×
سیاسی
شناسه خبر : 188421
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 09:00
ماجرای عکس ماهواره‌ای از کشتی حامل بالستیک‌های ایرانی

ماجرای عکس ماهواره‌ای از کشتی حامل بالستیک‌های ایرانی

فضاسازی‌های غربی علیه تهران در حالی طی روزهای اخیر ادامه داشته که به‌نظر می‌رسد آمریکا و تروئیکای اروپایی می‌کوشند با دستاویز قرار دادن موضوع «ارسال موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایرانی برای روسیه»، اقدام‌های تازه‌ای را به‌منظور تغییر معادلات میدانی در جنگ اوکراین در دستورکار قرار دهند.

نورنیوز-گروه سیاسی: در ادامه فضاسازی‌های غیرمستند مقام‌ها و رسانه‌های غربی با محوریت نقش‌آفرینی ایران در جنگ اوکراین، که طی دو سه سال اخیر به‌صورت مستمر ادامه داشته، در روزهای گذشته شاهد موج‌ تازه‌ای از خبرسازی‌های غربی با کلیدواژه «ارسال موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایرانی به روسیه به‌منظور استفاده در جنگ اوکراین» بوده‌ایم. اگرچه موج‌سازی ضدایرانی اخیر به تنش دیگری در روابط ایران و غرب انجامیده و تهدیدها و اقدام‌های تحریمی تازه‌ای را علیه تهران به‌دنبال داشته، اما بررسی تحولات روزهای اخیر نشان‌می دهد دولت‌های غربی از فراخور اتهام‌زنی‌های تازه علیه تهران، به‌دنبال پیشبرد راهبرد تازه‌ای هستند.

در چنین وضعیتی است که برخی کارشناسان معتقدند غربی‌ها با به‌راه‌انداختن بازی ضدایرانی تازه و دستاویز قرار دادن موضوع ارسال موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد به روسیه، می‌کوشند فاز تازه‌ای را در معادلات میدانی جنگ اوکراین بگشایند و به تقاضای کی‌یف برای استفاده از موشک‌های دوربرد علیه اهدافی در خاک روسیه پاسخ مثبت دهند. براین اساس به‌نظر می‌رسد طرح اتهام‌های تازه علیه ایران، آن‌هم در شرایطی که مقام‌های سیاسی – نظامی ایران طی روزهای اخیر خبرسازی‌ها درباره ارسال موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد به روسیه را از اساس تکذیب کرده‌اند، قطعه‌ای از این پازل به‌شمار می‌رود.

سند سازی‌ با استناد به عکس ماهواره‌ای

طرح اتهام‌های بی‌اساس علیه ایران تا جایی ادامه داشت که برخی رسانه‌های غربی تلاش کردند پاشنه‌آشیل این ادعاها، یعنی بی سند و مدرک بودن آنها را با انتشار تعداد عکس ماهواره‌ای رفع کنند. براین اساس هم بود که پایگاه‌خبری «اسکای‌نیوز» در روزهای اخیر با انتشار گزارشی، کوشید القا کند عکس‌های ماهواره‌ای که دراین گزارش از کشتی‌های روس در بندر ایرانی منتشر شده، حامل موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایرانی به مقصد روسیه است.

این گزارش اما با واکنش ایران مواجه شد و سفارت جمهوری‌اسلامی در انگلستان آن را داستان‌پردازی ماجراجویانه دانست. سفارت ایران در لندن در واکنش به ادعاهای شبکه خبری اسکای نیوز طی پستی در فضای‌مجازی نوشت: «نه تصویری از موشک هست، نه مدرکی دال بر بارگیری یا تخلیه موشک و نه حتی مقصدی که موشک رفته است. فقط با استناد به عکس یک کشتی در بندر، می‌گویند ایران به روسیه موشک ارسال کرده‌است؛ این گزارش مبتنی بر رویکرد حرفه‌ای رسانه‌ای نوشته نشده، بلکه صرفا داستانی ماجراجویانه روایت شده‌است».

ماجرای گزارش چه بود؟

شبکه خبری اسکای‌نیوز در روزهای اخیر با انتشار گزارشی اختصاصی، مدعی شد تصاویری که دراین گزارش منتشر شده، مربوط به یک کشتی باری روس است که قصد دارد موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایرانی را به روسیه منتقل کند؛ آن‌هم «یک روز پس از آن که آمریکا اعلام کرد معتقد است ارتش روسیه محموله‌هایی از موشک‌های بالستیک فتح ۳۶۰ ایران را دریافت کرده‌است». دراین گزارش همچنین به نقل از یک منبع اوکراینی ادعا شده‌ کشتی «Port Olya ۳»، که ۴ سپتامبر به روسیه رسیده، حدود ۲۲۰ موشک بالستیک کوتاه‌برد را از طریق دریای خزر به روسیه ارسال کرده‌است تا برای جنگ در اوکراین مورد استفاده قرار گیرد.

این گزارش به نقل از منبع ناشناس اوکراینی مدعی است که «براساس داده‌های ردیابی، کشتی «Port Olya ۳» ۲۹ اوت (۸ شهریورماه)، در بندر امیرآباد ایران بوده‌است. گمان می‌رود این کشتی، که حامل موشک‌های بالستیک فتح ۳۶۰ با برد بیش از ۷۰ مایل بوده، پس از ورود به روسیه در یک قطار باری بزرگ بارگیری شده باشند».

کشتی‌های غیرقابل ردیابی در خزر؟

اسکای‌نیوز با طرح این ادعا که «استفاده از کشتی‌های غیرقابل ردیابی در تجارت تسلیحاتی ایران و روسیه در دریای خزر رایج شده‌است»، ادامه می‌دهد که براساس داده‌های ردیابی موجود، کشتی روس به صورت منظم میان ایران و روسیه در حال تردد است و مشخص نیست مقصد موشک‌های بالستیک ایرانی پس از رسیدن به بندر روسیه کدام نقطه بوده‌است. این گزارش در ادامه ارائه داده‌های مبهم از «تبادل تسلیحاتی ایران و روسیه از طریق خزر» به نقل از منبع اوکراینی پیش گفته، ادعا می‌کند که «احتمال می‌رود این موشک‌های بالستیک ایرانی به‌منظور آزمایش و همچنین آموزش بیشتر پیش از استفاده در میدان نبرد به منطقه نظامی «آشولوک» در استان آستاراخان روسیه برده شوند».

در ادامه این گزارش ضمن اشاره به تکذیب این ادعاها ازسوی مقام‌های ایرانی و روس، به نقل از آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا ادعا شده‌است که روس‌ها احتمالا طی چند هفته آینده از موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایرانی علیه مواضعی نیروهای اوکراینی استفاده خواهند کرد. اسکای‌نیوز همچنین ادعا کرده که «ارسال موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایرانی به روسیه «اقدامی جدی» در چارچوب کمک‌های نظامی ایران به روسیه است؛ کمک‌هایی که تا پیش از این شامل پهپادهای تهاجمی و گلوله‌های توپخانه می‌شد و باعث افزایش تحریم‌ها و خشم غرب شده‌است».

پشت پرده اتهام‌زنی‌ها

دراین گزارش با اشاره به موج تحریمی تازه دولت‌های غربی علیه ایران، عنوان شده‌است که کشتی «Port Olya ۳» یکی از کشتی‌هایی است که در آخرین فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارد. دراین میان اما، اسکای‌نیوز به یک موضوع مهم دیگر نیز اشاره می‌کند؛ اینکه گذشته از تحریم‌ها، انتظار می‌رود عرضه موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه، آمریکا و انگلیس را وادار کند تا به اوکراین اجازه شلیک موشک‌های دوربرد آمریکایی و انگلیسی را به اهدافی در داخل خاک روسیه بدهد.

این در شرایطی است که با وجود درخواست‌های مکرر کی‌یف دراین زمینه، آمریکا و انگلیس با این درخواست اوکراین موافقت نکرده‌اند و فضاسازی‌های ضد ایرانی اخیر در چارچوب این موضوع قابل بررسی است. در چنین شرایطی گفته می‌شود وزرای امورخارجه آمریکا و انگلیس مشغول رایزنی با مقام‌های اوکراینی به‌منظور صدور اجازه شلیک موشک‌های دوربرد آمریکایی و انگلیسی به اهدافی در داخل خاک روسیه هستند؛ رایزنی‌هایی که قرار است با تصمیم‌گیری رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر انگلیس همراه شود.


همشهری آنلاین
نظرات

آخرین اخبار
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ