×
اجتماعی
شناسه خبر : 193135
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/17 ساعت 18:00

معاون سازمان بهزیستی کشور خبر داد؛

خوزستان سومین استان از نظر تعداد کودکان کار

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: پس از استان های تهران و بوشهر، خوزستان سومین استان از نظر تعداد کودکان کار است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: محسن کرمانی روز دوشنبه در اولین همایش استانی کودکان در معرض مخاطره در اهواز اظهار کرد: در زمینه کودکان کار ۹۳۱ پرونده فعال است اما بر اساس ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ ، خوزستان رتبه سوم کشور را در عملکرد سازماندهی کودکان کار و خیابانی به خود اختصاص داده است.

وی افزود: بر اساس آمار و اطلاعات سازمان بهزیستی، ۱۴ هزار و ۵۰۰ پرونده فعال در زمینه کودکان کار در کشور فعال و میانگین سن این کودکان ۱۰ سال است که حدودا سه سال از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند.

کرمانی ادامه داد: بالغ بر ۹۷ درصد از کودکان کار در کشور دارای خانواده هستند که نیاز است مداخله و حمایت از آن ها در بستر نهاد خانواده صورت گیرد.

۵۲ درصد کودکان کار کشور ایرانی و ۴۸ درصد نیز از اتباع خارجه هستند

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه از این تعداد کودکان خیابانی ۵۲ درصد ایرانی و ۴۸ درصد نیز از اتباع خارجه هستند اظهار کرد: اتباع کشور ما ۵۰ درصد مجاز و ۵۰ درصد نیز غیر مجاز هستند که ۷۷ درصد را پسران و ۲۳ درصد را نیز دختران تشکیل می‌دهند.

وی گفت: در استان خوزستان ۹۵ درصد از کودکان کار ایرانی هستند که ساماندهی آن ها آسان تر از اتباع است چرا که در زمینه اتباع برای ارائه خدمات با مشکلات هویتی مواجه هستیم.

کرمانی ادامه داد: مشکلات اقتصادی، بی ثباتی بازار اشتغال، مشکلات فرهنگی و اجتماعی، شکاف طبقاتی، چالش های رویکردی از جمله مسائلی است که این کودکان را به سمت تکدی گری می کشاند.

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: رشد قارچ گونه مدارس غیر انتفاعی نیز یکی دیگر از چالش‌های جدی حوزه آموزش و پرورش است که باعث شده برخی از کودکان نتوانند از خدمات تحصیلی و بسته های آموزشی با کیفیت بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه ۱۴ مساله در زمینه آسیب های کودکان مطرح شده که از نظر حقوقی سازمان بهزیستی را پای کار می‌آورد اظهار کرد: کودکان کار بنا بر نیازهای اقتصادی و اجتماعی به صورت معمول در زمان انجام فعالیت در شرایط مخاطره قرار می‌گیرند و ضمن بازماندن از تحصیل، سلامت آن ها نیز به خطر افتاده و گاهی به سمت بزهکاری می‌روند.

کرمانی اضافه کرد: خدماتی از قبیل تحصیلی، حرفه‌آموزی، معیشتی و مددکاری از جمله خدماتی است که در مراکز حوزه کودکان کار و خیابان، ارایه می شود.

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بر اهمیت مهرورزی در جامعه اشاره کرد و گفت: برخی خانواده‌ها بر این باورند کمک های آنها به کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی به دست نیازمندان نمی رسد که این اعتماد را دستگاه‌ها باید در جامعه ایجاد کنند.

وی ادامه داد: اکثر نهادهای متولی کمتر به سمت توانمندسازی کودکان می‌روند و بیشتر جنبه های حمایتی را در نظر می‌گیرند در حالی که توانمندسازی اقدامی بسیار موثر و تاثیرگذار است.

هر هزینه ای برای کودکان کار سرمایه گذاری است

کرمانی با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه کودکان کار نگاه حمایتی ما، انفعالی است و به صورت فعال ورود نمی کنیم توضیح داد: حتما باید در این خصوص به ما اطلاعی رسانی صورت گیرد د تا به کمک کودکان برویم چرا که هنوز حقوق کودکان برای ما تبدیل به مساله نشده در حالی که هر هزینه ای برای کودکان، سرمایه گذاری است.

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: سال ۱۴۰۲ حدود یک هزار و ۴۴۷ پرونده حمایتی سازمان بهزیستی و خانواده برای کودکان از چرخه خارج شدند و رویکردهای ما نیز از مرکزگرا به سمت خانواده محور سوق داده شده است.

اولین همایش استانی کودکان در معرض مخاطره روز سه شنبه با حضور محسن کرمانی معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی، حجت الاسلام موسوی فرد نماینده ولی فقیه در خوزستان، خلفیان دادستان مرکز خوزستان، شهاوند معاون استاندار خوزستان،جمعی از مدیران دستگاه ها و شرکت های استان و خانواده بهزیستی استان در کتابخانه مرکزی اهواز برگزار شد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
X
آگهی تبلیغاتی