×
اجتماعی
شناسه خبر : 190799
تاریخ انتشار :

پیش‌بینی کم‌بارشی در پاییز/ آب و هوای ایران تحت تاثیر پدیده لانینا

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: میزان بارندگی در پاییز سال جاری کمتر از سال گذشته پیش‌بینی می‌شود و آب و هوای ایران تحت تاثیر پدید لانینا قرار دارد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در خصوص پیش‌بینی فصلی آب‌وهوای کشور، اظهار کرد: سال گذشته برای کشور پیش‌بینی کردیم که تحت‌تأثیر ال‌نینو قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: ال‌نینو و لانینا پدیده‌های تکرارشونده و نوسانی هستند.

وی توضیح داد: آبهای اقیانوس آرام به‌خصوص در بخش حارّه‌ای حوالی خط استوا از غرب سواحل قاره آمریکا تا استرالیا و جنوب شرق آسیا (عرض اقیانوس آرام) را در نظر بگیریم منطقه حارّه‌ای است.

وی ادامه داد: در این منطقه طی یک فرآیندهایی دمای آب تغییر می‌کند یا گرم‌تر، سردتر می‌شود یا خنثی است، درواقع یا دما گرم‌تر از نرمال، سردتر از نرمال یا شرایط نرمالی دارد. اگر سه ماه متوسط دمای آب بالاتر از نرمال باشد به‌اصطلاح می‌گویند؛ "شرایط ال‌نینو یا فاز گرم است."، چنانچه متوسط دمای آب  سه‌ماهه این منطقه کمتر از نرمال باشد می‌گویند؛ "لانینا" و اگر تغییر نکند شرایط خنثی است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با طرح این پرسش که اهمیت این تغییر دما برای چیست، اضافه کرد: اقیانوس و جو با همدیگر در تعامل هستند یعنی با هم ارتباط دارند، اما می‌دانیم دمای آب اقیانوس به‌کُندی تغییر می‌کند و مانند هوا نیست که افت‌وخیز دما سریع باشد، دمای هوا در عرض 24 ساعت 10 تا 15 درجه در یک نقطه تغییر می‌کند.

وظیفه تأکید کرد: تغییرات دمای آب خیلی کُند است،‌ به‌خصوص این‌که در مناطق استوایی تغییرات سالانه زیادی ندارد، بنابراین وقتی دما آب تغییر می‌کند روی الگوهای گردشی روی آب تأثیر می‌گذارد، به‌این‌صورت که اگر گرم شود یک الگویی خواهد داشت و اگر سرد شود الگو تغییر می‌کند و جهت جریان‌ها، مقدار فشار هوا تغییر می‌کند، بر این اساس ال‌نینو و لانینا یا همان گرم شدن و سرد شدن دمای آب اقیانوس نسبت به نرمال، تغییراتی را در آب‌وهوا در اقصی نقاط کره زمین ایجاد می‌کند و به همین دلیل اهمیت دارد.

وی ابراز کرد: ازآنجا که تغییرات به‌آرامی صورت می‌گیرد یک پیش‌نشانگر برای پیش‌بینی اقلیمی و فصلی است، حالا شاید بخواهیم هوای یک‌روزه را پیش‌‌بینی کنیم کاری به ال‌نینو یا لانینا نداریم، اما اگر بخواهیم پیش‌بینی فصلی ارائه کنیم ال‌نینو و لانینا مهم می‌شود و در مدل‌های پیش‌بینی هواشناسی برای فصل و چند ماه آینده این دو پدیده وارد می‌شود.

وی با یادآوری این‌که "سال قبل، سال ال‌نینو بود."، گفت: به‌طور آماری در سال‌های ال‌نینو وضعیت بارندگی ایران خوب است، یعنی مشخصاً در سال‌هایی که ال‌نینو روی می‌دهد آمار نشان می‌دهند غالباً بارندگی‌های کشور در حد نرمال و در برخی سال‌ها بالاتر از نرمال بوده است، دمای هوا در سال‌های ال‌نینو معمولاً سردتر است و شدت سرمای قابل‌توجهی داریم.

وی خاطرنشان کرد: البته همیشه این‌گونه نیست؛ سال قبل ال‌نینو در کشور داشتیم، اما در عین حال زمستان خیلی گرمی را تجربه کردیم، ازاین‌رو ال‌نینو و لانینا یک به یک ندارد، منتها در برخی از مناطق دنیا مانند استرالیا، فیلیپین، اندونزی، کشورهای جنوب شرق آسیا و... رفتار این پدیده‌ها مشخص است، یا مثلاً در جنوب آمریکای جنوبی کشور مکزیک به‌خوبی با شرایط ال‌نینو و لانینا مچ (هماهنگ) هستند.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی تصریح کرد: به‌عبارتی در مکزیک اگر سال ال‌نینو باشد می‌دانند سال خوبی از نظر بارندگی دارند و دمای زمستانی نیز سرد است، لانینا باشد انتظار خشکسالی را دارند.

وظیفه با اعلام این‌که "امسال سازمان ملل برای شرق آفریقا هشدار خشکسالی و قحطی صادر کرده است."، اظهار کرد: برای ایران این‌گونه نیست؛ یعنی از ال‌نینو و لانینا اثر می‌گیریم و تنها اثر تعیین‌کننده نیست، بلکه عوامل دیگری در آب‌وهوا و اقلیم کشورمان مؤثر هستند.

وی گفت: بنابراین برای پاییز 1403 خروجی اکثر مدل‌ها نشان می‌دهد فصل پاییز به‌نسبت گرم‌تر از نرمال خواهیم داشت، همچنین بارش‌ها نیز کمتر از نرمال خواهد بود و پاییز خوبی برای کشور پیش‌بینی نشده است.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
X
آگهی تبلیغاتی