×
سیاسی
شناسه خبر : 191851
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/10 ساعت 12:55
کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی نخبگان نیاز دارد

دکتر پزشکیان در چهاردهمین همایش ملی نخبگان:

کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی نخبگان نیاز دارد

رئیس جمهور گفت: امروز کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی شما نخبگان نیاز دارد و اگر واقعا خود را نخبه می‌دانید، باید بمانید و برای مشکلات کشور چاره‌اندیشی کنید.

نورنیوز-گروه سیاسی: دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در چهاردهمین همایش ملی نخبگان با اشاره به دوران جوانی و تحصیل خود، تصریح کرد: پس از دوران دبیرستان وقتی برای گذراندن خدمت سربازی به زابل رفتم، با بسیاری واقعیت‌های تلخ اجتماع آشنا شدم و دریافتم که باید جور دیگری زندگی و برای رفع مشکلات مردم و کشورم تلاش کنم.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای کمک به حل بخشی از مشکلات مردم تصمیم گرفتم در رشته پزشکی تحصیل و کسب تخصص کنم، افزود: تلاش برای حل مشکلات مردم و کشور را از همان دوران دانشجویی دنبال کردم و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا برای خدمت به مردم به روستاها رفتیم و با آغاز جنگ، به جبهه‌ها رفتیم و به عنوان پزشک همواره همراه لشکر عاشورا بودم.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه بنده در تمام دوران تحصیل و کار، فقط به دنبال خدمت به مردم و رفع مشکلات کشور بود، اظهار داشت: بنده هیچ‌گاه به دنبال تاسیس مطب یا داشتن سهام در بیمارستان‌های خصوصی نبودم و درد و دغدغه بنده همیشه این بود که نباید در مملکتی زندگی کنیم که خودمان نتوانیم مشکلات مردم آن را حل کنیم و همین دغدغه پای بنده را به عرصه سیاست باز کرد.

رئیس جمهور گفت: بنده دیدم که اگر چه به عنوان یک پزشک می‌توانم مشکلات برخی از مردم را حل کنم، اما به عنوان یک نماینده و مسئول می‌توانم مشکلات عموم مردم را حل کنم و لذا پا به عرصه سیاست گذاشتم. در برنامه توسعه سوم و چهارم بنا بر این گذاشته شده بود که سلامت مردم به بازار واگذار شود که در نتیجه آن هر کس پول نداشت از خدمات بهداشت و سلامت بی‌بهره می‌شد.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه سلامت از نظر علمی غیرقابل واگذاری به بازار است و جان مردم قابل معامله نیست، خاطرنشان کرد: مگر می‌شود به کسی که پول ندارد بگوییم نمی‌شود تو را عمل کرد، لذا از همان جایگاه نمایندگی مجلس به دنبال اصلاح قوانین رفتم که البته در برخی زمینه‌ها موفق شدیم و در برخی زمینه‌ها موفق نشدیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه غرض بنده از بیان این سخنان این است که بگویم قرار نیست کسی دیگر برای مشکلات مملکت ما راه چاره بیابد و خودمان باید این کار را بکنیم، گفت: اگر کسی به این نکته واقف باشد و آن را بفهمد، اراده می‌کند و راه چاره می‌یابد و اگر هم راه نیابد، راهی می‌سازد تا مردم را از وضعیتی که در آن گرفتار هستند، نجات دهد.

دکتر پزشکیان افزود: انجام این کار مهم از عهده کسانی بر می‌آید که ذهنی خلاق، پویا و ناآرام داشته باشند، اگر نه کسانی که در یک قالب خاص می‌روند و نمی‌توانند از آن دربیایند، نمی‌توانند در این عرصه نیز کاری کنند؛ آدم‌هایی می‌توانند ما را از این وضعیت نجات دهند که وضعیت موجود را نمی‌پذیرند و دنبال راه برای خروج از آن می‌روند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هنر آن نیست که کشور را رها کنیم و برویم، بلکه هنر آن است که بمانیم و به رغم مشکلاتی که ممکن است برای ما ایجاد کنند، به مردم و کشورمان خدمت کنیم، تصریح کرد: باید بمانیم و ادامه دهیم و بجنگیم تا مشکلات مملکت را حل کنیم.

دکتر پزشکیان بر ضرورت تغییر و اصلاح روش‌ها در نظام آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: تنها با علم مشکل حل نمی‌شود، بلکه باید مهارت و انگیزه برای حل مشکل هم داشته باشیم.

رئیس جمهور در ادامه کار تیمی، حل مسئله، برقراری ارتباط، نگاه ساختارمند به مسئله و مدیریت را پنج مهارت ضروری برای آموزش به دانش‌آموزان برشمرد و افزود: برای اینکه فرزندان ما بتوانند با هم و به صورت تیمی کار کنند، با هر اختلاف نظر و سلیقه ای قهر نکنند و به صورت انفرادی عمل نکنند، نیازمند تغییر رفتار با ابزار فرهنگ در دوره نوجوانی هستیم.

دکتر پزشکیان اظهار داشت: امروز کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی شما نخبگان نیاز دارد و اگر واقعا خود را نخبه می‌دانید، باید بمانید و برای مشکلات کشور چاره‌اندیشی کنید.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید با رفتار خود، چگونه بودن و چگونه زیستن را به دیگران یاد دهیم، نه با زور و خارج کردن و اقدامات سلبی، افزود: قطعا اگر ما الگویی از انسان خلاق، عالم و توانمند را به جامعه معرفی کنیم، دیگران هم دوست دارند همانند او شوند، اما با زور و دستور نمی‌شود در جامعه تحول ایجاد کرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به گفتگوی خدای متعال با ملائکه در هنگام خلقت انسان در قرآن کریم، تصریح کرد: فرشتگان و ملائکه به خدا گفتند، آیا می‌خواهی موجوداتی خلق کنی که بر روی زمین فساد و خونریزی کنند؟ همانند آنچه که امروز رژیم سفاک و خونریز صهیونیستی در غزه و لبنان در حال ارتکاب آن است، یا آمریکایی که با ابزارهای مختلف در حال جنایت علیه بشریت هستند، اما خداوند متعال در پاسخ فرمود که من چیزی می‌دانم که شما نمی‌دانید و آن بهره‌منده ساختن انسان از علم و دانایی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه علم و دانایی نجات دهنده بشر است، اظهار داشت: همه ملائکه نیز به علم و دانایی انسان سجده کردند جز ابلیس و کسانی که در مقابل علم سر خم نکنند همانند شیطان‌اند.

دکتر پزشکیان با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه حیات زمین به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است، تصریح کرد: اگر امروز جوانان یک جامعه چنین نگرش و باوری داشته باشند، آن جامعه ممکن نیست به فقر و گرفتاری مبتلا شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید به دنبال کسانی برویم که می‌دانند، می‌توانند و می‌خواهند، چرا که هرجا اراده باشد، راه وجود دارد، گفت: این کشور برای شماست و باید برای حل مسائل آن چاره‌اندیشی کنید، برای ایرانمان بمانید و تلاش کنید و سربلندی آن را به رخ دنیا بکشید.


پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
نظرات

آخرین اخبار
بقائی نشان ادبی دریافت کرد
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+جدول
آماده برای «توافق‌سازی»، مقاوم در برابر «تسلیم‌سازی»
چرا رامات دیوید هدف مهم موشک‌های ایران بود؟
هشدار چین درباره بحران ایران و آمریکا؛ راه‌حل فقط دیپلماسی است
محاصره دریایی تجارت ایران را قفل نمی‌کند
بازگشت «آقای خاص» به برنابئو؛ مورینیو سرمربی جدید رئال مادرید شد
فرماندار قشم: هیچ انفجاری در این جزیره رخ نداده است
روسیه از سرنگونی 326 پهپاد اوکراینی خبر داد
تشدید نظارت بر صنعت خودرو و افزایش انطباق تولیدکنندگان
جهش ذخایر سد سفیدرود؛ یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شد
رشد چشمگیر پذیرش استعدادهای درخشان در ارشد و دکتری
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور
کمبود 85 قلم داروی ضروری در کشور
تورم آمریکا به بالاترین سطح 3 سال اخیر رسید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
اعلام تصمیمات وزارت علوم در خصوص نحوه برگزاری امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه ها
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران