×
بین الملل
شناسه خبر : 192284
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/07/12 ساعت 18:20
پاسخ نظامی ایران حرکتی هوشمندانه، محدود و دقیق با اهداف سیاسی بود

روزنامه مراکشی صوت المغرب تحلیل کرد:

پاسخ نظامی ایران حرکتی هوشمندانه، محدود و دقیق با اهداف سیاسی بود

روزنامه صوت المغرب چاپ مراکش در تحلیلی، پاسخ ایران به رژیم اسرائیل در قالب عملیات وعده صادق 2 را «هوشمندانه» توصیف کرد و نوشت: ایران هنوز تمایلی به گسترش دامنه جنگ ندارد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: روزنامه صوت المغرب چاپ مراکش در تحلیلی، پاسخ ایران به رژیم اسرائیل در قالب عملیات وعده صادق 2 را «هوشمندانه» توصیف کرد و نوشت: ایران هنوز تمایلی به گسترش دامنه جنگ ندارد.

متن تحلیل این رسانه غربی را می‌‎خوانید.

دو ماه پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران، و حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در بیروت، پاسخ ایران سرانجام به وقوع پیوست و اسرائیل با شلیک بیش از 200 موشک بالستیک در مدت زمان نیم ساعت غافلگیر شد. در این واقعه، آسمان فلسطین به رنگ سرخ درآمد و شادی مردم کشورهای عربی در شهرهای مختلف از جمله قدس، غزه بیروت، امان و دیگر شهرهای کشورهای عربی امتداد یافت.

سطح جدید تشدید تنش، جامعه بین‌المللی و کشورهای خاورمیانه را به شدت تحت تأثیر قرار داده و سؤالاتی جدی را برای کارشناسان کرده است: پس از پاسخ ایران چه تحولی رخ خواهد داد؟ پیامدهای این رویداد بر منطقه چیست؟ آینده نبرد مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل چگونه رقم خواهد خورد؟

پاسخ ایران

آغازگر مرحله‌ای نوین در درگیری میان ایران و اسرائیل تلقی می‌شود. این درگیری فراتر از یک رویارویی محدود در زمان و مکان است تکرارپذیر خواهد بود و احتمالاً به راه‌روهای سازمان ملل نیز کشیده خواهد شد. این مرحله، با توجه به ماهیت ژئوپلیتیکی و تهدیدات آینده چین و روسیه، به «تقویت محور روسیه و چین» در سازمان ملل کمک خواهد کرد. همچنین، اتحاد ایران و روسیه نیز در سطح روابط بین‌المللی مستحکم‌تر خواهد شد.

کشورهای عربی منطقه

به نظر می‌رسد باتوجه به ناتوانی کشورهای عرب منطقه، عملیات ایران تداوم داشته باشد و ممکن است این موضوع منجر به شکاف جدیدی میان کشورهای عربی گردد. برخی کشورها، به ویژه در سطح شورای همکاری خلیج فارس، به طور قابل توجهی از یکدیگر فاصله خواهند گرفت و کشورهایی نظیر کویت، قطر و عمان به دلیل تحولات اخیر در فلسطین از محور عربستان و امارات دور خواهند شد.

نبرد مقاومت در میدان

پاسخ نظامی ایران حرکتی هوشمندانه، محدود و دقیق با اهداف سیاسی بود. این پاسخ پس از لبریز شدن صبر استراتژیک ایران در پی حملات به حزب‌الله و جنوب لبنان صورت گرفت. ایران با هدف کاهش فشار نیروی هوایی رژیم صهیونیستی بر جنوب لبنان و حمایت از مقاومت، پایگاه‌ها و فرودگاه‌های اسرائیل را هدف گرفت. با توجه به اینکه مقاومت سامانه پدافندی مؤثر برای ایجاد بازدارندگی در برابر حملات صهیونیستی ندارد، این اقدام توازن قوای نظامی را اندکی بهبود بخشید. حملات هوای روزهای آتی رژیم نشان‌دهنده میزان خسارت وارد شده به پایگاه‌ها و فرودگاه‌های او خواهد بود.

از سویی دیگر، این پاسخ به تقویت رزمندگان مقاومت یاری می‌رساند و تأثیرات روانی و وضعیت ناامیدی ناشی از موفقیت‌های صهیونیست‌ها در نفوذ، ترور و تجاوز به شهرها را کاهش می‌دهد. همچنین، این اقدام باعث از بین رفتن حس اعتماد و آرامشی می‌شود که نتانیاهو و اعضای دولتش سعی کردند پس از 7 اکتبر در محافل سیاسی و عمومی ترویج نمایند.

علاوه بر این، هدف قرار ندادن مناطق مسکونی و غیر نظامیان خود به‌عنوان پیامی به جامعه جهانی، ایالات متحده و سرزمین اشغالی تلقی می‌شود که نشان می‌دهد ایران هنوز تمایلی به گسترش دامنه جنگ ندارد. این موضوع به ایالات‌متحده و غرب این امکان را می‌دهد که فشار لازم را بر نتانیاهو وارد کنند.

 این تنش‌های فزاینده، باعث ارزیابی مجدد اوضاع منطقه توسط کشورهای منطقه و جهان با در نظر گرفتن پاسخ ایران خواهد شد و پیامدهایی نظیر جنگ تمام عیار یا صلح مشروط را به همراه خواهد داشت. همچنین، این تحولات موجب کاهش تنش‌های اجتماعی در داخل ایران پس از اهانت ناشی از ترور شهیدان هنیه و نصرالله خواهد شد و اعتماد به رئیس‌جمهور جدید ایران را تقویت کرده و رژیم صهیونیستی و ایالات متحده را به بازگشت به قوانین قبلی تعامل وادار می‌سازد.


تبیین
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتقاد شدید رئیس‌جمهور کلمبیا از تحرکات نظامی آمریکا در دریای کارائیب
بودجه ناکافی، سدی برای اجرای کامل برنامه شیر مدارس
نواف سلام: دیپلماسی با اسرائیل بی‌فایده بود
سرقت جواهرات از موزه لوور/سیستم حفاظتی ناکافی+ عکس جواهرات سرقت شده
سازمان ملل: یک‌چهارم مردم غزه در گرسنگی شدید به سر می‌برند
سایپا قیمت جدید 11 محصول خود را برای مصرف‌کنندگان نهایی اعلام کرد+ لیست محصولات
محدودیت‌های ترافیکی محورهای شمال کشور در روز جمعه
رصدپذیری تمام مرسولات پستی در سراسر کشور
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 2 آبان
جزئیات جدید از وضعیت ستاره والیبال ایران/ کاظمی به ایران باز می‌گردد
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 2 آبان 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 2 آبان + وضعیت استان ها
گزارش‌های ضد و نقیض از پرونده پژمان جمشیدی + واکنش هنرمندان
خاورمیانه در انتظار و ابهام
رکوردشکنی قطار چینی جهان را مبهوت کرد
اشتباهی رایج درباره‌ ویتامین D
محدودیت مصرف شکر قهوه‌ای برای مبتلایان به دیابت
تغییر رنگ چشم؛ زیبایی یا تهدید؟
همه خانواده‌های سلطنتی اروپا بوی فاضلاب می‌دهند
اسامی 5 بانک ناتراز اعلام شد
حرکات خطرناک و عجیب جوان اسکیت سوار در بزرگراهی در تهران+فیلم
جدیدترین تصاویر از سریال «شیش ماهه» مهران مدیری منتشر شد
ریابکوف: غرب در موضوع ایران با بولدوزر از حقوق بین‌الملل عبور کرد
کاخ سفید: ترامپ با رئیس جمهور چین دیدار می‌کند
نامزدهای بخش ملی چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام شد
پیامک بانک ملی به مشتریان بانک آینده
دروازه‌بان تیم فوتبال بابل در دریا غرق شد
پزشکیان خبر داد: اجرای برنامه‌ای جامع برای احیای دریاچه ارومیه
روسیه: پاسخ ما به توقیف دارایی‌هایمان توسط اتحادیه اروپا «دردناک» خواهد بود
هواشناسی: بارورسازی ابرها معمولا منجر به از بین رفتن کل بارش می‌شود
آزادی گروگان جاسکی در عملیات غافلگیرانه پلیس
ورود دو هواپیمای نظامی روسیه به حریم هوایی لیتوانی
دستگیری سرباز خاطی مرز میلک
پیروزی سخت امیر علی‌اکبری مقابل جانسون آمریکایی
هشدار نسبت به تداوم توسعه‌طلبی استعماری رژیم صهیونیستی
مدینسکی: تبادل اجساد میان روسیه و اوکراین انجام شد
لاریجانی: غرب تصور می‌کند که با فشار اقتصادی می‌تواند تاب آوری ایران را کاهش دهد
ایروانی: رژیم اشغالگر صهیونیستی تهدیدی آشکار علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌الملل شده
رکوردشکنی در لیگ قهرمانان؛ ثبت آمار بیشترین گل تاریخ در هفته سوم
نورنما | خودروی بدون سرنشین در نقش پلیس
عباس‌پور نقره گرفت، مهمدی بزنر
وزیر اقتصاد: انحلال بانک آینده برای اصلاح ساختار نظام بانکی بود
هیات‌های حماس و فتح در مصر دیدار کردند
صعود تیم ملی پدل بانوان ایران به فینال قهرمانی آسیا
پوتین از ترامپ به خاطر تحریم‌های جدید روسیه انتقاد کرد
پزشکیان: ریشه بسیاری از اشکالات از درون دولت آغاز می‌شود
حماس: ممانعت از ورود خبرنگاران خارجی به غزه برای پنهان‌سازی جنایات است
تلفات شب خونین فوتبال اسرائیل به 40 رسید
ترامپ به «شرمی» که صحرای طبس برای آمریکا داشت اعتراف کرد
شروع طوفانی تیم فوتسال دختران با شکست هنگ کنگ
X
آگهی تبلیغاتی