×
اجتماعی
شناسه خبر : 190661
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/02 ساعت 18:44
130 قلم داروی حیاتی کم داریم/ هشدار بحران در صورت عدم تامین

اسحاقی:

130 قلم داروی حیاتی کم داریم/ هشدار بحران در صورت عدم تامین

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر کمبود 340 قلم دارو در کشور وجود دارد که از این تعداد 130 قلم داروهای حیاتی هستند و در صورت عدم برنامه‌ریزی برای تامین به‌موقع دارو کشور طی 3 ماه آینده دچار بحران جبران‌ناپذیری می‌شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سلمان اسحاقی در گفت‌وگویی درباره بحران دارو در کشور، گفت: متأسفانه اولویت ندادن به دارو در کشور، ما را با بحران جبران‌ناپذیری در این حوزه مواجه خواهد کرد.

وی اظهار کرد: آماری که ما به صورت متقن در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دریافت کردیم، حاکی از این است که ما با کمبود ۳۴۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم.

کمبود ۱۳۰ قلم دارو حیاتی در کشور

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی توضیح داد: از این ۳۴۰ قلم دارو، ۱۳۰ قلم دارو به صورت حیاتی است و در صورتی که به آن بی‌توجهی شود، در ۳ ماه آینده با بحران جبران‌ناپذیری مواجه خواهیم شد و حتی شاید با یکسری مرگ و میرها هم مواجه شویم.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از مقامات دولتی می‌گویند که ما با کمبود ۸۵ قلم دارو در کل کشور مواجه هستیم که اینگونه نیست؛ ما فقط در تهران با کمبود ۸۵ قلم دارو مواجه هستیم و کمبود ۸۵ قلم دارو در کل کشور آمار درستی نیست.

وی بیان کرد: ما ۳۴۰ قلم کمبود دارو داریم و از سوی دیگر، مردم از تمام کشور باید برای تهیه بخش قابل توجهی از این ۳۴۰ قلم دارو به «یک داروخانه در تهران» مراجعه کنند که این یک ظلم مضاعف است. برای مثال، داروی «وارفارین» که برای بیماران قلب یک داروی حیاتی است، در بازار پیدا نمی‌شود.

بدهی عامل بی‌انگیزگی تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش نقدینگی تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و مواد اولیه دارویی باعث شده است که با این بحران مواجه شویم. طبق آماری که داریم، سرجمع بدهی دانشگاه‌های پزشکی کشور به شرکت‌های پخش دارویی رقمی قریب به ۱۸۵ هزار میلیارد ریال است که این حجم از بدهی مانع بزرگی برای اداره امور شرکت‌های دارویی ایجاد کرده و ما بعضاً شاهد بی‌انگیزگی در خصوص واردات دارو، مواد اولیه و تولید دارو هستیم.

وی گفت: همچنین مطالبات بخش غیرخصوصی از بیمه‌ها مانند بیمه تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و هلال احمر نزدیک به ۲۹۱ هزار میلیارد ریال و مطالبات بخش خصوصی رقمی بالغ بر ۵۴۰ هزار میلیارد ریال است.

نگرانی از بابت تامین داروی مورد نیاز مردم

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با وجود این، شرکت‌های پخش در این شرایط سخت دارویی حداکثر تلاش خود را می‌کنند که این فشار بیشتر از این شامل حال مردم نشود و علی رغم اینکه مطالبات یک و نیم هزار میلیارد ریال نسبت به ماه‌های گذشته افزایش داشته است، اما نگذاشتند که نظام دارویی بیشتر از این با چالش روبرو شود.

اسحاقی تاکید کرد: به هر صورت، اگر دولت ورود جدی به موضوع کمبود دارو نداشته باشد، در سه ماه آینده در کشور شاهد اتفاقات بسیار تأسف باری در حوزه سلامت بیماران خواهیم بود.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشته شدن 4 نیروی دولت الجولانی در ادلب
ادامه حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به غزه و کرانه باختری
پیدا شدن پرچم داعش در خودروی مهاجمان استرالیا
بخشنامه ساعت کاری جدید دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
آغاز سفر دور روزه سخنگوی دولت به استان مرکزی
معادله قدرت؛ فراتر از ارقام دفاعی
دوفوریتی | عمل‌های زیباییی اینستاگرامی با قیچی خیاطی و موچین آرایشگاه!
کدام استان‌ها برفی می‌شوند؟
آغاز فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + جدول خودرو و زمان تحویل
بازگشت یک ورزشکار دیگر به ایران پس از تغییر تابعیت
پیروزی راست‌گرایان در شیلی؛ خوزه آنتونیو کاست رئیس‌جمهور شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 24 آذر 1404
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 24 آذر + وضعیت استانها
پهپاد هیدروژنی چین رکورد طولانی‌ترین پرواز را شکست
روبات انسان‌نما به یوتیوبر شلیک کرد!
اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD
نخستین واکسن تک‌دوز تب دنگی در جهان تأیید شد
خوراکی‌های پرمصرف با قند پنهان؛ تهدیدی خاموش برای سلامت
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
X
آگهی تبلیغاتی