×
اجتماعی
شناسه خبر : 190049
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/28 ساعت 14:09
هشدار ! افزایش مصرف «گل» و «حشیش» بین نوجوانان و جوانان

هشدار ! افزایش مصرف «گل» و «حشیش» بین نوجوانان و جوانان

استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به افزایش مواد مخدرگل و حشیش ،ماری‌جوانا در بین جوانان هشدار داد و گفت: این نوع مواد مخدر جایگزین نوع سنتی شده است و حس کاذب برای آنها به وجود می‌آورد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علی غلامی، رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی مراکز درمان سو مصرف مواد مخدر کشور در نشست خبری بیان داشت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر با کد ملی در مراکز درمانی مراکز سو مصرف مواد مخدر ثبت شده و تحت درمان هستند.

غلامی افزود: تولیت تأسیس کلینیک های سو مصرف مواد مخدر را ستاد مبارزه با مواد مخدر بر عهده وزارت بهداشت قرار داده و این وزارتخانه را به‌عنوان مسئول تعیین کرده  و عضوی از ستاد مبارزه با مواد مخدر است.

او با بیان اینکه یک فرد معتاد حداقل ۱۰ نفر را با خود همراه می‌کند،گفت: ۹ هزار مرکز مربوط به ماده ۱۵ ترک اعتیاد در کشور فعال است.

او افزود: هیچ‌وقت وزارت بهداشت سامانه‌ای برای توزیع داروهای درمان مواد مخدر نداشته و میزان آن مشخص نیست.

غلامی تصریح کرد: پیش‌سازهای مواد مخدر در کارگاه‌های زیر زمینی به متادون تبدیل می‌شود.از سال گذشته به‌صورت داروهای متادون در جامعه به‌صورت زیاد نشت پیدا کرده است.

آذرخش مکری، استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست خبری بیان داشت:زمانی شاهد محرک‌ها بودیم که باعث افزایش تحرک می‌شدند و شاید برای افرادی که می‌خواستند شب تا صبح‌کار کنند اثری داشت اما مضر بود.

او ادامه داد: حشیش، گل،ماری‌جوانا در بین جوانان زیاد شده و جایگزین نوع سنتی شده است و ایجاد حس کاذب برای آنها به وجود می‌آورد.

این استاد روانپزشکی بیان کرد: هیچ ماده مخدری نمی‌تواند بازار را به طور کامل در دست گیرد و نیمه‌عمری دارد وقتی عوارض مشخص می‌شود فرد دیگر مصرف نمی‌کند.

مکری یادآور شد: اثرات اصلی حشیش و گل تقریباً یکی است.نوجوانی که دچار بی‌انگیزگی شده و بگوبخند ندارد، انزوا طلب و درون‌گرا شده که این سناریوی جدی برای نوجوان و خانواده است.

این متخصص ترک اعتیاد افزود: فرایند به بلوغ رسیدن در جوانان بسیار مهم است و وقتی داربست اجتماعی یعنی پدر مادر از فرزند  جدا می‌شوند دچار بعضا انحراف به مواد مخدر می‌شود.

او تصریح کرد: اینکه همه مشکلات را بر گردن مواد مخدر بیندازیم درست نیست؛درصورتی‌که تغییر نگرش ها،معاشران چ اهداف زندگی سناریوی بدخیم اعتیاد فرد را ایجاد می‌کند.

مکری متذکر شد: یکی از متهمان اعتیاد به مواد مخدر گل و حشیش است اما تنها علت اعتیاد نیست بلکه مشکلات فردی،اجتماعی و اقتصادی و...بسیار دخیل هستند.

آرمین محمدی،عضو هیات مدیره کانون مراکز ترک سو مصرف اعتیاد تأکید کرد: گل و حشیش اثرات مثل هم دارد،درحالی‌که جوانان گل را به‌عنوان یک ماده خوشنام تلقی کرده و ترویج پیدا می کند اما این تصور کاملاً اشتباه است.

وی ادامه داد:آموزش و پرورش اجازه صحبت کردن ما درباره اعتیاد به مواد مخدر در مدارس را نمی دهد.

این فعال در حوزه مراکز ترک اعتیاد افزود: آخرین پروتکل درمان اعتیاد مربوط به سال ۹۳ است و ۱۰ سال است وزارت بهداشت پروتکل جدید درمان اعتیاد را تدوین نکرده است؛در حالی که پروتکل درمانی اعتیاد ما وارداتی است بومی سازی نشده در حالی که باید بر اساس نیازهای منطقه ای و فرهنگ هر منطقه تهیه و تدوین شود.

محمدی تصریح کرد:یکی از دلایل ارجاع افراد معتاد به عطاری ها عدم پروتکل مناسب در کلینیک های ترک اعتیاد است؛ در حالی که آنقدر که با مراکز ترک اعتیاد برخورد می شود آیا با عطاری ها برخورد شده است؟

او با انتقاد به نشت داروهای ترک اعتیاد در بیرون از مجموعه مراکز درمانی ترک اعتیاد و در عطاری ها،افزود:چرا با نشت مواد دارویی ترک اعتیاد در عطاری ها برخورد نمی شود.

بیتا میرزایی، نایب رئیس مراکز درمان اعتیاد گفت:این باور غلط درباره عوارض زیاد متادون در جامعه ایجاد شده در حالی که هر دارویی مصرف بی رویه و خارج از نظارت پزشک عوارض به همراه دارد.

او گفت: این باور از سوی افراد و قاچاقچیان رواج پیدا کرده تا فرد این داروها را برای ترک مصرف نشود و مواد مخدر استفاده کند.

میرزایی افزود: پزشک، روانشناس و پرستار و مددکار در کلینیک های ترک اعتیاد فعالیت دارند و در مدتی که بیمار تحت نظر است علاوه بر دارو ،مداخلات روانشناختی هم انجام می شود.

شهرام شمس، عضو انجمن پزشکان عمومی کشور و فعال در حوزه درمان اعتیاد در این نشست اظهار کرد:حدود ۲ میلیون نفر معتاد تحت درمان مراکز ترک اعتیاد قرار دارند.

او ادامه داد:فردی که به ما برای درمان مراجعه می کند هزینه مصرف مخدر ماهانه اش ۹ میلیون تومان است؛با توجه به اینکه دو میلیون  نفر به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می کنند که  این مراکز با فعالیت های درمانی خود سالانه از توزیع ۲ هزار تن مواد مخدر در جامعه را جلوگیری می کند.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026+ فهرست و20 سهمیه باقی ماند
آزمایش موشکی طالبان با برد 400 کیلومتری برای اولین‌بار +فیلم
پیش‌فروش یک‌ میلیون بلیت جام جهانی 2026
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(102) « بوشهر»
بقائی نقض مکرر آتش‌بس در لبنان توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
آغاز نهمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی
کیفرخواست پرونده بزرگ قاچاق 2 تن طلا در ارومیه بصادر شد
پلیس فتا: مراقب کلاهبرداری با عنوان «کاریابی اینترنتی» باشید
تلاش گوگل، آمازون و مایکروسافت برای کاهش وابستگی به چین
حماس: بازگرداندن اجساد اسرای اسرائیلی زمان‌بر است
افشای دلیل کناره گیری رئیس «فرماندهی جنوبی» ارتش آمریکا
پیام شیخ نعیم قاسم به گردهمایی پیشاهنگان امام مهدی(عج)
وعده ترامپ برای کاهش قیمت گوشت گاو
حراج میلیاردی شمش طلا 27 مهر برگزار می شود
85 سال زندان برای اعضای باند قاچاق سوخت
ونزوئلا خواستار محکومیت حملات آمریکا در شورای امنیت شد
نورنما | پل دریایی بین دو شهر در چین
آیا نفت به زیر 50 دلار سقوط می‌کند؟ بانک آمریکا هشدار داد
3 کشته در سقوط هواپیمای سبک در «میشیگانِ» آمریکا
موج حمایت جهانی از هادی چوپان ؛ طلای چوپان دزدیده شد
رونمایی از دومین کشور کم‌جمعیت تاریخ جام‌ جهانی
گوترش از آتش‌بس پاکستان و افغانستان استقبال کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 مهر 1404+ جدول پخش
به مسیر جهادی شهید الغماری ادامه خواهیم داد
آغاز پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری آبان از فردا
آمادگی کامل نیروهای مسلح یمن برای نبردی فراگیر
گردهمایی اسطوره‌های جام جهانی 90 در آلمان
امشب آخرین مهلت انتخاب رشته متقاضیان با آزمون دانشگاه آزاد
سردار افشار عاشق خدمت صادقانه به مردم بود
هشدار نارنجی آلودگی هوا در پایتخت
حمله آمریکا به یک کشتی دیگر در کارائیب
آغاز هفته هفتم لیگ برتر و بازگشت ساپینتو به نیمکت استقلال
بیانیه ویژه گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد درباره انقضای قطعنامه 2231 شورای امنیت
تجاوزات اسرائیل، ثبات ملی کشور را به خطر می اندازد
180 سال زندان در انتظار جان بولتون
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 25 مهر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 25 مهر+ وضعیت استان ها
تولید سلول‌های خونی انسان بدون نیاز به اهداکننده
«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل
آنتروپیک مدل هوش مصنوعی ارزان‌تر هایکو 4.5 را معرفی کرد
نوراینفو | 6 نکته موثر در کاهش مصرف سوخت در رانندگی
گام بلند ایران برای بومی‌سازی فناوری ایمپلنت مغزی
تاثیر حذف کربوهیدرات‌ها روی کاهش وزن
استفاده از هوش مصنوعی برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
وزیر صمت: سیاست تجاری باید بر اساس اهداف صادرات و واردات تنظیم شود.
توافق وزیران خارجه ایران و مالی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور
لفاظی زلنسکی علیه پوتین در واشنگتن
آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراها وجود دارد
زلنسکی وارد آمریکا شد +فیلم
صالحی:مسجد کانون‌ تمدن‌سازی بوده است و باید کانون محله باشد
X
آگهی تبلیغاتی