×
سیاسی
شناسه خبر : 188560
تاریخ انتشار :

بیانیه ضدایرانی گروه 7

کشورهای عضو گروه هفت، با استناد به ادعای تکذیب‌شده ارسال موشک‌های بالستیک و پهپاد انتحاری از سوی ایران به سوی روسیه، بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: کشورهای عضو گروه هفت با پافشاری روی ادعاهای مطرح شده علیه ایران، بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کردند.

در ابتدای بیانیه گروه هفت آمده است: «ما وزرای امور خارجه کشورهای گروه هفت (کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلستان و آمریکا) و نماینده عالی اتحادیه اروپا، صادرات ایران و روسیه برای خرید موشک‌های بالستیک ایران را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم.»

گروه هفت و اتحادیه اروپا در ادامه بیانیه‌ خود، بدون ارائه هرگونه سندی آشکار مدعی شدند و افزودند: «شواهدی مبنی بر اینکه ایران به رغم درخواست‌های مکرر بین المللی برای توقف صادرات خود، به انتقال تسلیحات به روسیه ادامه داده است وجود دارد و آن نشان دهنده تشدید بیشتر حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین است.»

ادعای گروه هفت و اتحادیه اروپا درحالی مطرح می‌شود که مسئله ارسال موشک‌های بالستیک از سوی ایران به روسیه، توسط مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، روسیه و حتی اوکراین رد شده است.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز چهارشنبه و در پاسخ به این سوال که آیا انتقال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه را تایید کرده یا خیر؟ گفت: یک بار دیگر، من هنوز نمی‌توانم استفاده از این موشک‌ها را تایید کنم. تنها زمانی می‌توانم آن را تایید کنم که شواهدی داشته باشیم.

مقامات جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به‌طور قوی این ادعا را رد کرده‌اند.

«عباس عراقچی» وزیر امورخارجه ایران در واکنش به این ادعا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: یک‌ بار دیگر آمریکا و اروپا بر اساس اطلاعات غلط و منطق معیوب عمل کردند؛ ایران به روسیه موشک‌های بالستیک ارسال نکرده است. تمام! معتادین تحریم باید از خود بپرسند: چگونه ایران قادر است تسلیحات پیچیده بسازد و به ادعای شما بفروشد؟ تحریم‌ها راه حل نیستند بلکه بخشی از مشکل هستند.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در واکنش به این ادعای اثبات نشده تاکید کرد موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل افزود: تهران ارسال کمک نظامی به طرفین درگیر که موجب گسترش خسارات انسانی و زیرساخت‌ها و همچنین فاصله گرفتن از گفت‌وگوهای آتش‌بس می‌شود را امری غیرانسانی می‌داند؛ بنابراین، نه‌تنها خود چنین اقدامی نمی‌کند، بلکه کشورهای دیگر را نیز به توقف ارسال سلاح به طرفین درگیر در منازعه دعوت می‌کند.

همچنین «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین هم ادعاهایی درباره تحویل تسلیحات به روسیه از کشورهای خارجی، از جمله ایران را برای استفاده در جنگ اوکراین رد کرده و گفته بود که زرادخانه‌های روسیه پر از تسلیحات و تجهیزات مورد نیاز آن برای پیش بردن «عملیات ویژه نظامی» آن در اوکراین است.

با این وجود، نه‌تنها گروه هفت و اتحادیه اروپا از طرح ادعاهای بی‌اساس دست نکشیده‌اند، بلکه در ادامه خود، دوباره ادعای به‌کارگرفته شدن پهپادهای ایرانی توسط روسیه را مطرح کرده و مدعی شدند: «روسیه از تسلیحات ایرانی مانند پهپادهای ایرانی برای کشتن غیرنظامیان اوکراینی و ضربه زدن به زیرساخت های حیاتی آنها استفاده کرده است. تجاوز روسیه نقض آشکار قوانین بین المللی از جمله منشور سازمان ملل است.»

کشورهای عضو گروه هفت در ادامه، بدون نادیده گرفتن این مسئله که شرایط کنونی اوکراین، حاصل حمایت آنها از رژیم کی‌یف و مقاومت آنها دربرابر هرگونه مذاکره صلح است، اعلام کردند : «ایران باید فوراً تمام حمایت‌های خود از جنگ غیرقانونی و غیرقابل توجیه روسیه علیه اوکراین را متوقف کند و این گونه انتقال موشک‌های بالستیک، پهپادها و فناوری‌های مرتبط را که تهدیدی مستقیم برای مردم اوکراین و همچنین امنیت اروپا و بین‌المللی به‌طور گسترده‌تر است، متوقف کند.»

این گروه در آخر افزود : «ما بر تعهد خود مبنی بر پاسخگویی ایران به دلیل حمایت غیرقابل قبول خود از جنگ غیرقانونی روسیه در اوکراین که امنیت جهانی را بیشتر تضعیف می کند، ثابت قدم می‌مانیم. در راستای اظهارات قبلی خود در این زمینه، در حال حاضر با اقدامات جدید و قابل توجهی پاسخ داده‌ایم.»

بیانیه ادعایی گروه هفت و اتحادیه اروپا درحالی است که روز گذشته، «ناصر کنعانی» در یک موضع‌گیری رسانه‌ای، با محکوم کردن شدید بیانیه گذشته نماینده عالی اتحادیه اروپا در خصوص جمهوری اسلامی ایران به بهانه ادعای دخالت در مناقشه اوکراین، اظهار کرد: مجددا به‌صورت شفاف موضع جمهوری اسلامی ایران را یادآوری می‌کنم. هرگونه ادعایی مبنی‌بر فروش موشک‌های بالستیک به روسیه از سوی ایران، از اساس کذب است.

وی ضمن هشدار به اصرار برخی طرف‌ها به ادامه اتخاذ مواضع، اظهارات و بیانیه‌های مخرب، افزود: توصیه می‌کنیم اتحادیه اروپا از اتهام‌زنی مبتنی‌بر اطلاعات غلط، پرهیز کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در خصوص رویکرد مخرب غربی‌ها به استفاده از سلاح منسوخ تحریم، تصریح کرد: متاسفانه برخی طرف‌های غربی اعتیاد به وضع تحریم دارند؛ مسیری که نه‌تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، که خود، بخشی از مشکل بوده و با پاسخ ایران روبه‌رو خواهد شد.

از طرفی، روسیه نیز با رد مجدد این ادعاها، اعلام کرد که این ادعاها بهانه‌ی غرب جهت ارائه مجوز حمله به خاک روسیه است.


ایسنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اعتراض باشگاه استقلال به پوستر نوروزی کنفدراسیون فوتبال آسیا
دستگیری لیدر‌های فعالیت تبلیغی علیه نظام در پوشش جشن‌های نوروزی استان کردستان
اطلاعیه هواشناسی استان تهران ؛ باد و باران و کاهش دما در سه روز آینده
واکنش شهردار استانبول به حکم زندانش: تسلیم نمی‌شوم
نوروز با طعم حادثه؛ آخرین آمار تلفات جاده‌ای تاکنون
رشد 3.7 درصدی اقتصاد و 3.4 درصدی تشکیل سرمایه ثابت در 9 ماهه سال 1403
تداوم حملات شدید اسرائیل به جنوب لبنان؛ آیا جنگ جدیدی در راه است؟
آیا طرح کالابرگ امسال ادامه پیدا می‌کند؟
ایران تسلیم فشارهای غرب نمی‌شود
نورنما | خانه تاریخی سرتیپ سدهی اصفهان به جا مانده از دوران قاجار
عمر طولانی با مصرف روغن‌های گیاهی
جدول افزایش حقوق کارمندان دولت در سال 1404 اعلام شد
آژیر خطر در تل‌آویو به صدا درآمد
استاد محمد حبیبیان هنرمند پیشکسوت تئاتر کرمانشاه دار فانی را وداع گفت
تغییرات کنکور 1404؛ از افزایش سهم سوابق تا ممنوعیت برای قبول‌شدگان
افراطیون اسرائیل در رویای جنگ آخرالزمانی؛ چه آینده ای در انتظار منطقه است؟
ترافیک سنگین در محور هراز
دوفوریتی | نسخه گرانی دارو را چه کسی نوشت؟
پایتخت 7 چه زمانی روی آنتن می‌رود؟
عراقچی: مذاکره نکردن با آمریکا ناشی از لجاجت نیست
راهکارهای زنگنه برای مقابله با خاموشی‌ها
سخت‌ترین سال برای یک دولت نوپا
مقاومت، قدرت واقعی است و سلطه آمریکا رو به زوال
آزادراه تهران - شمال و کرج - چالوس باز شد
حضرت آدم(ع)؛ نخستین پیامبر الهى و پدر بشر
هشدار بارش شدید باران در 18 استان کشور
جزییات کشف جسد دختر ایرانی در کانادا
حمله موشکی یمن به یک کشتی در دریای سرخ
گزارش تصویری | سالگرد عملیات غرور آفرین فتح المبین
رژیم صهیونیستی به شهر صور لبنان حمله کرد
گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه مصر در رابطه با حملات به غزه
رهبر انصارالله: ناو هواپیمابر آمریکا در دریای سرخ شکست خورده است
گفت‌وگوی عراقچی با همتای عربستانی
نور نما | نوستالژی/ نوحه،قدیمی که 50 سال پیش توسط جهانبخش کردی زاده خوانده شد
تصادف در آزادراه غدیر استان تهران منجر به مرگ شد
دستگیری قاتل کمتر از دوساعت توسط فرمانده انتظامی شهرستان ری
شکسته شدن رکورد 17 ساله کاهش ارزش بورس استانبول
افزایش قیمت نفت برای دومین هفته متوالی
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مرزهای جنوب غرب کشور بازدید کرد
مخبر به شعار تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب چه واکنشی نشان داد؟
حفر چاه باعث انفجار و تخریب یک ساختمان در تهران شد
مداردیپلماسی | چرا مذاکره با آمریکا بی نتیجه است؟
آغاز دادگاه امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب اصلی اردوغان
دستگیری گروگانگیران کمتر از 2 ساعت توسط پلیس گیلان
پادکست | دعا در آیینه قرآن
اسرائیل 21 پایگاه نظامی دیگر سوریه را ویران کرد
حزب‌الله: هیچ ارتباطی به حمله موشکی نداریم؛ دشمن به دنبال بهانه است
مهاجران و آینده‌ای که اروپا نمی‌خواهد ببیند
سد کرج دوباره جان گرفت
پروازهای حج تمتع از 13 اردیبهشت آغاز می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی