×
اقتصادی
شناسه خبر : 192511
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/14 ساعت 12:01
چشم‌انداز مبهم بهای جهانی نفت در سایه تنش‌های خاورمیانه

روزنامه فایننشال تایمز نوشت؛

چشم‌انداز مبهم بهای جهانی نفت در سایه تنش‌های خاورمیانه

روزنامه فایننشال تایمز نوشت: تنش‌ها در خاورمیانه، بهای نفت را تا بالاترین رقم هفتگی خود در دو سال گذشته افزایش داد و بهای نفت خام برنت روز جمعه به 78.05 دلار در هر بشکه رسید که نسبت به جمعه قبل از آن بیش از 8 درصد افزایش داشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: این روزنامه افزود: قیمت نفت خام در تقریبا دو سال گذشته در مقیاس هفتگی، به بالاترین رقم رسید. این افزایش به دلیل گمانه زنی تجار نفتی درباره احتمال حمله ایران یا (رژیم) اسرائیل به تاسیسات انرژی در مهم ترین منطقه صادرکننده نفت جهان است.

بر اساس این گزارش، بهای نفت خام برنت روز جمعه به ۷۸.۰۵ دلار در هر بشکه رسید که نسبت به جمعه قبل از آن بیش از ۸ درصد افزایش داشت. این قیمت بالاترین رقم افزایش نفت برنت در مقیاس هفتگی از ژانویه سال ۲۰۲۳ تاکنون است.
افزایش اخیر به دلیل تشدید درگیری ها در خاورمیانه و نگرانی از اختلال در صادرات نفت در منطقه خاورمیانه بروز کرده که یک سوم نفت خام جهان را تولید می کند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه مدعی شد که (رژیم) اسرائیل با وی درباره حمله به تاسیسات نفتی ایران به تلافی عملیات موشکی ایران علیه اسرائیل در اواخر هفته گذشته گفت وگو کرده است.

بایدن روز جمعه گفت: (رژیم) اسرائیل هنوز درباره نحوه پاسخ دادن تصمیمی نگرفته است و گزینه های دیگری را بررسی می کند.

فایننشال تایمز نوشت: جمهوری اسلامی ایران ۱.۷ میلیون بشکه نفت در روز صادر می کند که عمدتا از پایانه نفتی جزیره خارک در ۲۵ کیلومتری سواحل جنوبی این کشور صورت می گیرد.

بن لوکاک (Ben Luckock) رئیس شرکت نفتی «ترافیگورا» گفت: بازارها با نادیده گرفتن خطرات ژئوپلتیکی در وضعیت راحتی بودند. این که قیمت نفت از از این نقطه به کجا می رسد بر اساس هدفی است که (رژیم) اسرائیل به طور مشخص در داخل ایران در نظر می گیرد. همه ما نظاره گر هستیم و منتظریم.

فایننشال تایمز مدعی شد که تحلیلگران و تجار نفتی نگران هستند از اینکه رژیم اسرائیل جزیره خارک را هدف قرار دهد و ایران و گروه های نیابتی مورد حمایت آن، با حمله به فعالیت های انرژی در منطقه به آن پاسخ دهند.

این رسانه افزود: کتائب حزب الله عراق که مورد حمایت ایران است روز پنجشنبه در بیانیه ای گفت: «جنگ انرژی» می تواند به کاهش هنگفت در عرضه این محصول در جهان منجر شود.

وی در تلگرام نوشت: اگر جنگ انرژی رخ دهد جهان ۱۲ میلیون بشکه نفت را روزانه از دست خواهد داد.

این حزب پیشتر هم گفته بود یا همه کشورها از نعمت ها (نفت) برخوردار می شوند و یا همه از آن محروم می شوند.

این گزارش افزود، صادر کنندگان نفتی در کارتل اوپک در مجموع بیش از ۵ میلیون ظرفیت تولید مازاد نفت را دارند که در عربستان و امارات صورت می گیرد و در صورت هر گونه اختلال در عرضه نفت ایران می توان آن را عرضه کرد. اما اگر ایران تنگه هرمز به عنوان مهمترین گلوگاه ترانزیت نفت جهان را مسدود کند، این اقدام می تواند یک پنجم مصرف نفت جهان را متوقف کند که شامل عرضه نفت از کشورهای تولید کنده ای مانند عربستان، امارات، کویت و قطر است. قطر گاز طبیعی مایع را از طریق تنگه هرمز صادر می کند.

فایننشال تایمز خاطرنشان کرد که مقام های ایرانی درباره این بحران با کشورهای همسایه صادرکننده انرژی در منطقه خلیج فارس گفت وگو کردند.

این رسانه به دیدار دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری کشورمان با شیخ تمیم بن حمد ال ثانی امیر قطر و فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان در دوحه اشاره کرد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
X
آگهی تبلیغاتی