×
بین الملل
شناسه خبر : 191718
تاریخ انتشار :

40 هزار و 600 نفر در جنگ غزه کشته شدند/بافت زندگی در غزه از هم پاشید

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: 40 هزار و 600 نفر جان خود را از دست داده‌اند و این تعداد روز به روز در حال افزایش است. این در حالیست که 72 درصد از تمام تلفات زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

نورنیوز-گروه بین الملل: مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: تخمین زده می شود ۴۰ هزار و ۶۰۰ نفر جان خود را در جنگ غزه از دست داده‌اند که ۷۲ درصد از تمام تلفات زنان و کودکان تشکیل می دهند.

حنان بلخی روز دوشنبه درباره آخرین وضعیت انسانی در نوار غزه و کشتار مردم بی دفاع فلسطین توسط ارتش رژیم صهیونیستی اظهار داشت: یک جمعیت به طور کامل از کمک‌های پایدار انسانی محروم شده است؛ بر اساس تخمین تعداد ۴۰ هزار و ۶۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند و این تعداد روز به روز در حال افزایش است. این در حالیست که ۷۲ درصد از تمام تلفات زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: ۱۰ هزار نفر مفقود شده‌اند که گمان می‌رود زیر آوارها مدفون شده باشند؛ آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، باور کردنی نیست! جابجایی در مقیاس عظیم، قحطی و ناامنی غذایی، شیوع بیماری‌ها، حملات سیستماتیک به اماکن غیرنظامی و مراقبت‌های بهداشتی که این روند غیرقابل قبول است.

بلخی اظهار داشت: در خط مقدم پاسخ به این تراژدی، کارکنان شجاع بهداشتی، درمانی و خدمات بشردوستانه هستند که تحت شرایطی غیرقابل تصور و با خطرات بزرگی دست و پنجه نرم کرده و ادامه دهنده خدمت به جوامع خود هستند. از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی (۱۵ مهر ۱۴۰۲) بدین سو تعداد ۲۸۹ نفر از نیروهای امدادی در غزه کشته شده‌اند؛ افرادی که تنها نگرانی آنها کاهش رنج جمعیت غیرنظامی غزه بود.

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: به گفته وزارت بهداشت در این منطقه، ۸۸۵ نفر از کارکنان بهداشت و درمان کشته و حداقل ۳۱۰ نفر از آنان دستگیر شده‌اند؛ این مرگ‌ها ۳.۵ درصد از نیروی کار بهداشتی در غزه قبل از جنگ را تشکیل می‌دهد.

وی اظهار داشت: از سوی دیگر نزدیک به ۱.۹ میلیون نفر - یعنی نه از هر ۱۰ نفر مردم ساکن در غزه - حداقل یک بار جابجا شده‌اند؛ بسیاری نیز چندین بار مجبور به جابجایی شده‌اند. تخمین زده می‌شود که ۴۳ هزار ۵۸۰ نفر از این جمعیت زنان باردار هستند. هر دستور تخلیه زندگی‌ها را دگرگون می‌کند و در هیچ مکانی نمی‌توان بقا یا دسترسی به مراقبت‌های پزشکی را تضمین کرد.

بلخی تصریح کرد: پناهگاه‌ها و اردوگاه‌های بسیار شلوغ خطر بزرگی برای شیوع بیماری‌های مسری ایجاد می‌کنند. از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی بدین سو ۹۹۵ هزار مورد عفونت حاد تنفسی ثبت شده است، همچنین ۵۷۷ هزار مورد اسهال، ۱۰۳ هزار و ۳۸۵ مورد گال و شپش، ۷۷ هزار و ۹۵۸ مورد بثورات پوستی، ۱۰هزار و ۳۸ مورد زرد زخم، ۱۱هزار و ۲۱۴ مورد آبله مرغان و ۱۰۷ هزار مورد سندرم زردی حاد (مشکوک به هپاتیت A ) همچنین موارد مشکوک به مننژیت و اوریون گزارش شده است.

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: در نهایت، در ماه اوت (آگوست) امسال یک نوزاد ۱۰ ماهه در غزه به دلیل فلج اطفال تا حدی فلج شد که اولین مورد تایید شده در سرزمین‌های اشغالی فلسطین در ۲۵ سال گذشته به شمار می آید.

به گفته وی، تا ۱۲ سپتامبر سال جاری میلادی ۵۶۰ هزار کودک زیر ده سال به کمک تلاش‌های جمعی آژانس‌های سازمان ملل، شرکا و وزارت بهداشت در نخستین دور پویش واکسیناسیون اضطراری علیه فلج اطفال که از اول ماه سپتامبر آغاز شده است، واکسینه شده‌اند. با این وجود برای تکمیل دور دوم، نیاز به توقف درگیری‌هاست.

تنها ۱۷ بیمارستان در غزه فعال است

بلخی ادامه داد: طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین، ۳۴ نفر به دلیل سوءتغذیه و کم‌آبی جان خود را از دست داده‌اند و تعطیلی اجباری سه مرکز مدیریت سوءتغذیه حاد شدید، جان بسیاری از کودکان دیگر را در معرض خطر قرار داده است.

وی اظهار داشت: نظام بهداشتی غزه که زمانی سطح قابل توجهی از مراقبت ها را ارائه می‌داد، اکنون ویران شده است. تنها ۱۷ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه فعال هستند و با ظرفیت جزئی کار می‌کنند. در سراسر نوار غزه تنها ۱۴۹۰ تخت بیمارستانی، از جمله تخت‌های بستری، زایمان و ICU، برای پوشش نیازهای بیش از دو میلیون نفر وجود دارد. ظرفیت سیستم بهداشتی به شدت کاهش یافته است در حالی که نیازهای بهداشتی به شدت رو به افزایش است.

این مسئول در سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: طبق آخرین تحلیل ها در خصوص انواع جراحات ناشی از درگیری، تا ۲۳ ژوئیه (سال ۲۰۲۴) حداقل یک چهارم - ۲۲ هزار و ۵۰۰ مورد - جراحات تغییر دهنده زندگی بوده و نیاز به خدمات توانبخشی برای سال‌های آینده دارند. این جراحات شامل ۱۳ هزار و ۴۵۵ تا ۱۷ و ۵۵۰ جراحت شدید اندام، بین سه هزار و ۱۰۵ تا چهار هزار ۵۰ قطع عضو و جراحات نخاعی، مغزی و سوختگی شدید هستند. افراد آسیب دیده شامل هزاران زن و کودک هستند.

وی گفت: تنها مرکز بازسازی اندام غزه در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی غیرفعال شد و در فوریه ۲۰۲۴ میلادی بیشتر آسیب دید.بخش زیادی از نیروی کاردر توانبخشی جابجا شده‌اند و ۳۹ فیزیوتراپیست نیز در درگیری‌ها کشته شده اند. خدمات توانبخشی بستری و پروتز در دسترس نیستند و موجودی محصولات کمکی، از جمله ویلچیر و عصا، تمام شده است. محدودیت‌های موجود عملا کمک‌رسانی غیرممکن می‌سازد و عملا امکان تامین مجدد این اقلام فراهم نمی‌شد.

بافت زندگی در غزه از هم پاشیده است

بلخی تاکید کرد: این فهرست وحشتناک از آمارها که هر ساعت بدتر می‌شود، ما را به یاد هزینه واقعی جنگ می‌اندازد که در مرگ‌های غیرمستقیم و از بین رفتن امیدها و آرزوهای یک نسل به شمار می رود. بافت زندگی در غزه در برابر چشمان ما از هم پاشیده است. تخریب زیرساخت‌های حیاتی، از جمله سیستم‌های آب و فاضلاب، کل جمعیت را به خطر انداخته است. مناطق مسکونی در ویرانه‌ها قرار دارند و تقریباً دو سوم خانه‌های نوار غزه آسیب دیده یا تخریب شده‌ اند.

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت اضافه کرد: تاثیرات بی‌سابقه زیست‌محیطی جنگ در غزه شامل «آلودگی سریع خاک، آب و هوا و خطرات آسیب‌های غیرقابل برگشت به اکوسیستم‌های طبیعی» است، طبق ارزیابی اولیه منتشر شده توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل. آوارهای ناشی از درگیری که بخش‌های وسیعی از غزه را پوشانده‌اند، خطرات قابل توجهی برای سلامت انسان و محیط زیست از جمله گرد و غبار و آلودگی با مهمات منفجر نشده، آزبست، زباله‌های صنعتی و پزشکی و سایر مواد خطرناک را ایجاد می‌کنند.

تنها یک سوم بودجه برنامه بشردوستانه در غزه دریافت شده‌است

به گفته بلخی، نهادهای بشردوستانه با محدودیت‌های متعددی در برآورده کردن نیازهای مردم غزه مواجه هستند. در ماه اوت (آگوست)، تعداد مأموریت‌های بشردوستانه که توسط مقامات اسرائیلی درخواست دسترسی آنها رد شده تقریباً دو برابر شده است. به ناچار، تلاش‌های جمعی ما با توجه به محدودیت‌های موجود در زمین، بسیار کمتر از نیازها است.

وی افزود: در این میان سازمان جهانی بهداشت با همکاری شرکای خود به طور انعطاف‌پذیر در حال گسترش و فعال‌سازی مجدد خدمات در هر کجا که امکان دارد در حال پیگیری و کنترل بیماری‌های عفونی و حمایت از مردم غزه است. هماهنگی ما با تیم‌های پزشکی اضطراری و شرکای حوزه بهداشت و درمان بسیار حیاتی است.

بلخی اظهار داشت: ما کاملاً متعهد به ادامه مسیر و حمایت از بازسازی بلندمدت نظام بهداشتی و درمانی غزه هستیم. با این حال، تا به امروز، سازمان جهانی بهداشت تنها ۱۰۲.۱۲ میلیون دلار از ۳۳۲ میلیون دلار بودجه مورد نیاز برای پوشش دو مرحله از برنامه عملیاتی حمایت از پاسخ به نیازهای بشردوستانه در غزه را دریافت کرده است.

غزه نیاز به راه حل سیاسی دارد

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: وضعیت در غزه یک بحران سیاسی است که نیاز به راه‌حل سیاسی دارد. ما همچنان خواستار حفاظت از مراقبت‌های بهداشتی، توقف فوری درگیری‌ها و صلح عادلانه و پایدار هستیم. کمک‌های بشردوستانه باید بدون مانع به دست نیازمندان برسد.

بلخی تاکید کرد: مردم غزه نمی‌توانند بیشتر از این صبر کنند. هر روزی که بدون حل و فصل صلح‌آمیز می‌گذرد، روزی از رنج بی‌پایان برای غیرنظامیان بی‌گناه است. زمان اقدام اکنون است. غزه نمی‌تواند صبر کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
X
آگهی تبلیغاتی