×
اجتماعی
شناسه خبر : 190772
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/03 ساعت 15:45
مریخ‌نورد ناسا سنگ راه‌راه  کشف کرد

مریخ‌نورد ناسا سنگ راه‌راه کشف کرد

کشف جدید مریخ‌نورد «استقامت»(Perseverance) در هفته گذشته موجب شگفتی دانشمندان و کابران اینترنت شد زیرا آنها یک سنگ راه‌راه سیاه و سفید را دیدند که شبیه به سنگ‌های قبلی کشف‌شده در مریخ نبود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به نقل از ناسا، اکنون نزدیک به یک ماه از زمانی می‌گذرد که مریخ‌نورد استقامت صعود خود را به شیب‌های تند منتهی به لبه دهانه آغاز کرد تا در تلاش برای یافتن تاریخچه اولیه مریخ به جستجوی صخره‌های باستانی بپردازد. اگرچه این شیب‌های دشوار موجب کاهش سرعت صعود اولیه می‌شدند اما رانندگی مریخ‌نورد استقامت در روزهای اخیر بسیار بهبود یافته زیرا استقامت در یک مسیر صاف‌تر حرکت کرده است. از این چشم‌انداز، مریخ‌نورد اکنون می‌تواند نشانه‌هایی را از گذشته در مأموریت خود مشاهده کند.

هنگام حرکت مریخ‌نورد استقامت روی زمین‌های سنگ‌ریزه‌ای، اعضای گروه یک سنگ‌ را در فاصله دور با نشانه‌هایی از بافت غیر عادی در تصاویر دوربین «Navcam» مشاهده کردند و نام آن را «قلعه فریا»(Freya Castle) گذاشتند. این گروه پژوهشی یک رصد چندطیفی را با استفاده از دوربین «Mastcam-Z» برنامه‌ریزی کرد تا مریخ‌نورد پیش از دور شدن بتواند نگاه دقیق‌تری داشته باشد.

سنگ+راه+راه+مریخ
وقتی این داده‌ها چند روز پس از این که مریخ‌نورد استقامت منطقه را ترک کرد فرستاده شدند، مشخص شد که سنگ چقدر غیرعادی است. قلعه فریا حدود ۲۰ سانتی‌متر عرض دارد و دارای یک الگوی چشمگیر با نوارهای سیاه و سفید متناوب است. گمانه‌زنی‌ها درباره این که «سنگ گورخری» ممکن است چه باشد، بلافاصله در اینترنت منتشر شد و دانشمندان ناسا از خواندن نظریه‌های مردم لذت بردند.

به عقیده گروه علمی ناسا، بافت این سنگ به آنچه پیشتر در «دهانه جیزرو»(Jezero Crater) و شاید سرتاسر مریخ دیده شده است، شباهتی ندارد. دانش ناسا درباره ترکیب شیمیایی آن محدود است اما تفاسیر اولیه حاکی از این هستند که فرآیندهای آذرین یا دگرگونی می‌توانند نوارهای روی آن را ایجاد کرده باشند.

از آنجا که قلعه فریا یک سنگ سست است که به وضوح با سنگ بستر زیرین تفاوت دارد، احتمالا از جای دیگری به اینجا رسیده است و شاید از یک منشا بالاتر به سمت پایین غلتیده باشد. این احتمال، دانشمندان ناسا را هیجان‌زده کرده است و آنها امیدوارند که مریخ‌نورد استقامت با ادامه حرکت در سربالایی، با نمونه‌هایی از این نوع سنگ جدید روبه‌رو شود تا بتوان بررسی‌های دقیق‌تری را انجام داد.

قلعه فریا صرفا جدیدترین مورد از مجموعه‌ سنگ‌های جذابی است که اخیرا یافت شده‌اند. از زمان رسیدن مریخ‌نورد استقامت به نزدیکی لبه دهانه، گروه ناسا متوجه تنوع فزاینده‌ای از سنگ‌ها مانند مجموعه متنوعی از سنگ‌ها در «کوه واشبرن»(Mount Washburn) شده‌اند. شاید این اولین نگاه ما به سنگ‌های باستانی باشد که در اثر برخورد از عمق دهانه جیزرو بالا آمده‌اند و اکنون در لبه دهانه قرار گرفته‌اند. نتیجه را فقط زمان مشخص خواهد کرد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
قالیباف: برای تمام گزینه‌ها آماده‌ایم؛ شگفت‌زده می‌شوید
اعدام عامل نفوذی در پروژه‌های ماهواره‌ای
شیخ نعیم قاسم خطاب به دولت لبنان: دل به سراب مذاکرات مستقیم نبندید
ادعای وجود پایگاه مخفی در صحرای غربی هم‌زمان با تکذیب رسمی
رودریگز: رویای ترامپ تعبیر نمی‌شود
آسوشیتدپرس خبر داد؛ خشم ترامپ از مطالبه غرامت جنگی ایران
انتقادهای بی‌سابقه رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» از نتانیاهو
اعتراض به توقیف دو نفتکش و وضعیت خدمه ایرانی
ترامپ: از سرگیری «پروژه آزادی» را بررسی می‌کنم/ «بهترین طرح» را ارائه دادیم
تغییر نام رختکن کمپ به یاد 168 شهید مدرسه میناب
بلومبرگ: تنگه هرمز همچنان مسدود است
سایه جنگ بر فراز کارائیب
کرملین: پوتین از میزبانی ترامپ خوشحال خواهد شد
پایان فیلمبرداری «عشق در انفرادی» مسعود کیمیایی
ولایتی خطاب به ترامپ: ما شما را در «میدان» شکست دادیم
اختصاص 150 میلیون دلار برای واردات دارو و مواد اولیه
«کول توماس آلن» اتهامات خود را رد کرد
ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران با تکیه بر تجربه چنددهه‌ای اروپا
پیام تشکر پزشکیان از آیت‌الله العظمی سیستانی بابت حمایت از ایران
خروج 2.4 همتی پول از صندوق‌های درآمد ثابت
وزیر نفت: تولید بنزین در دوران جنگ کاهش نیافت
عکس های منتخب ایران،دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
حضور دو داور بین‌المللی ایران در قهرمانی آسیا/محمدی در ژوری، طغیانی روی تخته
اولیانوف: چرا ایران باید خواسته آمریکا را بپذیرد؟
گام بلند دولت برای نوسازی مناطق جنگ‌زده با منابع 60 هزار میلیارد تومانی
آغاز تایید ثبت‌سفارش‌های معطل‌مانده از زمان شروع جنگ
تصمیم نهایی در دست پرس؛ «آقای خاص» در راه برنابئو
بازی با کلمات وزیر دفاع ایتالیا: کشتی‌ها نزدیک شدند اما وارد هرمز نمی‌شوند!
گروه C زیر ذره‌بین AFC/ تلاش ایران برای شکستن طلسم نیم‌قرن ناکامی
پیام کاخ سفید به تهران: «برای مذاکره عجله‌ای نداریم»
جزئیات تحریم‌های جدید علیه شهرک‌سازی افراطی
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه نهادهای مالی ایران
اسلامی: غنی‌سازی تحت هیچ شرایطی قابل مذاکره نیست
مرگ تلخ جوان 31 ساله زیر آوار انفجار در اراک
جوهور دارالتعظیم به رکورد جاودانه استوا بخارست رسید
نورنما | برخورد هواپیما با کامیون
حمله موشکی حزب‌الله به تجمع نظامیان صهیونیست در «رشاف»
کمیاب شدن اسید سولفوریک در پی جنگ در تنگه هرمز
سقوط ارزهای آسیایی زیر سایه تنش‌های ژئوپلیتیک
واکنش تند سناتور دموکرات به تبعات اقتصادی تنش با ایران
اعلام حمایت ایران از طرح چهار ماده‌ای چین برای امنیت خلیج فارس
فردا؛ برگزاری سومین بازی درون‌تیمی تیم ملی در ورزشگاه دستگردی
هشدار نارنجی هواشناسی برای 10 استان کشور/ آماده‌باش برای باران‌های شدید
طعنه معنادار ایران به ترامپ: بقیه جنایات آمریکا را در کامنت‌ها بنویسید!
تاکید گوترش بر راه‌حل دیپلماتیک و تداوم مذاکرات با ایران
نگرانی برای تیم ملی؛ ستاره والیبال مصدوم شد
فرانسه: عملیات در تنگه هرمز هرگز تهاجمی نیست
چمران: انبار نفت شهران باید فوراً جابه‌جا شود
عبور سومین کشتی حامل گاز از مسیر ویژه ایران در هرمز
آیا شوک بنزینی در راه است؟