×
اجتماعی
شناسه خبر : 193174
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/17 ساعت 21:57
افزایش سن امید به زندگی در ایران به 80 سال

معاون وزیر بهداشت خبر داد؛

افزایش سن امید به زندگی در ایران به 80 سال

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: امید به زندگی در ایران به 80 سال رسیده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: با گذشت بیش از 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و با افزایش امکانات بهداشتی و درمانی و ارتقای سطح سواد سلامت مردم شاهد افزایش طول عمر مردم هستیم ؛ به طوری که امید به زندگی بین مردم ایران از 55 سال ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی اکنون به 80 سال رسیده است.

امید به زندگی یعنی افزایش سن افراد و نگاه امیدوارانه افراد به زندگی بیشتر است و این افزایش امید به زندگی خبر خوبی برای کشورمان است اما باید دقت کنیم که این افزایش امید به زندگی مستلزم تامین امکانات حداقلی رفاهی و بهداشت و درمانی مورد نیاز اقشار مختلف است.

باید کمبود امکانات بهداشتی، درمانی و رفاهی در سطحکشور از یک تعادل قابل قبول برخوردار باشد.

اکنون متاسفانه این فاصله امکانات بهداشتی و درمانی از توازن و تناسب لازم در اقصی نقاط مختلف برخوردار نیست.

صدای گام‌های بلند کاهش جمعیت به خوبی به گوش می‌رسد و آهنگ و ضربان این تپش ناخوشایند، هر روز نبض جامعه را تند تر می‌کند. حالا دغدغه کاهش جمعیت و نیروی انسانی مولد جنبه عمومی گرفته و صاحب نظران و کارشناسان مختلف در این خصوص هشدارهای مستمری می‌دهند.حرکت شتابان جمعیت ایران به سمت سالمندی به شکلی شده که متوسط سن در کشور به 35 سال رسیده و نرخ سالمندی به 10.5 درصد رسیده است. نرخ باروری کشور حدود ۱.۷ درصد است که از نظر صابر جباری، سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، این نرخ باید حدود ۲.۵ درصد افزایش پیدا کند. برای رسیدن به این هدف تنها هفت سال فرصت است. اگر برنامه‌های فرزندآوری اجرا نشود و نرخ باروری افزایش پیدا نکند جمعیت ایران به‌ شدت پیر می‌شود. نرخ باروری در کشور چقدر است؟

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: جوانی جمعیت یک مساله ملی و بسیار جدی است و علاوه بر مردم، نیاز به اقناع سازی تمام مسئولان دارد؛ زیرا جوانی جمعیت فقط مساله دولت نیست و به کل کشور و تمام دستگاه ها مربوط می‌شود.

وی با بیان اینکه تصویب بودجه برای پیشبرد این برنامه ملی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و باید با کمک مجلس که تاکنون در زمینه برنامه های جوانی جمعیت خوب پیش آمده، اعتبارات لازم برای اجرای این برنامه لحاظ شود، اظهار کرد: از جمله مباحث مهم در این زمینه ساخت مسکن و خوابگاه های متاهلی برای دانشجویان شاغل به تحصیل است که باید حتما در برنامه ریزی ها مدنظر قرار گیرد.

رئیسی افزود: سن ازدواج در افراد تحصیلکرده افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته و تعداد فرزندان در افراد متاهل تحصیلکرده هم کاهش داشته است. بنابراین باید با سرمایه گذاری روی این افراد برای سایر افراد جامعه در بحث جوان سازی جمعیت، الگوسازی کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که ارائه تسهیلات و مشوق ها به افراد متاهل تحصیلکرده برای فرزندآوری در آینده جمعیتی کشور تاثیر قابل ملاحظه ای دارد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه ها باید ارائه ایده های نو بر مبنای فرهنگ های بومی و منطقه ای در کشور باشد. البته این ایده ها لزوما اعطای تسهیلات مالی نیست. همچنین الگوسازی برای جامعه و جوانان با کمک گرفتن از چهره های شاخص علمی، فرهنگی و هنری نیز موثر است.

رئیسی با بیان این که در دنیا روی این مساله که افراد از داشتن فرزند زیاد خجالت زده نباشند، کار شده است، افزود: کسی که چهار فرزند دارد باید بتواند در جامعه سرش را بالا بگیرد و به آن افتخار کند. نباید این دیگاه وجود داشته باشد که خانواده هایی که فرزند زیادی دارند از طبقات پایین جامعه هستند. باید روی مناطقی مانند شمال تهران که سن ازدواج بالاست و تعداد فرزندان زوج ها کم است، سرمایه گذاری کنیم تا این روند تغییر یابد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: وزارت بهداشت متولی سلامت کل جمعیت کشور است. بنابراین باید به برنامه های نظیر کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان هنگام زایمان و تولد نیز برای کمک به جلوگیری از کاهش جمعیت، بها داده شود.

وی اضافه کرد: آمارهایی مانند کاهش مرگ مادران و نوزادان یا سن امید به زندگی در کشور نسبت به 30 سال قبل روند افزایشی چشمگیری داشته است. امید به زندگی از 55 سال به 80 سال رسیده و اجرای این برنامه ها نیازمند تخصیص اعتبار است.

رئیسی با بیان این که در ادبیات برنامه های حوزه بهداشت اصطلاح «مادران باردار پرخطر» حذف و تبدیل به «مادران نیازمند مراقبت های ویژه» شده است، گفت: اکنون محدودیت سنی برداشته شده و سنین 15 تا 49 سال برای بارداری مناسب اعلام می شود. همچنین تعداد مراقبت ها برای مادران باردار در سیستم شبکه بهداشتی کشور از چهار به دوازده برنامه ارتقا یافته است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
گرانی بلیط، سکوهای جام جهانی را خالی کرد
قانون 24 ساعته چرا اجرا نمی‌شود؟
«ایران»، محور گفتگوی سران خلیج فارس و پاکستان با ترامپ
اینفانتینو به قول‌های خود عمل کند
شگفتی در لیگ ملت‌ها؛ فرانسه مغلوب کانادا شد
انهدام باند ضرب سکه‌های تقلبی در آذربایجان غربی
ژیمناست‌های ایرانی راهی چین شدند
ستون فقرات ناتو فلج شد
گفت‌وگوی مهم ترامپ و پادشاه بحرین درباره ایران؛ جزئیات یک تماس حساس
قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها+جزئیات
زلزله سیاسی در اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو در آستانه سقوط
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 22 خرداد 1405 ؛ طلا در سراشیبی
عقب‌نشینی ترامپ، نفت را ارزان کرد
«دریاهای دروازه‌دار» جایگزین «دریاهای آزاد» می شوند
قاهره: ایران و آمریکا از فرصت موجود برای رسیدن به توافق استفاده کنند
ستاره‌های گمنامی که در جام جهانی می درخشند
ادامه حملات اسرائیل به جنوب لبنان
کندوان و هراز یکطرفه می‌شوند
رقص میلیاردها دلار بر لبه پرتگاه هسته‌ای
5 مدال رنگارنگ برای دانشجویان فرنگی کار
سفر بدون ترافیک به شمال؛ شرایط جوی پایدار است
زمان رفع تحریم‌های ایران نامشخص است
9هزار زخمی در اسرائیل
ایران کجای مسابقه جهانی افزایش طول عمر ایستاده است؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 خرداد 1405 + جدول پخش
30 سال حبس برای یک رئیس جمهور
پایان خونین اختلافات خانوادگی در اسدآباد؛ 2 کشته و 2 مجروح
«بن سلمان» دعوت «مکرون» را رد کرد
برخورد جدی با پیامک های تبلیغاتی مزاحم
آنچه می‌خواهید از محتوای مذاکرات ایران و آمریکا بدانید
دردسر بزرگ برای کابینه استارمر؛یک استعفای ناگهانی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 22 خرداد + خلاصه فیلم ها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 22 خرداد+ وضعیت استان ها
وقتی ببرهای آسیا بیدار شدند؛ اولین بازگشت بزرگ جام جهانی 2026 + فیلم گل ها
آژیر قرمز برای سدهای تهران؛ راهکارهای فوری برای تابستان داغ
اعتراض و ادعای جدید کویت علیه ایران
وقتی 40 درصد تخت‌های بیمارستان سهم پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها می‌شود!
آمریکا: با دو پهپاد ایرانی در تنگه هرمز مقابله کردیم
پشت‌پرده تیراندازی خونین در منطقه «الدرین» یمن چیست؟
11 مرد منتخب کره جنوبی و جمهوری چک مشخص شدند
چگونه باکتری‌ها باعث بروز علائم اوتیسم در کودکان می‌شوند؟
سنتکام مدعی شد: گزارش‌های حمله به مخازن آب سیریک را بررسی می‌کنیم
فشار خون بالا چگونه به بدن پاتک می‌زند؟
فاجعه‌ای به نام هندزفری
هوش مصنوعی غذاهای شما را سالم‌تر و ارزان‌تر می‌کند
چشم در برابر چشم؛ چرا هکرهای حنظله آب کالیفرنیا را قطع نکردند؟
گوترش: ایران و آمریکا به دنبال توافق صلح باشند
قطع اینترنت ترمز تولید مقالات علمی را کشید
زلزله خفیف در شرق تهران؛ پردیس و بومهن بامداد امروز لرزیدند
سفر به روسیه آسان شد؟ + جزئیات توافق جدید تهران و مسکو