×
اقتصادی
شناسه خبر : 192704
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/07/15 ساعت 13:36

برنامه‌های عربستان برای ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر برای زنان

بخش‌های دولتی خصوصی عربستان سعودی قدامات گسترده‌ای را افزایش مشارکت زنان در فرصت‌های شغلی انجام داده‌ بنابراین اگر نرخ رشد موجود در مشارکت نیروی کار زنان ادامه یابد، اقتصاد عربستان سعودی می‌تواند تا سال 2032 حدود 39 میلیارد دلار یا 3.5 درصد افزایش یابد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وبسایت عرب‌نیوز روز شنبه هفدهم اوت (۲۷ مرداد) در گزارشی به افزایش چشمگیر حضور زنان در نیروی کار عربستان سعودی پرداخت و نوشت که چنین مشارکتی ناشی از بهبود فرصت‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی گسترده در این پادشاهی است.

به نوشته این پایگاه خبری، گزارش تازه موسسه تحلیل اطلاعات مالی «اس‌اندپی گلوبال» (S&P Global) نشان می‌دهد که افزایش حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی این پادشاهی را از اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ فراتر برده است.

در این گزارش اشاره شده است که هم بخش‌های دولتی عربستان سعودی و هم بخش خصوصی اقدامات متعددی، ازجمله اصلاحات قانونی و طرح‌های متنوع برای توانمندسازی زنان و گسترش حضور آنان در محیط‌های کاری اجرا کرده‌اند. این اقدامات با اهداف ریاض برای ارتقای برابری جنسیتی و تشویق مشارکت بیشتر زنان در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی همسو است.

براساس آخرین آمار بانک جهانی، نرخ مشارکت زنان در نیروی کار عربستان سعودی به ۳۴.۵ درصد رسیده، در حالی که این میزان برای مردان ۷۹.۹ درصد گزارش شده است. این آمار از هدف اولیه ۳۰ درصد فراتر رفته و پادشاهی سعودی را بر آن داشته که هدف جدید ۴۰ درصدی مشارکت زنان را تا سال ۲۰۳۰ محقق کند.

لیلا کوزنزوف، مدیر اجرایی شرکت آمریکایی اولیور وایمن در عربستان سعودی، درباره افزایش مشارکت زنان در بخش‌های اقتصادی این پادشاهی گفت: «اگر نرخ رشد موجود در مشارکت نیروی کار زنان ادامه یابد، اقتصاد عربستان سعودی می‌تواند تا سال ۲۰۳۲ حدود ۳۹ میلیارد دلار یا ۳.۵ درصد افزایش یابد.»

او افزود که ریاض برای توانمندسازی زنان ابتکارات متعددی را اجرا کرده است، ازجمله افزایش آگاهی عمومی درمورد اهمیت مشارکت زنان در فرصت‌های شغلی، پرهیز از تبعیض میان زنان و مردان، تطبیق دادن مشاغل برای نقش‌آفرینی زنان و همچنین ارائه برنامه‌های آموزشی و حمایتی ویژه زنان.

کوزنزوف تاکید کرد که عربستان سعودی متعهد به ایجاد محیط کاری متنوع‌تر و فراگیرتر شده است تا از توانایی زنان در نیروی کار بهره بیشتری ببرد و به اهداف بلندپروازانه چشم‌انداز ۲۰۳۰ دست یابد.

او افزود: «زنان عربستان سعودی به‌شکل فزاینده‌ای در تمام سطوح، ازجمله در بخش‌های با مهارت بالا و به‌طور سنتی تحت سلطه مردان، مانند مهندسی و مالی، وارد فعالیت می‌شوند. دولت هم اقداماتی را برای حمایت از رشد حرفه‌ای زنان اجرا می‌کند تا در زندگی خانوادگی با چالش‌های کمتری مواجه شوند. ازجمله این ابتکارات می‌توان به ساعت‌های کاری منعطف و ارائه گزینه‌های مراقبت از کودک برای زنان شاغل اشاره کرد.»

به گفته این فعال اقتصادی، عربستان سعودی در کنار اصلاحات قانونی، کارزارهای آگاهی‌رسانی را ایجاد کرده که به تغییر نگرش‌های اجتماعی درباره اشتغال زنان منجر شده است. این کارزارها دستاوردهای زنان برجسته سعودی را نشان می‌دهند و آنها را به‌منزله الگو معرفی و بر مزایای افزایش مشارکت زنان در نیروی کار تاکید می‌کنند.

پیش از این نیز شاهدخت ریما بنت بندر آل سعود، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده، به موفقیت زنان کشورش و دستاوردهای آنان با پیگیری چشم‌انداز ۲۰۳۰ و به رهبری شاهزاده محمد بن سلمان اشاره و تاکید کرده بود که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، اما پیشرفت زنان در عربستان سعودی چشمگیر است.

او در جریان سخنرانی در کنفرانسی تاکید کرد: «زنان امروز در عربستان سعودی از دستمزدی برابر با مردان برخوردارند، بیش از ۴۰ درصد شرکت‌های نوپای کوچک و متوسط متعلق به زنان‌اند، سطح تحصیلات زنان به میزان قابل‌توجهی بالا رفته است و گزارش اخیر بانک جهانی از ۱۹۰ اقتصاد دنیا نشان می‌دهد که عربستان سعودی از نظر پیشرفت اقتصادی و اجتماعی زنان در رتبه اول قرار گرفته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
حمله موشکی یمن به اراضی اشغالی؛ تنش‌ها افزایش یافت
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
X
آگهی تبلیغاتی