×
سیاسی
شناسه خبر : 188439
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 10:00
تلاش گروسی برای مذاکره با ایران به کجا ختم خواهد شد؟

یدیعوت آحارونوت بررسی کرد؛

تلاش گروسی برای مذاکره با ایران به کجا ختم خواهد شد؟

رافائل گروسی می‌گوید که می‌خواهد در خصوص تهران پیشرفت کند زیرا دیپلماسی هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری تا حد زیادی به بن بست رسیده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: وبگاه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت به بررسی تازه‌ترین تحولات میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرداخته و در بخش‌هایی از آن مدعی شده است: رافائل گروسی، رئیس دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل، امیدوار است تا نوامبر با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید ایران درباره بهبود همکاری‌های ایران با آژانس خود مذاکره نماید. چندین موضوع دیرینه است که روابط بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی را شامل می شود، از جمله ممانعت تهران از حضور کارشناسان غنی سازی اورانیوم در تیم بازرسی و ناتوانی آن در توضیح ردپای اورانیوم یافت شده در سایت های اعلام نشده برای سال ها.

 گروسی در بیانیه ای در نشست فصلی شورای حکام 35 کشوری آژانس خود با اشاره به تبادل نظر پس از انتخاب پزشکیان در ژوئیه گفت: «پزشکیان موافقت کرد که در یک مقطع مناسب با من ملاقات کند.» گروسی خواستار برگزاری سریع‌تر این دیدار شد و خاطرنشان کرد: «من از ایران می‌خواهم این دیدار را در آینده‌ای نه‌چندان دور ترتیب بدهد تا بتوانیم گفت‌وگوهای سازنده‌ای داشته‌ باشیم که به سرعت، به نتایجی واقعی ختم شود.»

در شرایطی که دیپلماسی هسته‌ای بین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران و آمریکا در 5 نوامبر تا حد زیادی متوقف شده است، گروسی گفت که می‌خواهد به زودی پیشرفت واقعی در این خصوص داشته باشد. گروسی در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که آیا اشاره او به "آینده نه چندان دور" به معنای قبل یا بعد از انتخابات ایالات متحده است، گفت: "نه، امیدوارم قبل از آن باشد."

قطعنامه‌های هیئت مدیره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به ایران دستور می‌دهد فوراً در تحقیقات مربوط به ردیابی اورانیوم همکاری کند و از آن می‌خواهند که ممنوعیت بازرسان را لغو کند، تغییر چندانی ایجاد نکرده است و گزارش‌های سه ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که رویترز در 29 اوت مشاهده کرد، هیچ پیشرفتی را نشان نداد. ایران در ماه ژوئن با اعلام افزایش ظرفیت غنی‌سازی، نصب سانتریفیوژهای بیشتر، ماشین‌های غنی‌سازی اورانیوم، در سایت‌های نطنز و فردو، به آخرین قطعنامه پاسخ داد.

ایران در سایت فردو خود که در کوهی حفر شده بود، جایی که خلوص اورانیوم تا ۶۰ درصد، نزدیک به ۹۰ درصد درجه تسلیحات، دو آبشار از هشت آبشار جدید یا خوشه‌های سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 را ظرف چند روز پس از اطلاع‌رسانی آژانس از طرح خود نصب کرد. دو هفته بعد، دو تای دیگر را نیز نصب کرده بود.

در ادامه گزارش یدیعوت آحارونوت این رسانه مدعی می‌شود: در پایان سه ماهه، آخرین گزارش‌های آژانس نشان داد که ایران نصب هر هشت آبشار جدید را تکمیل کرده است، اما هنوز آنها را آنلاین نکرده است. در سایت زیرزمینی بزرگتر خود در نطنز، که تا 5 درصد خلوص غنی شده است، ۱۵ آبشار جدید از مدل های پیشرفته دیگر را به صورت آنلاین آورده است. گروسی گفت: «آنچه می‌بینیم این است که کارهایی برای انجام وجود دارد، اما هیچ چیز نشان‌دهنده عجله برای اجرای سریع افزایش قابل توجه از نظر تولید غنی‌سازی نیست.»

در گزارش محرمانه جداگانه ای که خبرگزاری فرانسه پیش از نشست هفته آینده شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مشاهده کرد، آژانس گفت که ایران در ماه های اخیر ذخایر اورانیوم بسیار غنی شده خود را افزایش داده است. در این گزارش آمده است که ایران دارای مقدار تخمینی ۱۶۴.۷ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۶۰ درصد است که تنها یک گام با تولید موادی با درجه یک بمب فاصله دارد. آژانس مدعی است این میزان نسبت به آخرین گزارش در ماه می ۲۲.۶ کیلوگرم افزایش یافته است. شورای حکام آژانس در ژوئن قطعنامه‌ای در انتقاد از ایران تصویب کرد. با این حال ایران همواره تلاش برای رسیدن به بمب اتمی را رد و همه برنامه هسته‌ای خود را صلح آمیز خوانده است.

ایران از سال ۲۰۱۹، برنامه هسته‌ای خود را افزایش داده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، توافقی را که در زمان باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین امضا شده بود، کنار گذاشت، توافقی که بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران با محدودیت‌هایی در فعالیت‌های هسته‌ای خود در ازای لغو تحریم‌های بین‌المللی موافقت کرد.


یدیعوت آحارونوت
نظرات

آخرین اخبار
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت