×
اقتصادی
شناسه خبر : 190919
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/04 ساعت 18:54
شاخصی برای شناسایی فقرا و تعیین نیازمندان در کشور نداریم

شاخصی برای شناسایی فقرا و تعیین نیازمندان در کشور نداریم

رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد گفت: در کشورمان شاخص برای این که تعیین کنیم چه کسی نیازمند است و چه کسی نیازمند نیست وجود ندارد. بنابراین تعداد فقرای کشور را نمی شناسیم.

نورنیوز- گروه اقتصادی: حجت الاسلام احمدعلی قانع، استاد دانشگاه امام جعفر صادق(ع) در نشست «تکافل اجتماعی در وقف» با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: خداوند به مکه ای سوگند یاد می کند که پیامبر(ص) در آن ساکن است و ولایت و رسالت دارد که اگر نبود، مکه بتخانه می شد. از طریق این آیه، اهمیت ولی و امام جامعه را متوجه می شویم.

محمدرضا آرام استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه نظریه تکافل اجتماعی نظریه ای برای تامین نیازها از طریق نهادهای تکافلی شامل نهاد خانواده و نظام سیاسی و ... است، گفت: تقسیم بندی تکافل می تواند مادی و معنوی باشد مثل آموزش و تربیت و ... ، یکی از مواردی که می تواند وقف را به تکافل اجتماعی پیوند دهد اقسام وقف است که به اموال منقول و غیر منقول تقسیم بندی می شود.

وی اظهار کرد: وقف یکی از منابع تامین تکافل اجتماعی است. در تکافل غیر مادی می توانیم از وقف غیر مادی صحبت کنیم. آنجا که خویشاوند محتاجی وجود دارد وقف عام و کلان کردن شایسته نیست. شارع هم به این موضوع تاکید دارد.

ابراهیم باغبانی، رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه این جلسه باید در حوزه عملیاتی سازی فارغ از مباحث نظری به نتیجه اجرایی منتج شود، گفت: مفهوم تکافل اجتماعی در کل مشخص است، یاری رساندن به دیگران و اینکه کمکی صورت پذیرد و مصادیق گوناگونی دارد. آنچه در تکافل اجتماعی مهم است اینکه وقتی به مرحله اجرایی می رسیم می بینیم سه رکن داریم که باید تعیین تکلیف شود و با مبانی فقهی منطبق شود.

وی اظهار کرد: ما در کشورمان در نظام خیر و احسان، دچار مشکل هستیم. در حوزه وقف و احسان و نیکوکاری چند عنصر نقش کلیدی دارد. کمک کننده و کمک گیرنده و عناصر فعال که باید درموردش بحث کنیم. عناصر فعال مثل اوقاف و هیات امنای مسجد و کمیته امداد و ..‌ هستند. در بحث کمک گیرنده باید بسترسازی کنیم تا مشکل رفع شود. در کشورمان شاخص برای این که تعیین کنیم چه کسی نیازمند است و چه کسی نیازمند نیست وجود ندارد. بنابراین تعداد فقرای کشور را نمی شناسیم.

باغبانی در پایان با بیان اینکه در زمینه کمک دهندگان شفافیت مالی وجود ندارد و مردم به نهادهای که شکل گرفته اعتماد ندارند، گفت: اینها جزء چالش های حوزه خیر و احسان است. یکی از طرح ها اکرام ایتام است که با معرفی ایتام به مردم به صورت مستقیم حمایتها بیشتر شد. موسسات خیریه بسیاری داریم که موازی کاری وجود دارد. باید نظام ملی خیر و احسان حل شود. در کمیته امداد در سطح سیاستگذاری این موضوع را پیگیری کردیم و آن استقرار نظام ملی نیکوکاری است و نرم افزار دانش بنیان طراحی شده که هر خانواده وارد سیستم می شود خط فقر او مشخص می شود. در حوزه خوراک و غیر خوراک در این سامانه ملی با عنوان سخا فقدان را می شناسیم اولویت بندی کرده و نیازها را می شناسیم، کمک بر عهده مردم است و هرشخص بخواهد به نیازمندان کمک کند اطلاعات را دریافت و کمک می کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند