×
اجتماعی
شناسه خبر : 191391
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/07 ساعت 19:25
تصفیه شیرابه زباله‌ها با استفاده از گیاه نی

محقق ایرانی راه‌حلی برای رفع یک معضل محیط زیستی ارائه داد؛

تصفیه شیرابه زباله‌ها با استفاده از گیاه نی

محقق جوان کشورمان برای رفع مشکل آلودگی ناشی از رهاسازی شیرابه زباله‌ها در محیط زیست راهکاری مقرون به‌صرفه با استفاده از گیاه نی بومی ارائه داد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: زباله که از آن به‌عنوان طلای کثیف نیز یاد می‌شود، یکی از مهمترین عناصر انسان‌ساخت جوامع بشری و مدیریت صحیح آن دغدغه جوامع امروزی است، به همین دلیل برخی محققان، طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی خود را بر آن معطوف ساخته‌اند و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح‌ها حمایت می‌کند.

«بررسی کارایی سیستم تلفیقی سپتیک تانک اصلاح شده و وتلند مصنوعی با جریان زیرسطحی جهت تصفیه شیرابه محل دفن پسماند شهر همدان» عنوان رساله دکتری سونیا چاوشی است که با راهنمایی محمدتقی صمدی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به نتیجه رسیده است.

چاوشی درباره این طرح توضیح داد: افزایش جمعیت و ارتقای سبک زندگی موجب رشد چشمگیر تولید مواد زائد جامد در جوامع شهری شده است. در طول تاریخ به‌خصوص در کشورهای درحال‌توسعه دفن بهداشتی زباله رایج‌ترین روش دفع مواد زائد جامد شهری بوده و هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: شیرابه، محصول جانبی اجتناب‌ناپذیر دفن زباله است که ناشی از نفوذ بارش، فرآیندهای بیوشیمیایی در سلول‌های دفنی پسماند و محتوای آب ذاتی ضایعات است. در دهه‌های قبل، به منظور مدیریت شیرابه تولیدی در محل‌های دفن پسماند، شیرابه به داخل سیستم جمع‌آوری فاضلاب تخلیه می‌شد تا در تصفیه‌خانه فاضلاب تصفیه‌شده یا مستقیماً در آب‌های سطحی رها می‌شد، زیرا تصور بر این بود که با رقیق‌سازی، بار آلودگی کاهش پیدا می‌کند و دیگر مشکل‌ساز نخواهد بود.

این پژوهشگر بیان کرد: در حال حاضر، باوجود قوانین سختگیرانه زیست‌محیطی فعلی به‌ویژه درخصوص کیفیت آب‌های زیرزمینی و سطحی، همچنین نیاز روزافزون به استفاده مجدد از پساب، ضرورت تصفیه شیرابه در محل دفن پسماند بیش‌ازپیش احساس می‌شود، ازاین‌رو شیرابه تولیدشده در محل دفن زباله و تصفیه‌ آن، مشکل عمده تأسیسات پسماند جامد شهری و یکی از مهم‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی اخیر محسوب می‌شود.

شیرابه+زباله
 

چاوشی ادامه داد: در میان انواع روش‌هایی که تاکنون به‌منظور تصفیه شیرابه به‌ کار برده شده‌اند، فرآیندهای تصفیه طبیعی نظیر وتلندها؛ به دلیل کم‌هزینه بودن، عدم نیاز به نیروی متخصص برای بهره‌برداری و نگهداری، همچنین کارایی قابل توجه آن در حذف یا کاهش آلاینده‌ها، موردتوجه قرارگرفته‌اند. ازاین‌رو در این مطالعه سعی شد با اجرا و تلفیق فرآیند بی‌هوازی سپتیک تانک و فرآیند هوازی وتلندهای زیر سطحی در مقیاس پایلوت در محل دفن پسماند شهر همدان، شیرابه تولیدی مورد تصفیه قرار گیرد تا از ورود آلاینده‌ها به محیط‌ زیست و خطرات ناشی از آن بر سلامتی انسان جلوگیری شود.

وی ادامه داد: با توجه به غلظت بالای آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی در شیرابه و اثرات بهداشتی و زیست‌محیطی ناشی از آن، همچنین کمبود امکانات در محل‌های دفن پسماند شهری که اغلب در نواحی حاشیه‌ شهری قرار گرفته‌اند، ضرورت استفاده از روش‌های تصفیه طبیعی با استفاده از گیاه (وتلند) که از ورود آلاینده‌ها به محیط جلوگیری می‌کنند و با شرایط و امکانات موجود سازگار هستند، اجتناب ناپذیر است.

این محقق کشور خاطر نشان کرد: در این مطالعه سعی شد با طراحی و اجرای فرآیند تصفیه با استفاده از گیاه نی بومی (Phragmites australis) و بهره‌گیری از پتانسیل طبیعی خود منطقه با کمترین میزان مصرف انرژی و بدون نیاز به نیروی متخصص جهت راهبری سیستم، شیرابه تولیدی در محل دفن پسماندهای شهری همدان تصفیه شود و با دستیابی به استاندارهای خروجی پساب امکان استفاده مجدد از آن را فراهم شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فراخوان منفعلانه ربع پهلوی
پیام دبیرکل حزب الله به مناسبت اربعین شهادت امام خامنه‌ای
تغییر سیاست نتانیاهو در حملات به لبنان بعد از گفت گو با ترامپ
ایران اسلامی در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخ قرار دارد
حمله پهپادی مقاومت سوریه به شمال اراضی اشغالی
ایروانی: ترور شهید خرازی بیانگر الگوی عامدانه اسرائیل با هدف تضعیف مسیر دیپلماسی است
فرمانده سابق سنتکام: ایران می‌تواند از این جنگ به لحاظ استراتژیک با قدرت بیشتر خارج شود
بحران سوخت در ایرلند موجب تعطیلی 250 پمپ بنزین شد
هیأت ایرانی "میناب 168"به ریاست قالیباف وارد اسلام‌آباد پاکستان شد+فیلم
تعطیلی دو هفته‌ای دروس حوزه‌های علمیه در سراسر کشور
حزب‌الله برای دومین بار نهاریا را موشک‌باران کرد
واکنش روسیه به مذاکرات اسلام آباد:ضرورت توقف فوری بمباران لبنان
نحوه فعالیت ادارات و بانک‌ها و مدارس استان‌ها از روز شنبه
سرنوشت ادامه لیگ برتر یک‌شنبه مشخص می‌شود
افزایش تلفات لبنان در 3 روز؛ 357 شهید در حملات اسرائیل
بیانیه وزارت امور خارجه در پی شهادت سید کمال خرازی
عشق و احسان
مرشایمر: ایران تقریبا تمامی برگ برنده‌ها را دراختیار دارد
سازمان ملل: از مذاکرات میان ایران و آمریکا در پاکستان استقبال می‌کنیم
اردوغان: رژیم اسرائیل با کشتار غیرنظامیان هیچ قاعده یا اصلی را به رسمیت نمی‌شناسد
تن دادن صهیونیست‌ها و آمریکا به شرط ایران درباره لبنان
دو نظامی اسرائیلی در حمله پهپادی حزب‌الله زخمی شدند
انتقاد ممدانی از ترامپ: همیشه برای جنگ پول داریم اما برای سیر کردن فقرا نه
شهباز شریف: هیئت‌های ایرانی و آمریکایی شنبه در اسلام آباد خواهند بود
تأکید سران پاکستان و انگلیس بر تداوم آتش‌بس
تورم آمریکا در میانه جنگ علیه ایران افزایش یافت
لغو محدودیت تردد در جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال / ترافیک نیمه سنگین در هراز
سی‌ان‌ان: صادرات نفت ایران به 1.7 میلیون بشکه در روز رسید
آلبارس: ناتو هیچ درگیری در این جنگ ندارد
کالاس ارائه کمک‌های بیشتر به کشورهای خلیج فارس را رد کرد
ممنوعیت صادرات گوجه خوزستان به عراق
کاهش شدید تردد در هرمز؛ فقط 15 کشتی در 4 روز عبور کردند
حضرت آقا، یکی از اولین طراحان فکر اجتماعی در انقلاب اسلامی بودند
بحران انرژی در ژاپن؛ برداشت از ذخایر نفتی به‌دلیل تنگه هرمز
بازدید فرستاده دبیرکل سازمان ملل از مناطق آسیب‌دیده ایران
اعتراف رسانه آمریکایی به تداوم قدرت نظامی ایران
نوروزپور: تروردکترخرازی حمله به سنت فکری دیپلماسی بود
روایت الجزیره از آرزوی کوچک اما دشوار پاکستان در مذاکرات ایران-آمریکا
حضرتی: ایران در میدان سیاست و دیپلماسی از حق خود عقب نخواهد نشست
تاکید اروپا بر لزوم احترام گذاشتن به آتش‌بس ایران و توقف درگیری‌ها در لبنان
دعوت پاپ به گفت‌وگو برای پایان تنش‌های منطقه
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دکتر خرازی
زیرساخت‌های کویت قربانی جنگ آمریکا علیه ایران
شهادت 277 دانش‌آموز در حملات جنایتکارانه رژیم صهیونی به کشورمان
جنگ ایران می‌تواند «لحظه سوئز» آمریکا باشد
تأکید سفیر ایران بر هوشیاری در مذاکرات اسلام‌آباد
گزارش رویترز از احتمال خروج نظامیان آمریکا از اروپا
احتمال تمدید معافیت تحریمی نفت روسیه توسط ترامپ
گزارش پالتیکو از تنش لفظی ترامپ با دبیرکل ناتو
تأکید عراقچی بر اجرای تعهدات آمریکا درباره لبنان