×
اقتصادی
شناسه خبر : 193315
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/18 ساعت 17:57
لزوم سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلار در بورس

رئیس سازمان بورس مطرح کرد؛

لزوم سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلار در بورس

رئیس سازمان بورس گفت: به منظور حفظ رشد 6.5 درصدی اقتصاد در سال باید تا سال 1410 حدود 200 میلیارد دلار در بورس سرمایه‌گذاری شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز در چهارمین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی گفت: مدیریت ریسک یکی از بزرگترین کارهایی است که از آن غافل بودیم، آن هم در شرایطی که عدم اطمینان‌ها پیوسته رو به افزایش است و این عدم قطعیت‌ها اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که در همه دنیا وجود دارد و تنها تفاوت در میزان شدت و ضعف آن‌هاست.

صیدی با بیان اینکه قصد داریم جایگاه نظام راهبری شرکتی را در بازار سرمایه ارتقا دهیم، گفت: مهم این است از ابزار مقررات حاکمیت شرکتی برای بهبود وضع شرکت‌های فعال در بورس بهره بگیریم. مدیریت ریسک، شفافیت، نظام اداره شرکت‌ها و تفکیک سیاست‌گزاری از اجرا از موارد بسیار مهم است و بر این اساس نظام راهبری شرکتی به سمت تشکیل کمیته‌ها رفت.

وی افزود: روش‌های کشف و شهودی دیگر کارکردی ندارد و باید برای نگاه کردن به مسائل روش علمی و یک رویکرد سیستمی داشت و برای درست شدن و به نتیجه رسیدن، فرآیندها باید اصلاح شود. بر این اساس است که نظام راهبری شرکتی، فرآیند اداره شرکت‌ها را به خوبی تصحیح می‌کند.

صیدی گفت: مأموریت اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار، تسهیل تشکیل سرمایه است و یکی از وظایفش، صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران است. سرمایه وقتی تشکیل می‌شود که سرمایه‌گذار احساس کند مورد صیانت و حمایت است؛ برای این صیانت باید از تصویب مقررات خلق‌الساعه جلوگیری شود و شرکت‌ها باید ملزم به شفافیت شوند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه نظام راهبری شرکتی باید جدی گرفته شود، گفت: آموزش اهمیت زیادی دارد. فرآیندها باید اصلاح شود. کمیته انتصابات باید جدی گرفته شود.

وی افزود: دستورالعمل نظام راهبری شرکتی در بورس تنظیم شده و یک بار هم بازنگری شده، ممکن است ۱۵ درصد دیگر هم تغییر کند. این تغییرات مهم نیست، مهم اجرای این دستورالعمل است که روی آن تأکید داریم.

۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه گفت: برای اینکه تا سال ۱۴۱۰ اقتصاد ایران جایگاه چهارمی خود را در منطقه حفظ کند به طور متوسط به ۶.۵ درصد رشد اقتصادی سالانه نیاز داریم. تحقق این میزان رشد به سالی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیازمند است. البته این یک برآورد است و بین عدد دقیق آن تا حدودی اختلاف نظر وجود دارد ولی به چیزی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار تشکیل سرمایه نیاز داریم. این در حالی است که حدود ۴ الی ۵ سال است که استهلاک سرمایه در کشورمان بیشتر از تشکیل سرمایه است.

وی توضیح داد: برای تشکیل سرمایه در حال حاضر دو بازار پول و بازار سرمایه وجود دارد. در کشورهایی مانند آمریکا و ژاپن بازار سرمایه به ترتیب نقش ۷۰ و ۵۶ درصدی در تشکیل سرمایه دارد لذا باید کمک کنیم بازار سرمایه ما نیز نقش ۵۰ درصدی در این عرصه داشته باشد و این مأموریت اول ماست.

معاون وزیر اقتصاد در ادامه گفت: مدیریت ریسک یکی از بزرگترین کارهایی است که از آن غافل بودیم، آن هم در شرایطی که عدم اطمینان‌ها پیوسته رو به افزایش است؛ و این عدم قطعیت‌ها اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که در همه دنیا وجود دارد و تنها تفاوت در میزان شدت و ضعف آن‌هاست.

صیدی افزود: همانطور که در شرکت‌ها سمت CEO (مدیر ارشد اجرایی) ضروری شد، به سمت مدیریتی CFO (مدیر ارشد مالی) نیز برای امور گزارشگری، حسابداری و تأمین مالی احساس نیاز پیدا کردیم. این در حالی است که در شرکت‌ها سمت‌های مدیریتی چون COO (مدیر ارشد عملیاتی)، CRO (مدیر ارشد ارزیابی ریسک) و CSO (مدیر ارشد بررسی پایداری) نیز ایجاد شد و بسیاری از شرکت‌ها مدیر ارشد پایداری دارند.

رئیس سازمان بورس همچنین در حاشیه این مراسم درباره استفاده حداکثری از ظرفیت بورس کالا اظهار کرد: بورس کالا از ظرفیت کافی برای پذیرش محصولات بیشتر مانند محصولات و مواد اولیه پتروشیمی برخوردار است؛ تلاش سازمان بورس و اوراق بهادار این است که به شرط بهبود شرایط، صف شرکت‌ها برای عرضه اولیه در بورس کاهش یابد.

صیدی گفت: شرکت‌هایی که گزارش مالی آنها با اشکالاتی همراه است نمی‌توانند در بورس عرضه شوند چرا که در این صورت علاوه بر سهامداران خرد و عمده، شرکت‌ها نیز با زیان قابل توجهی روبرو می‌شوند. به عنوان مثال، برآیند این موضوعات موجب شده مجموع زیان فعلی ۳ شرکت به ۵۰۰ همت افزایش یابد. بنابراین ضرورت دارد، مدیران به جای رایزنی برای برکنار نشدن، برای رفع چالش‌ها و نحوه اداره شرکت برنامه‌ریزی کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مرگ مرموز تفنگدار 21 ساله آمریکایی در آب‌های کالیفرنیا
انگلیس رئیس دوره‌ای FATF شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 10 تیر 1405
ماجرای 23 انگشتر اهدایی رهبر شهید چه بود؟
استقرار صدها نظامی آمریکا در ونزوئلا
حق سرانه درمان تامین اجتماعی افزایش یافت؛ مبلغ جدید اعلام شد
ماجرای 23 انگشتری اهدایی رهبر شهید چه بود؟
بازدید 32 هزار گردشگر از تخت سلیمان
آزادی 850 زندانی غیرعمد همزمان با مراسم تشییع رهبر شهید
تهران گرم‌تر می‌شود؛ افزایش دما از جمعه آغاز می‌شود
سازمان بازرسی صدرنشین شفافیت شد؛ رتبه نخست دسترسی آزاد به اطلاعات
مونسون به اوج رسید؛ بارش شدید و سیلاب در راه سیستان‌ و بلوچستان
اتابک: نوسازی صنایع ایران با توان داخلی آغاز شد
فرودگاه مهرآباد جمعه تعطیل است؛ جزئیات محدودیت پروازها برای مراسم تشییع رهبرشهید
حضور رئیس‌جمهور و رئیس مجلس عراق در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
کشتی خارجی متخلف در تنگه هرمز به گل نشست
نورنما | آتش سوزی جنگلی در جنوب یوتا
رئیس فیفا از جنگندگی یوزها گفت؛ «باعث شدید همه احساس غرور کنند»
پرونده خونین در کرمان؛ رفیق‌کشی با طراحی یک دختر جوان
بانک جهانی وام‌دهی به چین را تا 2031 متوقف می‌کند
درخشش جوانان ایران در آسیا؛ سه فرنگی‌کار فینالیست شدند
ستاره بی‌رقیب ایران در لیگ ملت‌ها؛ حاجی‌پور درخشید
نتایج ارزیابی عملکرد آموزش‌وپرورش تا پایان شهریور اعلام می‌شود
اجاره‌نامه‌ها خودکار تمدید می‌شوند؛ سقف افزایش اجاره‌بها تعیین شد
طرح ویژه ترافیکی قم برای مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
لغو طرح ترافیک تهران در ایام تشییع رهبر شهید
کری جنجالی امباپه برای مسی: آقای گلی مهم نیست، جام را می‌خواهم
سدهای کشور 65 درصد پر شد
این زن عامل حذف آلمان از جام جهانی شد !
آمریکا، 250 کیلومتر از سواحل هرمزگان را آلوده کرد
برنامه حرکت قطارهای ویژه مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
جزئیات محدودیت‌های پروازی فرودگاه های مهرآباد و امام خمینی اعلام شد
ابن‌الرضا: توان موشکی و پهپادی ایران قابل مذاکره نیست
وزارت کار: تعطیلات هفته آینده شامل کارگران بخش خصوصی هم می‌شود
جدول گلزنان جام جهانی 2026؛ هالند در تعقیب مسی و امباپه
موعد جدید دیدار با ملی‌پوشان در مهرآباد
حضور مقامات 40 کشور در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت بیداری انسان
ترافیک پرحجم در محورهای پرتردد البرز و قزوین + جزئیات
نوراینفو| پیامدهای جسمانی استفاده مفرط از تلفن همراه
علت صدای انفجار در بندرعباس مشخص شد
افزایش سهمیه سوخت ناوگان عمومی در ایام تشییع رهبر شهید انقلاب
نوراینفو |موج استعفا و برکناری پس از ناکامی در جام جهانی
عارف: آموزش هوش مصنوعی و امنیت سایبری در مدارس ضروری است
شکست دختران والیبال ایران در روز نخست قهرمانی آسیا
14 هزار ماینر غیرمجاز در خوزستان امحا می‌شود
کالبد یا کارکرد؟! درباره امتحان دیکته همسایه های سر به هویٰ
کارشناس: توافق لبنان و رژیم صهیونیستی به نفع نتانیاهو است
آماده‌باش هلال‌احمر برای تشییع رهبر شهید
ادعای تازه واشنگتن؛ مذاکرات دوحه با ایران پیشرفت مثبت داشته است