×
اجتماعی
شناسه خبر : 193341
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/18 ساعت 20:53

هشدار پلیس فتا درمورد کدهای دریافتی پیامکی

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ گفت: کدهای دریافتی پیامکی را در اختیار دیگران قرار ندهید.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سرهنگ داوود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: در بحث حریم خصوصی باید حواسمان به فضای مجازی و انتشار تصاویر در این فضا باشد. تأکید می‌شود که کم‌هزینه ترین، سهل‌الوصول‌ترین راه برای اینکه افراد شیاد و کلاه بردار به محتویات گوشی ما دسترسی پیدا نکنند باز نکردن لینک‌های آلوده است.

وی افزود: لینک‌های آلوده فقط از طریق پیامک واصل می‌شوند و این لینک ها می‌توانند بلافاصله در دسترس دیگران قرار گرفته و دست‌به‌دست شوند.

این مقام انتظامی بیان داشت: در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام و داخلی‌ها همه‌وهمه این هک ممکن است انجام شود و ما نباید بر روی هر لینکی که برای ما ارسال می‌شود کلیک نمائیم. ممکن است لینکی که برای شما ارسال شده باشد حاوی بدافزار باشد.

وی گفت: مخرب‌ترین موضوع این است که ما کدهای پیامکی را در اختیار دیگران قرار دهیم. برای خیلی از افراد ناگهان کدهایی در قالب پیامک ارسال می‌شود و شاید به آنها توجهی نشود اما برخی از افراد با شما تماس می‌گیرند و می‌گویند که از مخابرات هستیم و یک کدی برای شما آمده و می‌خواهیم بدانیم شما خودتان هستید و این کد را تأیید نمائید.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ افزود: با مهندسی اجتماعی می‌خواهند کد را از شما بگیرند که کلید ورود به نرم‌افزارهای شما می‌باشد و یا کلید فعال‌سازی یکی از نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی شما می‌باشد که به‌محض ارائه می‌تواند حریم خصوصی شما را تحت‌الشعاع قرار بدهد.

وی گفت: باید به فرزندان خود آموزش دهیم که هر نوع درخواست نامتعارف را از طرف دوستان قبول نکنند و فکر کنند که گوشی آنها هک شده است. همان‌طور که می‌گوئیم فضای مجازی باید این را هم بدانیم که هویت‌ها هم مجازی هستند و فرزند شما در همان فضای مجازی فعالیت می‌کنند و این موضوع را بچه شما نمی‌داند و در آن فضا فعالیت می‌کند و فکر می‌کند که هم‌کلاسی و دوستش است و برای او عکس‌های خصوصی خود و خانواده را می‌فرستند.

رئیس پلیس فتا مطرح کرد: استفاده از فضای اینترنت اجتناب‌ناپذیر است. زمانی کودکان را محدود می‌کردیم که کمتر وارد فضای مجازی و سایت‌ها و کانال‌ها شوند ولی الان می‌بینید که یک کودک مثلاً سه‌ساله در این شبکه‌ها فعالیت می‌کند.

وی افزود: چند نکته دراین‌خصوص نکات مهمی نیز وجود دارد که می‌بایست اولیا به آن توجه داشته باشند. به استناد فرمایش مولای متقیان که می‌فرمایند راز تو اسیر توست و اگر آن را فاش کنی تو اسیر آن می‌شوی، چند روز پیش پرونده‌ای داشتیم که یکی از هم‌وطنان شکایتی مبنی بر باج‌گیری افرادی از وی مبنی بر انتشار تصاویر خصوصی مطرح کرد.

سرهنگ گودرزی بیان داشت: با پیگیری‌های پلیس فتا مشخص شد که این فرد برای لحظاتی گوشی خود را در اختیار فرزند خود قرار داده است و این کودک تصاویر را در گروه‌هایی که وی عضو بوده منتشر می‌کند و بلافاصله این تصاویر را پاک می کند ولی این تصاویر در جاهایی دیگر در حال انتشار است و دست‌به‌دست می‌شوند.وی تأکید کرد: باید مراقب فعالیت‌های فرزندان خود در فضای مجازی باشیم و حتماً آنان را همراهی کرده و در کنار آنها باشیم و آنها را در این فضا رها نکنیم.

سرهنگ گودرزی ادامه داد: یکی دیگر از دغدغه‌های مردم عزیز، بحث بازار ارز و اخلال‌گران این حوزه است که در کانال‌ها و سایت ها و جاهای مختلف از هیجانات اجتماعی سو استفاده کرده و قیمت‌های کذایی درج می‌کنند که با همکاری پلیس امنیت اقتصادی این سایت‌ها و کانال‌ها را شناسایی کرده و برخورد قاطعی نیز صورت‌ گرفته است.

وی افزود: این کانال‌ها مستمراً تحت رصد هستند و بارها اعلام کرده‌ایم که هر کسی بخواهد امنیت روانی مردم عزیز را خدشه‌دار نماید قطعاً پلیس این موضوعات را پیگیری می‌نماید.

سرهنگ گودرزی بیان داشت: بحث کالای قاچاق و مال‌خران نیز به همین شکل پلیس فتا با قاطعیت موضوعات را بررسی و کنترل و نظارت می‌کند.

رئیس پلیس فتا گفت: اگر افرادی بخواهند در سایت‌ها و بسترهایی خریدوفروش و اینستاگرام و … اموال مسروقه را بفروشند، تمامی آنها را شناسایی خواهیم کرد و در حال حاضر نیز مورد شناسایی قرار دارند و در اختیار اداره آگاهی قرار داده‌ایم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
X
آگهی تبلیغاتی