×
بین الملل
شناسه خبر : 191018
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/07/05 ساعت 12:02
عبور کشتی جنگی ژاپن از تنگه تایوان

عبور کشتی جنگی ژاپن از تنگه تایوان

بر اساس گزارش رسانه های ژاپنی کشتی جنگی سازانامی متعلق به این کشور همزمان با کشتی‌های نظامی استرالیا و نیوزلند از تنگه تایوان عبور کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه‌های ژاپنی اعلام کردند که یک کشتی جنگی این کشور برای اولین بار از تنگه تایوان عبور کرده درحالیکه اخیرا توکیو، پکن را به نقض حریم دریایی و هوایی خود متهم کرده است.

 چندین رسانه ژاپنی گزارش دادند که ناوشکن سازانامی در اقدامی بی سابقه همزمان با کشتی‌های نظامی استرالیا و نیوزلند از تنگه تایوان عبور کرده است.

بر اساس این گزارش‌ها، این سه کشور قصد برگزاری یک رزمایش نظامی در منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین را دارند.

آمریکا و متحدانش به طور فزاینده‌ای از تنگه ۱۸۰ کیلومتری تایوان عبور می‌کنند تا موقعیت آن را به عنوان یک آبراه بین المللی تقویت کنند که این مساله اعتراض چین را به همراه داشته است.

از طرف دیگر وزارت دفاع تایوان امروز اعلام کرد که ۴۳ هواپیمای نظامی و هشت کشتی نیروی دریایی چین طی ۲۴ ساعت گذشته در اطراف این جزیره شناسایی شدند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، هفته گذشته ناو هواپیمابر لیائونینگ چین برای اولین بار با همراهی دو ناوشکن بین دو جزیره ژاپنی در نزدیکی تایوان تردد کرده بود.

ژاپن اعلام کرده است که کشتی‌ها وارد منطقه همجوار ژاپن به فاصله ۲۴ مایل دریایی (۴۴ کیلومتری) از ساحل این کشور شدند. چین می‌گوید که قوانین بین المللی را رعایت کرده است.

این مساله در حالی اتفاق افتاده است که پیش از این یک هواپیمای شناسایی چین در ماه اوت حریم هوایی ژاپن را نقض کرده بود.

روزنامه یومیوری شیمبون به نقل از منابع دولتی ناشناس نوشت که فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن دستور عبور کشتی جنگی از تنگه تایوان را داده به این دلیل که معتقد است انفعال در پی تهاجمات چین می‌تواند پکن را تشویق به انجام اقدامات قاطعانه تر کند.

پکن، تایوان را بخش جدایی ناپذیر از سرزمین اصلی چین می‌داند و مدعی حاکمیت بر تنگه تایوان است. این تحولات هم زمان با سالگرد درگیری‌های دریایی ژاپن با چین و تایوان در سال ۲۰۱۲ اتفاق می‌افتد.

روز ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۲ (۲۰ شهریور ۱۳۹۱) ژاپن اعلام کرد که قصد دارد جزایر مورد مناقشه «سنکاکو» را که مورد ادعای چین و همچنین تایوان است از مالکان خصوصی خریداری کند.

در واکنش به اقدام توکیو، پنج روز بعد یعنی ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۲ (۴ مهر ۱۳۹۱) ۵۰ کشتی تایوانی وارد آب‌های نزدیک به جزایر سنکاکو شده و با گارد ساحلی ژاپن درگیر شدند. کشتی گارد ساحلی ژاپن با آب‌پاش کشتی‌های تایوانی را هدف قرار داد و یک کشتی گشتی تایپه نیز درگیری مشابهی را با شناور گارد ساحلی توکیو تجربه کرد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بن گویر: با احترام به ترامپ، ما تحت سلطه آمریکا نیستیم!
سیاست جدید ژاپن، بازتعریف قدرت در آسیا
کامیون‌های اسرائیلی زباله‌های جنگی را در غزه تخلیه می‌کنند!
اسلواکی در طرح‌های کمک به اوکراین شرکت نخواهد کرد
کیفرخواست علیه 3 شهروند ترکیه به اتهام قاچاق اسلحه از ایران
تل‌آویو همچنان در لیست سیاه خطوط هوایی
موفقیت 11 زندانی در کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد
جزئیات جدید از وضعیت ستاره والیبال ایران/پزشک ایرانی که صابر کاظمی را درمان می‌کند کیست؟
جایگاه متزلزل ترامپ بین رای دهندگان رنگین پوست
2 عضو شورای شهر کرمانشاه سلب عضویت شدند
نتانیاهو: برای پاسخ به هر تهدیدی از کسی اجازه نمی‌گیریم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(110) « بازرگان»
خطیب‌زاده: به دیپلماسی در زمان مناسب نگاه می‌کنیم
تولد دوقلوها در بابل پس از 6 سال فریز جنین
مرگ 4 ورزشکار حین تمرین در کمتر از 2 هفته؛ علت: ایست قلبی
نتانیاهو آزادی اسیران را به همه‌چیز ترجیح داد
دانشگاه تهران دیگر دانشجوی نوبت دوم نمی‌پذیرد
امضای توافق صلح میان تایلند و کامبوج در حضور ترامپ
اوسمار مقابل تراکتور روی نیمکت می‌نشیند؟
از آسمان ایران، بی‌مهری می‌بارد
شهردار شیرود بازداشت شد
حمله با چاقو در استرالیا با 2 کشته و زخمی
حکم قصاص قاتل مأمور پلیس شهریار اجرا شد
استقلال (2) - فجر سپاسی (0) پیروز و آبی ها به هم رسیدند
کامالا هریس: روزی رییس جمهور خواهم شد
رشد قیمت سکه و طلا امروز 4 آبان 1404 + جدول قیمت ها
دستور رهاسازی آب به سوی هورالعظیم
افشاگری پسر «قذافی» از نقش او در زندانی شدن «سارکوزی»
نوید محمدزاده از بازی در نمایش «سی‌صد» استعفا داد + فیلم
خودروهای بدون معاینه فنی روزانه جریمه میشوند
کریم باقری: قطع همکاری با سرمربی راه و رسمی دارد
ایست قلبی قهرمان پرورش اندام خوزستان حین تمرین
«غریب آبادی» به افغانستان سفر کرد
ترامپ: قدرت هسته‌ای ایران را گرفتیم!
آزمایش موفق موشک هسته‌ای «بوروستنیک» مسکو
سارقان موزه لوور بازداشت شدند
حذف پشت حذف؛ این بار کاپیتان تیم ملی تکواندو بانوان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 4 آبان 1404
توانیر افزایش قیمت برق را تکذیب کرد
سرگرد قلابی به دام پلیس افتاد
کشت خشخاش در کشور ممنوع است
ادامه ناکامی تکواندوی ایران در قهرمانی جهان
رشد 24 هزار واحدی بورس امروز 4 آبان 1404
کاهش 70 درصدی بارش ها در مهر ماه
تحریم و توازن نوین قدرت فناورانه
شورای رقابت علیه 7 نهاد اعلام جرم کرد
تلاش وکلا برای اثبات بی گناهی پژمان جمشیدی + واکنش هنرمندان
ترور فرماندهان در جنگ 12 روزه ربطی به واتس‌اپ نداشت
وزیر کشور عمان فردا با لاریجانی دیدار می‌کند
پیام تسلیت دکتر پزشکیان در پی درگذشت مادر 3 شهید دفاع مقدس
X
آگهی تبلیغاتی