×
بین الملل
شناسه خبر : 190092
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/28 ساعت 10:25
جنایت با پیجر و آیکوم/ آنچه از انفجارهای لبنان می‌‌دانیم

جنایت با پیجر و آیکوم/ آنچه از انفجارهای لبنان می‌‌دانیم

شیوه جدید جنایت در منطقه با انفجار پیجرهای و دستگاه‌های الکترونیکی و ارتباطی در جنوب لبنان، مرحله تازه‌ای از تنش در منطقه را بازتولید کرده و گرچه گروه یا کشوری مسئولیت آن‌را به عهده نگرفته اما قانون نانوشته‌ای در خاورمیانه وجود دارد که اسرائیل وحامی اصلی آن آمریکا را مسئول هر جنایتی علیه بشریت چه نظامی و چه سایبری، رژیم صهیونیستی می‌داند.

نورنیوز-گروه سیاسی: منطقه ضاحیه و بقاع در جنوب لبنان و بخش‌هایی از سوریه، حوالی ساعت ۵ بعدازظهر روز سه شنبه ۲۷ شهریور و همین ساعت امروز شاهد یکی از عجیب‌ترین حادثه‌های امنیتی و تروریستی بود. روز نخست اختلال در دستگاه‌های ارتباطی بی‌سیم یا پیجرهای وارداتی  مورد استفاده برخی شهروندان واعضای مقاومت لبنان، انفجارهای متعددی در بخش‌های مختلف این منطقه را در پی داشت و امروز و تا به لحظه تنظیم این گزارش، خبرگزاری‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در بخش‌های مختلف لبنان خبر داده‌ اند.

گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده و نیز تعدد خبرها از این رویداد، نشان ‌‌داد که مردم لبنان این بار درحال تجربه نوع متفاوتی از جنایت بوده و با فاجعه‌ای جدید و متفاوت روبرو هستند. زخمی شدن نزدیک به ۴ هزار و شهادت ۱۳ تن در روز گذشته و تعداد دیگری از زخمی و شهید امروز، این تفاوت را تایید می‌‌کند.

 

بیروتحکایت پیجرهای جانی و بی‌سیم‌های انفجاری

عامل انفجارهای امروز در بخش‌های مختلف لبنان از ضاحیه بیروت تا روستاهای بعلبک هنوز مشخص نیست و منابع لبنانی از شنیده شدن صدای ۹ انفجار در صیدا و بعلبک لبنان خبر دادند. تصاویر از انفجار دستگاه‌های بی‌سیم، موتورسیکلت، لپ‌تاب‌ها، رادیوها، رایانه‌ها در سطح بیروت و دیگر مناطق لبنان حکایت دارند. بخشی از این انفجارها در زمان تشییع شهدای روز گذشته روی داده و هنوز از آمار دقیق شهدا و مجروحین مشخص نیست و خبرگزاری رسمی لبنان از سه تا ۹ لبنانی و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ نفر در شهرک سحمر براشیا و بقاع در نتیجه انفجار‌های امروز خبر داد.

چندین انفجار در داخل منازل و دفاتر اداری در بیروت و سایر مناطق لبنان رخ داده که ناشی از انفجار تجهیزات الکترونیکی همچون لب‌تاپ‌ها، رادیوها، رایانه‌ها بوده است. کادر درمان بیروت درحالات آماده باش قرار گرفته و امدادگران به مناطق انفجار اعزام شده‌اند. همچنین با وجود اینکه صدای انفجار در چندین مناطق وضعیت امنیتی در ضاحیه نیز تحت کنترل است.

خبرگزاری رسمی لبنان از پرواز جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی بر فراز آسمان برخی روستاهای صور در جنوب لبنان خبر داد.

انفجارهای روز گذشته در لبنان نام یک وسیله قدیمی و تقریبا فراموش شده را تازه کرد؛ «پیجر». پیجر یا پیجو وسیله الکترونیکی قابل حمل بی‌سیم، مخصوص دریافت پیام‌های کوتاه متنی (عدد و حروف) است و نسخه‌های پیشرفته آن قادر به ارسال پیام‌های صوتی کوتاه با استفاده از امواج رادیویی هستند. هر پیجر یک شماره تماس منحصربه‌فرد شبیه به شماره تلفن دارد. روایت‌ها درباره انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها در لبنان متفاوت، گاهی ضدونقیض و متعدد است. .آنچه تاکنون درباره این پیجرها و بی‌سیم‌ها می‌دانیم به صورت خلاصه به شرح زیر بوده اما تا زمان تایید رسمی از سوی مقامات لبنان و اعلام جزییات حادثه، تنها درحد شنیده‌ها و تحلیل‌ها قابل استناد است:

-درباره انفجارهای امروز هم گفته می‌شود دستگاه‌های ارتباطی که در مناطقی از لبنان منفجر شده‌اند «آیکوم وی تی ۲» بوده است و این دستگاه‌های ارتباطی بی‌سیم همزمان با پیجوهایی که دیروز منفجر شدند در یک بار خریداری شده بودند

-3هزار پیجری که حزب‌الله به شرکت «گلد آپولو» در تایوان سفارش داده بود، قبل از رسیدن به لبنان دستکاری شده بودند. اکثر این پیجرها مدل AR۹۲۴ این شرکت بودند، گرچه سه مدل گلد آپولوی دیگر هم در این محموله گنجانده شدند.

-«شو چینگ» بنیان‌گذار شرکت گولد آپولو (Gold Apollo) تایوان در جمع خبرنگاران گفته است که پیجرهایی که در انفجارهای اخیر لبنان مورد استفاده قرار گرفتند، ساخت این شرکت نبوده‌اند و این پیجرها توسط یک شرکت اروپایی تولید شده‌اند که مجوز استفاده از برند گولد آپولو را دارد.

- ساختمان مرکزی شرکت گولد آپولو در شهر نیو تایپه تایوان مستقر است و این شرکت در سیستم های پیجینگ بی‌سیم، از جمله پیجرها و فرستنده های الفبایی، تخصص دارد.

-تراشه‌ای در تمام دستگاه‌های پیجر قبل از ورود و به کارگیری آن از سوی افراد وابسته به حزب‌الله، کار گذاشته شده و از طریق امواج رادیویی ارسال شده، از طریق پهپادهای اسرائیلی در لبنان فعال شده که موجب انفجار آن با افزایش دمای باتری شده است.

-مواد منفجره، به وزن یک تا دو اونس، در کنار باتری در هر پیجر جاسازی شده بود. یک سوئیچ هم تعبیه شده بود که می‌توانست از راه دور برای منفجر کردن مواد منفجره فعال شود.

- نوع مواد مورد استفاده برای انفجار دستگاه‌های پیجر در لبنان، «پینتریت» به اختصار PETN، نوعی ماده منفجره بسیار قوی و بسیار حساس است.

-روز سه‌شنبه ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر، پیجرها پیامی دریافت کردند که به نظر می‌رسید از سوی رهبری حزب‌الله بوده باشد اما در حقیقت پیام مواد منفجره را فعال کرد.

- حزب‌الله برای جلوگیری از رهگیری ارتباطاتش از سوی رژیم اسرائیل، به پیجرها بسیار متکی است. این پیجرها قبل از توزیع بین اعضای حزب‌الله باید از سوی طرف سوم دستکاری شده و اجازه دسترسی به‌منظور فعال کردن انفجارها از راه دور داده شده است.  

- موساد ماه‌ها قبل از انفجارهای روز سه‌شنبه مواد منفجره‌ای را داخل ۵ هزار پیجر خریداری شده توسط حزب‌الله، کار گذاشته بود.

- از روش ارسال پیام‌های انبوه به پیجرها برای داغ‌کردن باتری آن استفاده شده است که سپس این حرارت باعث انفجار مواد منفجره پلاستیکی داخل آنها شده است.

- اسرائیل پس از جمع‌آوری اطلاعات مبنی بر کشف هک این دستگاه‌ها توسط دو عضو حزب‌الله، این حمله را انجام داد.

- عملیات منفجر کردن دستگاه‌ های پیجر در لبنان به طور مشترک توسط موساد و ارتش اسرائیل انجام شد.

بیروت
زخمی شدن سفیر ایران در بیروت

زخمی شدن مجتبی امانی سفیر ایران در لبنان براثر انفجار این دستگاه‌ها، داستان پیجرها را پیچیده و سطح تنش در منطقه را بسیار بالا برده است.

برخی منابع خبری از آسیب چشم وی در پی این حادثه خبر داده بودند اما صبح امروز هم سفارت ایران در لبنان اعلام کرد شایعات منتشرشده در مورد وضعیت جسمی و شرایط بینایی سفیر ایران در بیروت، عاری از صحت است و هم«نرگس قدیریان» همسر سفیر از بهبود شرایط جسمانی او سخن گفت. عراقچی هم در تماس با وی در جریان آخرین وضعیت درمان مجتبی امانی قرار گرفت.

امانی هم در توییتی خود به شایعات پایان داد و نوشت که باعث افتخار من و سربلندی است که خون من با خون مجروحان ملت شریف لبنان که در جنایت تروریستی دیروز هدف قرار گرفتند در هم آمیخته است.

میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به مجروح شدن سفیر ایران در لبنان در پی انفجار دستگاه‌های ارتباطی، در اظهارنظری عجیب  درحالی که سفیر ایران روی تخت بیمارستان بود از تهران خواست که به تنش‌ها دامن نزند.

واکنش‌ها به انفجارهای لبنان

به فاصله کوتاهی از این حملات، حزب‌الله لبنان صریحا رژیم اسرائیل را مسئول انفجارهای جنوب لبنان دانست و تاکید کرد که دشمن خیانتکار و جنایتکار بابت این تجاوز گناه آلود، قطعا تقاص پس می‌دهد. وزارت خارجه لبنان هم اعلام کرد که به شورای امنیت شکایت می‌کند. «نجیب میقاتی» و  نخست‌وزیر دولت موقت با برگزاری جلسه کابینه رژیم صهیونیستی را مسئول این حادثه دانسته و آن را متجاوزانه خواند. همه مسئولان لبنانی و بیشتر سیاستمداران این کشور چون ولید جنبلاط این حادثه را به شدت محکوم کردند. «هادی هاشم« نماینده لبنان در سازمان ملل تاکید کرد تجاوز روز سه شنبه رژیم صهیونیستی علیه لبنان به منزله جنایت جنگی است و منطقه را به جنگ می‌کشاند. «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان هم روز پنجشنبه ساعت پنج عصر به وقت بیروت (۱۷:۳۰ تهران) درباره آخرین رویدادها سخنرانی خواهد کرد.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با «عبدالله بوحبیب» وزیر امور خارجه لبنان، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن شهروندان لبنانی را به‌شدت محکوم، بر ضرورت پیگیری آن تاکید، از درمان فوری سفیر ایران قدردانی و برای اعزام و ارسال کمک به لبنان اعلام آمادگی کرد.

«ناصرکنعانی» سخنگوی وزارت امورخارجه هم تاکید کرد: عملیات تروریستی در لبنان در ادامه عملیات‌های ترکیبی رژیم صهیونیستی و عوامل مزدور آنها انجام شده و مغایر با تمامی اصول اخلاقی و انسانی، حقوق بین‌الملل بویژه حقوق بین الملل بشردوستانه بوده و مستوجب  پیگرد کیفری بین‌المللی، محاکمه و مجازات است‌.

«محمدرضا ظفرقندی» هم در تماس تلفنی با «فراس الابیض» وزیر بهداشت لبنان ضمن ابراز مراتب همدردی، حادثه تروریستی سایبری رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم لبنان را محکوم و آمادگی ایران برای امدادرسانی درمانی این حادثه تروریستی را اعلام کرد. در همین راستا صبح امروز تیم‌های امدادی و درمانی جمعیت هلال احمر برای کمک به آسیب‌دیدگان به لبنان اعزام شدند.

«متیومیلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ساعاتی پس از این حادثه تاکید کرد که آمریکا در این حادثه دخیل نبوده و از پیش از این حادثه اطلاع نداشته است. ۲ مقام آمریکایی هم به وبگاه «آکسیوس» گفتند که تل‌آویو از قبل به دولت بایدن در مورد عملیات اطلاعاتی خود برای انفجار هزاران دستگاه پیجر اعضای حزب‌الله اطلاع نداده بود و لحظاتی پیش از وقوع «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا تماس گرفت و به او گفت که تل‌آویو به‌زودی عملیاتی را در لبنان انجام خواهد داد، اما از ارائه جزئیات دقیق خودداری کرد.

«استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل تحولات اخیر در لبنان به دلیل شرایط ناپایدار در این کشور را به شدت نگران‌کننده توصیف کرد.

جنبش حماس، جهاد اسلامی فلسطین، انصارالله یمن و دولت این کشور، دولت‌های برزیل، ونزوئلا و کوبا، با صدور بیانیه‌هایی، انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان را محکوم کردند. گردان‌های حزب‌الله عراق حمله سایبری رژیم صهیونیستی که منجر به انفجار دستگاه‌های ارتباطی در مناطق مختلف لبنان شد را ناشی از عجز و خستگی آن در مقابل مقاومت دانستند که بهای مضاعفی برای این رژیم خواهد داشت.

شبکه سی‌ان‌ان آمریکا از خودداری ارتش و مقامات رژیم صهیونیستی از اظهارنظر درباره انفجار پیجرها در لبنان خبر داد اما وبگاه عبری «واللا» تاکید کرد که تل‌آویو پشت این حمله است و نتانیاهو و گالانت ساعت‌ها زیرزمین مقدمات انفجار «دستگاه‌های ارتباطی» را مورد بحث قرار دادند.

شبکه ۱۲ رژیم‌صهیونیستی گزارش داد یکی از مشاوران پیشین بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی، تل‌آویو را عامل این انفجار اعلام کرده است. روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش داد مشاور سابق نتانیاهو توییت خود را که به مسئولیت رژیم‌صهیونیستی در حملات بیروت اشاره کرده بود، پس از چند دقیقه از انتشار آن حذف کرد.

وب‌سایت عبری «اسرائیل بدون سانسور»، تلویزیون رسمی رژیم صهیونیستی، روزنامه «یسرائیل هیوم»، وبسایت خبری واللا و بسیاری دیگر از رسانه‌های خبری داخل سرزمین‌های اشغالی از نگرانی محافل رسمی این رژیم درباره پاسخ احتمالی حزب‌الله لبنان به این حمله، سخن گفتند.

جنگ‌افروزی اسرائیل به پشتوانه آمریکا

تهدید به بسته شدن پنجره راه‌حل دیپلماتیک از سوی «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در تماس هفته گذشته خود با همتای آمریکایی، روزهای خونین در جنوب لبنان را قابل پیش‌بینی کرده بود حتی اگر لوید آستین در این تماس به همتای صهیونیستی خود درباره «عواقب مهلک تشدید تنش» بین اسرائیل و لبنان و خطرات چنین تنشی علیه شهروندان لبنان و ساکنان اراضی اشغالی و سراسر منطقه غرب آسیا هشدار داده باشد. اسرائیل در پی گشودن جبهه‌های جدید در منطقه و گسترش جنگ و جنایت است و این میدان‌خوانی‌ها به پشتوانه ایالات متحده آمریکا صورت می‌گیرد. مقامات آمریکایی گرچه از طریق یک کانال ارتباطی غیر رسمی با ایران در تماس بودند تا اعلام کنند که ایالات متحده هیچ نقشی در این حمله نداشته است اما هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند بپذیرد که یک رژیم اشغالگر بدون حمایت قدرتمند آمریکا بتواند تا این میزان در منطقه غرب آسیا آتش‌افروزی کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
X
آگهی تبلیغاتی