×
اجتماعی
شناسه خبر : 193254
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/18 ساعت 11:56
چرا آهنگ رشد امید به زندگی در حال کند شدن است؟

چرا آهنگ رشد امید به زندگی در حال کند شدن است؟

محققان به تازگی دریافتند که آهنگ رشد امید به زندگی در کشورهایی که بیشترین طول عمر را دارند در حال کند شدن است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: یک پژوهش تازه نشان می‌دهد که بشریت در حال رسیدن به حد اعلای امید به زندگی است، اما سوال اینجا است که آیا این روند همزمان با توسعه علم ادامه‌دار خواهد بود.

بالغ بر ۲ درصد از آمریکایی‌ها در سال ۲۰۱۹ از مرز ۱۰۰ سالگی عبور کردند، در حالی که این رقم در ژاپن حدود ۵درصد و در هنگ کنگ ۹ درصد از کل جمعیت آن بود.

اما علیرغم پیشرفت‌های صورت گرفته در فناوری پزشکی، تحقیقات ژنتیکی و شمار رو به افزایش کسانیکه شمع تولد صدسالگی خود را فوت می‌کنند، این عوامل به طور کلی به جهش قابل توجهی در طول عمر انسان تبدیل نمی‌شود.

کند شدن ریتم افزایش امید به زندگی

محققان به تازگی دریافتند که آهنگ رشد امید به زندگی در کشورهایی که بیشترین طول عمر را دارند در حال کند شدن است.

در مقاله‌ای که روز دوشنبه در مجله «نیچر ایجینگ» منتشر شد، جی اولشانسکی، محقق دانشگاه ایلینویز-شیکاگو و تیم تحقیقاتی او اشاره می‌کنند که باید قبول کنیم که برای افزایش طول عمر یک بازه محدود وجود دارد.

اولشانسکی می‌گوید که قبول این واقعیت ممکن است باعث ارزیابی مجدد مفروضات در مورد سن بازنشستگی و منابع مالی مورد نیاز مردم در طول زندگی شود.

همیشه این امکان وجود دارد که یک جهش علمی دیگر بتواند بقای انسان را به قله‌های مرتفع‌تری برساند اما اکنون چنین چشم‌اندازی را متصور نیستم.

 یکی از محققان دانشگاه تگزاس به نام مارک هیوارد این مطالعه را تحسین کرد و گفت: «ما در امید به زندگی در حال رسیدن به سطح بالایی هستیم. همیشه این امکان وجود دارد که یک جهش علمی دیگر بتواند بقای انسان را به قله‌های مرتفع‌تری برساند اما اکنون چنین چشم‌اندازی را متصور نیستم.»

امید به زندگی چیست؟

امید به زندگی تخمینی از میانگین سال‌هایی است که متولدین یک سال معین انتظار دارد زنده بماند، البته با این فرض که میزان مرگ و میر در همان مدت زمانی بدون تغییر باقی بماند. شاخص امید به زندگی یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بهداشتی در سطح جهان به حساب می‌آید که البته چندان هم بی عیب و نقص نیست.

امید به زندگی یک تخمین دم دستی است که نمی‌تواند عواملی مانند همه‌گیری‌های مرگبار، شیوه‌های درمانی معجزه‌آسا یا سایر تحولات پیش‌بینی‌نشده‌ای را که ممکن است میلیون‌ها نفر را بکشد یا نجات دهد، توضیح دهد.

در این پژوهش تازه، اولشانسکی و تیم تحقیقاتی او با استفاده از داده‌های موسسه تحقیقات جمعیتی ماکس پلانک، میزان امید به زندگی افراد را از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

این محققان تمرکز خود را روی هشت کشور - استرالیا، فرانسه، هنگ کنگ، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، اسپانیا و سوئیس - با بالاترین نرخ امید به زندگی گذاشتند.

این محققان تمرکز خود را روی هشت کشور - استرالیا، فرانسه، هنگ کنگ، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، اسپانیا و سوئیس - با بالاترین نرخ امید به زندگی گذاشتند.

اولشانسکی گفت که علیرغم اینکه ایالات متحده آمریکا در بین ۴۰ کشور برتر از نظر امید به زندگی رتبه‌بندی نشده، اما همچنان در این مطالعه گنجانده شده است؛ چرا که اولا این محققان خودشان اهل این کشور هستند و دوم اینکه پیش‌بینی‌های قبلی حاکی از این بود که امید به زندگی در آمریکا در قرن حاضر به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

چه کسانی بیشتر عمر می‌کند؟

به گفته این محققان، زنان بیشتر از مردان زندگی می‌کنند و در حالی که بهبود امید به زندگی همچنان وجود دارد اما سرعت آن کاهش یافته است.

متوسط ​​بهبود امید به زندگی در سال ۱۹۹۰ حدود ۲.۵ سال در هر دهه بود، اما در دهه ۲۰۱۰ به ۱.۵ سال کاهش یافت - و در ایالات متحده تقریباً صفر بود.

ایالات متحده به دلیل طیف وسیعی از مسائل که منجر به مرگ‌های زودرس می‌شود، با چالش‌های بزرگ‌تری در بهبود امید به زندگی مواجه است. این موارد مصرف بیش از حد مواد مخدر، تیراندازی، چاقی و نابرابری در دریافت مراقبت‌های پزشکی کافی برای برخی از افراد را شامل می‌شود.

متوسط ​​بهبود امید به زندگی در سال ۱۹۹۰ حدود ۲.۵ سال در هر دهه بود، اما در دهه ۲۰۱۰ به ۱.۵ سال کاهش یافت - و در ایالات متحده تقریباً صفر بود.

اما محققان تخمین زدند که اگر همه مرگ‌های قبل از ۵۰ سالگی در هر ۹ کشور را از محاسبات خود کنار بگذارند، باز هم افزایش امید به زندگی در بهترین حالت فقط ۱.۵ سال می‌شود.

چرا افزایش امید به زندگی نمی‌تواند همیشگی باشد؟

اولشانسکی گفت: «این مطالعه نشان می‌دهد که برای افزایش بیشتر طول عمر محدودیت‌هایی وجود دارد و ما تقریباً به انتهای آن محدودیت رسیده‌ایم.»

علیرغم پیشرفت فناوری‌هایی که برای افزایش طول عمر طراحی شده‌اند، افزایش واقعی طول عمر در طی زمان کمتر می‌شود. دلیل آن این است که فرآیند طبیعی پیری کار خودش را انجام می‌دهد.

اولشانسکی گفت، درصد افرادی که به ۱۰۰ می‌رسند محدود خواهد ماند و احتمالاً در بیشتر کشورها کمتر از ۱۵ درصد برای زنان و ۵ درصد برای مردان خواهد ماند.

به گزارش یورونیوز، کارشناسان معتقدند که این احتمال وجود دارد که شمار صد ساله‌ها در دهه‌های آینده افزایش یابد، اما این به دلیل رشد جمعیت کلی جهان است.

اولشانسکی گفت، درصد افرادی که به ۱۰۰ سالگی می‌رسند محدود خواهد ماند و احتمالاً در بیشتر کشورها کمتر از ۱۵ درصد برای زنان و ۵ درصد برای مردان خواهد ماند.


نظرات

آخرین اخبار
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا
دیپلماسی تنها راهکار حل بحران خاورمیانه
تلاش مذبوحانه ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
اعتراف واشنگتن به ضعف دفاعی آمریکا در برابر موشک‌های پیشرفته
حکم قصاص قاتل مأمور نیروی انتظامی در چهارباغ اجرا شد
بنی‌طالبی برترین تالوکار جهان شد
نشریه پاکستانی خطاب به آمریکا: توهم تسلیم ایران را کنار بگذارید
پیشکسوت حوزه معماری ایرانی- اسلامی درگذشت
با عادی‌شدن شرایط، وضعیت اینترنت قطعاً تغییر خواهد کرد