×
اقتصادی
شناسه خبر : 192704
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/07/15 ساعت 13:36
برنامه‌های عربستان برای ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر برای زنان

برنامه‌های عربستان برای ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر برای زنان

بخش‌های دولتی خصوصی عربستان سعودی قدامات گسترده‌ای را افزایش مشارکت زنان در فرصت‌های شغلی انجام داده‌ بنابراین اگر نرخ رشد موجود در مشارکت نیروی کار زنان ادامه یابد، اقتصاد عربستان سعودی می‌تواند تا سال 2032 حدود 39 میلیارد دلار یا 3.5 درصد افزایش یابد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وبسایت عرب‌نیوز روز شنبه هفدهم اوت (۲۷ مرداد) در گزارشی به افزایش چشمگیر حضور زنان در نیروی کار عربستان سعودی پرداخت و نوشت که چنین مشارکتی ناشی از بهبود فرصت‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی گسترده در این پادشاهی است.

به نوشته این پایگاه خبری، گزارش تازه موسسه تحلیل اطلاعات مالی «اس‌اندپی گلوبال» (S&P Global) نشان می‌دهد که افزایش حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی این پادشاهی را از اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ فراتر برده است.

در این گزارش اشاره شده است که هم بخش‌های دولتی عربستان سعودی و هم بخش خصوصی اقدامات متعددی، ازجمله اصلاحات قانونی و طرح‌های متنوع برای توانمندسازی زنان و گسترش حضور آنان در محیط‌های کاری اجرا کرده‌اند. این اقدامات با اهداف ریاض برای ارتقای برابری جنسیتی و تشویق مشارکت بیشتر زنان در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی همسو است.

براساس آخرین آمار بانک جهانی، نرخ مشارکت زنان در نیروی کار عربستان سعودی به ۳۴.۵ درصد رسیده، در حالی که این میزان برای مردان ۷۹.۹ درصد گزارش شده است. این آمار از هدف اولیه ۳۰ درصد فراتر رفته و پادشاهی سعودی را بر آن داشته که هدف جدید ۴۰ درصدی مشارکت زنان را تا سال ۲۰۳۰ محقق کند.

لیلا کوزنزوف، مدیر اجرایی شرکت آمریکایی اولیور وایمن در عربستان سعودی، درباره افزایش مشارکت زنان در بخش‌های اقتصادی این پادشاهی گفت: «اگر نرخ رشد موجود در مشارکت نیروی کار زنان ادامه یابد، اقتصاد عربستان سعودی می‌تواند تا سال ۲۰۳۲ حدود ۳۹ میلیارد دلار یا ۳.۵ درصد افزایش یابد.»

او افزود که ریاض برای توانمندسازی زنان ابتکارات متعددی را اجرا کرده است، ازجمله افزایش آگاهی عمومی درمورد اهمیت مشارکت زنان در فرصت‌های شغلی، پرهیز از تبعیض میان زنان و مردان، تطبیق دادن مشاغل برای نقش‌آفرینی زنان و همچنین ارائه برنامه‌های آموزشی و حمایتی ویژه زنان.

کوزنزوف تاکید کرد که عربستان سعودی متعهد به ایجاد محیط کاری متنوع‌تر و فراگیرتر شده است تا از توانایی زنان در نیروی کار بهره بیشتری ببرد و به اهداف بلندپروازانه چشم‌انداز ۲۰۳۰ دست یابد.

او افزود: «زنان عربستان سعودی به‌شکل فزاینده‌ای در تمام سطوح، ازجمله در بخش‌های با مهارت بالا و به‌طور سنتی تحت سلطه مردان، مانند مهندسی و مالی، وارد فعالیت می‌شوند. دولت هم اقداماتی را برای حمایت از رشد حرفه‌ای زنان اجرا می‌کند تا در زندگی خانوادگی با چالش‌های کمتری مواجه شوند. ازجمله این ابتکارات می‌توان به ساعت‌های کاری منعطف و ارائه گزینه‌های مراقبت از کودک برای زنان شاغل اشاره کرد.»

به گفته این فعال اقتصادی، عربستان سعودی در کنار اصلاحات قانونی، کارزارهای آگاهی‌رسانی را ایجاد کرده که به تغییر نگرش‌های اجتماعی درباره اشتغال زنان منجر شده است. این کارزارها دستاوردهای زنان برجسته سعودی را نشان می‌دهند و آنها را به‌منزله الگو معرفی و بر مزایای افزایش مشارکت زنان در نیروی کار تاکید می‌کنند.

پیش از این نیز شاهدخت ریما بنت بندر آل سعود، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده، به موفقیت زنان کشورش و دستاوردهای آنان با پیگیری چشم‌انداز ۲۰۳۰ و به رهبری شاهزاده محمد بن سلمان اشاره و تاکید کرده بود که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، اما پیشرفت زنان در عربستان سعودی چشمگیر است.

او در جریان سخنرانی در کنفرانسی تاکید کرد: «زنان امروز در عربستان سعودی از دستمزدی برابر با مردان برخوردارند، بیش از ۴۰ درصد شرکت‌های نوپای کوچک و متوسط متعلق به زنان‌اند، سطح تحصیلات زنان به میزان قابل‌توجهی بالا رفته است و گزارش اخیر بانک جهانی از ۱۹۰ اقتصاد دنیا نشان می‌دهد که عربستان سعودی از نظر پیشرفت اقتصادی و اجتماعی زنان در رتبه اول قرار گرفته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
X
آگهی تبلیغاتی