نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر کشور روز ۲۸ شهریور در احکام جداگانهای استانداران کردستان و کهگیلویه و بویراحمد را انتصاب و معرفی کرد. این روال عادی پس از تغییر دولتها با یک گزینه متفاوت انجام شد و مورد توجه رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفت. اسکندر مومنی، «آرش زرهتنلهونی» از فرهیختگان اهل سنت استان کردستان را به استانداری این استان منصوب کرد و پس از سالها به یکی از مهمترین دغدغهها و مطالبات ایرانیان اهلسنت به ویژه مردم کردستان پاسخ گفت.
همزمان با این انتصاب برخی رسانهها، زرهتن را نخستین استاندار کرد اهل سنت ایران معرفی کردند که با توجه به انتصاب و معرفی «ابراهیم یونسی» از سوی مرحوم مهدی بازرگان نخست وزیر دولت موقت به سمت استانداری کردستان، زرهتن دومین استاندار اهل سنت این استان است.
یونسی در ۱۲ خرداد ۱۳۰۵ در بانه به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهر بانه و سقز به پایان رساند و در سال 1322 به تهران رفت و وارد دانشکده افسری شد سپس به دانشگاه سوربن فرانسه رفت و دکتری اقتصاد گرفت. پس از بازگشت به ایران به ارتش پیوست و در آنجا یک پای خود را از دست داد. او با وجود اینکه در فرانسه تحصیل کرد و با این زبان آشنایی داشت، مترجم زبان انگلیسی شناخته شده است و ظاهرا از میان بیش از هفتاد تا هشتاد اثری که با نام خود و یا نام مستعار سیروان آزاد ترجمه کرده تنها یک عنوان آن از زبان فرانسه برگردانده شده است.
پس از انقلاب، مدت کوتاهی استاندار کردستان بود. او در تیر ۱۳۵۸ خورشیدی بنا به دلایلی از مقام استانداری کردستان استعفا داد و به تهران رفت. او علت استعفای خود را تصمیم هایی که «در تهران بدون مشورت با استاندار و بدون شناخت عینی منطقه کردستان، پیرامون این استان گرفته و به اجرا در می آمد»، دانست. بعد از سقوط دولت بازرگان کار سیاست را کنار نهاد و تنها به تالیف و ترجمه پرداخت. تا اوایل نهمین دهه زندگی خود نیز همچنان به ترجمه ادامه داد تا اینکه در ۸۴ سالگی قلم را بر زمین گذاشت و اعلام بازنشستگی کرد. ابراهیم یونسی در ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ خورشیدی بر اثر آلزایمر، چشم از جهان فروبست. به خواست خودش در زادگاهش بانه با حضور هزاران فرهنگ دوست و ادیب به خاک سپرده شد.
نورنیوز