×
سیاسی
شناسه خبر : 190067
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/28 ساعت 15:54
وفاق ملی در درون؛ صلح با بیرون

مهدی مطهرنیا*

وفاق ملی در درون؛ صلح با بیرون

سفر آقای پزشکیان رئیس جمهور دولت چهاردهم به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اولین سال مسئولیت وی به عنوان رئیس جمهور کشور ایران توجه محافل گوناگون را به خود جلب می‌کند به هر روی آنچه در ایران رخ می‌دهد در منطقه خاورمیانه و در نظام بین‌الملل از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفر آقای پزشکیان رئیس جمهور دولت چهاردهم به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اولین سال مسئولیت وی به عنوان رئیس جمهور کشور ایران توجه محافل گوناگون را به خود جلب می‌کند به هر روی آنچه در ایران رخ می‌دهد در منطقه خاورمیانه و در نظام بین‌الملل از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

  وقوع انقلاب اسلامی به علاوه ویژگی‌های ناشی از موجودیت ایران به عنوان یک فرهنگ تمدن دیرینه ایران را در سپهر مسائل سیاسی در حوزه‌های اثرگذاری و اثرپذیری از اهمیت برخوردار می‌کند و در نتیجه توجه به سفر پزشکیان با توجه به سقوط بالگرد  شهید رئیسی و شکل‌گیری انتخابات گذشته و آنچه بر انتخابات گذشته وارد آمد مورد توجه محافل سیاسی و تخصصی در این زمینه است.

از این جهت این سفر اهمیت پیدا می‌کند تا با تغییر دولت سیزدهم به چهاردهم و ریل‌گذاری جدیدی که ناشی از آمدن شخصیتی مانند پزشکیان است که در حاشیه میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان قرار می‌گیرد و دیدگاه‌هایی دارد که از یک جهت او را نزدیک به استوانه قدرت نشان می‌دهد و از طرفی دیگر رفتارها و کنش‌هایی دارد که اصلاح طلبانه و حتی تحول‌خواهانه است و وضعیت را برای پزشکیان تا حدود زیادی مشکل می‌کند. چرا که او از یک طرف باید بیان کننده یک گفتمان جدید در دولت چهاردهم برای حل مسائل درونی منطقه‌ای و بین‌المللی باشد؛ در حالی که همه این سه حوزه میدانی دچار ابر بحران‌هایی مثل بحران جایگزینی در مسائل منطقه‌ای و بحران جانشینی جایابی و جایگزینی در روابط بین‌الملل است و لذا او باید در این سفر توانمندی خود را از منظر سیاسی برای شکل‌دهی به یک گفتمان جدید برسازد. من بر این باورم که او در درون گفتمان وفاق ملی را دنبال می‌کند تبدیل وفاق ملی به یک گفتمان بایسته است که از ویژگی‌های گفتمانی برخوردار باشد وگرنه در حد یک واژه باقی می‌ماند و لذا این تلاش باید متوجه شعار سلام در درون یا بهتر است بگویم گفتمان سلام در درون و صلح با بیرون باشد تا بتواند وفاق نیروهای ملی در گستره‌های گوناگون تنوعی را در داخل فراهم کند.

 از طرف دیگر با صلح با بیرون در منطقه و نظام بین‌الملل ندایی را فراهم آورد که بتواند در ابعاد منطقی و بین‌المللی ایجاد کننده صلح و ثبات در منطقه و درخواست کننده آن در نظام بین‌الملل باشد به گونه‌ای که در دولت او و پس از دولت او دنیا ایران را جزیره‌ای از ثبات و صلح سیاسی بداند و به ایران به مثابه یک پاسیفیک سیاسی بنگرد.و لذا در این بافت موقعیتی سفر او اهمیت جدی پیدا می‌کند و به طبع ملاقات‌هایی که او با سران کشورهای گوناگون انجام می‌دهد می‌تواند در حاشیه سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اهمیت ویژه برخوردار باشد.

هر ساله روسای جمهور که در این مراسم شرکت کردند نشان دادند که با افراد و شخصیت‌های گوناگون دولت‌های دوست، دولت‌های رقیب ملاقات داشتند و  حتی درخواست ملاقات از سوی آمریکایی‌ها یا تلاش برای انجام ملاقات وجود داشته است، اما با توجه به گفتمان حاکم در استوانه سخت قدرت تمام روسای جمهور از این ملاقات دوری گزیده‌اند.

اما با توجه به نیازهای امروز و خواسته‌های فردا و به بحران‌های سه گانه که با «جیم» شروع می‌شود جانشینی ،جایابی و جایگزینی در نظام بین‌الملل و زیر بحران های این سه ابر بحران در 3 میدانی که قبلاً نیز متذکر شدم نیاز به تغییر اساسی در رهیافت‌ها و رویکردهای نظام جمهوری اسلامی را به ارمغان می‌آورد و نه تنها به ارمغان می‌آورد بلکه دیکته می‌کند. فلذا در این سفر هم باید پزشکیان تلاش کند تا نشان دهنده یک حرکت در مسیر ایجاد وفاق ملی در درون و صلح با بیرون باشد تا گفتمان وفاق ملی و صلح بین‌المللی را بتواند در چارچوب این سفر آغاز کند.

*کارشناس و تحلیل گر مسائل سیاسی داخلی


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان امروز دوشنبه 23 شهریور+ بارندگی و احتمال تگرگ در ارتفاعات
پرافتخارترین‌ ورزشکاران ایران درتاریخ بازی‌های آسیایی چه کسانی هستند؟
کاهش 30 درصدی مصرف آب تهران با تجهیزات کاهنده
هواشناسی گلستان؛ افزایش ابر و بارش پراکنده در ارتفاعات
برنامه خاموشی استان سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه 23 شهریور؛ زمان‌بندی زاهدان و ایرانشهر
آخرین قیمت گوشت گوسفند و گوساله امروز 23 شهریور+جدول قیمت ها
مانع‌تراشی آمریکا برای حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنفرانس آژانس بین‌المللی
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا امروز دوشنبه23 شهریور؛از تعویق نشست عمان تا پیشنهاد عربستان
نمایش قدرت آتش کره شمالی در یک رزمایش تهاجمی
کوهسرخ لرزید
برنامه خاموشی برق کهگیلویه و بویراحمد برای امروز دوشنبه 23 شهریور؛ یاسوج، بهمئی و لنده
خبر امیدوارکننده از دریاچه ارومیه؛ پهنه آب بیش از چهار برابر شد
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری امروز دوشنبه 23 شهریور اعلام شد؛ کوهرنگ، خانمیرزا و سامان
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ رشد 492 تومانی دلار
آخرین قیمت خودرو امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 / ریزش 108 میلیونی پژو 207+جدول قیمت ها
عذرخواهی رسمی از یونایتد بابت اشتباه VAR در داربی منچستر؛ گل نبود
جدول آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 23 شهریور 1405؛ توقف تولید 4 خودروی گرانقیمت
مهار نفوذ در گلوگاه‌ها
دو فوریتی | الو ! من می خوام خودکشی کنم !
روابط بین‌المللی 25 سال بعد از 11 سپتامبر
قیمت خودروهای سایپا امروز 23 شهریور 1405؛ افزایش قیمت شاهین، اطلس، کوییک و سهند
برنامه بازی‌های امروز دوشنبه 23 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و تراکتور در لیگ نخبگان آسیا
مشکل کشور کمبود نیروی اجرایی نیست انتخاب‌های اشتباه است
آخرین قیمت طلای جهانی امروز 23 شهریور 1405؛ طلا در آستانه یک تصمیم مهم
جبهه قدرتمند بریکس در مقابل آمریکا
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 ؛ برنامه و لینک ساعت خاموشی
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
تشکیل پرونده قضایی برای شهردار دورود به اتهام ترک فعل
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ کاهش دما از اواخر هفته+ وضعیت استان ها
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟