×
سیاسی
شناسه خبر : 191735
تاریخ انتشار :

محمد رضا عارف در نشست با نخست وزیر روسیه:

ایران به هاب غله تبدیل می‌شود/آمادگی ایران برای تکمیل کریدور شمال-جنوب

محمد رضا عارف از آمادگی ایران برای تکمیل و حل مشکلات کریدور شمال-جنوب و راه آهن رشت-آستارا خبر داد و و تاکید کرد: باید راه آهن رشت - آستارا با همکاری شرکت های روسی هر چه سریع تر تکمیل و نهایی شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: در نشست مشترک هیئت های عالیرتبه ایران و روسیه که عصر امروز؛ دوشنبه برگزار شد، بر ضرورت گسترش همکاری ها و تعاملات دو جانبه و منطقه ای، اجرای هرچه سریعتر موافقتنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه، تکمیل کریدور شمال-جنوب و راه آهن رشت-آستارا و افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور تاکید شد.

 محمدرضا عارف در این نشست با محکومیت جنایات رژیم صهیونسیتی در غزه و ولبنان و همچنین اقدام بزدلانه این رژیم جعلی در شهادت سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان، از مواضع سازنده فدراسیون روسیه در این زمینه قدردانی و تاکید کرد: اقدامات روسیه در شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند در جلوگیری از جنگ و کشتار مردم بیگناه غزه و لبنان بسیار موثر باشد.

وی با تاکید بر این‌که تقویت همکاری های تهران-مسکو موضع اصولی دولت چهاردهم است»، تصریح کرد: گسترش همکاری ها با کشورهای همسایه از جمله روسیه جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد و باید در این دوره یادداشت تفاهم های همکاری های امضا شده بین دو کشور هر چه سریعتر عملیاتی شود.

وی با اشاره به تجربه مشترک دو کشور در مواجه با تحریم های آمریکا و کشورهای غربی، بر ضرورت تعمیق همکاری‌ها و روابط در همه زمینه ها و سطوح مدیریتی در راستای خنثی سازی این تحریم ها تاکید کرد.

معاون اول رئیس جمهور اهمیت تقویت همکاری های منطقه ای بین ایران و روسیه در موضوعات مشترک را خاطرنشان ساخت و تاکید کرد: باید در زمینه مسایل مرتبط با دالان زنگزور و کریدور شمال-جنوب بحث و تبادل نظرات بیشتری شود و بر این باور هستیم که هرگونه تغییرات در مرزها و ژئوپلتیک منطقه موجب تنش و سواستفاده بازیگران فرامنطقه ای خواهد شد.

وی همچنین بر تکمیل نیروگاه سیریک و واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه هسته ای بوشهر با توجه به فاینانس ۱/۲ میلیارد دلاری این پروژه تأکید کرد و ادامه داد: در کنار ارتباطات دو جانبه، همکاری های چند جانبه همانند ایران، چین و روسیه و اتحادیه های منطقه ای با افزایش رایزنی ها و حضور در تشکل های منطقه ای برای حل مشکلات و تقویت روابط منطقه بسیار مؤثر است.

وی ادامه داد: حجم مبادلات تجاری دو کشور ۲/۵ میلیارد دلار است که انتظار داریم با تلاش طرفین، سطح روابط تجاری و اقتصادی در شان دو کشور افزایش یابد.

عارف با تأکید بر این‌که «بسیار خوشحالیم که راهبرد ایران و روسیه توسعه همکاری ها در همه زمینه های دو جانبه و چند جانبه است»، تصریح کرد: در کنار توسعه همکاری های دو کشور، افزایش ارتباطات از طریق ساز و کارهای منطقه ای همانند بریکس، شانگهای و اتحادیه اورآسیا بسیار مفید و مؤثر است که تقویت و فعال شدن کمیسیون های مشترک دو کشور می تواند در این مسیر کمک کند.

وی بر ضرورت نهایی شدن موافقتنامه جامع همکاری‌های بین ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: این توافقنامه می تواند مبنای همکاری های دو کشور باشد که در این راستا تقویت روابط بانکی دو کشور اهمیت اساسی دارد.

وی با اشاره به همکاری های بسیار خوب ایران و روسیه در زمینه های حمل و نقل کالا و مسافر اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای تکمیل و حل مشکلات فنی پروژه های حمل و نقل بین دو کشور از جمله کریدور شمال-جنوب و راه آهن رشت-آستارا آمادگی کامل دارد که در این زمینه علاوه بر اجرای هر چه سریع تر پروژه آستارا – بندرعباس باید راه آهن رشت - آستارا با همکاری شرکت های روسی هر چه سریع تر تکمیل و نهایی شود.

عارف ادامه داد در زمینه فعالیت های دانشگاهی علم و فناوری، به ویژه هایتک علاقمند همکاری با یکدیگر هستیم.

وی با قدردانی از طرف روسی برای نهایی شدن معاهده جامع و امضای آن در حاشیه اجلاس سران بریکس تصریح کرد: ۱۳ سند همکاری در این سفر باید توسط رؤسای کمیسیون های مشترک ایرانی و روسی نهایی شود و همچنین از حمایت های روسیه برای عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا قدردانی می کنیم و امیدواریم مقدمات عضویت ایران در این اتحادیه در اجلاس روز فردا در ارمنستان فراهم شود.

میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه نیز در این نشست با اشاره به سابقه تاریخی همکاری های ایران و روسیه مبتنی بر اصول دوستی، همسایگی و حسن همجواری تاکید کرد: علاقمند هستیم همکاری ها و روابط دو کشور با توجه به تاکیدات و دستورات مقام های عالی دو کشور به سطوح بالاتری برسد.

وی بر آمادگی روسیه برای تنوع بخشی مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور در زمینه های محصولات کشاورزی، کشتیرانی، انرژی، نفت و گاز، خودروسازی، علم و فناوری، داروسازی و تجهیزات پزشکی تاکید کرد و گفت: تسهیل سرمایه گذاری و گسترش همکاری ها از طریق کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور ضروری است.

نخست وزیر روسیه با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور شمال-جنوب، تصریح کرد: این مسیر ارتباطی با توجه به ظرفیت های ترانزیتی دو کشور می تواند تاثیر مهم و فراوانی در تقویت همکاری های حمل و نقل کشورهای منطقه از جمله کشورهای اورآسیا داشته باشد و از طرف دیگر می تواند دسترسی روسیه، کشورهای منطقه و حاشیه دریای خزر را به بنادر ایرانی در دریای خزر و بازارهای منطقه ای در آسیا و آفریقا و بنادر در خلیج فارس و اقیانوس هند تسهیل کند.

میشوستین با اشاره به افزایش سه برابری دانشجویان و همچنین افزایش ۵۲ درصدی گردشگران ایرانی در روسیه افزود: فدراسیون روسیه اهمیت زیادی برای توسعه همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران قائل است و با توجه به ظرفیت های بالای گردشگری میان دو کشور، تقویت همکاری های در این زمینه گسترش یابد.

نخست وزیر روسیه بر نهایی شدن هر چه سریع تر معاهده جامع بین دو کشور تأکید کرد و گفت: این سند همکاری توسط رئیس جمهور روسیه امضاء شده است و امیدواریم در حاشیه اجلاس بریکس در کازان به امضاء برسد.

نخست وزیر روسیه همچنین بر تقویت و توسعه همکاری های مالی و بانکی، استفاده از ارزهای دو کشور در مبادلات تجاری و تسهیل همکاری های بخش خصوصی ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: ۱۳ سند همکاری های بین دو کشور در زمینه های مختلف در کمیسیون مشترک همکاری های ایران و روسیه نهایی شده است که باید در این سفر نهایی و امضا شود.

وی با اشاره به امضای قرارداد صادرات گاز روسیه به ایران در ماه های گذشته تصریح کرد: با نهایی شدن این پروژه ایران می توان به هاب منطقه ای صادرات گاز تبدیل شود.

میشوستین همچنین بر گسترش همکاری های در حوزه نفت و گاز، استخراج نفت از میادین نفت و گازی ایران، نوسازی پالایشگاه ها، ساخت کارخانه های پلیمری، همکاری های گمرکی، تکمیل نیروگاه حرارتی سیریک و همچنین همکاری های حوزه انرژی تأکید کرد و گفت: فدراسیون روسیه برای تکمیل راه آهن رشت – آستارا آمادگی کامل دارد و تصمیمات لازم در این زمینه از طرف روسیه گرفته شده است.

وی افزود: با اجرای قراردادهای صادرات غله، ایران می تواند به هاب غله در منطقه تبدیل شود.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درخواست مردم همدان از نیروهای مسلح
در شرایط جنگی حواسمان به علائم هشدار دهنده وضعیت قرمز روان کودکان باشد
بمباران سنگین اطراف تبریز توسط رژیم صهیونیستی +فیلم
ویتکاف خواهان دیدار با عراقچی شد؛ ایران نپذیرفت!
توقف واریز و برداشت در پلتفرم‌های طلا با دستور بانک مرکزی
مجمع روحانیون مبارز: ذات رژیم صهیونیستی دشمن صلح است
پزشکیان: پاسخ ما دشمن را پشیمان می‌کند
آمار غیر رسمی شهدا و زخمی شدگان در حملات دیشب اسرائیل به ایران
چگونه روان کودکان را از زیر آوار جنگ نجات دهیم؟
شکست نزدیک تیم ملی والیبال ایران در مسابقات لیگ ملت‌ها 2025 مقابل آمریکا
طلا در اوج؛ سایه تجاوز اسرائیل بر بازارهای جهانی سنگینی کرد
پیروزی تیم ملی والیبال زنان ایران مقابل استرالیا در جام ملت‌های آسیا
شهادت خبرنگار دفاع‌پرس و دختر شهید باقری در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی
اظهارات گستاخانه ترامپ: ایران باید قبل از نابودی توافق کند!
حملات مجدد رژیم صهیونیستی به کرمانشاه +فیلم
حزب مؤتلفه اسلامی: پیروان مکتب حیدر کرار(ع) تجاوز رژیم صهیونیستی را بی‌پاسخ نمی‌گذارند
حمله به قلب هسته‌ای ایران؛ آلودگی فقط داخل سایت
پیام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای شهادت سردار حاجی‌زاده
هشدار به مردم: از خریدهای هیجانی خودداری کنید
تهران: بیانیه امروز صبح گروسی خیلی دیر بود!
آماده‌باش سراسری هلال‌احمر؛ 95 مصدوم در 12 استان
فضای پروازی کشور بسته شد
نامۀ عراقچی به سازمان ملل: اسرائیل پشیمان خواهد شد
سازمان انتقال خون: فعلاً نیاز فوری به اهدای خون نداریم
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به اطراف تبریز
سردار رادان: انتقام سخت و پشیمان کننده‌ای از رژیم جعلی خواهیم گرفت+فیلم
گروسی: اقدامات نظامی تهدید کننده تأسیسات هسته‌ای عواقب وخیمی برای جهان دارد
آغاز تظاهرات گسترده مردم پاکستان در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران
رییس ستاد کل نیروهای مسلح،فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاءوفرمانده کل سپاه پاسداران
واکنش باشگاه‌های ورزشی و تیم ملی فوتبال به حمله رژیم صهیونیستی علیه خاک ایران
نامی بر گذر، پژواکی در جهان
بیانیه سازمان انرژی اتمی ایران درباره حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران
هدف، «ایران قوی» است
فعال‌شدن آژیر هشدار در اردن + فیلم
جانشین ستادکل نیروهای مسلح: پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل، دردآور و پشیمان‌کننده خواهد بود
معاون استاندار اصفهان: حادثه نطنز بدون تلفات و آلودگی هسته‌ای بود
ایران خواستار نشست فوری شورای امنیت برای رسیدگی به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی شد
سخنگوی دولت: پاسخ ایران قاطع، مشروع و در زمان مناسب خواهد بود
لحظه حمله جنگنده‌های اسرائیل به تبریز+ فیلم
قالیباف: وقت، وقت انتقام است و این انتقام به هر طریقی و با هر ابزاری گرفته خواهد شد
تصاویر منزل شهید دکتر عبدالحمید مینوچهر
سید حسن خمینی: امروز، وحدت حول محور ایران اسلامی راه حفظ کشور از تجاوزات و تهدیدات است
تصاویر منزل شهید ذوالفقاری، استاد هسته‌ای دانشگاه بهشتی+ فیلم
بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در توئیت عبری صفحۀ رهبر انقلاب
واکنش‌های بین‌المللی و موج محکومیت جهانی علیه حمله اسرائیل به ایران
شهادت 6 دانشمند هسته‌ای در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی
هواپیمای نخست‌وزیر اسرائیل به مقصدی نامعلوم پرواز کرد
شهید سلامی: فقط آرزو دارم که به شهدا و حاج قاسم بپیوندم+ فیلم
تصویری از پهپاد شاهد در آسمان عراق که در حال عزیمت به سرزمین‌های اشغالی است+ فیلم
مقامات اسرائیلی تحت حفاظت کامل قرار گرفتند
X
آگهی تبلیغاتی