×
سیاسی
شناسه خبر : 192490
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/14 ساعت 10:11
سپاه دوباره معادلات را به هم ریخت

ابوالقاسم قاسم زاده*

سپاه دوباره معادلات را به هم ریخت

عملیات موشکی سپاه پاسداران صف شکنی کرده و بسیاری از معادلات در استمرار تجاوزهای نظامی دولت نتانیاهو را به هم ریخته است.

نورنیوز-گروه سیاسی: موشک باران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مراکز رژیم صهیونیستی، شوک بزرگی در صحنه خبری به ویژه بر «بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و «نتانیاهو» رئیس دولت اسرائیل وارد کرد؛ آن هم در حالی که کاخ سفید یک روز قبل برای اجرای عملیات سپاه پاسداران علیه اسرائیل هشدار داد که «ایران آماده انجام عملیات موشکی علیه اسرائیل است.» با انجام این عملیات سپاه پاسداران، بسیاری پیش‌بینی می‌کنند که هرگونه پاسخ نظامی از سوی اسرائیل و با حمایت آمریکا فقط به گسترش سطح و عمق بحران کنونی خواهد انجامید که ابعاد آن را نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

بحران کنونی نسل‌کشی اسرائیل در خاورمیانه، به ویژه در غزه و فلسطین اشغالی و در عراق و یمن و سوریه و لبنان نیز از نگاه افکار عمومی در بسیاری از کشورها محکوم است؛ زیرا استراتژی جنگی اسرائیل را که با ترور و ایجاد رعب و وحشت خود را پیروز میدان معرفی می‌کند، جامعه بین‌المللی نه تنها نمی‌پذیرد که علیه آن ایستاده است. اکنون هم در داخل اسرائیل و هم نزد افکار عمومی ملت‌های جهان، نتانیاهو تروریستی است که نمی‌جنگد؛ ترور می‌کند.

او فقط در نوار غزه تاکنون بیش از ۴۱ هزار نفر از مردان و زنان و کودکان و سالخوردگان را کشته است. نتانیاهو فاجعه بشری را رقم زده است. دبیر کل سازمان ملل نیز رسماً‌اعلام کرد که دولت اسرائیل ‌«قتل عام» و نسل‌کشی را ادامه می‌دهد.

دولت‌های عربی منطقه بدون کمترین اقدام فقط نظاره‌گرند و دولت‌های مسلمان ترکیه و آذربایجان نیز در همین صف قرار گرفته‌اند. مردم مصر از سوی «ژنرال سیسی» سرکوب می‌شوند و امکان کمترین اعتراض را حتی به صورت لفظی ندارند. مصر را سالهاست که رژیم صهیونیستی در سیطره خود گرفته است. دولت‌های عربی در خلیج فارس نیز حتی از بیان یک اعتراض لفظی خودداری می‌کنند.

در چنین فضایی، عملیات موشکی سپاه پاسداران صف شکنی کرده و بسیاری از معادلات در استمرار تجاوزهای نظامی دولت نتانیاهو را به هم ریخته است. برای همین است که از دیروز آمریکا و دولت‌های فرانسه، انگلیس، آلمان مدام از پذیرش آتش بس ۲۱ روزه خبر می‌دهند تا مگر به پذیرش توافق با حماس برسند. اما نتانیاهو در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با ادامه جنگ به دنبال شکست دمکرات‌ها و نماینده نامزد انتخاباتی آنها، «خانم کاملا هریس» است.

«ترامپ» نیز مدام یک جمله را تکرار می‌کند، اگر من پیروز انتخابات شوم، جنگ در خاورمیانه پایان می‌پذیرد و آتش بس فوری اجرا می‌شود! به همین لحاظ برخی از تحلیلگران سیاسی در رسانه‌های غربی پیش ‌بینی می‌کنند، تهاجم و کشتار نتانیاهو تا نیمه آبان ماه آینده ادامه خواهد داشت. استراتژی سیاسی در بحران کنونی همچنان «مقاومت در برابر تجاوز» است و کاری که سپاه پاسداران با موشک باران سرزمین‌های اشغالی انجام داده است، ادامه استراتژی مقاومت و خط شکنی در سراسر خاورمیانه در برابر سلطه طلبی صهیونیستی اسرائیل با رهبری نتانیاهو است.

**استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی


روزنامه اطلاعات
نظرات

آخرین اخبار
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است