×
اقتصادی
شناسه خبر : 190079
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/28 ساعت 16:59
رشد اقتصادی بهار، 4.2 درصد اعلام شد

رشد اقتصادی بهار، 4.2 درصد اعلام شد

بانک مرکزی اعلام کرد: رشد اقتصادی به قیمت بازار در سه ماهه اول سال 1403 در مقایسه با فصل اول سال قبل معادل 4.2 درصد افزایش یافته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ "با احتساب نفت" و "بدون احتساب نفت" به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب به ۳۹۰۵.۱ و ۳۴۸۰.۵ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن به ترتیب با افزایش ۳.۲ و ۲.۵ درصدی همراه بوده.

گزارش جدید بانک مرکزی از رشد اقتصادی کشور نشان میدهد که عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در سه ماهه اول سال 1403 "با احتساب نفت" و "بدون احتساب نفت" به قیمت های ثابت سال 1395 به ترتیب به 3905.1 و 3480.5 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن به ترتیب با افزایش 3.2 و 2.5 درصدی همراه بوده است.

همچنین رشد اقتصادی به قیمت بازار در سه ماهه اول سال 1403 در مقایسه با فصل اول سال قبل معادل 4.2 درصد افزایش یافته است. تحقق رشد اقتصادی 3.2 درصدی (به قیمت پایه) سه ماهه اول سال 1403 در امتداد رشد اقتصادی 4.5 درصدی سال 1402 حکایت از تداوم رشد مثبت فعالیت های اقتصادی کشور دارد.

در گزارش بانک مرکزی آمده است: بر اساس محاسبات مقدماتی اداره حساب های اقتصادی این بانک، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (به قیمت های ثابت سال 1395) در سه ماهه اول سال 1403 به رقم 3905.1 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به فصل اول سال 1402، رشد 3.2 درصدی را نشان می‌دهد. رشد اقتصادی بدون نفت نیز طی دوره زمانی مذکور معادل 2.5 درصد بوده است. همچنین بر اساس محاسبات مخارج نهایی، نرخ رشد هزینه ناخالص داخلی به قیمت بازار طی فصل اول سال 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن معادل 4.2 درصد برآورد گردیده است.

بررسی وضعیت سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی (به قیمت های ثابت سال 1395) مبین آن است که در سه ماهه اول سال 1403 "تشکیل سرمایه ثابت ناخالص" از رشد 4.6 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن برخوردار شده است؛ به طوری که در دوره مزبور، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در دو زیربخش اصلی "ماشین آلات" و "ساختمان" به ترتیب معادل 0.7 و 7.5 درصد بوده است. 

مولفه های رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال 1403

بررسی عملکرد رشد اقتصادی بر حسب گروه فعالیت های اقتصادی (به قیمت های ثابت سال 1395) نشان می دهد، رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول سال 1403 حاصل تحقق رشد مثبت ارزش افزوده در تمامی گروه های اصلی بوده است. لازم به توضیح است که در دوره مزبور، رشد محقق شده گروه های "نفت و گاز"، "صنایع و معادن"، " کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری " و " خدمات " نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن به ترتیب معادل 9.5، 3.6، 3.1 و 1.9 درصد است.  همچنین خاطرنشان می‌سازد سهم گروه‌های مزبور از رشد 3.2 درصدی محقق شده در سه ماهه اول سال 1403 به ترتیب معادل 1.0، 0.8، 0.3 و 1.1 واحد درصد بوده است.

رشد+اقتصادی
 

در دوره مورد بررسی، ارزش افزوده بخش "صنعت" به قیمت های ثابت سال 1395 از افزایش 3.1 درصدی نسبت به سه ماهه اول سال 1402 برخوردار بود؛ به طور مشخص در این بخش، شاخص تولید کارگاه های بزرگ صنعتی 100 نفر کارکن و بیشتر با اختصاص سهمی معادل 70 درصد از ارزش افزوده بخش صنعت‏‏‏‏ نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن، رشدی معادل 3.5 درصد را تجربه کرد.

بررسی عملکرد رشد شاخص مزبور (به تفکیک رشته فعالیت های صنعتی بر حسب کدهای ISIC دو رقمی) نشان می دهد که در سه ماهه نخست سال 1403 از مجموع 24 گروه اصلی، 14 گروه عمده (با ضریب اهمیت 88.1 در‏صدی از شاخص کل) از رشد مثبت تولید برخوردار بوده اند؛ از جمله صنایعی که بیشترین سهم را در رشد محقق شده این دوره داشته اند می توان به "صنایع تولید فلزات اساسی"،  و " صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی " اشاره کرد. 

بررسی تولید ناخالص داخلی برحسب اقلام هزینه نهایی در سه ماهه اول سال 1403 نشان می دهد، "هزینه های مصرف نهایی بخش خصوصی" و "تشکیل سرمایه ثابت ناخالص" به قیمت های ثابت سال 1395 به ترتیب از نرخ‌های رشد 0.7 و 4.6 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن برخوردار بوده اند که رشد محقق شده "تشکیل سرمایه ثابت ناخالص" در دوره زمانی مزبورعمدتاً متاثر از رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در هر دو زیربخش "ماشین آلات" و "ساختمان" به ترتیب معادل 0.7 و 7.5 درصد بوده است. 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس
رهبرانصارالله یمن : سیاست «گاو شیرده»؛ واکاوی رویکرد ترامپ در قبال منابع عربستان
مصوبه جدید دولت برای ساماندهی نیروهای شرکتی
طراحی سیستم ضدسرقت چندلایه خودرو در ایران
یک تغییر غافلگیرکننده جدید در پرسپولیس!
نورنما | ویدئویی از شدت زمین لرزه اخیر در ژاپن
تکذیب حمله انصارالله به بندر دمیاط؛ وزارت خارجه یمن ادعای ریاض را رد کرد
تردد زائران اربعین از مرزهای زمینی به 2.8 میلیون نفر رسید
رهبر انصارالله: صهیونیسم خطری برای همه جامعه بشری است، نه فقط امت اسلامی
هشدار محیط زیست تهران درباره آلاینده «ازن»؛ کدام مناطق در وضعیت قرمز هستند؟
عراقچی: پایگاه‌های خارجی در قبرس نباید علیه ایران مورد سوءاستفاده قرار گیرند
اطلاعیه سپاه در خصوص حمله به پایگاه هوایی آمریکا در علی السالم کویت
عراقچی: استقرار هواپیماهای نظامی آمریکا در پایگاه «بزمر» بلغارستان غیرقابل قبول است
قتل پسر جوان در بوستان جانبازان؛ بازداشت 6 متهم توسط پلیس
شاهکار جدید جیمز؛ رکورد تاریخی فروش پیراهن ورزش جهان شکسته شد
اردوغان: نه فقط فلسطین و لبنان، کل منطقه بهای تجاوز اسرائیل را می‌پردازد
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح و انهدام سه فروند هواپیمای اف 35
ارتباط مستقیم گرمای هوا و سکته قلبی
تمرد بی‌سابقه در ارتش اسرائیل؛ خروج یک گردان صهیونیست از پادگان
نقش متفاوت قصابیان در تلویزیون
عارف: حمله به میراث فرهنگی، جنگ با هویت و تمدن ایران بود
نورویدئو | از خزر تا بیروت؛ نقشه تازه واشنگتن برای محاصره ایران
وزیر جهاد کشاورزی: کمبود کالا نداریم
پیام فرمانده نیروی هوایی ارتش در پی شهادت خلبان مجید کاظمی
واکنش قطر و عربستان به حملات ایران به پایگاه های دشمن در منطقه
سرنوشت روزبه چشمی در فصل جدید استقلال مشخص شد
اطلاعیه شماره 55 سپاه؛ انهدام 3 فروند اف-35 دشمن در پاسخ حمله جنایتکارانه به قشم
پایان نفتِ ذخیره در 4 هفته/ هشدار کارشناسان درباره سناریوی «خفگی بازار» در دولت ترامپ
بن‌بست مطلق در مذاکرات تهران-واشنگتن؛ چرا دیوار بی‌اعتمادی بلندتر شد؟
چرا آنچلوتی پیشنهاد هدایت تیم ملی ایتالیا را رد کرد؟
برنامه هفته اول لیگ برتر فوتبال اعلام شد؛ آغاز رقابت‌ها با دیدار استقلال و پرسپولیس
آیا شهرداری تهران فقط چند چهره را شهید می داند؟!
آمادگی ارتش لبنان برای استقرار در جنوب پس از خروج اشغالگران
ادامه رایزنی اسلام‌آباد با ایران و آمریکا برای آرام‌سازی اوضاع منطقه
گزارش تصویری | خسارات ناشی از تجاوز آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم
نورنما | ماجرای تصویر تکان دهنده از اکبر عبدی قبل از فوتش
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 8 مرداد ؛ طلا عقب نشست
دولت برای مدیریت مصرف آب و انرژی آماده می‌شود
ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه؛ 6 شهید و 25 زخمی
داود اوغلو از سیاست کناره‌گیری کرد؛ حزب آینده ترکیه منحل شد
قهقهه شکارچیان شهرت در مراسم ترحیم
نتانیاهو: هنوز به راه‌حل دیپلماتیک با ایران خوش‌بین نیستم
نورویدئو | هنرمندی از جنس مردم و برای مردم
ژاپن میزبان جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا 2028 شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405
اعزام تیم منتخب کشتی آزاد ایران به ترکیه
تردد 1.4 میلیون زائر از مرز مهران
تلویزیون این هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های پنجشنبه و جمعه
جزئیات هولناک قتل مادر و دختر در قزوین؛ روایت تازه از یک جنایت خانوادگی
عبور نخستین کشتی LNG قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران