شناسه خبر : 193123
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 17 مهر ساعت 17:39
از تراکم کلاس‌های درسی تا موازی‌کاری دستگاه‌ها

در جلسه با رئیس جمهور مطرح شد؛

از تراکم کلاس‌های درسی تا موازی‌کاری دستگاه‌ها

اعضای شورای عالی آموزش و پرورش در نشستی با رئیس جمهور اهمیت و لزوم توجه به شأن و جایگاه شورای عالی، جلوگیری از موازی کاری سایر دستگاه‌ها در حوزه آموزش و پرورش، عدالت آموزشی، بهسازی نیروی انسانی، تراکم کلاس ها، امور رفاهی و معیشتی فرهنگیان، بودجه آموزش و پرورش را تاکید کردند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: روز دوشنبه ۱۶ مهرماه ۱۴۰۳ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش با حضور مسعود پزشکیان، ریاست جمهوری و اعضای این شورا در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

اصغر فانی عضو شورای عالی آموزش و پرورش در این جلسه اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش تنها وزارتخانه‌ای است که در دور افتاده ترین نقاط کشور نماینده دارد و همیشه پرچم جمهوری اسلامی به دست معلمان در سراسر کشور در اهتزاز است.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش زیرساخت های لازم برای ورود نیروی انسانی به دانشگاه و بازار کار را فراهم می‌کند.

فانی تصریح کرد: آموزش و پرورش یک اَبَر وزارتخانه است. یک میلیون نیروی انسانی در آموزش و پرورش با میانگین مدرک تحصیلی لیسانس مشغول به کار هستند که از این لحاظ رکورد دار است.وضعیت امروز آموزش و پرورش آینه تمام نمای آینده کشور است.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: برای حفظ وحدت و توسعه یافتگی کشور باید آموزش و پرورش در اولویت اول جامعه، مجلس و دولت قرار گیرد.

وی اضافه کرد: هزینه کردن برای آموزش و پرورش بالاترین سرمایه گذاری است که هم آینده کشور را بیمه می‌کند و هم فرهنگ و ارزش های اجتماعی و دینی را در جامعه نهادینه می کند.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش گفت: بی توجهی به آموزش و پرورش رسمی باعث می شود مراکز غیر رسمی، مدارس خانگی را گسترش داده و آثار زیانباری به همراه بیاورند.

فانی ابراز داشت: معلم عنصر و نقش اصلی را در فرآیند تعلیم و تربیت بر عهده دارد لذا توجه به امور رفاهی و معیشتی آنان باعث ایجاد انگیزه و افزایش کارآیی و اثربخشی آنان می شود.

وی بیان کرد: نیروی انسانی آموزش و پرورش نیازمند بهسازی، بازسازی و مهارت آموزی است تا بتواند نقش آموزشی و تربیتی خود را ارتقاء داده و آموزش موثرتری را به دانش آموزان عرضه کند.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به نیاز آموزش و پرورش به نیروی انسانی ماهر و متخصص فن معلمی گفت: فرآیند جذب، استخدام و نگهداشت نیروی انسانی در آموزش و پرورش نیازمند قانون و آئین نامه خاص خود است تا از ورود فله ای نیروهای بدون تخصص و انگیزه به آموزش و پرورش جلوگیری کند.

فانی با تاکید بر اینکه بهسازی ساختار نظام آموزشی کشور امری ضرورت است اظهار کرد: تشکیل سازمان نظام معلمی یک ضرورت انکار ناپذیر برای آموزش و پرورش و معلمان است تا از طریق آن بتوانند دیدگاه ها، پیشنهادها و نظرات خود را مطرح کنند.

وی ابراز کرد: آموزش و پرورش هر ساله با ۲۵ تا ۳۰ درصد کسری بودجه مواجهه است. متاسفانه وزیر آموزش و پرورش به جای پرداختن به ارتقاء وتقویت کیفیت آموزشی، باید درگیر تامین بودجه شود.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه گفت: سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور ۹/۸ درصد است. توصیه سازمان بین المللی یونسکو رساندن آن به ۲۵ درصد است. امیدوارم تا پایان برنامه هفتم توسعه سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور به میانگین جهانی برسد.

هیچ عنصری برای توسعه به اندازه تربیت معلم حیاتی نیست

غلامعلی حدادعادل عضو شورای عالی آموزش و پرورش در این جلسه گفت: آموزش و پرورش پر عائله ترین و پر مسئله ترین دستگاه کشور است و متناسب با وزرای دولت در اقتصاد، بهداشت، مسکن، آموزش، پژوهش های علمی، فنی و حرفه ای و غیره نقش دارد.

وی افزود: مسائل آموزش و پرورش متعدد و متنوع است که در سند تحول بنیادین به آن اشاره شده است.

حداد عادل تاکید کرد: هیچ عنصری برای توسعه و پیشرفت کشور به اندازه تربیت معلم مهم، حیاتی و موثر نیست.یکی از حقوقی که مردم بر حاکمیت دارند تعلیم و تربیت است و مهم ترین شیوه تحقق آن گسترش عدالت آموزشی است و تربیت معلم می تواند در تحقق این امر موثر باشد.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: یکی از نیازهای امروز آموزش و پرورش مهارت آموزی است. برای تحقق این امر می توان از توان و ظرفیت سایر دستگاه ها بهره گیری کرد.

شورای عالی آموزش و پرورش تصمیم گیرنده اصلی است

ایراندخت فیاض عضو دیگر شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه این جلسه گفت: توجه به جایگاه و نقش موثری که شورای عالی آموزش و پرورش در نظام آموزشی کشور دارد، خیلی مهم و حیاتی است.

وی افزود: تصمیماتی که برای نظام آموزش و پرورش کشور گرفته می شود طبق قانون تشکیل این شورا باید به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شود چون تصمیم گیرنده اصلی حوزه آموزش و پرورش این شوراست.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش در پایان پیشنهاد کرد: برای کمک و حل مسائل آموزش و پرورش می توان از توان و ظرفیت علمی، آموزشی و تخصصی دانشگاه های علوم تربیتی و روانشناسی استفاده کرد.

آموزش و پرورش باید در نظام سیاستگذاری کشور در جایگاه واقعی خود قرار گیرد

مهدی نوید ادهم عضو صاحب نظر شورای عالی آموزش و پرورش گفت: یکی از وظایف دولت و حاکمیت فراهم آوردن زمینه توسعه و پیشرفت کشور است.

وی اظهار داشت: یکی از دلایل توسعه نیافتگی کشور غلط بودن مدل توسعه یافتگی آن است چون توسعه محصول اندیشه، رفتار و افکار آدم هاست. برای به سامان کردن اندیشه و افکار آدم ها باید در آموزش و پرورش سرمایه گذاری کرد.

نوید ادهم گفت: آموزش و پرورش باید در نظام سیاستگذاری کشور در جایگاه واقعی خود قرار گیرد. سند تحول بنیادین با همکاری و همراهی بیش از ۷۰۰ نفر از صاحب نظران و متخصصان حوزه تعلیم و تربیت تدوین و تصویب شده است و یکی از مصوبات افتخارآمیز شورای عالی آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت کشور است

وی افزود: هیچ یک از اسناد کشور به اندازه این سند مورد تایید و تاکید مقام معظم رهبری و مسئولان کشور قرار نگرفته است.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه گفت: یکی از اصلی ترین موانع توسعه یافتگی آموزش و پرورش کوچک انگاری آن است.

نویدادهم اظهار داشت: بی ثباتی مدیریتی در آموزش و پرورش به یک معضل بزرگ برای اجرای برنامه ها و طرح های سند تحول بنیادین تبدیل شده است. بی ثبات ترین مدیریت ها در آموزش و پرورش است.

وی بیان کرد: مشکل آموزش و پرورش تنها توسط این دستگاه حل نمی شود بلکه نیازمند یک عزم ملی و مردمی است. وزارتخانه های دیگر به همان انداز در نظام آموزشی نقش دارند که آموزش و پرورش نقش دارد.

نوید ادهم در پایان گفت: باید از موازی کاری سایر دستگاه ها در حوزه آموزش و پرورش جلوگیری کرد چون شورایی وجود دارد که با شناخت کافی از آموزش و پرورش برای تسهیل روند ان سیاستگذاری و قانونگذاری می کند.

مانع اجرای سند تحول ، تراکم بالای دانش‌آموزان در کلاس‌هاست

فاطمه آگاهی نماینده مدیران و معلمان مدارس در شورای عالی آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به‌عنوان نقشه راه جامع برای ارتقای کیفیت آموزش و پرورش کشور و با اهداف والایی همچون تربیت انسان‌های متعهد، خلاق و کارآمد تدوین شده است. اما در اجرای این سند، خصوصاً در سطح مدارس، با چالش‌های جدی مواجه است.

وی افزود: یکی از عمده‌ترین موانع اجرای سند تحول بنیادین، تراکم بالای دانش‌آموزان در کلاس‌های درس است. این تراکم به‌ویژه در مناطق محروم و حاشیه شهرها بسیار ملموس است. یکی از علل اصلی این تراکم، افزایش تعداد دانش‌آموزان اتباع خارجی می‌باشد. هرچند پذیرش این دانش‌آموزان اقدامی انسانی و اخلاقی است، ولی باید تدابیر لازم برای مدیریت این جمعیت دانش‌آموزی اتخاذ شود.

آگاهی اظهار داشت: علاوه بر تراکم کلاس‌ها، سرانه پایین مدارس نیز از جمله چالش‌های اساسی است. کمبود امکانات آموزشی، ورزشی و رفاهی انگیزه دانش‌آموزان و معلمان را کاهش می‌دهد و کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه گفت: با تکیه بر درایت و مدیریت شما و جناب آقای وزیر بی‌شک می‌توانیم گام‌های مؤثری در جهت تحقق اهداف والای سند تحول بنیادین برداریم و آینده‌ای روشن و پرامید برای دانش‌آموزان سرزمین‌مان رقم بزنیم.

یکی از دغدغه ها چگونگی آموزش و استفاده از هوش مصنوعی باشد

آریا الستی عضو فنی و مهندسی شورای عالی آموزش و پرورش گفت: مدرسه آباد شرط تضمین آینده آباد یک کشور است. در مدرسه انسان سازی و در دانشگاه انسان ماهر تربیت می شود.

وی تاکید کرد: موضوع فناوری های نوین، یک موضوع حساس و تاثیرگذار در سرنوشت فرزندان این کشور است آنها را باید با ابعاد گوناگون این فناوری آشنا کرد.

الستی اضافه کرد: تقویت دانشسراهای دانش آموزی، این امر باعث می شود که دانش آموزان با فناوری های نوین آشنا شده و انتخاب های درستی در این زمینه داشته باشند.

وی در ادامه اظهار کرد: فناوری های نوین ابزار هستند ولی هوش مصنوعی به صورت عجاب آوری نقش انسان را ایفا می کند و حتی پژوهش تولید می کند و یا گاهی اطلاعات غلط تولید نموده و انسان را فریب می دهد.

عضو فنی و مهندسی شورای عالی آموزش و پرورش در پایان گفت: با یک تغییر اساسی در زندگی فردی و اجتماعی مواجهه هستیم. یکی از دغدغه های اصلی دولت و آموزش و پرورش باید چگونگی آموزش و استفاده از هوش مصنوعی باشد.

تقسیم کار ملی در اجرای سند تحول بنیادین

عبدالوحید فیاضی عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم تقسیم کار ملی درباره اجرای سند تحول بنیادین گفت: بالای ۲۰ دستگاه در سند تحول بنیادین نقش و مسئولیت دارند ولی تاکنون نقشی ایفا نکرده اند.

وی با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین یک نمایه استاندارد برای آموزش و پرورش است اظهار کرد: آموزش و پرورش در طول تاریخ سندی به این مهمی(سند تحول بنیادین آموزش و پرورش) نداشته است و این به معنی استاندارد سازی آن است.

فیاضی اضافه کرد: شورای عالی آموزش و پرورش سیاست گذار اصلی آموزش و پرورش است. برخی از سیاست گذاری های سایر دستگاه ها باعث ایجاد محدودیت برای آموزش و پرورش شده است.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش باید دغدغه اصلی دولت ها باشد اظهار داشت: اگر به آموزش و پرورش توجه شود، اگر عدالت آموزشی در جامعه اجراء شود نباید نگران فقر آموزشی در جامعه باشیم.

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: باید به فکر آبادانی مدارس کشور باشیم چون انسان متفکر، آگاه، توانمند و اثربخش در آن تربیت می شود.

نقش معلم و مدرسه در هویت سازی دانش آموزان

در ادامه این جلسه غلامرضا مصباحی مقدم عضو صاحب نظر شورای عالی آموزش و پرورش گفت: خانواده ها در تعلیم و تربیت دانش آموزان نقش اصلی را دارند و بنیه اصلی آنان در خانواده شکل می گیرد.

وی افزود: برای نهاد خانواده باید یک نهاد سیاست گذار پیش بینی و طراحی شود. باید اول مشکل خانواده ها را حل کرد چون در خانواده است که بنیان اصلی شخصیتی و تربیتی کودکان شکل می گیرد و مدرسه تکمیل کننده این حلقه است.

مصباحی مقدم اظهار کرد: مدرسه و معلم نقش موثری در هویت سازی و هویت بخشی دانش آموزان دارند. بعد از اینها محتوای آموزشی است که برخی از محتواها هویت ساز هستند.

عضو صاحب نظر شورای عالی آموزش و پرورش اضافه کرد: مخاطبان امروز مدارس ما در فضای مجازی زندگی می کنند لذا باید محتوای مناسب آنها در کتاب های درسی گنجانده شود.

آمادگی آموزش و پرورش برای ورود به دنیای جدید و تغییرات جدید

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای عالی آموزش و پرورش نیز در این جلسه گفت: فناوری های نوین تغییرات اساسی را در بحث آموزش و پرورش دنیا بوجود آورده و ذائقه کودکان و جوانان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. آموزش و پرورش کشور باید برای ورود به این دنیای جدید و تغییرات جدید آمادگی لازم را داشته باشد.

راه اندازی تورهای علمی، آموزشی و پژوهشی صنعتی

سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه با اشاره به لزوم راه اندازی تورهای علمی، آموزشی و پژوهشی صنعتی برای دانش آموزان گفت: بخشی از آموزش هایی که بیشتر جنبه مهارتی دارند را می توانیم با همکاری آموزش و پرورش برای دانش آموزان ارائه کنیم.

یک بار برای همیشه مشکل بودجه آموزش و پرورش حل شود

حسن حق وردی عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی آموزش و پرورش گفت: توجه جدی به عدالت آموشی در کشور که مورد توجه دولت هم هست و مهم ترین موضوع برای تحقق عدالت آموزشی اختصاص بودجه مناسب به آموزش و پرورش است.

وی اطهار داشت: کمبود بودجه مناسب، باعث شده است بسیاری از برنامه ها و طرح های آموزش و پرورش اجرا نشود. یک بار برای همیشه باید مشکل بودجه آموزش و پرورش حل شود.


نورنیوز
نظرات

با پاس گل و پنالتی آزمون قهرمان شد

زلزله 4.5 ریشتری در زیراب مازندران

تکذیب کشف چاقو در ورودی حرم مطهر رضوی

بنزین گران نمی شود/ضروردت واردات خودرو

عکس های منتخب جهان،13 دسامبر 2024

احتمال ریزش سنگ از کوه در جاده‌های هراز و چالوس

آغاز خدمات سفارت آذربایجان در ایران از 25 آذر

هشدار حشد شعبی درباره توطئه‌ علیه استان الانبار

پادکست | نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

هشدار درباره فیشینگ با ترفند سود سهام عدالت

آلودگی و سرمای هوا؛ مدارس تهران تعطیل نشد/ مدارس کدام شهرها غیرحضوری شد؟

بازگشت خاموشی به پایتخت؛ برنامه‌ محدودیت‌ برقی را از سامانه برق من ببینید

اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری بازار یکپارچه ارز

اتحادیه اروپا خواستار توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران شد

توصیه پزشکیان به مدیریت هوشمندانه تولید و مصرف انرژی

خروجی‌در بسیاری از رشته‌ها بیش از نیاز داخلی است

فرانسوا بایرو، نخست وزیر جدید فرانسه شد

جریان پرواز گوی آتشین در آسمان چه بود؟

عملیات مشترک ارتش یمن و مقاومت عراق علیه اهدافی در جنوب فلسطین اشغالی

آجیل و میوه شب یلدا چند؟

پسر 14 ساله در رودخانه تجن غرق شد

اعلام نتایج قرعه‌کشی جام‌جهانی 2026

مرغ و گوشت ارزان شد

راز 2 ساله قتل پیرمرد فاش شد

ورود مجلس به اجرای قانون هوای پاک

ریاکاری غرب؛ اشک تمساح برای یمن در سایه جنایت و کشتار درغزه

فرانسوا بایرو نخست‌وزیر جدید فرانسه شد

نورنما | صید ماهی 1.5 متری در کارون +فیلم

سرنگونی 3 پهپاد رژیم صهیونیستی توسط حماس

سازمان گزارشگران بدون مرز: 54 خبرنگار در سال 2024 کشته شدند

حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در پاسخ به حمله به یک فرودگاه

والیبالیست‌های نوجوان ایران مقابل هند مغلوب شدند

آزادی برادر خالد مشعل از زندان آمریکا بعد از 20 سال

چرا سکه گران شد؟

مهاجرانی: مردم در پویش «دو درجه کمتر» شرکت کنند

نور ویدئو | مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی +فیلم

تمدید فرصت دریافت سود سهام عدالت برای جاماندگان

آیت‌الله خاتمی: جامع‌ترین تحلیل درباره سوریه را رهبر معظم انقلاب اعلام کردند

تظاهرات خانواده‌های اسرای اسرائیلی علیه رژیم صهونیستی

«تام و جری»با داستانی تازه بازمی‌گردند

آنژه از عملکرد مهاجم آلمانی در لیگ اروپا انتقاد کرد

صدور بخشنامه‌ای جدید در دولت برای بررسی احکام خلاف شرع

18 نفر در نطنز با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند

نورنما | میراث جهانی چغازنبیل ، شوش +فیلم

اشغال جبل الشیخ سوریه توسط وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تایید شد

آغاز اطلاع رسانی خاموشی‌ها در تهران

30 فلسطینی در 24 ساعت گذشته شهید شدند

رکورد فروش خودروهای برقی شکسته شد

تمرین استقلال ادامه دارد

عدم حمایت ترامپ از عضویت اوکراین در ناتو

اوکراین: آماده مذاکره با روسیه نیستیم

اردوغان بر نقش اتحادیه اروپا در بازسازی سوریه تاکید کرد

رونمایی مایکروسافت از مدل جدید هوش مصنوعی

رئیس‌جمهور چین در تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

آغاز صدور احکام متناسب سازی 40درصد براساس جداول ابلاغی

قیمت جهانی طلا امروز 23 آذر 1403

مدارس مازندران 25 و 26 آذر تعطیل شد

آغاز رسمی تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه

انتخاب کاردار جدید سفارت ترکیه در دمشق

واکنش‌های جهانی به رویدادهای سوریه؛ از نگرانی مشترک تا تناقض آشکار

تداوم آلودگی هوا در تهران

قاتل معلم فرانسوی با تحریرالشام در ارتباط بود

بارش برف و باران در جاده چالوس

سازمان ملل: نقض حاکمیت سوریه توسط اسرائیل را محکوم می‌کنیم

مجلس نمایندگان آمریکا بودجه 895 میلیارد دلاری نظامی را تصویب کرد

طرح صلح ترامپ برای اوکراین؛ واگذاری زمین‌های شرقی به روسیه و منابع معدنی به آمریکا

دیدار و گفت‌و‌گوی وزیر خارجه آمریکا با اردوغان درباره تحولات سوریه

هشدار؛ برف، سیل و یخبندان در راه است/خطر کولاک؛ مسافران برگردند

انهدام 90 درصد موشک‌های سوریه از سوی رژیم اسرائیل/اردن میزبان نشست چندجانبه در باره سوریه

اسرائیل و آینده سوریه!

10 دلیل ناکارآمدی فشار حداکثری امریکا علیه ایران

پزشکیان از مردم درخواست کرد؛ 2 درجه‌ دمای گرمایش منازل را کم کنید

مسجد سلیمان قهرمان لیگ فرنگی شد

پرسپولیس و استقلال در تهران از رقبای آسیایی میزبانی می‌کنند

اسلامی خبر داد؛تامین 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری 80 میلیارد دلاری

چه کسی بر سوریه حکومت خواهد کرد؟

باید صرفه‌جویی در مصرف انرژی را به عنوان یک هنجار در نسل جدید جا بیاندازیم

وضعیت هوای تهران همچنان قرمز / تهران باز هم صاحب «آلوده‌ترین هوا جهان» شد

دبیرکل جنبش انصارالله یمن: رژیم صهیونیستی به فراتر از سوریه طمع دارد

انتشار جزئیات خبر بازداشت 30 شهرک‌نشین صهیونیست به جرم جاسوسی برای ایران

یک هندی قهرمان جدید شطرنج جهان شد

صعود استقلال به یک هشتم نهایی جام حذفی

خاموشی‌ها از سر گرفته می‌شود/ انتشار جداول خاموشی از شنبه/گاز 53 هزار باغ‌ویلا قطع شد+فیلم

8 تیم راه یافته به مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی مشخص شد

گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات

پادکست | آیا ماکارونی میتونه باعث مسمومیت بشه ؟ +فیلم

کسب یک مدال طلا و دو برنز جهانی توسط دو وزنه بردار ایران

هشدار؛ کلاهبرداران سود سهام عدالت در کمین هستند

«دوبله خودکار» در یوتیوب ممکن شد

قاتل جوان پس از یک سال تسلیم قانون شد

غرب از برجسته‌سازی نام ایران در سوریه به دنبال چیست؟

تشریح جزئیات 2 قتل خانوادگی در پایتخت

مدیر عامل گروه زر به عنوان مدیر جهادی برتر در عرصه توسعه اقتصادی معرفی شد

ترامپ برای دومین بار شخصیت سال مجله «تایم» شد/ترامپ: به هیچ کس اعتماد ندارم

رویترز ادعا کرد؛ ایران با نظارت بیشتر در فردو موافقت کرد

سفیر ایران: اجازه حمله تروریستی به عراق را نخواهیم داد

استقبال حماس از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس

واکنش غریب‌آبادی به اعتراف گروسی درباره سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل

نتایج آزمون کارآموزی وکالت 1403 اعلام شد

نماینده پارلمان انگلیس: بی‌کیفرمانی، اسرائیل را جسورتر کرده است

X
آگهی تبلیغاتی