×
سیاسی
شناسه خبر : 188374
تاریخ انتشار : جمعه 1403/06/23 ساعت 17:38
لوکاشنکو: به مشورت و اقدام مشترک با ایران نیاز داریم

لوکاشنکو: به مشورت و اقدام مشترک با ایران نیاز داریم

رئیس‌جمهور بلاروس در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران ضمن دعوت از رئیس‌جمهور ایران برای سفر به بلاروس، بر اهمیت روابط تهران-مینسک و تقویت همکاری‌ها در تمامی حوزه‌های مشترک تاکید کرد.

نورنیوزگروه سیاسی: خبرگزاری رسمی بلاروس (بلتا) با انتشار این مطلب گزارش داد که لوکاشنکو به دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: «ملت ایران، اخیرا، مصیبت بزرگی را از سر گذراند، رئیس‌جمهور شما از دنیا رفت. اما شما شجاعانه، رئیس‌جمهور جدیدی انتخاب کردید. من این اتفاق را به شما تبریک می‌گویم و می‌خواهم به رئیس‌جمهورتان ابلاغ کنید که ما اینجا در بلاروس منتظر او هستیم.»
 همچنین لوکاشنکو درباره روابط تهران-مینسک به علی‌اکبر احمدیان گفت: «ما با ایران در وضعیت یکسانی قرار داریم و از این بابت پشیمان نیستیم. آن‌ها (غرب) تلاش می‌کنند در رسانه‌ها به ما افترا بزنند. ما باتجربه‌ایم و متوجه این موضوع هستیم؛ یک مقابله اطلاعاتی، حتی شاید با ابزارهای جنگ اطلاعاتی در جریان است. با این حال، ما در مقابل تحریم‌ها و دیگر فشارها ایستاده‌ایم.»
 رئیس‌جمهور بلاروس همچنین با ابلاغ سلام و آرزوهای صمیمانه خود برای مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور ایران به احمدیان گفت: «لطف کنید و آرزوها و تبریک من را به رئیس‌جمهور، و سلام و تبریکات صمیمانه‌ام را به آقای خامنه‌ای، رهبر ایران ابلاغ کنید.»

 لوکاشنکو همچنین در این دیدار گفت: «در این وضعیت نظامی و سیاسی متشنج در غرب آسیا و در مرزهای بلاروس، در این منطقه از اروپا ما فقط به رایزنی نیاز نداریم، بلکه نیازمند اقدامات مشترک با کشور شما هستیم. ما در حال حرکت به سمت جهانی چندقطبی هستیم. این مسیری بسیار دشوار است. خوشبختانه، هم ایران و هم دیگر کشورها این موضوع را به خوبی درک می‌کنند.»
 او افزود که سازمان‌هایی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای که بلاروس اخیرا، به عضویت کامل آن درآمده، با جدیت، فعالیت‌های خود را شتاب بخشیده‌اند. لوکاشنکو گفت: «در این زمینه، مایلم از حمایت بزرگ ایران هنگام پیوستنمان به بریکس تشکر کنم.»
 به گفته رئیس‌جمهور بلاروس، در وضعیت دشواری که با وجود تقابل‌ها وجود دارد، مسائل امنیتی در اولویت قرار می‌گیرند.
 او در این راستا به احمدیان گفت: «اما باید موافق باشید که امنیت زمانی موثر خواهد بود که اقتصاد کارآمد باشد و روابط تجاری و اقتصادی میان کشورها بسیار جدی و پویا در حال پیشرفت باشد.»
 الکساندر لوکاشنکو درباره روابط اقتصادی بلاروس با ایران گفت: «ما شاهد افزایس تعاملات تجاری میان 2 کشور هستیم. مهم‌ترین چیز این است که نباید اجازه دهیم وضعیت روابط اقتصادی و تجاری ضعیف شود. چراکه این مبنای اقدامات و روابط ماست.»
 رئیس‌جمهور بلاروس با اشاره به دیدار با رئیس‌جمهور ایران گفت «ضرورت دارد به طور جدی برای نشست‌ها در تمامی حوزه‌ها آماده شویم.» او با اشاره به حوزه‌های همکاری میان ایران و بلاروس گفت: «تا جایی که می‌دانم، هیچ موضوع ممنوعه‌ای میان ما وجود ندارد.»
 لوکاشنکو در این دیدار به دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: «اصلی‌ترین چیزی که مایلم آن را درک کنید، این است که بلاروس، همواره، شریکی قابل‌اعتماد برای ایران بوده است و ما حاضریم با عزت در مسیرمان پیش برویم.»
 خبرگزاری بلاروسی بلتا، در ادامه با اشاره به اظهارات احمدیان در این دیدار نوشت که او سلام صمیمانه «مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور ایران را به لوکاشنکو ابلاغ کرد.»
 
احمدیان همچنین از لوکاشنکو برای مشارکت هیات بلاروسی در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران و پیام‌های تسلیتی که در پی شهادت شهید «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران ارسال شده بود، قدردانی کرد.
 
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پس از دیدار با لوکاشنکو در جمع خبرنگاران گفت: «ایران و بلاروس همواره دوست بوده‌اند و روابط دوجانبه نزدیک به اتحاد است. در طی این مذاکرات، الکساندر لوکاشنکو بر ضرورت تداوم این روابط و مبنا قرار دادن آن تاکید کرد و ما شاهد قصد او برای تقویت روابط بودیم.»
 
علی‌اکبر احمدیان همچنین ابراز اطمینان کرد که در آینده، تعاملات میان بلاروس و ایران افزایش خواهد یافت.
 


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
مقامات کُرد عراق از آمریکا درخواست دریافت سامانه پدافند هوایی کردند
امضای یادداشت تفاهم میان ایران و مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ
ترامپ: مهاجرت از کشورهای جهان سوم متوقف می شود
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
هشدار نارنجی هوا در تهران ادامه دارد؛ آلودگی تا اواسط هفته پیش‌بینی می‌شود
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
X
آگهی تبلیغاتی