×
سیاسی
شناسه خبر : 188782
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/06/26 ساعت 13:45
اسلامی: برجام نباید به هزینه تنها یک عضو اجرا شود

در شصت و هشتمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی؛

اسلامی: برجام نباید به هزینه تنها یک عضو اجرا شود

رییس سازمان انرژی اتمی گفت که امروز با فشار سیاسی و روانی سعی می‌شود ایران را به اجرای اقدامات برجامی، بدون در نظر گرفتن تعهدات مربوط به لغو تحریم‌ها وادار سازند؛ برجام نباید با هزینه تنها یک عضو اجرا شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: «محمد اسلامی» با حضور در مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ‌در سخنرانی خود در این اجلاس به شرح مواضع کشور و برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

متن کامل سخنرانی رییس سازمان انرژی اتمی ایران در شصت و هشتمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شرح زیر است:

در ابتدا مایلم انتخاب جنابعالی را به ریاست این گردهمایی با اهمیت تبریک عرض نمایم. همچنین مراتب خرسندی خویش را از شرکت در شصت و هشتمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام نموده و از حمایت و همکاری هیات خود به شما اطمینان می‌دهم.

همچنین مایلم اعلام نمایم دولت جدید جمهوری اسلامی ایران و رئیس‌جمهور گرانقدر جناب آقای دکتر پزشکیان آماده گسترش تعاملات سازنده و توسعه همکاری مشترک در سطح بین‌المللی است.

سخنرانی اسلامی در کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی


رژیم صهیونیستی سردمدار تبلیغات منفی گسترده‌ای علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است

همکاران گرامی؛
در زمان حاضر، دنیا با چالش‌های جدی و نگران کننده از جمله جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین مواجه است.
این رژیم در جنگ غزه، بیش از ۴۱ هزار نفر را به خاک و خون کشیده است که غالب آن‌ها زنان و کودکان بی‌گناه هستند و بیش از یکصد هزار نفر را مجروح و معلول نموده است و همچنان تحت حمایت آمریکا و برخی کشورها، وقیحانه به جنایات و نسل کشی خود ادامه می‌دهد.
ما نمی‌توانیم نسل‌کشی مداوم مردم بی‌گناهی را که سرزمین‌های آنان، با نقص فاحش قطعنامه‌های متعدد سازمان ملل متحد و حمایت کامل برخی کشورها، غصب شده است را نادیده بگیریم.
کل نظام سازمان ملل متحد به‌واسطه بی عملی نهادهای متولی حفظ صلح و امنیت بین‌المللی به‌طور مستمر به چالش کشیده شده است. در این راستا ما باید مدعیان نمایندگی جامعه بین‌المللی را پاسخگو نماییم.
این رژیم با ترور دانشمندان ایرانی و انواع خرابکاری و عملیات تروریستی، سردمدار تبلیغات منفی گسترده‌ای علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است. این رژیم با دروغ پردازی علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، برای انحراف افکار عمومی از جنایات خود، تلاش می‌نماید.

خلع سلاح هسته‌ای اولویت اصلی جامعه بین‌المللی است

عالیجنابان؛
خلع سلاح هسته‌ای اولویت اصلی جامعه بین‌المللی است، ضروری است که کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای به تعهدات‌شان ذیل ماده ۶ ان.پی.تی پایبند باشند.
امروز بیش از هر زمان دیگری ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در منطقه خاورمیانه حائز اهمیت است. تنها در طول یک سال گذشته، مقامات رژیم کودک‌کش صهیونیستی، در چندین نوبت ملت بزرگ ایران و همچنین مردم مظلوم غزه را با سلاح‌های هسته‌ای خود تهدید کرده‌اند.
امتناع این رژیم از الحاق به معاهده NPT و خودداری از قراردادن تاسیسات هسته‌ای خود تحت پادمان آژانس، تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی است.

آژانس باید بدون تبعیض، تسهیلگر و حامی دسترسی همه کشورهای عضو به فناوری و تجهیزات مورد نیاز باشد

همکاران گرامی؛
در این بخش از سخنانم، مایلم به یکی از مهم‌ترین چالش‌های جهان که تغییرات اقلیمی و افزایش گرمای زمین است، بپردازم.
چالش‌های جهانی، راهکارهای جهانی می‌طلبد؛ در این راستا، انتقال فناوری و تجهیزات مدرن، بدون تبعیض، علی‌الخصوص به کشورهای در حال توسعه، امری حیاتی است. در این مسیر، استفاده از انرژی‌های پاک، به‌خصوص انرژی هسته‌ای به عنوان یک منبع بارِ پایه، نقش مهمی دارد.
از این رو، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منطبق با اساسنامه، موظف است بدون تبعیض، تسهیلگر و حامی دسترسی همه کشورهای عضو به فناوری و تجهیزات مورد نیاز باشد.
جمهوری اسلامی ایران نیز به سهم خود در راستای سند جامع راهبردی توسعه صنعت هسته‌ای برای افق ۲۰ ساله، مصمم است تا سال ۲۰۴۰ سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به ۲۰ هزار مگاوات افزایش دهد.

آمادگی ایران برای همکاری با سایر کشورها در زمینه هسته‌ای

همکاران گرامی؛
فرصت را مغتنم شمرده و به اطلاع شما همکاران گرامی می‌رسانم که امسال پنجاهمین سال تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران است و سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای و اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای ایران در ماه مه ۲۰۲۴ در شهر زیبا و تاریخی اصفهان با حضور جناب آقای رافائل گروسی، مدیرکل محترم آژانس و هیات همراه برگزار شد.
شرکت‌کنندگان این رویداد از کشورهای مختلف جهان شاهد پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف انرژی صلح‌آمیز بودند. این دستاوردها در شرایطی محقق شده است که کشور ما تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه و یک جانبه قرار داشته است.
تعدادی از این دستاوردها در رویداد جانبی و نمایشگاه این کنفرانس ارایه می‌شود و همین‌جا اعلام می‌کنم که آمادگی داریم با دیگر کشورها در این زمینه همکاری داشته باشیم.

تعداد بازرسان منتصب آژانس در ایران، با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست

خانم‌ها و آقایان؛
همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران با آژانس به‌صورت صادقانه و گسترده ادامه دارد؛ تعداد بازرسان منتصب آژانس در ایران، با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست. در حالی که تاسیسات ایران تنها سه درصد از تعداد تاسیسات هسته‌ای در کل جهان است، بیش از یک پنجم از کل بازرسی‌های انجام شده توسط آژانس در سال ۲۰۲۳، در ایران انجام شده است.
اعمال حقوق ذاتی و حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران در خصوص لغو انتصاب بازرسان آژانس، ذیل موافقتنامه پادمان جامع انجام گرفته است. اصرار و اعمال فشار به ایران در این رابطه، به معنای نادیده گرفتن حقوق حاکمیتی کشورها بوده و می‌تواند موجب بدعتی غیرموجه شود، لذا غیرقابل قبول است.

سخنرانی اسلامی در کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

دولت‌های عضو آژانس با حسن نیت و مسئولیت‌پذیری ایفای نقش کنند

علاوه بر این، مایلم تاکید کنم که اقدامات داوطلبانه برجامی ایران، در ازای لغو تحریم‌های ظالمانه بوده است. آنچه امروز با فشار سیاسی و روانی دنبال می‌شود، وادار کردن ایران به اجرای اقدامات برجامی، بدون در نظر گرفتن تعهدات مربوط به لغو تحریم‌ها است. برجام نباید به هزینه تنها یک عضو اجرا شود.
فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارت آژانس روی ساخت و تولید اقلام غیر هسته‌ای، فقط در چارچوب برجام پیش‌بینی شده است. متعاقب خروج غیرقانونی یک جانبه آمریکا و عدم پایبندی به تعهدات توسط سه دولت اروپایی و اتحادیه اروپا، جمهوری اسلامی ایران براساس حقوق خود ذیل بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی، اجرای اقدامات فراتر از موافقت‌نامه پادمان جامع را متوقف کرده است.
این کنفرانس در حالی برگزار می‌شود که در صحنه بین‌المللی شاهد بحران‌های جدی هستیم. آژانس باید مطابق با اساسنامه خود، برای کاهش تنش و افزایش تعاملات و همکاری‌ها به منظور بهبود کیفی زندگی همه مردم جهان، ایفای نقش نماید.
از دولت‌های عضو انتظار می‌رود با حسن نیت و مسئولیت‌پذیری حداکثری اقدام نمایند. ایران آمادگی دارد تا با همه دولت‌های عضو، برای دستیابی به این اهداف والا تعامل نماید.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
نورویدئو | جنگ مالی واشنگتن ؛وقتی تحریم ، به نقطه آسیب پذیری آمریکا می رسد
رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر
گزارش عراقچی از رایزنی با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری
شهادت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 3 شهریور 1405؛ طلا در مرز 22 میلیون تومان
آغاز ثبت‌نام طرح آشیان در 12 شهر+ لینک ثبت نام
برنامه کنسرت‌های شهریور 1404؛ از تالار وحدت تا شهرهای مختلف ایران
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور اعلام شد+جزییات