×
اقتصادی
شناسه خبر : 190813
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/03 ساعت 19:14
عرضه 360 هزار واحد نهضت ملی مسکن

تا سال ۱۴۰۴؛

عرضه 360 هزار واحد نهضت ملی مسکن

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: تا امروز 20 هزار واحد نهضت ملی مسکن تحویل متقاضیان شده است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان سال 1404 تعداد 360 هزار واحد مسکونی عرضه می‌شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: مسعود بیات‌منش، سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگویی به تشریح وضعیت احداث واحدهای نهضت ملی مسکن در کشور و همچنین سیاست‌ها و برنامه‌های دولت چهاردهم برای عمل به تعهدات وزارت راه و شهرسازی پرداخت.

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مقدمات اجرای طرح نهضت ملی مسکن با اجرای طرح اقدام ملی مسکن و با بهره‌مندی از تجربیات کسب‌شده در طرح مسکن مهر در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آغاز شد، گفت: طرح نهضت ملی مسکن با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۰ و با آغاز به کار دولت سیزدهم شروع شد که مقرر شد طی چهار سال دولت سیزدهم چهار میلیون واحد مسکونی احداث شود.

بیات‌منش ادامه‌داد: با توجه به اینکه دو سال قبل از دولت سیزدهم طرح اقدام ملی مسکن آغاز شد، پروژه اقدام ملی و واحدهای آغاز شده و برنامه‌ریزی‌هایی که در آن طرح انجام شد به پروژه طرح نهضت ملی مسکن متصل شد. در برنامه‌ریزی برای اجرای این طرح، مکانیابی‌ها، برش‌های استانی، بخش خصوصی، بخش روستایی و بخش حمایتی برنامه‌ریزی شد. سامانه tem.mrud.ir راه‌اندازی شد و متقاضیان مسکن در این سامانه ثبت‌نام کردند.

ساخت مسکن برای ۲۵۰ هزار متقاضی باقی‌مانده در صورت تامین منابع مالی

وی توضیح داد: در همان سال‌ها حدود ۶ میلیون متقاضی مسکن در سامانه مسکن حمایتی ثبت‌نام کردند و در پالایش‌هایی که انجام شد، یک میلیون و ۸۰۰ هزار متقاضی به عنوان متقاضیان واجد شرایط شناخته شدند. از این تعداد واجدان شرایط، به تعداد یک میلیون نفر موثر بودند که در حدود ۷۵۰ هزار نفر واریز وجه اولیه را انجام دادند.

بیات‌منش اضافه‌کرد: برای ۲۵۰ هزار متقاضی موثر باقی‌مانده از یک میلیون نفر متعهد شده، منتظر هستیم تا منابع مالی بانکی تأمین شود تا کار ساخت این واحدها را نیز آغاز کنیم.

تحویل ۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن

به گفته این مقام مسئول، از حدود پنج سال گذشته تاکنون، برای متقاضیان موثر مسکن که در سامانه مسکن حمایتی واجد شرایط شناخته شدند، ۳۸۰ هزار واحد عملیاتی و اجرایی شده و ۲۰ هزار واحد از واحدهای آغاز شده به مردم تحویل شده است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون دولت متعهد به ساخت مسکن برای یک میلیون متقاضی موثر و واجد شرایط است که برای ۴۰۰ هزار واحد دیگر از باقی‌مانده ۷۵۰ هزار واحد زمین تأمین شده و منتظر هستیم تا با تزریق منابع مالی بتوانیم این متقاضیان را به پروژه‌ها متصل کنیم و ساخت واحدها را شروع کنیم.

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ۳۶۰ هزار واحدی که هم‌اکنون در مرحله ساخت است، بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، از برنامه تحویل این واحدها در صورت تأمین منابع مالی تا سال ۱۴۰۴ خبر داد.

وعده بانک مرکزی برای تامین ۱۵۰ همت برای تولید مسکن

بیات‌منش گفت: در جلساتی که در روزهای گذشته با مدیرکل بانک مرکزی داشتیم، بانک مرکزی تعهد کرده است تا ۱۵۰ همت از منابع بانکی را پرداخت کند که با تزریق این منابع به بانک‌ها، تعهدات ما در بخش مسکن برای متقاضیان موثر سرعت خواهد گرفت.

عدم تعهد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، مهم‌ترین چالش اجرای طرح نهضت ملی مسکن

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی، مهم‌ترین چالش اجرای طرح نهضت ملی مسکن را عدم تأمین منابع مالی و تعهد بانک‌ها به پرداخت تسهیلات عنوان کرد و افزود: در دهه ۸۰ شمسی، ۲۵ درصد منابع بانک‌ها به بخش مسکن تخصیص می‌یافت که هم‌اکنون این رقم به ۶.۵ درصد و موثر آن به ۴ درصد رسیده است، در حالی که تکلیف قانونی بانک‌ها پرداخت ۲۰ درصد از منابع بانک به بخش مسکن است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اعلام کرد که وزارت راه و شهرسازی تاکنون برای احداث یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن حمایتی زمین تامین کرده است.

بیات منش تصریح کرد: دولت و در ذیل آن وزارت راه و شهرسازی با قوت طرح نهضت ملی مسکن و عمل به تکلیف قانون برنامه هفتم پیشرفت را اجرا خواهد کرد و آیین‌نامه‌های برنامه هفتم پیشرفت در حال تدوین است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تلاش اسپانیا برای حل بحران مهاجران
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ گزارش اولیه از بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی
مسکن از دسترس مردم خارج شد؛ جهش تا 8 برابری قیمت در مناطق تهران+جدول قیمت ها
قیمت طلا آب شده امروز پنجشنبه 8 مرداد کاهشی شد؟
تاکید سردار رضایی بر امنیت پایدار مرزهای شلمچه و چذابه
کولیوند: 8500 نیروی هلال احمر و 200 آمبولانس در عراق به زائران خدمت می‌کنند
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد
دو سوم آمریکایی‌ها جنگ علیه ایران را بی‌فایده می‌دانند
ادامه ممنوعیت صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت کشتی در روسیه
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس