×
بین الملل
شناسه خبر : 190703
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/03 ساعت 09:31
اشتباه محاسباتی تل‌آویو/ جنوبی که شمال نخواهد شد

اشتباه محاسباتی تل‌آویو/ جنوبی که شمال نخواهد شد

میدان تازه‌ای که نتانیاهو در شمال اراضی اشغالی و جنوب لبنان گشوده، حاصل محاسبه‌ای اشتباه است که ثمره آن شکست تازه‌ای برای تل‌آویو خواهد بود. تاکید حزب الله بر ورود این گروه به راهبرد «نبرد حساب باز» روزهای تلخی را پیش روی جنگ طلبان رژیم صهیونیستی قرار خواهد داد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: یک هفته پرتنش در شمال سرزمین‌های اشغالی و جنوب لبنان، صبح امروز با حملات گسترده رژیم صهیونیستی به مناطق جنوب لبنان ادامه یافت تا مشخص شود، ایده گسترش جنگ به شمال از سوی اسرائیل به صورت جدی در حال پیگیری است. مدت‌ها بود که رژیم صهیونیستی در میدان‌خوانی برای حزب‌الله از گسترش حملات به مناطق جنوبی لبنان سخن می‌گفت و تهدید می‌کرد اما آیا بنیامین نتانیاهو توان جنگیدن همزمان در جنوب لبنان و غزه را باهم خواهد داشت؟ پاسخ به این پرسش به عوامل بسیاری مرتبط است اما به نظر می‌رسد با توجه به سابقه تاریخی جنگ‌های حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، این جبهه برای کابینه جنگ اسرائیل باتلاقی به مراتب عمیق‌تر و خطرناک‌تر از غزه خواهد بود.

یک هفته با صدای پای جنگ

تبادل آتش میان اسرائیل و لبنان گرچه از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی از ۷ اکتبر سال گذشته تاکنون در جریان بوده اما از چهارشنبه ۲۸ شهریور (۱۸ سپتامبر) وارد فاز جدی‌تر شده است. روزی که هزاران پیجر در بخش‌های مختلف جنوب لبنان و ضاحیه منفجر شد و هزاران نفر از مردم این مناطق را زخمی و 54 نفر را شهید کرد. روز پنجشنبه این عملیات تروریستی-سایبری با انفجار بی‌سیم‌ها و برخی از وسایل ارتباطی ادامه یافت. روز جمعه بخش‌هایی از ضاحیه در جنوب لبنان بمباران و در پی آن «ابراهیم عقیل» ملقب به «تحسین» فرمانده نیروهای ویژه حزب الله لبنان موسوم به یگان رضوان، به همراه تعداد دیگری از رزمندگان حزب الله شهید شدند. اسرائیل روزهای شنبه و یکشنبه هم بمباران‌های محدودی علیه اهدافی در جنوب لبنان انجام داد اما از صبح روز دوشنبه این حملات با شدت بیشتر آغاز شد و تا نیمه شب دوشنبه و بامداد سه شنبه جاده‌ها، مناطق مسکونی و مردم بی‌دفاع هدف قرار گرفتند و نزدیک به ۵۰۰ نفر ازغیر نظامیان به خاک و خون کشیده شدند. اسرائیل همچنین با نفوذ به مسیرها و وسایل ارتباطی مردم این بخش از آن‌ها خواست به سرعت خانه های خود را ترک کنند.

رژیم اسرائیل همچنین عصر دوشنبه و در ادامه تهدیدات خود و با این ادعا که موشک‌ها و پهپادهای حزب‌الله در منطقه البقاع است، از برنامه خود برای بمباران این منطقه خبر داد. شامگاه دوشنبه این حملات با شدت تمام و البته به صورت بی‌سابقه در یک دهه گذشته انجام شد و ادامه یافت و  ارتش رژیم صهیونیستی شهرک‌های زوطر شرقی، عنقون، کونین و مجدل زون در جنوب لبنان، چندین روستا در بعلبک و خانه‌های مسکونی در شهرک النبی عثمان و جلالا در منطقه البقاع در شرق لبنان را بمباران کردند. این بمباران‌ها در یک روز  نزدیک به ۵۰۰ شهید و  ۱۶۰۰ مجروح در لنبان برجای گذاشته است. این میان مقامات و مسئولان کشورهای مختلف از  «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تا وزرای خارجه کشورهای «گروه ۷» درباره گسترش خطر جنگی تمام عیار در منطقه هشدار دادند. تحولات در جنوب لبنان تا ساعات آینده با شتاب بیشتری ادامه خواهد داشت.

لبنان
 

واکنش لبنان به جنگ‌طلبی

«پاسخ حزب الله فراتر از یک پاسخ معمول خواهد بود» این گزاره تاکیدی را کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به سران این رژیم و اندکی پیش از آغاز جنگی تمام عیار در جنوب لبنان، یادآور شده است. گزاره‌ای که هم سیدحسن نصرالله آن را وعده داده و تصریح کرده بود که اسرائیل تاوان عبور از خطوط قرمز لبنان را خواهد داد و هم  شواهد میدانی در روزهای گذشته در مسیر اثبات آن بوده‌اند. حزب‌الله لبنان به فاصله کوتاهی پس از انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های ارتباطی در جنوب لبنان با ده‌ها موشک بخش‌های مختلفی از مناطق اشغالی از حیفا تا الجلیل را هدف حمله قرار داد. این حمله از آن جهت اهمیت ویژه یافت که رژیم صهیونیستی و برخی تحلیلگران نزدیک به آن، مدعی بودند با انفجار پیجرها و برخی لوازم الکترونیکی دیگر در جنوب لبنان، ضربه سهمگین به حزب‌الله لبنان وارد ساخته‌اند که برخواستن از زیرآوار آن به سادگی نخواهد بود. هدف قرار دادن سه نقطه حساس در داخل شمال اراضی اشغالی اما نشان داد که اسرائیل با حزب‌الله روزهای سختی در پیش خواهد داشت.

حمله به بندر حیفا به عنوان یکی از مهمترین مناطق  اقتصادی اسرائیل و دومین شهر بزرگ در سرزمین‌های اشغالی، پرتاب موشک به فرودگاه نظامی «رامات دیوید» به عنوان کانون عملیات‌های هوایی در شمال اراضی اشغالی و در نهایت بلوک‌های نظامی «شرکت رافائل» به عنوان تامین کننده اصلی تسلیحات اسرائیل سه هدفی بودند که حزب‌الله در کمال هوشمندی آن‌‌ها را انتخاب کرد و گرچه از سوی رسانه‌های داخل رژیم بایکوت خبری شد اما نشان داد که برخلاف ادعای اسرائیل، پروژه پیجرها نتوانسته است ماهیت و بنیاد حزب‌‌الله لبنان را تهدید کرده وبه آن آسیب رساند.

پیش از این اقدامات هم سیدحسن نصرالله دبیرکل جنبش، ضمن پذیرش جدی بودن آسیب‌های وارد شده به سیستم ارتباطی حزب‌الله، بر تداوم مسیر انتخاب شده از سوی این گروه تاکید کرده بود. این تحدی حزب‌الله درحالی خواب را از صهیونیست‌های ساکن در بخش‌های شمالی اراضی اشغالی ربوده که به گفته شیخ نعیم قاسیم معاون دبیرکل حزب‌الله جنگ با صهیونیست‌ها وارد مرحلۀ جدیدی با عنوان نبردِ حسابِ باز شده است. در صورت‌بندی این نوع نبرد می‌توان گفت که زمان، مکان ، ابزار ، روش و حدود مشخصی برای آن قابل تصور نیست و حزب‌الله به منظور دفاع از لبنان و انتقام ترورهای اخیر دست باز در میدان‌های مختلف حاضر خواهد شد.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد با توجه به اظهارات مسئولان دولتی لبنان پس از تجاوز اسرائیل به این کشور، حزب‌الله با اعتماد بیشتری می‌تواند در برابر رژیم اشغالگر بایستد. «نجیب میقاتی»نخست وزیر پیشبرد امور لبنان حملات طولانی مدت رژیم اسرائیل به این کشور را به تمام معنا جنگ نسل کشی دانست.

شمال برای همیشه در اختیار جنوب خواهد ماند

هدف از موج جدید و بی‌سابقه ترور توسط صهیونیست‌ها در خاک لبنان، جداسازی جبهه شمال از جبهه غزه و تلاش اسرائیل برای دستیابی به توافقی به منظور بازگرداندن شهرک‌نشینان به شهرک‌های شمالی است؛ هدفی که با ادامه یافتن حملات موشکی و پهپادی حزب‌الله در جبهه شمال و حتی افزایش آنها ناکام مانده است. این اما ویترین ماجراست و در پس تمام تقلاهای نتانیاهو نگرانی عمیقی از پایان جنگ و آغاز محاکمه او در داخل سرزمین‌های اشغالی وجود دارد. واقعیت آن است که حتی بر فرض محال اگر شهرک‌نشینان صهیونیستی به شهرک‌های شمالی بازگردند، تغییری در سرنوشت بی‌بی به وجود نخواهد آمد و این بزرگترین نگرانی او است. واقعیتی که روزنامه انگلیسی گاردین هم در روزهای اخیر به آن اشاره کرد و نوشت؛ «ظرفیت جنگ در غزه به پایان رسیده و دیگر هدفی برای عملیات در این منطقه وجود ندارد و این به معنای توقف جنگ و باعث نارضایتی تندروهای کابینه نتانیاهو از وی است. مشکلات نتانیاهو اما فراتر از درخواست راست‌های افراطی بوده و در داخل جبهه‌ بزرگی علیه او ایجاد شده است». 

لبنان
 

با این همه تداوم جنگ و کشاندن و رساندن آن به کشور دیگری هم چندان نمی‌تواند گره‌گشای گره کور باتلاق جنگ برای کابینه نتانیاهو باشد. در میدان این جنگ، عملیات‌های انجام شده از سوی حزب‌الله علیه اسرائیل در روزهای گذشته نشان از آن دارد که این حملات هم از نظر تسلیحات به کار گرفته شده از موشک‌های دوربرد تا پهپادها، هم از منظر جغرافیای انجام عملیات و هم از نظر تعداد ‌آن‌ها در یک روز، قابل قیاس با اقدامات چند سال پیش نیست و حزب‌الله برای اولین بار برد حملات را تا  ۶۰ کیلومتری داخل اراضی رسانده است پس اگر حزب‌الله از ۱۲ ژوئیه تا ۱۴ اوت ۲۰۰۶ توانست با امکاناتی بسیار کمتر از امروز، اسرائیل را ناکام گذارد، در سپتامبر ۲۰۲۴ قطعا با شکست‌های سنگین‌تری نتانیاهو را از مرزهای لبنان بیرون خواهد راند . سوابق درگیری های متعدد میان حزب الله و رژیم صهیونیستی اثبات کرده که‌جنوب لبنان هرگز نمی‌تواند مکان مناسبی برای شمال‌نشینان صهیونیست باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
X
آگهی تبلیغاتی