×
اقتصادی
شناسه خبر : 193315
تاریخ انتشار :

رئیس سازمان بورس مطرح کرد؛

لزوم سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلار در بورس

رئیس سازمان بورس گفت: به منظور حفظ رشد 6.5 درصدی اقتصاد در سال باید تا سال 1410 حدود 200 میلیارد دلار در بورس سرمایه‌گذاری شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز در چهارمین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی گفت: مدیریت ریسک یکی از بزرگترین کارهایی است که از آن غافل بودیم، آن هم در شرایطی که عدم اطمینان‌ها پیوسته رو به افزایش است و این عدم قطعیت‌ها اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که در همه دنیا وجود دارد و تنها تفاوت در میزان شدت و ضعف آن‌هاست.

صیدی با بیان اینکه قصد داریم جایگاه نظام راهبری شرکتی را در بازار سرمایه ارتقا دهیم، گفت: مهم این است از ابزار مقررات حاکمیت شرکتی برای بهبود وضع شرکت‌های فعال در بورس بهره بگیریم. مدیریت ریسک، شفافیت، نظام اداره شرکت‌ها و تفکیک سیاست‌گزاری از اجرا از موارد بسیار مهم است و بر این اساس نظام راهبری شرکتی به سمت تشکیل کمیته‌ها رفت.

وی افزود: روش‌های کشف و شهودی دیگر کارکردی ندارد و باید برای نگاه کردن به مسائل روش علمی و یک رویکرد سیستمی داشت و برای درست شدن و به نتیجه رسیدن، فرآیندها باید اصلاح شود. بر این اساس است که نظام راهبری شرکتی، فرآیند اداره شرکت‌ها را به خوبی تصحیح می‌کند.

صیدی گفت: مأموریت اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار، تسهیل تشکیل سرمایه است و یکی از وظایفش، صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران است. سرمایه وقتی تشکیل می‌شود که سرمایه‌گذار احساس کند مورد صیانت و حمایت است؛ برای این صیانت باید از تصویب مقررات خلق‌الساعه جلوگیری شود و شرکت‌ها باید ملزم به شفافیت شوند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه نظام راهبری شرکتی باید جدی گرفته شود، گفت: آموزش اهمیت زیادی دارد. فرآیندها باید اصلاح شود. کمیته انتصابات باید جدی گرفته شود.

وی افزود: دستورالعمل نظام راهبری شرکتی در بورس تنظیم شده و یک بار هم بازنگری شده، ممکن است ۱۵ درصد دیگر هم تغییر کند. این تغییرات مهم نیست، مهم اجرای این دستورالعمل است که روی آن تأکید داریم.

۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه گفت: برای اینکه تا سال ۱۴۱۰ اقتصاد ایران جایگاه چهارمی خود را در منطقه حفظ کند به طور متوسط به ۶.۵ درصد رشد اقتصادی سالانه نیاز داریم. تحقق این میزان رشد به سالی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیازمند است. البته این یک برآورد است و بین عدد دقیق آن تا حدودی اختلاف نظر وجود دارد ولی به چیزی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار تشکیل سرمایه نیاز داریم. این در حالی است که حدود ۴ الی ۵ سال است که استهلاک سرمایه در کشورمان بیشتر از تشکیل سرمایه است.

وی توضیح داد: برای تشکیل سرمایه در حال حاضر دو بازار پول و بازار سرمایه وجود دارد. در کشورهایی مانند آمریکا و ژاپن بازار سرمایه به ترتیب نقش ۷۰ و ۵۶ درصدی در تشکیل سرمایه دارد لذا باید کمک کنیم بازار سرمایه ما نیز نقش ۵۰ درصدی در این عرصه داشته باشد و این مأموریت اول ماست.

معاون وزیر اقتصاد در ادامه گفت: مدیریت ریسک یکی از بزرگترین کارهایی است که از آن غافل بودیم، آن هم در شرایطی که عدم اطمینان‌ها پیوسته رو به افزایش است؛ و این عدم قطعیت‌ها اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که در همه دنیا وجود دارد و تنها تفاوت در میزان شدت و ضعف آن‌هاست.

صیدی افزود: همانطور که در شرکت‌ها سمت CEO (مدیر ارشد اجرایی) ضروری شد، به سمت مدیریتی CFO (مدیر ارشد مالی) نیز برای امور گزارشگری، حسابداری و تأمین مالی احساس نیاز پیدا کردیم. این در حالی است که در شرکت‌ها سمت‌های مدیریتی چون COO (مدیر ارشد عملیاتی)، CRO (مدیر ارشد ارزیابی ریسک) و CSO (مدیر ارشد بررسی پایداری) نیز ایجاد شد و بسیاری از شرکت‌ها مدیر ارشد پایداری دارند.

رئیس سازمان بورس همچنین در حاشیه این مراسم درباره استفاده حداکثری از ظرفیت بورس کالا اظهار کرد: بورس کالا از ظرفیت کافی برای پذیرش محصولات بیشتر مانند محصولات و مواد اولیه پتروشیمی برخوردار است؛ تلاش سازمان بورس و اوراق بهادار این است که به شرط بهبود شرایط، صف شرکت‌ها برای عرضه اولیه در بورس کاهش یابد.

صیدی گفت: شرکت‌هایی که گزارش مالی آنها با اشکالاتی همراه است نمی‌توانند در بورس عرضه شوند چرا که در این صورت علاوه بر سهامداران خرد و عمده، شرکت‌ها نیز با زیان قابل توجهی روبرو می‌شوند. به عنوان مثال، برآیند این موضوعات موجب شده مجموع زیان فعلی ۳ شرکت به ۵۰۰ همت افزایش یابد. بنابراین ضرورت دارد، مدیران به جای رایزنی برای برکنار نشدن، برای رفع چالش‌ها و نحوه اداره شرکت برنامه‌ریزی کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
X
آگهی تبلیغاتی