×
بین الملل
شناسه خبر : 193206
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/18 ساعت 08:37
آنچه زمینه‌ساز هفت اکتبر شد

آنچه زمینه‌ساز هفت اکتبر شد

در بررسی تمام رویدادهای جهان پیش از هر موضوعی باید به ریشه‌ها و زمینه‌های آغاز آن رویداد توجه کرد. عملیات طوفان‌الاقصی که از سوی گردان‌های نظامی جنبش حماس در هفت اکتبر 2024 صورت گرفت از همان رویدادهایی است که به منظور فهم بهتر آن باید بستر ایجاد را مورد بررسی قرار داد.

نور نیوز-گروه بین‌الملل: پس از فروپاشی تدریجی امپراطوری عثمانی، بسیاری از سرزمین‌های آن با خلاء قدرت بزرگ و محسوسی روبرو شدند و راه برای حضور و نفوذ قدرت‌های دیگر به ویژه دولت‌های غربی باز شد و بریتانیا در صف نخست اشغالگری قرار گرفت. مردم کرانه غربی رود اردن تا مدیترانه 30سال تحت استعمار کامل دولت انگلیس قرار گرفتند. آنچه در بسیاری از روایت‌های گفته شده از سوی رسانه‌های غربی به عمد مغفول و مخدوش روایت می‌شود، این است که در سال ۱۹۱۸  که فلسطین به تصرف انگلیس درآمد، نزدیک به ۹۸درصد از سرزمین فلسطین در اختیار مردم این کشور بود و ۹۲درصد جمعیت آن مسلمان بودند.

با حضور بریتانیا و تریبات اتخاذ شده از سوی لندن، مردم فلسطین از بسیاری از حقوق ابتدایی خود در سرزمین اجدادی خود محروم شدند که مهمترین آن حق تعیین سرنوشت بود. در نبود این حق مردمان این بخش از خاورمیانه در سیر تحولات تاریخی قربانی یک معامله شوم شد و نتیجه آن آوارگی  ۵۷درصد مردم فلسطین بعد از ۱۹۴۸ بود. سالی که گروهی از یهودیان بخش‌های مختلف جهان تصمیم‌ گرفتند در قلب سرزمین دیگری به آوارگی تاریخی قوم خود پایان دهند؛ حتی اگر به قیمت نابودی خانه و کشتار وسیع مردمان فلسطین تمام شود.

اشغالگری رژیم صهیونیستی، سرزمین فلسطین را به دو قسمت نوار غزه در غرب و کرانه باختری رود اردن در شرق تقسیم کرد. آنچه بر کرانه غربی گذشت گرچه بسیار تلخ و البته عبرت‌آموز است اما نوار غزه سرنوشتی متفاوت‌تر یافت. بیش از 17 سال در محاصره کامل قرار گرفت و در هر فرصتی که مردم این منطقه برای بازگشت به سرزمین خود کوشیدند، به شهادت رسیدند. اسرائیل طی ۲۳ سال نزدیک به ۱۱هزار و ۲۹۹فلسطینی را شهید و 156هزار و 768نفر را زخمی کرد و تمام این واقعیات بخشی از تاریخ است که در ارزیابی عملیات ۷ اکتبر باید مورد بررسی قرار گیرد.

یکی از مهمترین دلایل تداوم  اشغالگری و تجاوز به سرزمین‌های فلسطین از سوی رژیم اسرائیل، حمایت تمام قد کشورهای غربی به ویژه آمریکا و انگلیس از این رژیم بوده و است. اسرائیل زمانی  برای جنایت در فلسطین جرات یافت که نماینده‌ این رژیم در سازمان ملل منشور این نهاد را پاره کرد بی‌آنکه اعتراض و واکنشی از سوی کشورهای موثر در این نهاد روبرو شود.

تمام قطعنامه‌های پیشنهادی از سوی هر نهاد بین‌المللی بارها از سوی اسرائیل رد شده و این رژیم هیچ احترامی برای این قطعنامه‌ها نشان نداد و آن‌ها را اجرا نکرد. هرچند در بسیاری از برهه‌ها هم این قطعنامه‌ها از سوی حامیان این رژیم از جمله آمریکا و انگلیس وتو شد. کمک‌های میلیارد دلاری آمریکا و اروپا دستکم در همین یک سال گذشته یکی از مهمترین دلایل تداوم جنگ بوده و اقتصاد اسرائیل به پشتوانه این دلارها به جنایت خود ادامه داده است. با این توصیفات شاید بهتر بتوان درک کرد چرا مردم نوار غزه خود را چنان بی‌پناه در نظام بین‌الملل دیدند که برای پایان آن دست به انتحار زدند.

در طول تاریخ میان مردم فلسطین و رژیم صهیونیستی بارها قراردادهای بسیاری برای پایان دادن به جنایت اسرائیل نوشته شد که یکی از مهمترین آن‌ها قرارداد اسلو در سال ۱۹۹۳ بود. پیمانی که یاسر عرفات از سازمان آزادی بخش فلسطین و اسحاق راببین از اسرائیل رسید و میانجی آن بیل کلینتون رئیس‌جمهور آمریکا بود.

این توافق نه‌تنها راه به جایی نبرد بلکه تلاش‌های قانونی و بین‌المللی هم برای تشکیل دولت فلسطینی از سوی نخست وزیر اسرائیل با ناکامی مواجه شد و بنیامین نتانیاهو علناً در سازمان ملل اعلام کرد که کشور فلسطینی به‌وجود نخواهد آمد. بررسی تمام رویدادهای سی ساله پس از این پیمان حکایت از آن دارد که عدم اجرای بندهای این توافق یا توافق‌های پس از آن سبب شد که مردم غزه خود به میدان آیند.

زندانی که رژیم صهیونیستی برای مردم کرانه باختری و نوار غزه ساخته است در عمل امکان زیستی عادی از آن‌ها را گرفته است. محاصره اقتصادی، غذایی، بهداشتی، سیاسی و حتی فرهنگی این منطقه برای جوانان و زنان و کودکان غزه چنان سنگین بود که تصمیم به آزادی خود از این قفس گرفتند، حتی به قیمت جان خود.

این میان تلاش‌های اسرائیل برای تصرف مسجدالاقصی و تخریب آثار اسلامی آن و بیرون راندن مردم مسلمان از محله‌های قدس مخصوصاً شیخ جراح و یا  طرح الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی آخرین رشته‌های امید مردم به بهبود شرایط را از بین برد و عملیات طوفان‌الاقصی را رقم زد.

آرمان فلسطین و حق و آزادی مردم این سرزمین با طرح ها و طراحی‌هایی از قبیل عادی‌سازی روابط میان اسرائیل  و کشورهای منطقه در حال نابودی بود و در صورت انعقاد و اجرای طرح‌هایی از قبیل ابراهیم در عمل فلسطین از بین می‌رفت. شهرک سازی‌های گسترده و غیرقانونی اسرائیل در بخش‌های مختلف غزه و کرانه باختری، بلاتکلیفی ده‌ها ساله بیش از 7 میلیون فلسطینی و شرای دشوار در اردوگاه‌های پناهندگان مجموع عواملی بود که سبب شد ضرورت انجام عملیات هفت اکتبر از سوی گردان‌های حماس احساس و اجرا شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان چه گفت؟ ترامپ چه می گوید؟
توصیه های پلیس راهور تهران در روز طبیعت
ریزش قیمت جهانی طلا
بدون هیچ‌گونه تردیدی در مورد حقانیت موضع خود، در حال دفاع هستیم
جغرافیا چگونه به مثابه یک کارت بازی برای ایران درون جنگ عمل می‌کند؟!
پاسخ ایران در برابر تهدید احتمالی هسته ای آمریکا چیست؟
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: با توکل بر خداوند این جنگ تا خواری، ذلت شما ادامه دارد
چه کسی برنده واقعی شطرنج خونین امروز در غرب آسیا خواهد بود؟
زمان برگزاری مراسم وداع و تشییع شهید سپهبد سید عبدالرحیم موسوی اعلام شد
اعتراف کانال 14 اسرائیل: حملات دیشب گسترده و پردامنه بود
یک سخنرانی و واکنش‌های منفی در بازار
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
البرادعی: ترامپ ما (اعراب) را رها می‌کند؟
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
سقوط سهام در بازارهار جهانی پس از اظهارات ترامپ
تغییر وضع تنگه هرمز بدون عادی‌سازی روابط با ایران ممکن نیست
واکنش‌ تند محافل آمریکایی به مهملات ترامپ: او یک متوهم است
بازسازی فولاد خوزستان؛ نیازمند 6 ماه تا یک سال
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
زلزله بزرگ 7.4 ریشتری سواحل اندونزی را لرزاند
تمرکز شهرداری تهران بر جبران عقب ماندگی‌های فضای سبز
رازگشایی از سخنان امشب ترامپ؛ اعلام صریح ناکامی
واکنش‌های منفی به سخنرانی ترامپ/ 20 دقیقه وقت با ارزش هدر رفت
واکنش منفی بازار نفت به ترامپ/قیمت نفت 4 دلار گران شد
پاسخگویی به بیش از 310 هزار تماس مردمی در تهران از ابتدای جنگ
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
نمایش برخط «موسی کلیم الله» در شبکه نمایش خانگی
خسارت گسترده در تل‌آویو بعد از اصابت موشک‌های ایرانی
حملات مجدد حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی
غول پتروشیمی عربستان به دلیل کنترل تنگه هرمز تعطیل شد
آمریکا برای همیشه از خلیج فارس اخراج شد
واشنگتن آماده آتش‌بس با تهران است
مقام ایرانی به المیادین: زرادخانه ما دشمن را غافلگیر می‌کند
دبیرکل ناتو پس از تهدید ترامپ به آمریکا سفر می کند
انتقاد سناتور آمریکایی از جنگ‌طلبی‌های ترامپ
گفت‌وگوی استاب و ترامپ درباره ایران
ایران در تنگه هرمز «عوارضی» راه‌اندازی کرده است
آمریکا تحریم‌ها علیه دلسی رودریگز را لغو کرد
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
فرانسه و ژاپن اعلامیه همکاری در حوزه انرژی هسته‌ای امضا کردند
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در خصوص تحولات منطقه
گزارش CNN از پیام‌های رد و بدل شده بین ترامپ و اروپایی‌ها
پالتیکو: ترامپ می‌خواهد اعلام کند جنگ با ایران رو به پایان است
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
انفجارهای متوالی پایگاه‌های آمریکا در عراق و بحرین را لرزاند
مرشایمر: اگر دادگاهی شبیه نورنبرگ برگزار می‌شد، ترامپ و نتانیاهو اعدام می‌شدند
سپاه: یک فروند موشک کروز«جی اس اس ام» در بویین زهرا منهدم شد
افزایش قیمت بنزین در ایالت های مختلف آمریکا
ایران قصدی برای ورود به مذاکره ندارد
سردار موسوی: پناهگاه تاریک هدیه نتانیاهو به صهیونیست‌هاست