نورنیوز-گروه بین الملل: این تجمعات در حالی برگزار شد که تا دو روز دیگر نیز سالگرد حمله خونین شبهنظامیان حماس به جنوب اسرائیل برگزار خواهد شد؛ حملهای که بیش از ۱۲۰۰ کشته عمدتا غیرنظامی برجای گذاشت و حدود ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند.
بنا بر اعلام مقامات اسرائیل تخمین زده میشود که حدود ۱۰۰ نفر همچنان در غزه در اسارت نیروهای حماس باشند.
حدود ۴۰ هزار تظاهرکننده حامی فلسطین در این روز در مرکز شهر لندن تجمع کردند و هزاران نفر نیز در شهرهای پاریس، رم، مانیل و کیپ تاون به خیابانها آمدند.
در لندن تعدادی از معترضان پوسترهایی با مضمون «دستهای استارمر خونی است» حمل میکردند.
اگنس، از معترضان طرفدار فلسطین میگوید: «متاسفانه با وجود تمام حسن نیت ما، دولت اسرائیل هیچ توجهی نمیکند و آنها به جنایات خود در غزه ادامه میدهند. اکنون نیز در لبنان و یمن درگیر جنگند و احتمالاً بعدها در ایران اقدام به جنگ خواهند کرد. دولت ما انگلیس، متأسفانه فقط حرف میزند و به تأمین سلاح برای اسرائیل ادامه میدهد».
حامیان طرفدار اسرائیل نیز در لندن هنگام عبور راهپیمایان حامی فلسطین، پرچمهایشان را به اهتزاز درآوردند. بنا بر اعلام پلیس ۱۵ نفر در حاشیه این تظاهرات دستگیر شدند که مشخص نیست آیا بازداشت شدگان از هر دو گروه بودند یا خیر.
وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، اعلام کرد که حملات اسرائیل در این یکسال حدود ۴۲ هزار کشته در نوار غزه برجای گذاشته و تقریباً همۀ جمعیت ۲.۳ میلیون ساکن غزه را آواره کرده است.
در پاریس حسام حسین، معترض لبنانی-فرانسوی میگوید: «ما از جنگ منطقهای میترسیم، زیرا در حال حاضر تنشهایی با ایران و یمن وجود دارد. باید جنگ را متوقف کنیم زیرا وضعیت غیرقابل کنترل شده است.»
در شهر رم، پایتخت ایتالیا حدود ۶ هزار معترض از دستور ممنوعیت راهپیمایی در مرکز شهر پیش از سالگرد ۷ اکتبر سرپیچی کردند و حتی منجر به وقوع درگیریهایی شدند. پلیس نیز پس از شروع درگیری، اقدام به استفاده از گاز اشکآور و ماشینهای آب پاش کرد.
در شهر برلین حدود ۱۰۰۰ تظاهرکننده در حالی که پرچم فلسطین را در دست داشتند و شعار «یکسال نسل کشی» سر میدادند، به خیابانها آمدند.
گزارشها حاکی از وقوع درگیری میان پلیس و معترضان طرفدار فلسطین است و تظاهرکنندگان از آنچه خشونت پلیس علیه معترضان طرفدار فلسطین در آلمان میخواندند، انتقاد کردند.
حامیان اسرائیل نیز در شهر برلین علیه یهودیستیزی فزاینده تظاهرات کردند.
در شهر مانیل، فعالان پس از ممانعت پلیس از برگزاری تظاهرات مقابل سفارت ایالات متحده در پایتخت فیلیپین، با پلیس ضدشورش درگیر شدند. قرار بود این تظاهرات در اعتراض به تامین سلاح از سوی آمریکا برای اسرائیل برگزار شود.
در دیگر کشورها از جمله ایالات متحده و شیلی نیز قرار است در بعد از ظهر شنبه به وقت محلی، تظاهراتی به مناسبت اولین سالگرد این جنگ برگزار شود.
برخی تجمعات در حمایت از اسرائیل نیز برای این آخر هفته برنامهریزی شده است.
خودسوزی حامی غزه و لبنان مقابل کاخ سفید
یک مرد حامی فلسطین و لبنان بیرون از کاخ سفید و در اعتراض به جنایات رژیم اسرائیل خود را به آتش کشید.
روز شنبه مردی که خود را روزنامه نگار معرفی کرده در تلاشی آشکار برای اعتراض به جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه از طریق خودسوزی، بیرون کاخ سفید خود را آتش زد.
ایندیپندنت نوشت، این مرد که "ساموئل جونیور" نام دارد در حالی که دست چپش را آتش زده بود و از درد فریاد میزد، عابران پیاده و پلیس به کمک او شتافتند.
به گفته رئیس پلیس "پاملا اسمیت"، وی با جراحات غیرقابل تهدید جانی به بیمارستان محلی منتقل شده است.
جونیور دیشب در پستی با زیر سوال بردن بیطرفی رسانههای آمریکایی در پوشش اخبار جنگ در غزه نوشت: خطاب به ۱۰ هزار کودک غزه که در این درگیری دستوپای خود را ازدستدادهاند، دست چپ خود را برای شما میدهم.
جونیور دانشآموخته دانشکده روزنامهنگاری دانشگاه آریزونا و در ۲ سال گذشته برای رسانه محلی AZFamily وابسته به شبکه سیبیاس کار کرده است.
هزاران نفر از مردم اسپانیا با حضور در خیابانهای پایتخت و سایر شهرهای این کشور، فشار دولت بر رژیم اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در خاورمیانه و «نسلکشی» در غزه را خواستار شدند.
به روزنامه ال موندو، در آستانه سالگرد عملیات نیروهای حماس علیه مواضع رژیم صهیونیستی موسوم به طوفان الاقصی در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، هزاران نفر در مادرید اسپانیا در حمایت از فلسطین به خیابانها آمدند.
سخنگوی شبکه همبستگی علیه اشغال فلسطین (RESCOP) که سازماندهی این بسیج عمومی در مادرید را بر عهده داشت، اعلام کرد: تجمعهایی که در چندین شهر اسپانیا تکرار شده است، زنگ هشدار و بیدارباشی برای دولت است.
معترضان از دولت پدرو سانچز (نخست وزیر اسپانیا) خواستند تا علاوه بر اعمال فشار «حداکثری» بر رژیم اسرائیل، به تجارت اسلحه و روابط «دیپلماتیک، نهادی، اقتصادی، ورزشی و فرهنگی» با تلآویو پایان دهد.
این تظاهرات در میان فریادهای درخواست تحریم علیه اسرائیل و با حمل پارچهنوشتههایی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا برگزار شد.
هزاران نفر از مردم پامپلونا نیز با حضور در خیابانها، پایان جنگ در غزه و اعمال تحریمها علیه رژیم صهیونیستی «به دلیل رعایت نکردن قوانین بینالمللی» را مطالبه کردند.
لیدون سوریانو (Lidón Soriano) فعال اسپانیایی در یکی از تظاهراتها به روزنامهنگاران گفت این راهپیماییها به منظور یادآوری به دولتها مبنی بر این است که موظف به رعایت قوانین و قطعنامههای بینالمللی علیه حملههای اسرائیل به فلسطین هستند.
سوریانو تاکید کرد: تحریمها باید علیه اسرائیل اعمال شوند. همه انواع روابط با اسرائیل باید قطع شوند. اسرائیل باید با الزامات قانونی منزوی شود.
روز شنبه، هزاران نفر در خیابانهای مرکزی بیلبائو نیز در همبستگی با مردم فلسطین و «مقاومت آنها» راهپیمایی کردند.
شرکتکنندگان که بسیاری از آنها چفیههای فلسطینی به تن داشتند، شعارهایی مانند «جنگ نیست، نسلکشی است»، «اروپا حمایت میکند، اسرائیل میکشد» یا «اسرائیل را تحریم کن» سر دادند. تجمعکنندگان همچنین یک پرچم بزرگ فلسطین را حمل میکردند.
بیش از چهل شهر در سراسر اسپانیا از روز شنبه پنجم تا دوشنبه هفتم اکتبر (۱۴ تا ۱۶ مهر) در تظاهرات دهمین بسیج دولتی برای فلسطین (۱۰ª Movilización estatal por Palestina) با شعار «بیایید نسلکشی در فلسطین را متوقف کنیم، به تجارت اسلحه و روابط با اسرائیل پایان دهیم» شرکت میکنند.
سازماندهندگان این بسیج «در بزرگداشت یاد قربانیان آپارتاید و اشغال اسرائیل» گفتند: پس از یک سال نسلکشی در فلسطین و ۷۶ سال استعمار اسرائیل و در زمانی که حملات اسرائیل در لبنان در حال افزایش است، ما خواستار آزادی مردم فلسطین هستیم.
دیروز شنبه، تظاهرات در بیش از ۲۰ شهر برگزار شد که از ساعت ۱۲:۰۰ بعد از ظهر آغاز شد.
هزاران نفر در سراسر جهان نیز در حمایت از فلسطین راهپیمایی کردند. از نیوزیلند تا اروپا، شاهد برگزاری اعتراضهای مسالمتآمیزی بود که پایان حملات در غزه و کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی را مطالبه کردند؛ هرچند در رم دستکم ۲۴ افسر پلیس و سه نفر از معترضان مجروح و پنج نفر هم در شورشهای سرکوب شده توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند.
در پاریس، هزاران معترض، تحریم بینالمللی اسرائیل به دلیل حملات در نوار غزه و لبنان را خواستار شدند. در یکی از تظاهراتها که از میدان جمهوری تا میدان کلیشی برگزار شد، نمایندگان سیاسی مانند ژان لوک ملانشون رهبر چپ رادیکال «فرانسه تسلیمناپذیر» نیز شرکت داشتند.
ملانشون از دانشجویان خواسته است که از روز سه شنبه ۸ اکتبر، در پاسخ به فرمان محدود کردن نمادهای آرمان فلسطین، «پرچمهای فلسطین» را در دانشگاهها نصب کنند.
در لندن، حدود ۲۰۰ نفر در مرکز شهر تجمع کردند و پرچمهای فلسطین و تابلوهایی را حمل کردند که خواستار آتشبس در لبنان بودند.
فعالان با حمل پرچمها و بنرهایی با شعارهای «ما از نسلکشی حمایت نمیکنیم» و «صهیونیسم نژادپرستی است» از میدان مرکزی بدفورد تا میدان راسل، نزدیک موزه بریتانیا راهپیمایی کردند.
در پوسترهای دیگر نوشته شده بود: شرم بر کسانی که از نسلکشی سادیستی کودکان، به طور عمده در غزه و کرانه باختری، چشم پوشی کردند.
در کیپ تاون آفریقای جنوبی نیز چندین هزار نفر با حمل کوفیها -روسری سنتی فلسطینی- و پرچمها و فریاد زدن «فلسطین آزاد خواهد شد» در تظاهرات گستردهای به سمت پارلمان ملی کشورشان راهپیمایی کردند.
در ژوهانسبورگ این کشور نیز حدود دو هزار نفر برای آزادی مردم فلسطین و لبنان و برای پایان جنگ در مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند.
در نیوزیلند نیز گروه شبکه همبستگی با فلسطین در آئوتِئاروآ (نیوزلند) از برگزاری دهها فعالیت اعتراضی در این کشور خبر داد.
در استرالیا با وجود تلاشهای دولت برای متوقف کردن فراخوانها، رویدادهایی در حمایت از فلسطین برگزار خواهد شد، از جمله راهپیمایی امروز یکشنبه در سیدنی.
در بانکوک دهها تظاهرکننده تایلندی با سردادن شعارهایی مانند «بمباران کودکان دفاع از خود نیست» تظاهرات کردند.
انجمن دوستی فیلیپین و فلسطین در صفحه فیسبوک خود اشاره کرد که برنامه امروز شامل راهپیمایی از پارک لونتا به سمت سفارت ایالات متحده در مانیل است، جایی که مقامها بر تدابیر امنیتی افزودند.
نورنیوز