×
بین الملل
شناسه خبر : 191859
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/10 ساعت 13:47
ترور دبیرکل حزب‌الله؛ آمریکا خوشحال اما سرافکنده

گاردین و آکسیوس بررسی کردند؛

ترور دبیرکل حزب‌الله؛ آمریکا خوشحال اما سرافکنده

باور اینکه ایالات متحده آمریکا از تازه‌ترین جنایت رژیم صهیونیستی در منطقه بی‌اطلاع بوده؛ ناممکن‌ترین موضوعی است که در حال حاضر در اذهان مقامات جمهوری اسلامی ایران وجود دارد اما کاخ‌سفید در کنار حمایت تمام قد از ترور دبیرکل حزب‌الله درباره جزییات آن ابراز بی‌اطلاعی می‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اطلاع یا عدم اطلاع آمریکا از نقشه ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان و ادعاهای موجود در این زمینه یکی از مهمترین محورهای تحلیلی رسانه‌های خارجی در روزهای اخیر بوده است. وبگاه خبری آکسیوس و روزنامه گاردین در دو مقاله جداگانه به بررسی تازه‌ترین تحولات میان آمریکا و رژیم صهیونیستی پرداخته‌اند.

آکسیوس در بخش‌هایی از گزارش خود آورده است: رئیس جمهور جو بایدن روز شنبه بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که به وزیر دفاع دستور داده است که "موضع دفاعی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه را برای جلوگیری از تجاوز و کاهش خطر یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر تقویت کند." کاخ سفید گفت رئیس جمهور بایدن روز شنبه با معاون رئیس جمهور هریس و تیم امنیت ملی آنها تماس گرفت تا از وضعیت خاورمیانه مطلع شود، وضعیت نیروی نظامی ایالات متحده در منطقه را بررسی کند و تلاش های دیپلماتیک مستمر را برای کاهش تنش درگیری ها هدایت کند .

بایدن روز شنبه هنگام خروج از کلیسا به سوالی مبنی بر اجتناب ناپذیر بودن حمله زمینی اسرائیل به لبنان پاسخ داد و گفت: زمان آتش بس فرا رسیده است.

به نوشته آکسیوس درخواست رژیم صهیونیستی برای حمایت آمریکا پس از آن صورت می‌گیرد که بنیامین نتانیاهو، نخست ‌وزیر اسرائیل، فشار ایالات متحده برای آتش‌بس بین این رژیم و حزب‌الله را مورد انتقاد قرار داد و حمله گسترده را بدون مشورت قبلی انجام داد، در حالی که ایالات متحده خواستار کاهش تنش بود.

آکسیوس  مدعی شده است که رئیس جمهور جو بایدن و دولت وی تاکید کرده اند که هیچ اطلاع قبلی از حمله‌ای که حسن نصرالله را به قتل رساند، نداشتند. اما انتقاد هم نکرده‌اند و بیانیه‌هایی در حمایت از حق تل اویو برای دفاع از خود صادر کرده‌اند.

یکی از مقامات آمریکایی در گفت‌وگو با آکسیوس ضمن تکرار اتهامات بی‌اساس به حزب الله و رهبر فقید این جنبش گفته است: اینکه اسرائیلی‌ها این کار را بدون مشورت با ما انجام می‌دهند و بعد از آن می‌خواهند که در مورد بازدارندگی ایران پاکسازی کنیم  مایوس‌کننده است.

یکی دیگر از مقامات آمریکایی هم همین ادعاها را مطرح کرده و ضمن حمایت از اقدام اسرائیل در ترورسیدحسن نصرالله گفته است: دولت بایدن نمی‌داند که چگونه رویکرد رژیم صهیونیستی به تصویر استراتژیک بزرگ‌تر پاسخ می‌دهد.

آکسیوس در بخش دیگری از تحلیل خود مدعی شده که هدف آمریکا کاهش تنش‌های جاری در غزه و لبنان از طریق راه‌های دیپلماتیک است و مذاکرات برای آزادی گروگان‌های حماس و برقراری آتش‌بس در غزه و توافق برای بازگشت مردم به خانه های خود در دو طرف مرز اشاره کرده است.

در ادامه این گزارش باردیگر آمده است: مقامات رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا می گویند که یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در گفت وگو با همتای آمریکایی خود، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا پس از حمله روز جمعه، از آمریکا خواست تا اقدامات عملیاتی و بیانیه‌های عمومی برای بازدارندگی ایران از حمله به اسرائیل را انجام دهد.

همچنین سه مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌‌‌اند که دولت بایدن از ترور دبیرکل حزب‌الله حمایت می‌کند، اما از عدم مشورت و شفافیت طرف رژیم صهیونیستی ناامید است.

گاردین هم در تحلیل اطلاع یا عدم اطلاع کاخ سفید از اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در ترور دبیرکل حزب‌الله، این موضوع را از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران تفسیر کرده و نوشته است: پزشکیان به سختی می تواند باور کند که ایالات متحده آمریکا از برنامه کشتن سید حسن نصرالله اطلاع قبلی نداشت– و به هر حال، بنیامین نتانیاهو ممکن بود مرگ او را از اتاق خواب هتلی در نیویورک تایید کند، اما این بمب های ساخته شده توسط ایالات متحده بود که در بیروت منفجر شد.

این روزنامه با تصریح این که برای واشنگتن، این اقدام اسرائیل یک تحقیر دیپلماتیک و نمایش ناتوانی، یا امتناع از کنترل متحد دردسرسازش است، خاطرنشان کرد که بنیامین نتانیاهو امیدوار است در نیویورک نقش دیپلمات‌های آمریکایی را برای احمق‌ها بازی کند.

گاردین در ادامه آورده است: وزارت امور خارجه آمریکا اصرار دارد که بر اساس گفتگو با ران درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل و نتانیاهو، درک روشنی از این داشته است که اسرائیل آتش‌بس 21 روزه را می‌پذیرد، اما به محض اعلام این طرح، نتانیاهو این توافق را زیر پا گذاشت.  از برخی جهات، این نقطه اوج نزدیک به 12 ماه استراتژی آمریکایی است که اکنون ویران شده است. از زمان حملات 7 اکتبر توسط حماس، ایالات متحده بارها از اسرائیل خواسته است که استراتژی متفاوتی را در مورد تحویل مواد غذایی به غزه، مناطق حفاظتی، حمله زمینی به رفح، شرایط آتش‌بس و مهمتر از همه اجتناب از تشدید درگیری  اتخاذ کند.

در پایان مقاله روزنامه گاردین می‌خوانیم: هر بار نتانیاهو مواضع ایالات متحده را تصدیق کرد، از دادن یک پاسخ واضح کنار رفت و در نهایت واشنگتن را نادیده گرفت. هر بار، ایالات متحده - مضطرب و ناامید - نسبت به استراتژی نتانیاهو ابراز تردید کرده است، اما هر بار به ارسال مهمات ادامه داده است.

با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و افزایش محبوبیت داخلی نتانیاهو به نظر می رسد که ایالات متحده گزینه های کمی در دسترس دارد. نتانیاهو اصرار دارد که برنده است و در مسیر یک پیروزی کامل قرار دارد. در حال حاضر، شاید جمهوری اسلامی ایران بتواند ثابت کند که تعیین کننده تر از آنچه تاکنون بوده است می باشد و این نتانیاهوست که بازمانده بزرگ است این جریان است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اعتراض مجله آتلانتیک: چرا ترامپ جهش قیمت بنزین را پیش‌بینی نکرده بود؟
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/محدوده غرب قم دو مرتبه مورد هدف قرار گرفت
توزیع نهال رایگان در 22 بوستان پایتخت در روز طبیعت
هشدار سونامی برای چندین کشور در پی زلزله شدید دریای ملوک اندونزی
فرمانده کل ارتش: درصورت اقدام دشمن به عملیات زمینی یک نفر هم نباید جان سالم به در ببرد
آغاز پویش نهال امید در سراسر ایران
گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای ویتنامی خود در خصوص تحولات منطقه
مهمترین چالش ترامپ؛ پایان گزینه های اقدام در برابر تهران‌
حمله حزب الله لبنان با پهپادهای انتحاری به شهرک‌های اسرائیلی
هاآرتص: ارتش اسرائیل تا آستانه فروپاشی رفته است
نحوه فعالیت بانک های کشور از 15 فروردین ماه اعلام شد
سفیر پیشین آمریکا در ناتو: نمی‌دانم چرا باید فکر کنیم که در امنیت بیشتری از گذشته هستیم
اگر تنگه هرمز تا پایان آوریل بسته بماند چه می‌شود؟
سپاه: یک فروند پهپاد هرمس 900 در آسمان شیراز منهدم شد
نجباء: هیچ مذاکره‌ای را نمی‌پذیریم؛ فقط انتقام
بقائی: ایران چرخه شرورانه جنگ، مذاکره، آتش‌بس را نمی‌پذیرد
پزشکیان چه گفت؟ ترامپ چه می گوید؟
توصیه های پلیس راهور تهران در روز طبیعت
ریزش قیمت جهانی طلا
بدون هیچ‌گونه تردیدی در مورد حقانیت موضع خود، در حال دفاع هستیم
جغرافیا چگونه به مثابه یک کارت بازی برای ایران درون جنگ عمل می‌کند؟!
پاسخ ایران در برابر تهدید احتمالی هسته ای آمریکا چیست؟
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: با توکل بر خداوند این جنگ تا خواری، ذلت شما ادامه دارد
چه کسی برنده واقعی شطرنج خونین امروز در غرب آسیا خواهد بود؟
زمان برگزاری مراسم وداع و تشییع شهید سپهبد سید عبدالرحیم موسوی اعلام شد
اعتراف کانال 14 اسرائیل: حملات دیشب گسترده و پردامنه بود
یک سخنرانی و واکنش‌های منفی در بازار
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
البرادعی: ترامپ ما (اعراب) را رها می‌کند؟
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
سقوط سهام در بازارهار جهانی پس از اظهارات ترامپ
تغییر وضع تنگه هرمز بدون عادی‌سازی روابط با ایران ممکن نیست
واکنش‌ تند محافل آمریکایی به مهملات ترامپ: او یک متوهم است
بازسازی فولاد خوزستان؛ نیازمند 6 ماه تا یک سال
زلزله بزرگ 7.4 ریشتری سواحل اندونزی را لرزاند
تمرکز شهرداری تهران بر جبران عقب ماندگی‌های فضای سبز
رازگشایی از سخنان امشب ترامپ؛ اعلام صریح ناکامی
واکنش‌های منفی به سخنرانی ترامپ/ 20 دقیقه وقت با ارزش هدر رفت
واکنش منفی بازار نفت به ترامپ/قیمت نفت 4 دلار گران شد
پاسخگویی به بیش از 310 هزار تماس مردمی در تهران از ابتدای جنگ
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
نمایش برخط «موسی کلیم الله» در شبکه نمایش خانگی
خسارت گسترده در تل‌آویو بعد از اصابت موشک‌های ایرانی
حملات مجدد حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی
غول پتروشیمی عربستان به دلیل کنترل تنگه هرمز تعطیل شد
آمریکا برای همیشه از خلیج فارس اخراج شد
واشنگتن آماده آتش‌بس با تهران است
مقام ایرانی به المیادین: زرادخانه ما دشمن را غافلگیر می‌کند
دبیرکل ناتو پس از تهدید ترامپ به آمریکا سفر می کند
انتقاد سناتور آمریکایی از جنگ‌طلبی‌های ترامپ