×
سیاسی
شناسه خبر : 191851
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/10 ساعت 12:55
کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی نخبگان نیاز دارد

دکتر پزشکیان در چهاردهمین همایش ملی نخبگان:

کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی نخبگان نیاز دارد

رئیس جمهور گفت: امروز کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی شما نخبگان نیاز دارد و اگر واقعا خود را نخبه می‌دانید، باید بمانید و برای مشکلات کشور چاره‌اندیشی کنید.

نورنیوز-گروه سیاسی: دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در چهاردهمین همایش ملی نخبگان با اشاره به دوران جوانی و تحصیل خود، تصریح کرد: پس از دوران دبیرستان وقتی برای گذراندن خدمت سربازی به زابل رفتم، با بسیاری واقعیت‌های تلخ اجتماع آشنا شدم و دریافتم که باید جور دیگری زندگی و برای رفع مشکلات مردم و کشورم تلاش کنم.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای کمک به حل بخشی از مشکلات مردم تصمیم گرفتم در رشته پزشکی تحصیل و کسب تخصص کنم، افزود: تلاش برای حل مشکلات مردم و کشور را از همان دوران دانشجویی دنبال کردم و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا برای خدمت به مردم به روستاها رفتیم و با آغاز جنگ، به جبهه‌ها رفتیم و به عنوان پزشک همواره همراه لشکر عاشورا بودم.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه بنده در تمام دوران تحصیل و کار، فقط به دنبال خدمت به مردم و رفع مشکلات کشور بود، اظهار داشت: بنده هیچ‌گاه به دنبال تاسیس مطب یا داشتن سهام در بیمارستان‌های خصوصی نبودم و درد و دغدغه بنده همیشه این بود که نباید در مملکتی زندگی کنیم که خودمان نتوانیم مشکلات مردم آن را حل کنیم و همین دغدغه پای بنده را به عرصه سیاست باز کرد.

رئیس جمهور گفت: بنده دیدم که اگر چه به عنوان یک پزشک می‌توانم مشکلات برخی از مردم را حل کنم، اما به عنوان یک نماینده و مسئول می‌توانم مشکلات عموم مردم را حل کنم و لذا پا به عرصه سیاست گذاشتم. در برنامه توسعه سوم و چهارم بنا بر این گذاشته شده بود که سلامت مردم به بازار واگذار شود که در نتیجه آن هر کس پول نداشت از خدمات بهداشت و سلامت بی‌بهره می‌شد.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه سلامت از نظر علمی غیرقابل واگذاری به بازار است و جان مردم قابل معامله نیست، خاطرنشان کرد: مگر می‌شود به کسی که پول ندارد بگوییم نمی‌شود تو را عمل کرد، لذا از همان جایگاه نمایندگی مجلس به دنبال اصلاح قوانین رفتم که البته در برخی زمینه‌ها موفق شدیم و در برخی زمینه‌ها موفق نشدیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه غرض بنده از بیان این سخنان این است که بگویم قرار نیست کسی دیگر برای مشکلات مملکت ما راه چاره بیابد و خودمان باید این کار را بکنیم، گفت: اگر کسی به این نکته واقف باشد و آن را بفهمد، اراده می‌کند و راه چاره می‌یابد و اگر هم راه نیابد، راهی می‌سازد تا مردم را از وضعیتی که در آن گرفتار هستند، نجات دهد.

دکتر پزشکیان افزود: انجام این کار مهم از عهده کسانی بر می‌آید که ذهنی خلاق، پویا و ناآرام داشته باشند، اگر نه کسانی که در یک قالب خاص می‌روند و نمی‌توانند از آن دربیایند، نمی‌توانند در این عرصه نیز کاری کنند؛ آدم‌هایی می‌توانند ما را از این وضعیت نجات دهند که وضعیت موجود را نمی‌پذیرند و دنبال راه برای خروج از آن می‌روند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هنر آن نیست که کشور را رها کنیم و برویم، بلکه هنر آن است که بمانیم و به رغم مشکلاتی که ممکن است برای ما ایجاد کنند، به مردم و کشورمان خدمت کنیم، تصریح کرد: باید بمانیم و ادامه دهیم و بجنگیم تا مشکلات مملکت را حل کنیم.

دکتر پزشکیان بر ضرورت تغییر و اصلاح روش‌ها در نظام آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: تنها با علم مشکل حل نمی‌شود، بلکه باید مهارت و انگیزه برای حل مشکل هم داشته باشیم.

رئیس جمهور در ادامه کار تیمی، حل مسئله، برقراری ارتباط، نگاه ساختارمند به مسئله و مدیریت را پنج مهارت ضروری برای آموزش به دانش‌آموزان برشمرد و افزود: برای اینکه فرزندان ما بتوانند با هم و به صورت تیمی کار کنند، با هر اختلاف نظر و سلیقه ای قهر نکنند و به صورت انفرادی عمل نکنند، نیازمند تغییر رفتار با ابزار فرهنگ در دوره نوجوانی هستیم.

دکتر پزشکیان اظهار داشت: امروز کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی شما نخبگان نیاز دارد و اگر واقعا خود را نخبه می‌دانید، باید بمانید و برای مشکلات کشور چاره‌اندیشی کنید.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید با رفتار خود، چگونه بودن و چگونه زیستن را به دیگران یاد دهیم، نه با زور و خارج کردن و اقدامات سلبی، افزود: قطعا اگر ما الگویی از انسان خلاق، عالم و توانمند را به جامعه معرفی کنیم، دیگران هم دوست دارند همانند او شوند، اما با زور و دستور نمی‌شود در جامعه تحول ایجاد کرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به گفتگوی خدای متعال با ملائکه در هنگام خلقت انسان در قرآن کریم، تصریح کرد: فرشتگان و ملائکه به خدا گفتند، آیا می‌خواهی موجوداتی خلق کنی که بر روی زمین فساد و خونریزی کنند؟ همانند آنچه که امروز رژیم سفاک و خونریز صهیونیستی در غزه و لبنان در حال ارتکاب آن است، یا آمریکایی که با ابزارهای مختلف در حال جنایت علیه بشریت هستند، اما خداوند متعال در پاسخ فرمود که من چیزی می‌دانم که شما نمی‌دانید و آن بهره‌منده ساختن انسان از علم و دانایی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه علم و دانایی نجات دهنده بشر است، اظهار داشت: همه ملائکه نیز به علم و دانایی انسان سجده کردند جز ابلیس و کسانی که در مقابل علم سر خم نکنند همانند شیطان‌اند.

دکتر پزشکیان با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه حیات زمین به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است، تصریح کرد: اگر امروز جوانان یک جامعه چنین نگرش و باوری داشته باشند، آن جامعه ممکن نیست به فقر و گرفتاری مبتلا شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید به دنبال کسانی برویم که می‌دانند، می‌توانند و می‌خواهند، چرا که هرجا اراده باشد، راه وجود دارد، گفت: این کشور برای شماست و باید برای حل مسائل آن چاره‌اندیشی کنید، برای ایرانمان بمانید و تلاش کنید و سربلندی آن را به رخ دنیا بکشید.


پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
نظرات

آخرین اخبار
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا