×
سیاسی
شناسه خبر : 192479
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/14 ساعت 09:42
امر جامع، امام ناصر و امت متحد

احسان صالحی*

امر جامع، امام ناصر و امت متحد

جمعه 13 مهر 1403 بی‌تعارف و بی‌مبالغه یوم‌الله شد؛ مثل همان شب وعده صادق 1، مثل شب وعده صادق 2، مثل شب حمله به عین‌الاسد. دستور قرآنی در خصوص ایام‌الله، «یادآوری» است؛ یادآوری نوعی تکریم است مثل شعائرالله که قرآن دستور به تعظیم آنها داده است. اینها نباید فراموش و خاموش شوند، باید چراغ باشند و راه نشان بدهند.

نور نیوز-گروه سیاسی: نماز جمعه دیروز تهران، به معنی واقعی کلمه، «امر جامع» بود. امر جامع، تعبیری است که قرآن کریم برای امور حیاتی که اجتماع امت اسلامی در آن لازم باشد، به کار بسته است؛ هم تعظیم شعائر الهی یعنی مقاومت و سید شهید مقاومت بود هم تذکر و تکریم یوم‌الله وعده صادق 2، هم شور داشت هم شعور، هم سوگ داشت هم حماسه، هم اقتدار داشت هم عقلانیت.

دو روز بعد از پاسخ کوبنده ایران به صهیونیست‌ها که تصویر دستان لرزان قصاب غزه و بیروت نشان از استیصال و غافلگیری کودک‌کش از وعده صادق‌2 را می‌داد، حالا رهبر انقلاب اسلامی و فرمانده کل مقاومت و امید مستضعفان و مظلومان عزم میدان کرده بود. از لبنان خبر می‌رسید که روحیه بچه‌های حزب‌الله مناسب نیست، داغ سید داغ کمی نیست، کمرشکن است. صدای هلهله و هل من مبارز طلبیدن بوق‌های شیطانی استکبار هم فضا را پر کرده بود. باید عصای موسی بلند می‌شد تا بساط این جادو و اغوای ساحران را جمع کند.
خبر عزم فرمانده برای حضور در میدان که منتشر شد، هر کاری بلد بودند کردند که معرکه‌شان به‌هم نخورد. انتشار پرحجم اخبار تهدیدآمیز برای ایجاد رعب در دستور کار رسانه‌های شیطان قرار گرفت. حتی بامداد جمعه و ساعاتی قبل از آغاز مراسم در تهران، جوری ضاحیه را بمباران کردند که برخی رسانه‌ها نوشتند، حجم بمباران بیش از بمباران منجر به شهادت سید مقاومت بوده است.
اما قرار بود باذن‌الله، برگ دیگری از تاریخ رقم بخورد، قرار بود وعده صادق ۳ محقق شود. صبح جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ شد؛ رسانه‌های عبری خبر دادند آژیر قرمز در اطراف خانه نتانیاهو به صدا درآمده و او هم حتماً شبیه همان دو سه شب پیش دوباره دوان و ترسان راهی پناهگاه شده است. اینجا در تهران ولی، امام و امت در محل از پیش اعلام شده، در برابر چشمان همه دنیا برای سید شهید مقاومت عزا و حماسه گرفتند، اشک ریختند، قرآن خواندند، بعد رهبرِ باصلابت در بلندای مصلای صلاة جمعه ایستاد، خطبه خواند، نمازهای جمعه و عصر را امامت کرد و به همه اشرار عالم این پیام را داد که ما اینجا هستیم، مرد این میدان ما هستیم، حریفتان ما هستیم.
این مانور اقتدار فی‌نفسه کافی بود که دل مظلومان غزه و لبنان گرم شود، اما سخنان رهبر معظم انقلاب در دو خطبه فارسی و عربی، رخ دیگری از اقتدار و حماسه یعنی روشنگری و عقلانیت را نیز در خود داشت. در مقابل وسوسه‌های خناسانی که این روزها در سالگرد طوفان‌الاقصی شروع به تهمت‌زنی به طراحان و مجاهدان آن کرده‌اند، رهبر انقلاب منطق دفاع در مقابل متجاوز اشغالگر را بیان و از آن حرکت تاریخ‌ساز دفاع کردند. همچنین به کسانی که یا جمهوری اسلامی را به تعلل در پاسخ به رژیم جنایتکار متهم می‌کردند یا پاسخ دادن را شتابزدگی و درگیر کردن کشور در تله جنگ می‌خواندند، پاسخ دادند و گفتند هر کار دیگری هم در آینده لازم باشد با قدرت و صلابت انجام می‌دهیم. در خطبه دوم نیز به زبان عربی و با مخاطب خاص لبنان و غزه، حق سید شهید مقاومت را ادا کردند و یاد خیر مجاهدت‌های سیدحسن نصرالله را وسیله‌ای قرار دادند برای چشم‌انداز دادن و بالا بردن روحیه ملتی زخم‌خورده که حالا وقت نشستن آن نیست، بلکه اکنون باید استوارتر از گذشته برخیزد و کار ناتمام شهید نصرالله و همه مجاهدان این راه نورانی را تمام کند.
یوم‌الله 13 مهر 1403 یک ویژگی مهم دیگر هم داشت؛ مردم از گرایش‌ها و سلایق گوناگون همپای جلودار به میدان آمده بودند. هیچ ایرانی با غیرت و با شرفی نمی‌خواست در سرودن این حماسه غایب باشد. علاوه بر حضور میلیونی تن‌ها در نماز جمعه تهران که به گواه سرشماری‌ها بی‌سابقه‌ترین نمازجمعه تاریخ انقلاب بود، ده‌ها میلیون دل بازمانده اما بی‌تاب نیز در این میدان حاضر بودند.
این اتحاد و همدلی به برکت خون مطهر سید شهید مقاومت و به میدان آمدن فرمانده کل مقاومت شکل گرفت. آنها که روزی می‌گفتند «نه غزه نه لبنان» اگر تاکنون هدایت نشده‌اند، از دیدن این تابلوی بی‌نظیر از ایرانیان همدل که افتخارشان به «هم غزه، هم لبنان؛ جانم فدای ایران» بود، باید شرمنده و هوشیار شوند. یک شرمندگی هم برای دشمنان نگون‌بختی است که دو سال قبل این روزها سرمست اهانت‌های معدودی فریب‌خورده به ارزش‌ها بودند. آنها البته قرار نیست بیدار شوند.
امروز جهان دید که چگونه ایرانیان در امر جامعِ ایستادگی مقابل زور و جنایت، متحد و همدل، زیر پرچم انقلاب و امام ناصر اجتماع کردند  و «وعده صادق 3» را با تن‌ها و دل‌هایشان رقم زدند. یقیناً حماسه یوم‌الله ۱۳ مهر ۱۴۰۳ مصداق نصرت خدا و رسول او و مایه جلب نصرت الهی است. یقیناً دست خدا با این جماعت است.

*مدیر عامل  مؤسسه ایران


روزنامه ایران
نظرات

آخرین اخبار
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر