×
ورزشی
شناسه خبر : 188547
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 19:31
مرگ هوادار یا مرگ فوتبال

فوتبال ایران روزهای تلخی را تجربه می کند

مرگ هوادار یا مرگ فوتبال

اتفاق تلخی که در بازی سپاهان و ملوان رخ داد و در آن یکی از هواداران ملوان فوت کرد، اتفاقی است که به هیچ عنوان نمی توان از آن بی تفاوت عبور کرد.

نورنیوز- گروه ورزشی: فوتبال ورزشی است که در آن اوج احساسات به نمایش گذاشته می شود. شادی و غم، اشک و لبخند و هیجان و خشم، صفاتی هستند که به وضوح در این رشته و در بازی های مختلف در چهره مربیان، بازیکنان، داوران و هواداران دیده می شود. المان هایی که در زندگی روزمره همه ما کمابیش وجود دارد و برای همین از فوتبال به عنوان خود زندگی نام برده می شود اما وقتی پای جان انسان ها به میان می آید، فوتبال خودش را کنار می کشد و به احترام زندگی، توپ را به بیرون می فرستد تا هواداری که برایش هورا می کشد و تشویقش می کند، زنده بماند و دوباره روی سکوها بیاید.

اما این بار و در هفته چهارم لیگ برتر فوتبال ایران، نه به جان انسانی احترام گذاشته شد که برای تشویق تیمش روی سکوها حضور داشت، بلکه اعتبار خود فوتبال هم زیر سوال رفت. آن هم در مسابقه ای که می شد یک ساعت بعدتر یا حتی روز بعد از آن ادامه پیدا کند اما در بازی سپاهان و ملوان در ورزشگاه فولادشهر اصفهان، مرتضی خائفی با 62 سال سن که از تیفوسی‌های ملوان محسوب می‌شد، دچار عارضه قلبی شد و متاسفانه جان خود را از دست داد. این در حالی است از روی سکوها فریاد زده می شد که این هوادار بد حال است اما بازی متوقف نشد که درگیری بین مازیار زارع سرمربی ملوان و برگزار کنندگان بازی را در پی داشت.

این در شرایطی است که همه علاقه مندان به فوتبال به این موضوع اذعان دارند که باید بازی متوقف می شد ولی داود رفعتی ناظر بازی که از قضا مسئول استانداردسازی ورزشگاه ها در چند وقت اخیر هم شده است، چنین نظری نداشت و در اظهار نظری عجیب گفته است:« هواداری که فوت کرد، در آمبولانس یک بار احیا شد ‌و بلافاصله به بیمارستان منتقل شد و تا دقیقه ۷۹ بازی هم زنده بود. براساس کدام قوانین من باید آمبولانس مخصوص بازیکنان را در اختیار تماشاگر بگذارم؟ اگر دو بازیکن سکته می‌کردند، چه کسی جواب می‌داد؟ من تخلف کردم و آمبولانس را در اختیار این تماشاگر گذاشتم.»

انتظار توقف بازی در شرایطی وجود داشت که در بسیاری از کشورهای جهان، با وقوع حادثه برای هواداران در حین بازی، مسابقات متوقف می‌شود تا به آن‌ها کمک‌های اولیه رسانده شود، مثل سال 2021 و حین بازی تاتنهام – نیوکاسل که یکی از تماشاگران به دلیل سقوط از ارتفاع در ورزشگاه سنت جیمز پارک دچار مشکل شد. بعد از آن بازی متوقف شد تا امکانات امدادی برای احیای جان هوادار صدمه‌دیده به کار گرفته شود. در سال 2022 و بازی فولام – بلکپول هم به دنبال ایست قلبی هوادار فولام بازی به مدت 40 دقیقه متوقف شد. پزشکان به سرعت بالای سر هوادار مصدوم حاضر شدند و وی را به بیمارستان منتقل کردند، اگر چه زنده نماند.

سال 2023 و حین بازی گرانادا - بیلبائو، هوادار تیم گرانادا، دچار ایست قلبی و بازی از دقیقه 17 متوقف شد. بعد از اینکه به مدت 40 دقیقه مسابقه متوقف شد، با تصمیم مسئولان برگزاری، بازی تعطیل و در روز دیگری بعد از دقیقه 17 پیگیری شد. در ژانویه 2024 و دقیقه 29 بازی بولتون - چلتنهام  که در سطح سوم فوتبال انگلیس برگزار می‌شد، نیز یکی از هواداران بولتون دچار ایست قلبی و بازی متوقف شد تا امداد صورت بگیرد.

با این حال، این اتفاق نیفتاد تا در روزهایی که انتقادهای فراوانی به سطح برگزاری مسابقات فوتبال در ایران، چه به لحاظ کمبود امکانات و نداشتن ورزشگاه استاندارد با چمن مناسب وجود دارد، شاهد یکی از تلخ ترین اتفاق های رخ داده در یکی از ورزشگاه های ایران باشیم.

این اتفاق در حالی رخ داد که در فصل سوم آیین نامه برگزاری مسابقات لیگ برتر و در بخش شرایط برگزاری مسابقات، به صراحت درباره «هواداران و تماشاگران» به عنوان یکی از کسانی که باید از خدمات ایمنی از بدو ورود تا خروج از استان محل برگزاری مسابقه بهره مند شوند اشاره شده و آمده:« باشگاه میزبان و هیئت ها علاوه بر هماهنگی با نهادهای امنیتی و انتظامی برای رقابت های لیگ برتر و لیگ یک، در تمام محل های کنترل شده مسابقات، امنیت و ایمنی کافی را برای سازمان لیگ و فدراسیون، پیش بینی، برنامه ریزی، و اجرا نمایند. اقدامات امنیتی باید برای همه افراد در همه زمان ها باشد.»

همچنین در بخش ششم ماده 13 این آیین نامه آمده:« اگر چنانچه در طول بازی اتفاق خاصی مشاهده و یا گزارش شود که امنیت و ایمنی بازیکنان ، کادر فنی، تماشاگران و یا دیگر عوامل برگزاری حاضر در ورزشگاه را تهدید نماید، مسئول برگزاری مسابقه موضوع را به اطلاع داور می رساند و داور تصمیم به تعلیق و یا تعطیلی بازی می گیرد.»

این نشان می دهد که تخلف محرزی در بازی سپاهان و ملوان رخ داده و باید با متخلفان به شدت برخورد کرد. هر چند که هوادار پرشور ملوان به رحمت خدا رفته و همه اهالی فوتبال ایران از این حادثه تلخ ناراحت هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار وزیر خارجه ترکیه درخصوص احتمال انجام نسل‌کشی جدید توسط نتانیاهو
فعالیت شبانه روزی گشت‌های پلیس امنیت اقتصادی
پیوستن محدثه زولفی به جمع هم‌تیمی‌های خود در «تیم ملی»
پوشش زنده اولین پیام آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای در رسانه‌های منطقه
نابودی دستاوردهای اقتصادی دولت ترامپ با آغاز جنگ علیه ایران
صدور مجوز واردات کالای ملوانی در خرمشهر
راستینه: حضور ملت در خیابانها نشانه عظمت ایران است
نفت و گاز منطقه، پشتوانه اصلی اعتبار دلار
آمریکا اعتراف کرد: آماده اسکورت نفتکش‌ها در تنگه هرمز نیستیم
نورویدیو | خوزستان فرزند دلاورش را تا عرش بدرقه می‌کند
موج 42 عملیات وعده صادق 4 با رمز لبیک یا خامنه‌ای
روز قدس نماد اعتراض جهان اسلام به غصب سرزمین فلسطین است
واکنش لاریجانی به تهدیدات ترامپ برای هدف قرار دادن برق ایران
طیبی: بی‌شک قهرمان این جنگ مردم ایران هستند
نبرد پنهان ریاض و ابوظبی در پوشش جنگ منطقه ای
اولین پیام حضرت آیت‌الله سیدمجتبی حسینی خامنه‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی
وزارت فرهنگ: روز قدس فرصت نشان دادن مقاومت ملی است
پیام تسلیت رییس سازمان نظام پزشکی برای شهادت کادر درمان
دریابانِ واقع‌بین، فرمانده‌ای که تا آخرین لحظه در خط مقدم ماند
کنسولگری آمریکا در «پیشاور» به طور دائم تعطیل می شود
درخواست ستاد کل نیروهای مسلح از مردم برای شرکت حداکثری در مراسم روز قدس
روسیه خطاب به آمریکا و اسرائیل: جنگ را متوقف کنید
فعال سیاسی آلمانی: صدراعظم آلمان شهامت «نه» گفتن به آمریکا را ندارد
بقائی: بی‌تفاوتی اروپا در برابر تجاوز چیزی کمتر از مشارکت نیست
عراقچی: سکوت یونسکو در قبال حمله اسراییل به آثار تاریخی ایران غیرقابل قبول است
عارف: استانداران، حامی تمام‌عیار تجمعات مردمی بیعت باشند
یک تیم خرابکار دیگر در کرمان منهدم شد
وزیر خارجه: محسن چاوشی با اثر جدیدش «صدای ایران سرافراز» شد
ترخیص بیش از 92 هزار تن کالای اساسی از گمرکات در 24 ساعت گذشته
سخنگوی وزارت صمت: فرایند واردات خودرو طبق تعهدات در حال انجام است
شکاف قیمت دلار رسمی و آزاد به کمتر از 4 هزار تومان کاهش یافت
افزایش سقف برداشت خودپردازها به پنج میلیون ریال
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره فروپاشی خدمات درمانی در خاورمیانه
کاهش مصرف بنزین تهران به یک سوم با همراهی مردم
معاون وزیر راه: برنامه‌ریزی برای بازسازی واحدهای خسارت‌دیده در حال انجام است
جریمه تاخیر در بازپرداخت وام‌های بانکی بخشیده می‌شود
آسیب به 229 نقطه از برق تهران
تصادف رانندگی در پارس‌آباد سه کشته برجا گذاشت
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404+ جدول
کشورهای اسلامی سدی محکم در برابر هژمونی آمریکایی-اسرائیلی ایجاد کنند
گزارش رسانه‌های صهیونیستی از سنگین‌ترین حملات موشکی حزب الله
آخرین اخبارازحملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/حمله به بیمارستان بوستان اهواز
راهکار سه گانه پاکستان برای برون رفت از بحران خاورمیانه
طوفان قیمت بلیت هواپیما در آسیا
سرشبکه موساد در خرم‌آباد دستگیر شد
قالیباف: درصورت تعدی به جزایر، خون اشغالگران را جاری خواهیم کرد
نورویدیو | چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
استاندار تهران: حمل‌ونقل عمومی رایگان شد
سقف کارت به کارت خودپردازهای بانک ملی 100 میلیون تومان شد
رویترز: بنزین، برگ برنده ترامپ را سوزاند