×
بین الملل
شناسه خبر : 193021
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/17 ساعت 08:08

تحلیل گاردین از تنش میان ایران و اسرائیل

تل‌آویو آسیب‌پذیرتر از آن است که تصور می‌رفت

روزنامه انگلیسی گاردین در تحلیلی نوشته که تنش میان ایران و اسرائیل نشان داد که تل‌آویو بیش از آنچه که به نظر می‌رسید، آسیب‌پذیر است.

نورنیوز _ گروه بین‌الملل : روزنامه گاردین در تحلیلی، تشدید تنش‌ها با ایران را «مخاطره آمیز» ارزیابی کرده و نوشته : اسرائیل در این میان آسیب‌پذیرتر از آن است که به نظر می‌رسید.

 در این تحلیل که به قلم اندرو راث نوشته شده، آمده است: تجزیه‌وتحلیل سازمان‌های اطلاعاتی در موردحمله تهران به تل‌آویو، نشان می‌دهد که دفاع موشکی اسرائیل که بسیار در مورد آن تبلیغ می‌شود، درواقع تسخیرناپذیر و محکم نیست .

پس از حمله سه‌شنبه‌شب ایران به اسرائیل ، مقامات اسرائیلی مدعی شدند که سامانه‌های دفاعی آنها آسیبی ندیده و همچنان به کار خود ادامه می‌دهد . نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) اعلام کردند که ایران بیش از 180 موشک شلیک کرده است، اما جزئیات کمی درباره خسارات این حمله منتشر شد و مشاور امنیت ملی آمریکا، جیک سالیوان، گفت که حمله "به نظر می‌رسد شکست‌خورده و بی‌اثر شده است" .

اما درحالی‌که اسرائیل در حال آماده شدن برای انجام اقدام تلافی جویانه است، تحلیلگران بر این باورند که این گزارش‌های اولیه می‌تواند گمراه‌کننده باشد  و می‌تواند محاسبات پاسخ اسرائیل را در صورت ترس از وارد شدن به یک درگیری طولانی‌مدت و یا اصطلاحاً «پینگ‌پنگ موشکی» با ایران، به‌ویژه اگر تهران اهداف آسان‌تری [غیرنظامیان و بیمارستان‌ها یا مدارس و ...]  را در آینده انتخاب کند ، تغییر دهد .

تصاویر ماهواره‌ ای و شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که حملات پی‌درپی موشکی موجب شده تا چندین موشک به پایگاه هوایی نواتیم در صحرای نقب اصابت کند و این حملات دست‌کم چند انفجار ثانویه ایجاد کرده است که نشان می‌دهد علیرغم تبلیغات بسیار در خصوص کارآمدی دفاع هوایی گنبد آهنین و پیکان اسرائیل، حملات جمهوری اسلامی ایران مؤثرتر ازآن چیزی است که قبلاً تصور می‌رفت.

[پایگاه هوایی نواتیم که بانام پایگاه ۲۸ نیروی هوایی نیز شناخته می‌شود، یک پایگاه متعلق به نیروی هوایی اسرائیل است که در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بئرشبع در صحرای نقب قرار دارد. این پایگاه یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های هوایی در اسرائیل است و دارای سه باند پروازی با طول‌های مختلف هست. جت‌های جنگنده رادار گریز، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای تانکر و هواگردهای شناسایی/تشخیص الکترونیکی و همچنین هواپیماهای موسوم به «ایر فورس وان اسرائیل» در این پایگاه مستقر هستند.]

کارشناسانی که این فیلم‌ها را تجزیه‌وتحلیل کردند ، حداقل 32 ضربه مستقیم به پایگاه هوایی را مورد تائید کردند و این حملات را بررسی کرده‌اند . به نظر می‌رسد که هیچ‌یک از این موشک‌ها خسارت عمده‌ای به این پایگاه وارد نکرده است، اما برخی از آنها در نزدیکی آشیانه‌هایی که جت‌های 35F- اسرائیل را در خود جای‌داده‌اند، فرود آمدند، جت‌هایی که یکی از ارزشمندترین دارایی‌های نظامی اسرائیل است .

این موشک‌ها به نظر نمی‌رسید که هواپیماها و جت‌های روی زمین را مورد اصابت قرار دهند، اما اگر به سمت شهری مانند تل‌آویو و یا به سمت اهداف ارزشمند دیگری مانند پالایشگاه‌های نفت گروه بازان در نزدیکی حیفا شلیک شوند ، اثر مرگباری خواهند داشت؛ که به‌طور بالقوه موجب ایجاد یک فاجعه زیست‌محیطی در کنار یک شهر بزرگ در اسرائیل می‌شود.

دِکِر ایولث، تحلیلگر گروه تحقیق و تحلیل CNA که تصاویر ماهواره‌ای را برای یک پست وبلاگی تجزیه‌وتحلیل کرد، می‌نویسد: «واقعیت اصلی این است که ایران ثابت کرده است اگر بخواهد می‌تواند به اسرائیل ضربه سختی بزند. پایگاه‌های هوایی اهداف سختی هستند و هدفی که احتمالاً تلفات زیادی به همراه نخواهد داشت. ایران می‌تواند هدف متفاوتی را انتخاب کند - مثلاً یک پایگاه نیروی زمینی ارتش اسرائیل ، یا هدفی در یک منطقه غیرنظامی داشته باشد - و یک حمله موشکی به آنجا تعداد زیادی [تلفات] به همراه خواهد داشت.»

مشکل دیگر اسرائیل، اقتصادی بودن یک سری حملات طولانی‌مدت با ایرانی‌ها است. ذخایر دفاع هوایی اسرائیل هم گران و هم محدود است، به این معنی که ممکن است با ادامه درگیری، این کشور در برابر حملات ایران آسیب‌پذیرتر شود.

ایولث می‌نویسد: «با توجه به اینکه به نظر می‌رسد اسرائیل قبلاً علناً متعهد به حمله به ایران بوده است، این احتمالاً آخرین باری نیست که ما شاهد مبادله موشکی خواهیم بود». نگرانی من این است که در درازمدت این مبادله‌ای باشد که اگر این‌یک درگیری طولانی شود، اسرائیل از پس آن برنخواهد آمد.»

در بلندمدت، اسرائیل ممکن است خطوط و زیرساخت‌های تولید موشک‌های بالستیک ایران را هدف قرار دهد تا از حملات جلوگیری کند. بنیامین نتانیاهو مدت‌ها است ادعا می‌کندکه برنامه موشکی بالستیک ایران به همان اندازه برنامه هسته‌ای این کشور برای اسرائیل خطرناک است.

 


گاردین
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
X
آگهی تبلیغاتی