاکسپاری جواد مجابی
ثبت‌نام بیمه تکمیلی صندوق هنر آغاز می‌شود
چادرملو 0-0 شمس آذر قزوین/ فرار یزدی‌ها از قعر جدول
تغییر نرخ کارت سوخت از بامداد سه‌شنبه
پیکان 2-0 صنعت نفت آبادان/تثبیت جایگاه پیکان در جدول
نخست‌وزیر عراق: گفت‌وگو راه کاهش تنش منطقه است
وزیر انرژی آمریکا: توافق هسته‌ای با ایران شاید شکست بخورد
فراخوان طرح خرید اعتباری کالا برای خانوارها
آلومینیوم 0-0 استقلال/ هت‌تریک آبی‌پوشان در تساوی
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی رسمی دادگستری 1405 اعلام شد
والنسیا 0 - 5 بارسلونا/ گیر انداختن خفاش سخت نبود!
سپاهان 1-0 استقلال خوزستان/ بازگشت سپاهان به جمع مدعیان
فاجعه در الجزایر؛ ایوب 10 ساله قربانی چاه 80 متری شد
بازار 105 همتی فیلترشکن‌ها در ایران
رایزنی بن‌فرحان با عراقچی و وزیر خارجه پاکستان درباره تحولات منطقه
دستگیری باند سارقان منازل در قم
کشف 500 تن برنج قاچاق در بندرعباس
رئیس مرکز حل اختلاف: تصویب کنوانسیون سنگاپور تسریع شود
بالاخره صدای اتحادیه عرب علیه حملات اسرائیل به «النبطیه» درآمد
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 15 شهریور 1405
کارکرد شورای صلح به نفع نتانیاهو؛ استمرار نسل‌کشی در غزه
کارت آزاد جایگاه‌ها؛ 97 درصد شکایت‌ها واقعی نیست
«ماه عسل» در آستانه پخش تلویزیونی
عبور تحریم‌کنندگان ایران از تنگه هرمز ممنوع می‌شود
خسارت حادثه تانکر جبران می‌شود
فاز دوم روددره فرحزاد آماده افتتاح شد
بازیگر هالیوود: هنوز به خاطر حمایت از فلسطین، نقش‌ها را از دست می‌دهم
اورتون 2-2 یونایتد/ شیاطین سرخ به دور از پرستیژ پیروزی
زنگ خطر برای ترامپ؛ پیشتازی دموکرات‌ها رکورد زد
جاده‌سازی جدید در جنگل‌های هیرکانی ممنوع شد
جنوب لبنان؛ صندوق رأی خونین صهیونیست‌ها
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 16 شهریور 1405؛ اسکناس آمریکایی عقب نشست
فیلمی عراقی درباره زن تک‌تیرانداز به اسکار 2027 رفت
کمک‌های مالی به اوکراین؛ فرانسه تضمین می‌خواهد
گرنت جوان به 45 سال رسید
دستگیری اعضای شبکه 8 نفره مسلح در فارس
وال‌استریت ژورنال: شگرد ایران برای خروج پول از بانک‌های آمریکایی
صعود جوانان ایران به جام ملت‌های زیر 20 سال آسیا با کامبک مقابل ویتنام + فیلم گل ها
اعلام جرم حقوقدانان علیه آمریکا درباره حادثه سیریک
آلومینیوم اراک – استقلال؛ جدال جذاب همسایه‌های 11 امتیازی + ترکیب تیم‌ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 16 شهریور 1405؛ احتمال ریزش قیمت طلا و دلار
اولین پلاک ملی خودروی اروند صادر شد
نمایشگاه‌های استانی کتاب، جشنواره‌ای می‌شوند
اعلان جنگ آلمان به روسیه؟
اولین ایستگاه شارژ سبز ایران راه‌اندازی شد؛ قیطریه میزبان اتوبوس و تاکسی‌های برقی
فردا برق کدام مناطق استان فارس قطع می‌شود؟ برنامه خاموشی 16 شهریور
اصابت موشک یمن به محل تجمع مزدوران وابسته به عربستان