×
حوادث
شناسه خبر : 191066
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/07/05 ساعت 18:50
تبرئه بوکسور ژاپنی بعد از 58 سال

تبرئه بوکسور ژاپنی بعد از 58 سال

بوکسور ژاپنی به نام هاکامادا که در سال 1966 به قتل مدیر یک شرکت و سه عضو خانواده‌اش و آتش زدن منزل مسکونی آن‌ها در مرکز ژاپن متهم شده بود بعد از 58 سال بیگناه شناخته و تبرئه شد.

نورنیوز-گروه حوادث: دادگاهی در ژاپن روز پنجشنبه حکم تبرئه یک بوکسور سابق ۸۸ ساله این کشور را در جریان بازنگری یک پرونده قتل چهارگانه علیه وی در سال ۱۹۶۶ صادر کرد.

 حکم محکومیت قبلی این بوکسور سابق ژاپنی بدین ترتیب پس از دهه‌ها انتظار در صف اعدام، در محاکمه مجدد نقض شد.

یورونیوز نوشت: تبرئه ایوائو هاکامادا توسط دادگاه منطقه‌ای شیزوئوکا، او را به پنجمین محکوم به مرگ تبدیل می‌کند که در جریان محاکمه‌ای مجدد در سیستم قضایی پس از جنگ ژاپن بی‌گناه شناخته می‌شود. این پرونده می‌تواند بحث در مورد لغو مجازات اعدام در ژاپن را بار دیگر به جریان بیاندازد.

خبرگزاری ان‌اچ‌کی به نقل از کوشی کونیی، قاضی رسیدگی‌کننده به این پرونده اعلام کرد که دادگاه به جمع‌بندی لازم در خصوص چندین مورد شواهد جعلی رسیده و آقای هاکامادا را بی‌گناه تشخیص داده است.

هاکامادا سال ۱۹۶۶ به قتل مدیر یک شرکت و سه عضو خانواده‌اش و آتش زدن منزل مسکونی آن‌ها در مرکز ژاپن متهم شد.

بوکسور+ژاپنی
 

او سپس در سال ۱۹۶۸ از سوی دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد، اما حکم وی به دلیل روند طولانی برپایی دادگاه‌های تجدیدنظر و محاکمه مجدد، به اجرا گذاشته نشد.

ایوائو هاکامادا بخش عمده‌ای از ۴۸ سال حبس را در انتظار اعدام پشت میله‌های زندان گذراند و این باعث شد از او به عنوان فردی که طولانی‌ترین انتظار برای اعدام در حبس را متحمل شده است، یاد شود.

برپایی نخستین دادگاه تجدید نظر که در نهایت درخواست تبرئه وی را رد کرد دست کم ۲۷ سال طول کشید.

دومین درخواست تجدیدنظر سال ۲۰۰۸ توسط خواهرش هاکامادا که اکنون ۹۱ سال دارد، ثبت شد و دادگاه سرانجام در سال ۲۰۲۳ به نفع او رای داد تا راه برای آخرین محاکمه مجدد او در ماه اکتبر هموار شود.

هاکامادا سال ۲۰۱۴ زمانی که دادگاهی بر اساس شواهد جدید مبنی بر اینکه محکومیت او ممکن است بر اساس اتهامات جعلی توسط بازرسان تایید شده باشد، حکم تجدید نظر صادر کرد.

با صدور این حکم، ایوائو هاکامادا بدون آنکه تبرئه شود از زندان آزاد شد و به دلیل سن بالا و وضعیت سلامتی شکننده ادامه دوران محکومیت را در منزل گذراند.

در جلسه نهایی دادگاه شیزوئوکا که ماه مه پیش از صدور حکم تبرئه در روز پنجشنبه برگزار شد، دادستان ها بار دیگر خواستار مجازات اعدام شده بودند؛ این موضوع انتقاد شدید گروه‌های حقوق بشری را به همراه داشت که معتقد بودند دادستان ها در پی طولانی‌تر کردن محاکمه هستند.

هاکامادا در جریان تحقیقاتی که پس از دستگیری وی انجام شد، ابتدا اتهامات را رد کرد و سپس به قتل اعتراف کرد. او بعدها اعلام کرد که تحت فشار و خشونت پلس در بازجویی‌ها مجبور به اعتراف شده است.

یکی از موارد اصلی اختلاف، پنج قطعه لباس خون‌آلود بود که بازرسان ادعا می‌کردند هاکامادا در هنگام ارتکاب جرم آن‌ها را پوشیده و سپس در یک مخزن خمیر سویای تخمیر شده مخفی کرده بود. این لباس‌ها بیش از یک سال پس از دستگیری او پیدا شدند.

یک دادگاه عالی توکیو در سال ۲۰۲۳ با اشاره به نتایج آزمایش‌های علمی که نشان می‌داد لباس آغشته به خمیر سویای تخمیر شده پس از گذشت یک سال به شدت تیره می‌شود و لکه‌های خون در آن قابل مشاهده نیستند، احتمال جعل مدرک توسط بازرسان را مطرح کرد.

ژاپن و ایالات متحده تنها کشورهای عضو گروه هفت هستند که مجازات اعدام را حفظ کرده‌اند. یک نظرسنجی توسط دولت ژاپن نشان داد که اکثریت قاطع مردم این کشور از حکم اعدام‌ حمایت می‌کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
راز تحول دریایی چین؛ وقتی ربات‌ها جای غواصان را می‌گیرند
راز حفظ جوانی فقط مکمل نیست؛ این عادت‌ها از کلاژن بدن محافظت می‌کنند
فاجعه کیهانی، سرنوشت نپتون را تغییر داد
بیماری‌هایی که از باز کردن دهان هویدا می‌شوند
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است