×
بین الملل
شناسه خبر : 191359
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/07 ساعت 17:27
نخست‌وزیر روسیه به تهران سفر می‌کند

نخست‌وزیر روسیه به تهران سفر می‌کند

سفیر ایران در مسکو اعلام کرد: میخائیل میشوستین نخست‌وزیر فدراسیون روسیه روزهای آینده به تهران سفر می‌کند.

نورنیوز- گروه بین‌الملل : سفیر ایران در مسکو اعلام کرد: میخائیل میشوستین نخست‌وزیر فدراسیون روسیه روزهای آینده در سفری از پیش برنامه‌ریزی شده، در راستای توسعه مناسبات دوجانبه به تهران سفر می‌کند.

کاظم جلالی افزود:‌ آقای میشوستین در نخستین سفر خود به تهران، ملاقات‌های در سطح بالایی را نیز با مقامات ایرانی خواهد داشت.

وی اظهار داشت:‌ این سفر، بسیار مهم است و می‌تواند تحرک خوبی را در روابط ایران و روسیه در حوزه اقتصادی ایجاد کند.

رویکرد دولت چهاردهم به تداوم روند توسعه مناسبات با روسیه

سفیر ایران در روسیه در پاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز مناسبات تهران – مسکو در دولت چهاردهم به مواضع دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری و دکتر عباس عراقچی وزیر امور خارجه در این پیوند اشاره کرد و گفت:‌ همانگونه که اعلام شده است، رویکرد دولت چهاردهم به مناسبات دوجانبه همان رویکرد گذشته است و گسترش روابط با روسیه را شاهد خواهیم بود. دولت جدید نیز با انرژی و توان حداکثری وارد عرصه تعاملات شده است.

جلالی تصریح کرد: با وجود آنکه در ماه‌های اولیه تشکیل دولت هستیم و وزیران و مسئولان کشورمان مشغله بیشتری در این زمینه دارند،‌با این وجود،‌ شاهد اهتمام آنها به توسعه همکاری‌ها در چارچوب بریکس و نیز روابط دوجانبه بوده‌ایم و در سفرهای خود،‌ تلاش می‌کنند که همچنان روابط بین دو کشور گسترش یابد.

وی با بیان اینکه اقدامات بزرگی در حوزه گاز، نفت و سرمایه‌گذاری در مناسبات ایران و روسیه در حال انجام است، به سفر هفته گذشته رئیس شرکت گازپروم به تهران اشاره کرد و گفت:‌ در این سفر،‌ همکاری‌های دو کشور در حوزه گازی پیگیری شد.

جلالی با اشاره به برنامه‌ریزی روسیه برای میزبانی نشست‌های جداگانه وزیران اقتصاد و امور دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی عضو گروه بریکس در مسکو، ابراز امیدواری کرد که با حضور مقامات ارشد وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، ضمن توسعه همکاری‌ها در چارچوب بریکس، توسعه مناسبات تهران – مسکو نیز دنبال شود.

رایزنی درباره زمان امضای موافقت‌نامه جامع ایران و روسیه

سفیر ایران در روسیه درباره آخرین وضعیت پیگیری روند امضای موافقت‌نامه جامع همکاری‌های بلندمدت دو کشور نیز گفت: پس از پی‌نوشت وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور، وزارت امور خارجه روسیه،‌ موضوع را به ریاست‌جمهوری این کشور ارجاع داد که آقای ولادیمیر پوتین نیز با امضای آن، موافقت خود را اعلام کرد و بدین ترتیب، از نظر روسیه موافقت‌نامه آماده امضا است.

وی افزود:‌ در ایران هم فرایندهای مشابه طی شد و ما نیز آماده هستیم که این موافقت‌نامه امضا شود.

جلالی با اشاره به اینکه تاکنون امضای موافقت‌نامه جامع همکاری ایران و روسیه در حاشیه اجلاس سران گروه بریکس در کازان نهایی نشده است، به دیدگاه طرف روسی در این زمینه اشاره کرد و گفت:‌ روس‌ها معتقد هستند که این موافقت‌نامه با هدف رعایت تشریفات و منزلت آن، بهتر است که در یک سفر دوجانبه امضا شود.

سفیر ایران در مسکو با اشاره به ملاقات خصوصی دبیر شورای عالی امنیت ملی با رئیس‌جمهوری روسیه در حاشیه نشست مقامات بلندپایه امنیتی کشورهای عضو بریکس گفت: همانگونه که کرملین در خبر خود از این دیدار اعلام کرد، رئیس‌جمهور روسیه ضمن استقبال از امضای این موافقت‌نامه، ابراز امیدواری کرد که این موافقت‌نامه در سفر دیگری (غیر از چارچوب ملاقات دوجانبه حاشیه نشست سران بریکس در کازان) به امضا برسد.

جلالی ادامه داد: از منظر دیگر، شاید تأخیر بیشتری در این زمینه جایز نباشد؛ چرا که هماهنگی‌ها برای سفر دوجانبه آقای پوتین به ایران و یا سفر آقای پزشکیان به روسیه، ممکن است زمان‌بر باشد.

سفیر ایران در روسیه در ادامه این گفت و گو که عصر جمعه ششم مهرماه انجام شد، گفت: آقای عراقچی وزیر امور خارجه حتی در سفر جاری خود به نیویورک هم پیگیر این موضوع هستند تا در تعامل با آقای لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به تفاهمی درباره زمان امضای توافقنامه برسند. از این رو، هنوز زمان امضای توافق مشخص نیست.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند