×
اقتصادی
شناسه خبر : 190913
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/04 ساعت 17:56
صنعت پتروشیمی ایران 19 پله‌ صعود کرد

صنعت پتروشیمی ایران 19 پله‌ صعود کرد

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس گفت: هم اکنون صنعت پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران در جایگاه هجدهم برترین شرکت‌های جهان قرار دارد و چنین موفقیتی تنها طی سه سال اخیر به‌دست آمده است.

نورنیوز- گروه اقتصادی:  عبدالعلی علی عسکری، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری این هلدینگ در سال ۲۰۲۳، گفت: این گروه در تازه‌ترین رده‌بندی جهانی مؤسسه ICIS، موفق به ثبت سه رکورد مهم شده است، با توجه به فروش ۱۷ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار و ۳.۷ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ هلدینگ خلیج‌فارس توانسته است در تازه‌ترین رده‌بندی جهانی مؤسسه ICIS، در میان ۱۰۰ شرکت برتر شیمیایی جهان، رتبه ۱۸ را کسب کند.

وی با تاکید بر اینکه  این نخستین‌بار است که یک شرکت ایرانی در میان بیست شرکت برتر شیمیایی جهان قرار می‌گیرد، گفت: این هلدینگ به ترتیب با کسب رتبه سوم و چهارم جهانی، بر بام خاورمیانه ایستاده به‌طوری که در سال ۱۴۰۰ این هلدینگ در جایگاه ۳۷ قرار داشت و اکنون بهترین رتبه تاریخ خود را ثبت کرده است.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با بیان اینکه تولید این گروه از ۲۰ میلیون تن در سال ۱۳۹۹ به ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسیده است، اظهار کرد: فروش این گروه از ۳۰۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۱۷ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

علی‌عسگری به چالش‌های صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: با وجود تحریم‌های سنگین، تمامی منابع مالی شرکت به سلامت برگشته است و نیروی انسانی متخصص در موفقیت‌های این هلدینگ بر نقش بسزایی داشته است. در سال گذشته مگاپروژه پالایشگاه گازی هویزه، پتروشیمی گچساران را که پایین‌دستی بیدبلند خلیج‌فارس است به مرحله راه‌اندازی رساندیم و ابتدای امسال، فاز نخست پروژه بزرگ پتروشیمی هنگام، واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا و تصفیه‌خانه بزرگ پتروشیمی بندر امام به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه امسال برنامه داریم که سه پروژه پتروشیمی آپادانا، پتروشیمی صدف و ارغوان گستر ایلام را به بهره‌برداری برسانیم و به‌سوی توسعه پارک‌های پتروشیمی که اقدام بزرگ و راهبردی برای حرکت به‌سمت پایین‌دستی پتروشیمی است، پیش برویم، گفت: مقدار سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان و سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۲ هزار میلیارد تومان بود و امسال حجم سرمایه‌گذاری‌ها از ۵۰ هزار میلیارد تومان عبور خواهد کرد.

به گفته مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس همچنین در راستای حمایت از ساخت داخل در این مدت ۴۱۰ قرارداد و تفاهم‌نامه با ۳۳۲ شرکت دانش بنیان و حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان قرارداد با تولیدکنندگان ایرانی منعقد شده است.

علی عسکری بر لزوم جذب سرمایه خارجی تأکید کرد و گفت : این گروه به دنبال تحقق برنامه توسعه خود و پیشرفت در عرصه پتروشیمی است و در همین راستا مذاکراتی را با چند شرکت چینی برای همکاری در برنامه‌های توسعه‌ای در دست اجرا است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پنجمین شب تجاوز آمریکا به جنوب ایران/ انفجار در دبی و هشدار بی‌سابقه نیروهای مسلح
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی
واکنش سخنگوی شورای نگهبان به حمله دشمن آمریکایی به اطراف بیمارستان بقایی اهواز
رئیس مجلس خبرگان: عزاداری بدون اقدام، در مکتب اهل‌بیت(ع) معنا ندارد
مالزی طرح جدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها را محکوم کرد
تحقیق کاخ سفید درباره هواپیمای قطری ترامپ