×
سیاسی
شناسه خبر : 188560
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 21:55
بیانیه ضدایرانی گروه 7

بیانیه ضدایرانی گروه 7

کشورهای عضو گروه هفت، با استناد به ادعای تکذیب‌شده ارسال موشک‌های بالستیک و پهپاد انتحاری از سوی ایران به سوی روسیه، بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: کشورهای عضو گروه هفت با پافشاری روی ادعاهای مطرح شده علیه ایران، بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کردند.

در ابتدای بیانیه گروه هفت آمده است: «ما وزرای امور خارجه کشورهای گروه هفت (کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلستان و آمریکا) و نماینده عالی اتحادیه اروپا، صادرات ایران و روسیه برای خرید موشک‌های بالستیک ایران را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم.»

گروه هفت و اتحادیه اروپا در ادامه بیانیه‌ خود، بدون ارائه هرگونه سندی آشکار مدعی شدند و افزودند: «شواهدی مبنی بر اینکه ایران به رغم درخواست‌های مکرر بین المللی برای توقف صادرات خود، به انتقال تسلیحات به روسیه ادامه داده است وجود دارد و آن نشان دهنده تشدید بیشتر حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین است.»

ادعای گروه هفت و اتحادیه اروپا درحالی مطرح می‌شود که مسئله ارسال موشک‌های بالستیک از سوی ایران به روسیه، توسط مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، روسیه و حتی اوکراین رد شده است.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز چهارشنبه و در پاسخ به این سوال که آیا انتقال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه را تایید کرده یا خیر؟ گفت: یک بار دیگر، من هنوز نمی‌توانم استفاده از این موشک‌ها را تایید کنم. تنها زمانی می‌توانم آن را تایید کنم که شواهدی داشته باشیم.

مقامات جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به‌طور قوی این ادعا را رد کرده‌اند.

«عباس عراقچی» وزیر امورخارجه ایران در واکنش به این ادعا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: یک‌ بار دیگر آمریکا و اروپا بر اساس اطلاعات غلط و منطق معیوب عمل کردند؛ ایران به روسیه موشک‌های بالستیک ارسال نکرده است. تمام! معتادین تحریم باید از خود بپرسند: چگونه ایران قادر است تسلیحات پیچیده بسازد و به ادعای شما بفروشد؟ تحریم‌ها راه حل نیستند بلکه بخشی از مشکل هستند.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در واکنش به این ادعای اثبات نشده تاکید کرد موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل افزود: تهران ارسال کمک نظامی به طرفین درگیر که موجب گسترش خسارات انسانی و زیرساخت‌ها و همچنین فاصله گرفتن از گفت‌وگوهای آتش‌بس می‌شود را امری غیرانسانی می‌داند؛ بنابراین، نه‌تنها خود چنین اقدامی نمی‌کند، بلکه کشورهای دیگر را نیز به توقف ارسال سلاح به طرفین درگیر در منازعه دعوت می‌کند.

همچنین «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین هم ادعاهایی درباره تحویل تسلیحات به روسیه از کشورهای خارجی، از جمله ایران را برای استفاده در جنگ اوکراین رد کرده و گفته بود که زرادخانه‌های روسیه پر از تسلیحات و تجهیزات مورد نیاز آن برای پیش بردن «عملیات ویژه نظامی» آن در اوکراین است.

با این وجود، نه‌تنها گروه هفت و اتحادیه اروپا از طرح ادعاهای بی‌اساس دست نکشیده‌اند، بلکه در ادامه خود، دوباره ادعای به‌کارگرفته شدن پهپادهای ایرانی توسط روسیه را مطرح کرده و مدعی شدند: «روسیه از تسلیحات ایرانی مانند پهپادهای ایرانی برای کشتن غیرنظامیان اوکراینی و ضربه زدن به زیرساخت های حیاتی آنها استفاده کرده است. تجاوز روسیه نقض آشکار قوانین بین المللی از جمله منشور سازمان ملل است.»

کشورهای عضو گروه هفت در ادامه، بدون نادیده گرفتن این مسئله که شرایط کنونی اوکراین، حاصل حمایت آنها از رژیم کی‌یف و مقاومت آنها دربرابر هرگونه مذاکره صلح است، اعلام کردند : «ایران باید فوراً تمام حمایت‌های خود از جنگ غیرقانونی و غیرقابل توجیه روسیه علیه اوکراین را متوقف کند و این گونه انتقال موشک‌های بالستیک، پهپادها و فناوری‌های مرتبط را که تهدیدی مستقیم برای مردم اوکراین و همچنین امنیت اروپا و بین‌المللی به‌طور گسترده‌تر است، متوقف کند.»

این گروه در آخر افزود : «ما بر تعهد خود مبنی بر پاسخگویی ایران به دلیل حمایت غیرقابل قبول خود از جنگ غیرقانونی روسیه در اوکراین که امنیت جهانی را بیشتر تضعیف می کند، ثابت قدم می‌مانیم. در راستای اظهارات قبلی خود در این زمینه، در حال حاضر با اقدامات جدید و قابل توجهی پاسخ داده‌ایم.»

بیانیه ادعایی گروه هفت و اتحادیه اروپا درحالی است که روز گذشته، «ناصر کنعانی» در یک موضع‌گیری رسانه‌ای، با محکوم کردن شدید بیانیه گذشته نماینده عالی اتحادیه اروپا در خصوص جمهوری اسلامی ایران به بهانه ادعای دخالت در مناقشه اوکراین، اظهار کرد: مجددا به‌صورت شفاف موضع جمهوری اسلامی ایران را یادآوری می‌کنم. هرگونه ادعایی مبنی‌بر فروش موشک‌های بالستیک به روسیه از سوی ایران، از اساس کذب است.

وی ضمن هشدار به اصرار برخی طرف‌ها به ادامه اتخاذ مواضع، اظهارات و بیانیه‌های مخرب، افزود: توصیه می‌کنیم اتحادیه اروپا از اتهام‌زنی مبتنی‌بر اطلاعات غلط، پرهیز کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در خصوص رویکرد مخرب غربی‌ها به استفاده از سلاح منسوخ تحریم، تصریح کرد: متاسفانه برخی طرف‌های غربی اعتیاد به وضع تحریم دارند؛ مسیری که نه‌تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، که خود، بخشی از مشکل بوده و با پاسخ ایران روبه‌رو خواهد شد.

از طرفی، روسیه نیز با رد مجدد این ادعاها، اعلام کرد که این ادعاها بهانه‌ی غرب جهت ارائه مجوز حمله به خاک روسیه است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اخراج‌های گسترده در آستانه تعطیلی دولت آمریکا
آتش‌نشانی تهران در لیست پنج آتش‌نشانی برتر جهان
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: بدون راه حل سیاسی جنگ بی‌فایده است
مهلت 3 ماهه برای ترخیص خودروهای توقیفی
آیین گرامیداشت روز آتش‌نشان با حضور رئیس‌جمهور
15 طرح برای خروج از NPT ارائه شده است
رکورد هفت‌ ساله تولید نفت شکسته شد
سید محمد خاتمی به آیت الله سیستانی تسلیت گفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مهر1404+ جدول
قتل پدر ومادر در پی اختلاف خانوادگی
بارش‌های پاییز کمتر از حد نرمال خواهد بود
زمان پیش فروش 400 هزار قطعه سکه اعلام شد+جزئیات
حمله موشکی و پهپادی یمن به رژیم صهیونیستی
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(90) « بندرچارک»
فیفا به دنبال تغییر قانون پنالتی
اذعان رسانه عبری درباره شرایط وخیم اجتماعی در اسرائیل
دیدار جولانی با رئیس کنگره جهانی یهودیان
صعود تیم فوتبال نابینایان ایران به فینال جام ملت ها
تصاویر جاسوس مورد وثوق رژیم صهیونیستی که به دار مجازات آویخته شد
سفر سفیر آمریکا در تل آویو به مصر به تعویق افتاد
60 درصد کارگران چند شغله‌ هستند
پزشکیان در مصاحبه با فاکس نیوز: توهم غربی ها درباره ایران غیر واقعی است
اعتراض ایران به اقدام دبیرخانه سازمان ملل
تهرانی‌ها 14.5 درصد کمتر از سال گذشته آب مصرف کردند
کیفیت هوای پایتخت امروز چگونه است ؟
نورویدئو | سیدمقاومت؛ شمع فروزان جبهه آزادی
چرا فارغ‌التحصیلان پرستاری وارد بازار کار نمی‌شوند؟
بیم و امید‌های پساماشه
هم جنگ شد هم اسنپ‌بک؛ حالا چه کنیم؟
شرایط دشوار کشور و مصالح ملی
هشتاد سالگی سازمان ملل متحد نگرش‌ها، روش‌ها و پویش‌ها
کاخ سفید: به توافق برای توقف جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
حکم اعدام برای وزیر سابق کشاورزی چین به اتهام فساد مالی
پیش فروش و فروش فوق العاده محصولات ایران‌خودرو بدون حساب وکالتی+ جدول قیمت محصولات
دوفوریتی | خیانت همسران هم پایان تلخ، هم تلخی بی پایان
بقایی: اقدام تروئیکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های علیه ایران غیرقانونی است
اولیانوف: اسنپ‌بک فاقد اعتبار است
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
رقابت تسلیحاتی نوین؛ وقتی آمریکا به‌اندازه کل اروپا و آسیا هزینه می‌کند
تیراندازی خونین در کلیسای میشیگان؛ مهاجم یک نظامی سابق جنگ عراق بود
واریز سود سهام عدالت تا پایان هفته + خبر خوش برای جاماندگان
پیش فروش اینترنتی محصولات سایپا ادامه دارد+ جدول قیمت
قبل و بعد از تزریق واکسن آنفلوآنزا این نکات را رعایت کنید
افشاگری موسس تلگرام درباره سانسور سیاسی برای فرانسه
کشف‌ سه داستان تازه از «ویرجینیا وولف»
تصویب قانون محدودیت زمان استفاده از صفحه‌نمایش در ژاپن
چرا «انسان‌های باستانی» جثۀ کوچکی داشتند؟
نوراینفو | راه های پیشگیری از افسردگی پاییزی
«چت جی‌پی‌تی» مسئله ریاضی 2000 ساله را حل کرد
موبایل تاشوی جدید با زوم 100 برابری
X
آگهی تبلیغاتی