×
سیاسی
شناسه خبر : 188561
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 22:39
ماهواره طلوع 3 آماده پرتاب است/ماهواره چمران 1 در مدار  است

ماهواره طلوع 3 آماده پرتاب است/ماهواره چمران 1 در مدار است

رئیس شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه ماهواره چمران 1 در مدار ثبیت شده است، گفت: اولین کشور اسلامی هستیم که توانسته طراحی ماهواره، ماهواره بر را بومی‌سازی کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ماهواره چمران ۱ در مدار تثیبت شده و در مسیر خود حرکت می‌کند.

 امیر دریادار رستگاری شامگاه امروز شنبه ۲۴ شهریور در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار کرد: ماهواره چمران ۱ امروز در مدار قرار گرفت و از صبح تا امروز ۴ بار رصد داشتیم و  این ماهواره در اختیار همکاران کنترل زمین قرار گرفته و در مدار تثیبت شده و در مسیر خود حرکت می کند.

امیر رستگاری خاطرنشان کرد: اولین کشور در جهان اسلام هستیم که توانسته طراحی ماهواره، ماهواره بر و انواع سامانه های کنترل زمینی را در داخل کشور به دست متخصصان و دانشمندان خود بومی‌سازی کرده و بسازد. افتخار ما این است که در سخت‌ترین شرایط و تحریم و به تنهایی به این موفقیت رسیدیم.

در ادامه، سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه بیان کرد: ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ با موفقیت، ماهواره چمران ۱ را در مدار ۵۵۰ کیلومتری قرار داد. کارفرمای این طرح سازمان فضایی بود و ماهواره‌بر را سپاه و ماهواره را صاایران ساخت. پژوهشگاه فضایی ناظر بود و شرکت های دانش بنیان در ساخت زیرسیستم های ماهواره و ماهواره بر حضور داشتند.

وی ادامه داد: ما با وجود همه تحریم ها و تهدیدات به این موفقیت رسیدیم و تهدیدات فعالیت فضایی ما را نه تنها کُند نکرد بلکه الان شاهد پیشرفت در این بخش هستیم. این موفقیت نشان داد در عین کثرت می توانیم به وحدت برسیم. در این زمینه، همکاری خوبی میان بخش های مختلف انجام شد.

سردار جعفرزاده خاطرنشان کرد: ماهواره بر قائم ۱۰۰ یک ماهواره بر تاکتیکی سه مرحله ای سوخت جامد است که در پرتاب اول، ماهواره ثریا را در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار داد. موتور اول این ماهواره بر ۷ ثانیه جدا می‌شود. این ماهواره را از هر جای کشور می توانیم پرتاب کنیم. کمتر از ۱ ماه این ماهواره بر آماده پرتاب ماهواره می شود. گام بعدی ساخت ماهواره بر قائم ۱۰۵ است که در یکسال آینده تست آن انجام می شود و می توانیم ماهواره ۲۰۰ کیلومتری را در مدار قرار دهیم. مرحله بعد ساخت ماهواره‌بر قائم ۱۲۰ چهار مرحله ای است که امیدواریم خواسته رهبر معظم انقلاب را برآورده کرده و ماهواره را به مدار ۳۶ هزار کیلومتر برسانیم.

** شهید رئیسی چرخ فعالیت فضایی کشور را به حرکت درآورد/ پزشکیان تأکید داشت فعالیت فضایی با قوت ادامه یابد

وی ادامه داد: شهید رئیسی بعد از یک دوره رکود، چرخ فعالیت فضایی را به حرکت درآورد. ما پرتاب امروز را به آقای پزشکیان تقدیم می کنیم و امیدواریم این دستاوردها در دولت چهاردهم ادامه یابد. سردار حاجی زاده جلسه ای با رئیس جمهور داشته اند و آقای پزشکیان تاکید داشته اند که فعالیت فضایی کشور با قوت ادامه یابد.

** نقطه قوت این پرتاب این است که در روز اول ماهواره در مدار تثبیت شد

در ادامه امیر رستگاری با اشاره به اینکه نقطه قوت این پرتاب این است که در روز اول ماهواره در مدار تثبیت شد، گفت: ما به هدف خود در پرتاب چمران ۱ رسیدیم. چمران ۱ یک ماهواره تحقیقاتی است که در دسته میکرو ماهواره ها قرار می گیرد.

** چمران ۱ کمتر از ۳۰۰هزار دلار هزینه برد/ سفارش آن ۶میلیون دلار هزینه می‌بُرد

وی خاطرنشان کرد: چمران ۱، شصت کیلوگرم وزن دارد و ۲۳۰ هزار ساعت نفر روی این طرح کار کرده اند. ۸ شرکت دانش بنیان با وزارت دفاع همکاری داشتند و کمتر از ۳۰۰ هزار دلار هزینه برد. اگر می خواستیم این ماهواره را سفارش دهیم، ۶ میلیون دلار هزینه می برد.

امیر رستگاری خاطرنشان کرد: صاایران تاکنون ۱۸ ماهواره ساخته که ۱۲ ماهواره با موفقیت پرتاب شده اند.

معاون وزیر دفاع درباره کاربرد ماهواره چمران ۱ گفت: فقط متخصصان حوزه رانش و تغییر مدار از اطلاعات چمران ۱ استفاده می کنند. ما از فردا تغییر مدار چمران ۱ را آغاز کرده و مانور آن را آغاز می کنیم. این ماهواره، تصویربردار نیست و اطلاعات خاصی ندارد و داده های آن برای هدایت، کنترل و تثبیت موقعیت استفاده می شود.

** ماهواره طلوع ۳ آماده پرتاب است

وی افزود: ماهواره طلوع ۳ آماده پرتاب است. این ماهواره، ۱۵۰ کیلوگرم دارد و اولین ماهواره کلاس مینی کشور است.  طلوع ۳ یک ماهواره سنجش از راه دور با قدرت تصویربرداری ۵ متر سیاه و سفید و ۱۰ متری رنگی است که در بخش کشاورزی، اقلیم شناسی، شناسایی تغییر گسل ها، سیل و بیابان زایی کاربرد دارد. برنامه بعدی هم پرتاب ماهواره طلوع ۴ است. اولین ماهواره تصویربردای را هم در دستور کار قرار داریم تا در یکی دو سال آینده آماده خواهد شد.

** یکسال آینده ماهواره نور ۴ را پرتاب خواهیم کرد

سردار جعفرآبادی نیز گفت: از پایگاهی که امروز ماهواره پرتاب شد، تاکنون سپاه ۵ ماهواره را پرتاب کرده است. ماهواره نور۱،۲ و ۳ متعلق به سپاه بود که با ماهواره بر قاصد پرتاب شد. ماهواره ثریا و چمران ۱ هم با قائم ۱۰۰ پرتاب شد. در یکسال آینده ماهواره نور ۴ را پرتاب خواهیم کرد. قائم ۱۰۰ اولین پرتاب ایران را از پایگاه فضایی چابهار را انجام خواهد داد. از این پایگاه می توانیم ماهواره در زاویه ای پرتاب کنیم که به مدار خورشید آهنگ برسد که مدار به‌درد بخوری است. ما در برنامه خود تست تحقیقاتی ماهواره بر قائم ۱۰۵ را نیز داریم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند