×
اقتصادی
شناسه خبر : 191518
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/07/08 ساعت 14:18
فروکش تب بازار طلا و سکه و کاهش قیمت‌ها/سیر نزولی قیمت دلار

فروکش تب بازار طلا و سکه و کاهش قیمت‌ها/سیر نزولی قیمت دلار

از ظهر امروز و با کاهش تنش های سیاسی و فروکش کردن هیجانات، سیر نزولی در بازار طلا، ارز و سکه آغاز شده و آنطور که فعالان بازار پیش بینی می کنند این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: قیمت دلار که دیروز به میانه 61 هزار تومان رسیده بود هم اکنون به کف کانال 60 هزار تومان رسیده است؛ بازاری ها می گویند احتمال بازگشت دلار به کانال 59 هزار تومان در پایان معاملات امروز وجود دارد.

قیمت سکه هم که دیروز به کانال 48 میلیونی نزدیک شده بود هم اکنون به میانه کانال 46 میلیونی رسیده و با قیمت 46 میلیون و 200 هزار تومان فروخته می شود.

قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم دیروز رکورد زده بود و وارد کانال 4 میلیونی شده بود، از صبح امروز با عقب نشینی همراه بوده و به کانال 3 میلیونی بازگشته است. هرگرم طلای 18 عیار الان در بازار تهران 3 میلیون و 960 هزار تومان فروخته می شود.

ریزش قیمت ها درحالی از ساعتی قبل در بازار آغاز شده که فعالان بازار طلا و ارز می گویند "لفظ فروش" در بازار زیاد شده و با افزایش عرضه، احتمال کاهش قیمت ها در ساعات آتی نیز وجود دارد.

از عصر روز جمعه و با افزایش حملات اسرائیل به لبنان و اعلام خبرهای منفی در حوزه سیاسی و ترور سران حزب‌الله بخصوص سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان، بازار ارز و طلا نیز واکنش نشان داد و با افزایش قیمت همراه شد.

این روال طبیعی در بازار طلا و ارز است و هر زمان تنش سیاسی تشدید شود شاهد افزایش قیمت ها در این بازارها هستیم اما همانطور که تجربه سنوات قبل هم نشان داده، افزایش قیمت ها در این بخش چندان دوام ندارد و طی چند روز بازهم بازار به ثبات می رسد.

در زمان شهادت اسماعیل هنیه در تهران نیز این اتفاق افتاد؛ قیمت دلار همزمان با شهادت اسماعیل هنیه در بازار تهران به 62 هزار تومان رسید اما طی چند روز با عقب‌نشینی همراه شد و به کانالهای 58‌ــ59 هزار تومان برگشت.

این فرایند اینبار هم تکرار شد و با فروکش کردن خبرهای منفی سیاسی و کاهش تنش های سیاسی در منطقه، از هیجانات بازار ارز و طلا هم کاسته شد و استارت کاهش قیمت ها زده شد.

پیش از این بارها به مردم عادی هشدار داده شده بود که در زمان هایی که بازار در تلاطم قرار دارد از هرگونه معامله پرهیز کنند چراکه برنده اصلی این روزهای بازار نوسان گیرانی هستند که سعی دارند از آب گل آلود به نفع خودشان ماهی بگیرند.

به اذعان کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار ارز، برنده اصلی در این روزهای بازار ارز افرادی هستند که از نوسانات سود می گیرند و بازندگان نیز افرادی هستند که این نرخها را باور می کنند. مصداق این موضوع هم بازدهی منفی 3 درصدی بازار ارز با وجود 5 موقعیت بحرانی اصلی در شش ماهه نخست امسال است.

در گزارش های قبلی هم آمده بود که  در بازار معامله واقعی انجام نمی شود و معامله گران و فروشندگان دست نگه می دارند و خرید و فروشی در قیمت بالا انجام نمی دهند.

باوجود 6 بحرانی که بازار ارز از ابتدای سال تا کنون پشت سر گذاشته همچنان دلار بین کانال 59 تا 60 هزار تومان در نوسان است؛ البته پیش از وقایع یکی دو روز اخیر، دلار عمدتا بین کانال 58-59 هزار تومان در نوسان بود.

بازار ارز از ابتدای سال تاکنون با 5 بحران اساسی مواجه شده که شهادت سیدحسن نصرالله را می توان به عنوان ششمین موقعیت بحرانی برای این بازار برشمرد.در شش ماهه اول سال 5 تحول بزرگ در کشور داشتیم که عبارت است از: عملیات وعده صادق، شهادت رئیس جمهور، ترور اسماعیل هنیه، جنگ غزه و حملات اسرائیل به لبنان.

فعالان بازار ارز با اشاره به حضور بازارساز در بازار تاکید دارند: بانک مرکزی با حضور به موقع می تواند نوسانات ارزی را مدیریت کند چرا که تجربه ماه های قبل نشان داد بانک مرکزی به راحتی توانایی مدیریت این نوسانات را دارد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
آخرین اخبارازحملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در تهران،قم واهواز
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است
بهت نخست وزیر سابق اسرائیل از بازسازی حزب‌الله
بقایی: هیچ خصومتی با مردم و کشورهای منطقه نداریم
توقف تولید در چند کشور خاورمیانه توسط توتال
روایت رسانه‌های روس از پیام رهبر انقلاب
شهید شمخانی؛ مبارزی که همیشه در سنگر بود
سرلشکر عبدالهی: دشمنان را وادار به پذیرش تاوان جنایات خود خواهیم کرد
ناو «جرالد فورد» دچار آتش‌سوزی شد
وزیر امور خارجه چین: ترمز جنگ علیه ایران را بکشید
ترامپ با پیامی تیم ملی فوتبال ایران را تهدید کرد
بازتاب گسترده اولین پیام رهبر انقلاب در همه شبکه‌های خبری پاکستان
طالبان: جنگ ایران را از مسیر خود بازنمی‌دارد
لیلاز: آمریکا مجبور خواهد شد با ایران مقتدر تعامل کند
تخت‌روانچی: کشورهای متجاوز حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
موج42 عملیات وعده صادق4 با رمز لبیک یا خامنه‌ای/با شلیک موشک‌های عماد،قدر،خیبرشکن و پهپاد
دعوت رئیس مجلس از مردم برای شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس
لبیک ارتش به فرمانده کل قوا: با انتقام دشمن را پشیمان می‌کنیم
سفیر ایران در تونس: اختیار تنگه هرمز همچنان در دست ایران باقی خواهد ماند
فرمانده کل ارتش: دست در دست سپاه از تمامیت ارضی ایران دفاع می‌کنیم
ضربه اساسی حزب الله به سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل
اعلام فروش فوق‌العاده سایپا+ قیمت جدید
پیام رئیس دانشگاه تهران در پی شهادت 5 دانشجوی این دانشگاه
فرصت دوباره برای داوطلبان رد صلاحیت شده انتخابات شوراها
آغاز توزیع میوه شب عید در میادین تره بار
حشد شعبی عراق: خون شهدا هدر نخواهد رفت
توهمات ترامپ تمامی ندارد/ قایق‌های ایرانی‌ها را در تنگه هرمز از کار انداختیم!
جنگ اقتصادی و اقتصاد جنگی / چگونه پول نفت منطقه، بودجه موساد و اینترنشنال را تأمین می‌کند؟
تسهیل واردات خودرو در منطقه آزاد اینچه‌برون
کابوس جهانبخش قراردادش را با سوئد تمدید کرد
علی لاریجانی خطاب به ترامپ: رهایتان نمی‌کنیم تا خطای خود را بپذیرید
گزارش تصویری | تشییع پیکرهای مطهر فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح و جمعی از شهدای مردمی
لاریجانی: پیام اول رهبر انقلاب کاملا با صلابت و حساب شده بود
ایران حمله هوایی به گذرگاه مرزی القائم عراق را محکوم کرد
پزشکیان از مردم برای حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس دعوت کرد
وقوع عملیات استشهادی در سرزمین‌های اشغالی