×
حوادث
شناسه خبر : 191066
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/07/05 ساعت 18:50
تبرئه بوکسور ژاپنی بعد از 58 سال

تبرئه بوکسور ژاپنی بعد از 58 سال

بوکسور ژاپنی به نام هاکامادا که در سال 1966 به قتل مدیر یک شرکت و سه عضو خانواده‌اش و آتش زدن منزل مسکونی آن‌ها در مرکز ژاپن متهم شده بود بعد از 58 سال بیگناه شناخته و تبرئه شد.

نورنیوز-گروه حوادث: دادگاهی در ژاپن روز پنجشنبه حکم تبرئه یک بوکسور سابق ۸۸ ساله این کشور را در جریان بازنگری یک پرونده قتل چهارگانه علیه وی در سال ۱۹۶۶ صادر کرد.

 حکم محکومیت قبلی این بوکسور سابق ژاپنی بدین ترتیب پس از دهه‌ها انتظار در صف اعدام، در محاکمه مجدد نقض شد.

یورونیوز نوشت: تبرئه ایوائو هاکامادا توسط دادگاه منطقه‌ای شیزوئوکا، او را به پنجمین محکوم به مرگ تبدیل می‌کند که در جریان محاکمه‌ای مجدد در سیستم قضایی پس از جنگ ژاپن بی‌گناه شناخته می‌شود. این پرونده می‌تواند بحث در مورد لغو مجازات اعدام در ژاپن را بار دیگر به جریان بیاندازد.

خبرگزاری ان‌اچ‌کی به نقل از کوشی کونیی، قاضی رسیدگی‌کننده به این پرونده اعلام کرد که دادگاه به جمع‌بندی لازم در خصوص چندین مورد شواهد جعلی رسیده و آقای هاکامادا را بی‌گناه تشخیص داده است.

هاکامادا سال ۱۹۶۶ به قتل مدیر یک شرکت و سه عضو خانواده‌اش و آتش زدن منزل مسکونی آن‌ها در مرکز ژاپن متهم شد.

بوکسور+ژاپنی
 

او سپس در سال ۱۹۶۸ از سوی دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد، اما حکم وی به دلیل روند طولانی برپایی دادگاه‌های تجدیدنظر و محاکمه مجدد، به اجرا گذاشته نشد.

ایوائو هاکامادا بخش عمده‌ای از ۴۸ سال حبس را در انتظار اعدام پشت میله‌های زندان گذراند و این باعث شد از او به عنوان فردی که طولانی‌ترین انتظار برای اعدام در حبس را متحمل شده است، یاد شود.

برپایی نخستین دادگاه تجدید نظر که در نهایت درخواست تبرئه وی را رد کرد دست کم ۲۷ سال طول کشید.

دومین درخواست تجدیدنظر سال ۲۰۰۸ توسط خواهرش هاکامادا که اکنون ۹۱ سال دارد، ثبت شد و دادگاه سرانجام در سال ۲۰۲۳ به نفع او رای داد تا راه برای آخرین محاکمه مجدد او در ماه اکتبر هموار شود.

هاکامادا سال ۲۰۱۴ زمانی که دادگاهی بر اساس شواهد جدید مبنی بر اینکه محکومیت او ممکن است بر اساس اتهامات جعلی توسط بازرسان تایید شده باشد، حکم تجدید نظر صادر کرد.

با صدور این حکم، ایوائو هاکامادا بدون آنکه تبرئه شود از زندان آزاد شد و به دلیل سن بالا و وضعیت سلامتی شکننده ادامه دوران محکومیت را در منزل گذراند.

در جلسه نهایی دادگاه شیزوئوکا که ماه مه پیش از صدور حکم تبرئه در روز پنجشنبه برگزار شد، دادستان ها بار دیگر خواستار مجازات اعدام شده بودند؛ این موضوع انتقاد شدید گروه‌های حقوق بشری را به همراه داشت که معتقد بودند دادستان ها در پی طولانی‌تر کردن محاکمه هستند.

هاکامادا در جریان تحقیقاتی که پس از دستگیری وی انجام شد، ابتدا اتهامات را رد کرد و سپس به قتل اعتراف کرد. او بعدها اعلام کرد که تحت فشار و خشونت پلس در بازجویی‌ها مجبور به اعتراف شده است.

یکی از موارد اصلی اختلاف، پنج قطعه لباس خون‌آلود بود که بازرسان ادعا می‌کردند هاکامادا در هنگام ارتکاب جرم آن‌ها را پوشیده و سپس در یک مخزن خمیر سویای تخمیر شده مخفی کرده بود. این لباس‌ها بیش از یک سال پس از دستگیری او پیدا شدند.

یک دادگاه عالی توکیو در سال ۲۰۲۳ با اشاره به نتایج آزمایش‌های علمی که نشان می‌داد لباس آغشته به خمیر سویای تخمیر شده پس از گذشت یک سال به شدت تیره می‌شود و لکه‌های خون در آن قابل مشاهده نیستند، احتمال جعل مدرک توسط بازرسان را مطرح کرد.

ژاپن و ایالات متحده تنها کشورهای عضو گروه هفت هستند که مجازات اعدام را حفظ کرده‌اند. یک نظرسنجی توسط دولت ژاپن نشان داد که اکثریت قاطع مردم این کشور از حکم اعدام‌ حمایت می‌کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اخراج کارمندان با 3 فرزند یا مادران باردار ممنوع شد
آغاز طرح ملی بازگرداندن جاماندگان از تحصیل از سیستان و بلوچستان
همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال 1405 دوباره اجرا می‌شود
دلایل عدم بارش باران در پاییز اعلام شد
وزیر کشور عراق: انتخابات با امنیت کامل در حال برگزاری است
ایران در خشک‌ترین دوره 50 سال اخیر؛ تا 10 روز آینده باران نخواهد آمد
تغییر ساعت نظافت تهران پس از حادثه فوت کارگران
آتش‌سوزی در بخش نوزادان بیمارستان کودکان بندرعباس
شایعه ابردزدی از ایران تکذیب شد
مذاکره با بانک مرکزی برای کاهش زمان ترخیص کالا
تجهیزات هوش مصنوعی از پرداخت گمرکی معاف شدند
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
بحران آب در مشهد؛ ذخیره آب سدها به کمتر از 3 درصد رسید
عراق در تب‌وتاب انتخابات پارلمانی
راه‌حل رئیس‌جمهور
بازگشت استراتژیک امریکا به قلب آسیا
اردوغان توقیف دارایی‌های الجولانی و وزیر کشورش را لغو کرد
لغو بیش از 2000 پرواز در آمریکا از زمان تعطیلی دولت
نیویورک، تله مرگ نتانیاهو
نخست‌وزیر و وزیر خزانه‌داری انگلیس در بحران اعتماد عمومی
ورود مهاجران با «چاقی و دیابت» به آمریکا ممنوع می شود
آزادی یا تخفیف مجازات 160 محکوم امنیتی در عفو معیاری اخیر
59 کشته بر اثر شکنجه در زندان‌های جولانی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
قالیباف: آمریکا باید پیامدهای حقوقی و سیاسی تجاوز به ایران را بپذیرد
مداردیپلماسی | اعترافی که پرونده جنایتکار را کامل کرد
فراخوان پلیس برای شناسایی قاتل فراری
درخشان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی؛ والیبال صدرنشین و فوتسال در نیمه‌نهایی
ایهود باراک: کابینه نتانیاهو را باید ساقط کرد
آغاز رأی‌گیری ویژه در ششمین دوره انتخابات پارلمانی عراق
جزئیات پرونده قتل مبینا زارع در غرب تهران ؛ قاتل از کشور گریخت
آب، سرمایه امنیتی است نه فقط دارایی طبیعی
رای قاطع ایرلند برای اخراج رژیم اسرائیل از یوفا
انگلیس در آستانه بحرانی‌ترین خشکسالی چند دهه اخیر
نورویدیو | نسیم همسخنی در خلیج‌فارس پس از طوفان جنگ
اعلام آمادگی ایران برای میانجیگری در اختلافات پاکستان و افغانستان
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 18 آبان 1404
ابو محمد جولانی برای دیدار با ترامپ وارد واشنگتن شد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 18 آبان+ وضعیت استان ها
نظامیان انگلیس در جنگ‌های جهانی کجا دفن شده‌اند؟+فیلم
برنامه امروز مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
مالدیو، سیگار کشیدن را برای افراد زیر 18 سال ممنوع کرد
کاهش فشار خون با شلوار داغ!
دیوارهایی که نفس کشیده و آب تولید می‌کنند
تبدیل زباله‌های هسته‌ای به هیدروژن امکانپذیر شد
ترمیم مینای دندان با کراتین
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
X
آگهی تبلیغاتی