×
سیاسی
شناسه خبر : 188561
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 22:39
ماهواره طلوع 3 آماده پرتاب است/ماهواره چمران 1 در مدار  است

ماهواره طلوع 3 آماده پرتاب است/ماهواره چمران 1 در مدار است

رئیس شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه ماهواره چمران 1 در مدار ثبیت شده است، گفت: اولین کشور اسلامی هستیم که توانسته طراحی ماهواره، ماهواره بر را بومی‌سازی کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ماهواره چمران ۱ در مدار تثیبت شده و در مسیر خود حرکت می‌کند.

 امیر دریادار رستگاری شامگاه امروز شنبه ۲۴ شهریور در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار کرد: ماهواره چمران ۱ امروز در مدار قرار گرفت و از صبح تا امروز ۴ بار رصد داشتیم و  این ماهواره در اختیار همکاران کنترل زمین قرار گرفته و در مدار تثیبت شده و در مسیر خود حرکت می کند.

امیر رستگاری خاطرنشان کرد: اولین کشور در جهان اسلام هستیم که توانسته طراحی ماهواره، ماهواره بر و انواع سامانه های کنترل زمینی را در داخل کشور به دست متخصصان و دانشمندان خود بومی‌سازی کرده و بسازد. افتخار ما این است که در سخت‌ترین شرایط و تحریم و به تنهایی به این موفقیت رسیدیم.

در ادامه، سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه بیان کرد: ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ با موفقیت، ماهواره چمران ۱ را در مدار ۵۵۰ کیلومتری قرار داد. کارفرمای این طرح سازمان فضایی بود و ماهواره‌بر را سپاه و ماهواره را صاایران ساخت. پژوهشگاه فضایی ناظر بود و شرکت های دانش بنیان در ساخت زیرسیستم های ماهواره و ماهواره بر حضور داشتند.

وی ادامه داد: ما با وجود همه تحریم ها و تهدیدات به این موفقیت رسیدیم و تهدیدات فعالیت فضایی ما را نه تنها کُند نکرد بلکه الان شاهد پیشرفت در این بخش هستیم. این موفقیت نشان داد در عین کثرت می توانیم به وحدت برسیم. در این زمینه، همکاری خوبی میان بخش های مختلف انجام شد.

سردار جعفرزاده خاطرنشان کرد: ماهواره بر قائم ۱۰۰ یک ماهواره بر تاکتیکی سه مرحله ای سوخت جامد است که در پرتاب اول، ماهواره ثریا را در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار داد. موتور اول این ماهواره بر ۷ ثانیه جدا می‌شود. این ماهواره را از هر جای کشور می توانیم پرتاب کنیم. کمتر از ۱ ماه این ماهواره بر آماده پرتاب ماهواره می شود. گام بعدی ساخت ماهواره بر قائم ۱۰۵ است که در یکسال آینده تست آن انجام می شود و می توانیم ماهواره ۲۰۰ کیلومتری را در مدار قرار دهیم. مرحله بعد ساخت ماهواره‌بر قائم ۱۲۰ چهار مرحله ای است که امیدواریم خواسته رهبر معظم انقلاب را برآورده کرده و ماهواره را به مدار ۳۶ هزار کیلومتر برسانیم.

** شهید رئیسی چرخ فعالیت فضایی کشور را به حرکت درآورد/ پزشکیان تأکید داشت فعالیت فضایی با قوت ادامه یابد

وی ادامه داد: شهید رئیسی بعد از یک دوره رکود، چرخ فعالیت فضایی را به حرکت درآورد. ما پرتاب امروز را به آقای پزشکیان تقدیم می کنیم و امیدواریم این دستاوردها در دولت چهاردهم ادامه یابد. سردار حاجی زاده جلسه ای با رئیس جمهور داشته اند و آقای پزشکیان تاکید داشته اند که فعالیت فضایی کشور با قوت ادامه یابد.

** نقطه قوت این پرتاب این است که در روز اول ماهواره در مدار تثبیت شد

در ادامه امیر رستگاری با اشاره به اینکه نقطه قوت این پرتاب این است که در روز اول ماهواره در مدار تثبیت شد، گفت: ما به هدف خود در پرتاب چمران ۱ رسیدیم. چمران ۱ یک ماهواره تحقیقاتی است که در دسته میکرو ماهواره ها قرار می گیرد.

** چمران ۱ کمتر از ۳۰۰هزار دلار هزینه برد/ سفارش آن ۶میلیون دلار هزینه می‌بُرد

وی خاطرنشان کرد: چمران ۱، شصت کیلوگرم وزن دارد و ۲۳۰ هزار ساعت نفر روی این طرح کار کرده اند. ۸ شرکت دانش بنیان با وزارت دفاع همکاری داشتند و کمتر از ۳۰۰ هزار دلار هزینه برد. اگر می خواستیم این ماهواره را سفارش دهیم، ۶ میلیون دلار هزینه می برد.

امیر رستگاری خاطرنشان کرد: صاایران تاکنون ۱۸ ماهواره ساخته که ۱۲ ماهواره با موفقیت پرتاب شده اند.

معاون وزیر دفاع درباره کاربرد ماهواره چمران ۱ گفت: فقط متخصصان حوزه رانش و تغییر مدار از اطلاعات چمران ۱ استفاده می کنند. ما از فردا تغییر مدار چمران ۱ را آغاز کرده و مانور آن را آغاز می کنیم. این ماهواره، تصویربردار نیست و اطلاعات خاصی ندارد و داده های آن برای هدایت، کنترل و تثبیت موقعیت استفاده می شود.

** ماهواره طلوع ۳ آماده پرتاب است

وی افزود: ماهواره طلوع ۳ آماده پرتاب است. این ماهواره، ۱۵۰ کیلوگرم دارد و اولین ماهواره کلاس مینی کشور است.  طلوع ۳ یک ماهواره سنجش از راه دور با قدرت تصویربرداری ۵ متر سیاه و سفید و ۱۰ متری رنگی است که در بخش کشاورزی، اقلیم شناسی، شناسایی تغییر گسل ها، سیل و بیابان زایی کاربرد دارد. برنامه بعدی هم پرتاب ماهواره طلوع ۴ است. اولین ماهواره تصویربردای را هم در دستور کار قرار داریم تا در یکی دو سال آینده آماده خواهد شد.

** یکسال آینده ماهواره نور ۴ را پرتاب خواهیم کرد

سردار جعفرآبادی نیز گفت: از پایگاهی که امروز ماهواره پرتاب شد، تاکنون سپاه ۵ ماهواره را پرتاب کرده است. ماهواره نور۱،۲ و ۳ متعلق به سپاه بود که با ماهواره بر قاصد پرتاب شد. ماهواره ثریا و چمران ۱ هم با قائم ۱۰۰ پرتاب شد. در یکسال آینده ماهواره نور ۴ را پرتاب خواهیم کرد. قائم ۱۰۰ اولین پرتاب ایران را از پایگاه فضایی چابهار را انجام خواهد داد. از این پایگاه می توانیم ماهواره در زاویه ای پرتاب کنیم که به مدار خورشید آهنگ برسد که مدار به‌درد بخوری است. ما در برنامه خود تست تحقیقاتی ماهواره بر قائم ۱۰۵ را نیز داریم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حماس: ترور فرماندهان مقاومت، عزم ما را تضعیف نخواهد کرد
انگیزه‌های سیاسی ترامپ از سفر به تگزاس چیست؟
مرزبندی بهارستان بر سر مذاکره با آمریکا؛ توافق تاریخی یا تکرار تجربه‌های تلخ گذشته؟
چین چگونه به مسئله تنگه هرمز می‌نگرد؟
8 کشته و زخمی در حمله پهپادی حزب‌الله به پادگان نظامی اسرائیل
آتش‌سوزی در برج مسکونی چیتگر با نمای کامپوزیت
پزشکیان: تعاملات متوازن توسعه‌گرا مبنای سیاست خارجی دولت است
فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز دوباره فعال شد
چرا ایران پیروز جنگ با آمریکا و رژیم صهیونیستی است؟
ارسال نامه اضطراری رئیس‌جمهور اوکراین به ترامپ
جزئیات توافق امنیتی لهستان و انگلیس با تمرکز بر روسیه و سایبر
بازگشت 6 دستگاه حفاری سنگین به چرخه عملیات
آتش‌سوزی در فرودگاهی امام خمینی(ره) مهار شد + اطلاعیه گمرک
نقد وندی شرمن بر جنگ انتخابی و اشتباه ترامپ در قبال ایران
آتلانتیک: ترامپ معامله‌گر حرفه ای شکست خورده است
سانسور تلفات پس از انفجار پهپادهای حزب‌الله
ضرورت جلوگیری از درگیری‌های جدید در خلیج‌فارس
شایعات جدی درباره استیضاح یا تعویض مرتس
ام‌باپه بهترین بازیکن بدون جام
مطالبات «دارویار» پرداخت شد
نورویدیو | جنگ منطقه ای چگونه معادلات امنیت در خلیج فارس را تغییر داد ؟
یک پرونده قصاص با صلح و سازش پایان یافت
اعلام آخرین فرصت ثبت‌نام در مرحله دوم آزمون دکتری تخصصی 1405
هشدار وضعیت نارنجی هوا؛ گرما و طوفان در راه خوزستان
تصمیم غیرمنتظره صدر؛ سرایا السلام به دولت می‌پیوندند
عراقچی: عید قربان فرصتی برای تقویت همبستگی اسلامی در منطقه است
تشخیص زودهنگام سرطان در خانه با یک قطره خون
در ستایش تصمیم‌گیری بهنگام و سریع
پرونده 24 میلیارد دلاری ایران/کدام کشورها پول تهران را بلوکه کرده اند؟+ اسامی کشورها
حادثه در کارخانه دماوند انرژی/ درگذشت یک کارگر
جزئیات سند غیر رسمی یادداشت تفاهم ایران و آمریکا منتشر شد
انتقاد از عملیات‌های پنتاگون در اقیانوس آرام
مرشایمر :آمریکا هیچ ایده‌ای برای حل و فصل بحران ایران ندارد
جنگ بیت‌کوین و طلا/ این بار طلا برنده است
نقشه راه جدید ناسا برای سکونت در ماه فاش شد
پنتاگون آمار واقعی تلفات آمریکا در جنگ اخیر را پنهان می‌کند
ریابکوف: سرنوشت اورانیوم ایران در مذاکرات آتی روشن می‌شود
توافق دریایی میان ایران و هند
چرا دستور توقف فعالیت «ستاد فضای مجازی» صادر شد؟
آمادگی 750 پایگاه کمیته امداد برای توزیع نذورات
ادعای ونس درباره موضع مذاکراتی ایران
پیام قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی
واکنش علیرضا قربانی به برگزاری کنسرت در تخت‌جمشید
زنگ خطر در بزرگترین دریاچه جهان
غریب‌آبادی: نوبت مدعیان غربی است که بین فشار آمریکا و حقوق بین‌الملل یکی را انتخاب کنند
ورود پزشکیان به پرونده سهمیه آسیایی پرسپولیس
نیویورکر: «خشم حماسیِ» ترامپ علیه ایران به «فاجعه حماسی» تبدیل شد
آتش سوزی در پشت بام یک مجتمع تجاری در میدان شوش
خداحافظی ستاره میلان بعد از جام جهانی
پیش بینی طلای جهانی چهارشنبه 6 خرداد ؛ طلا در انتظار سقوط بزرگ