×
بین الملل
شناسه خبر : 190567
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/02 ساعت 09:16

رای الیوم بررسی کرد؛

ایران و ریاست جمهوری پزشکیان

منطقه ما هم اکنون برای پیشگیری از جنگ و روی آوردن به سوی همکاری نیازمند صلح مثبت است. ریاست جمهوری یک شخص پاکدست و میانه رو همچون مسعود پزشکیان در ایران فرصت سیاسی بزرگی در منطقه به وجود آورده است تا با کمک آن بتوان اختلافات گذشته را برطرف کرد و در جهت تحقق بخشیدن به اهداف بزرگ تر تلاش کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: روزنامه الکترونیکی رای الیوم به بررسی ایران در دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان، پرداخته و نوشته است: از ابتدای رقابت سیاسی در ایران بر سر انتخابات ریاست جمهوری تا پیروزی  مسعود پزشکیان‌، ناظران سیاسی سعی کردند تا به یک چارچوب تحلیلی مناسبی در خصوص خط مشی سیاست خارجه تهران طی چهار سال آینده دست یابند اما هیچ یک از این تحلیل‌ها و الگوهای ارائه شده به اندازه کافی کامل و عمیق نبوده اند. مهم ترین دلیل این موضوع عدم آشنایی کافی تحلیل گران و ناظران به شخصیت  مسعود پزشکیان و موضع اصلاح طلبان در داخل ایران است. از همان ابتدا (پزشکیان) با حسن روحانی مورد مقایسه قرار گرفت و اشتباه از همین جا آغاز شد.

رئیس جمهور فعلی ایران بارها اعلام کرد که به عنوان یک اصلاح طلب به اصول جمهوری اسلامی ایران پایبند است. این اختلاف میان  پزشکیان و تقریبا همه اصلاح طلبان کاندید ریاست جمهوری باعث شد تا شورای نگهبان قانون اساسی با نامزدی وی برای انتخابات ریاست جمهوری موافقت نماید. با آغاز رقابت انتخاباتی و پیش افتادن وی در نظرسنجی‌ها‌، بسیاری از دنبال کنندگان تحولات اعلام کردند که  پزشکیان همان روحانی دوم است و در صدد حل و فصل چالش‌ها با غرب برخواهد آمد و ایران اهداف منطقه ای خود را فراموش خواهد کرد. چنین نگرشی نگرانی بسیاری را برانگیخت و حتی بر همپیمانان منطقه ای تهران نیز تاثیر گذاشت.

در نهایت  پزشکیان در انتخابات پیروز شد و بر اساس وعده‌های گذشته خود پس از تصدی منصب ریاست جمهوری به طور رسمی عهده دار پیشبرد مسائل مهم متعددی در سیاست خارجه ایران شد. اولویت‌های وی فقط مذاکره با آمریکا و توافق هسته ای نبود همچنان که خود توضیح داد و اعلام کرد که روابط خوب با همسایگان را در راس اهداف سیاست منطقه ای خویش قرار داده است.

 پزشکیان برخلاف رؤسای جمهور پیشین ایران یکی از افراد با سابقه در نهادهای اطلاعاتی و امنیتی کشور نبود و بر همین اساس وقتی از منطقه غرب آسیا سخن می‌گفت به طور مشخص با چالش‌های فعالیت در این منطقه آشنا نبود. 

 پزشکیان سالها است که اعتقاد دارد با عدم دخالت در تحولات منطقه ایران می‌تواند موقعیت کنونی خود را حفظ کند و بر سایر پرونده‌ها در خارج از منطقه تمرکز نماید اما نتانیاهو در ابتدای ریاست جمهوری  پزشکیان و در خود مراسم تحلیف او را با واقعیت‌های منطقه و منطق کشمکش‌های ایران آشنا کرد. اسرائیلی‌ها اسماعیل هنیه را پس از شرکت در مراسم رسمی و در ابتدای ریاست اصلاح طلب‌ها در ایران ترور کردند تا همگان بدانند که ایران بخشی از تنش‌ها را تشکیل نمی‌دهد بلکه به زور به سوی تنش‌ها سوق داده می‌شود.

در دوران پیروزی  پزشکیان این ترس و نگرانی به شدت در رسانه‌های گروهی انتشار یافت مبنی بر اینکه ایران به " محور مقاومت " پشت خواهد کرد و موضوع فلسطین را فراموش خواهد نمود. اما مشاهده کردیم که رئیس جمهور جدید ایران طی چند روز پس از ترور شهید هنیه حال و روز خوبی نداشت و در نهایت اندوه و غم از رهبر فقید حماس یاد می‌کرد و پس از ترور وی مراسم سوگواری و یادبود متعددی در تهران برگزار شد تا افراد به گونه بهتری با دیدگاه‌های آقای  پزشکیان و رویکرد وی نسبت به تحولات منطقه آشنا شوند.

رئیس جمهور ایران در سخنرانی‌های متعددی تاکید کرد که ایجاد نزدیکی میان کشورهای منطقه و وحدت میان کشورهای اسلامی بهترین راه حمایت از فلسطین است.

  پزشکیان به عنوان یک گام رو به جلو همانند سایر رؤسای جمهور ایران‌، عراق را به عنوان اولین مقصد سفرهای خارجی خود برگزید تا نشان دهد که همسایگان ایران همواره در اولویت قرار دارند. آقای  پزشکیان به عنوان یک سیاست مدار که هیچ تجربه ای در زمینه مسائل امنیت منطقه ای و حضور در عراق ندارد‌، وارد بغداد شد در حالی که طرح‌های عمرانی و توافقنامه‌های همکاری بسیاری با خود به همراه داشت.

او حتی با رهبران اقلیم کردستان عراق دیدار کرد و با آنها در خصوص مسائل امنیتی به گفت وگو پرداخت. حتی بصره به عنوان یک شهر مرزی نزدیک به ایران برای وی حائز اهمیت بود و طی سفر خود خواهان سرعت بخشیدن به طرح‌های مشترک گردید. علاوه بر همه اینها بسیاری از ایرانیان و عراقی‌ها ساکن مناطق مرزی با هم دارای روابط اقتصادی و حتی خانوادگی هستند و اهمیت دادن به شیوه زندگی مرزنشینان یکی از وظایف دولت‌ها در بغداد و تهران به شمار می‌رود.

سیاست ایجاد نزدیکی میان کشورهای منطقه در تاریخ چهل ساله جمهوری اسلامی ایران به دوران ریاست جمهوری رفسنجانی فقید بازمی‌گردد. تهران در دوران ریاست جمهوری وی از بهترین روابط با کشورهای عربی برخوردار بود. هم اکنون اگر این سیاست را میراث به جا مانده از رفسنجانی برای اصلاح طلب‌ها بدانیم در خواهیم یافت که بهترین فرصت فراروی کشورهای عربی قرار دارد تا بار دیگر به جای تبلیغات منفی علیه ایران در رسانه‌های گروهی خود سیاست صلح و آشتی با ایران را در پیش بگیرند.

ما همگی می‌دانیم که ازسرگیری روابط میان ریاض و تهران در ماه مارس 2023 در واقع یک نوع صلح منفی جهت پایان دادن به درگیری‌ها در یمن و شماری از پرونده‌ها به شمار می‌رفت اما منطقه ما هم اکنون برای پیشگیری از جنگ و روی آوردن به سوی همکاری نیازمند صلح مثبت است. ریاست جمهوری یک شخص پاکدست و میانه رو همچون  مسعود پزشکیان در ایران فرصت سیاسی بزرگی در منطقه به وجود آورده است تا با کمک آن بتوان اختلافات گذشته را برطرف کرد و در جهت تحقق بخشیدن به اهداف بزرگ تر تلاش کرد.


رای الیوم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
X
آگهی تبلیغاتی