×
سیاسی
شناسه خبر : 188368
تاریخ انتشار : جمعه 1403/06/23 ساعت 19:20
پایان سفر رئیس جمهور به عراق/ پزشکیان به تهران بازگشت

پایان سفر رئیس جمهور به عراق/ پزشکیان به تهران بازگشت

دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران در پایان سفر رسمی سه روزه خود به عراق پس از دیدار با مقام‌های بلندپایه این کشور، لحظاتی پیش بصره را ترک و به تهران بازگشت.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس جمهور پس از بازگشت از عراق دستاوردهای سفر را تشریح کرد.

مسعود پزشکیان عصر امروز پس از سفر سه روزه به عراق و در بدو ورود به تهران در پاویون فرودگاه مهرآباد، اظهار کرد: هدف سفر به کشور دوست و برادر عراق، ایجاد وحدت، انسجام و رسیدن به زبان و نگاه مشترک در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی بود و در دیدار با مقامات و جریان های سیاسی و احزاب عراق مطالب خود را مطرح کردیم.

او ادامه داد: ۱۴ یادداشت تفاهم نامه امضا شد ولی برای رسیدن نگاه مشترک، تیم ما و عراق باید برنامه های راهبردی  دراز مدت  بنویسند تا در دیدار بعدی آن برنامه های راهبردی را امضا کنیم تا مردم دو کشور راحت رفت و آمد داشته باشند. در جریان اربعین نشان داده شد این تفاهم چقدر می تواند تاتیرگذار باشد.

رئیس جمهور ادامه داد: جلسه ای با فعالان اقتصادی در عراق داشتیم و قرار شد وزیر اقتصاد تمام مسائل مطرح شده را در ایران حل کند و طرف عراقی هم آن مسائل را دنبال  کند.

پزشکیان با اشاره به لزوم تسهیل ارتباطات کشورهای اسلامی، خاطرنشان کرد: کشورهای اروپایی توانستند مرزهای خود را راحت بردارند و راحت می توانند معامله، سفر و اقدام علمی و فرهنگی داشته باشند. چرا مسلمانان از افغانستان و پاکستان نتوانند به ایران، عراق، عربستان و ترکیه بروند. کشورهای اسلامی چرا چنین شبکه ای ندارند؟ ما باید روی این مساله کنیم تا ارتباطات کشورهای اسلامی را تسهیل کنیم. تا امنیت نباشد این اتفاق نمی افتد. اگر این اتفاق رخ دهد، اصلاح روند اقتصادی، انتقال تجربیات، رشد و تعالی و خلاقیت و وحدت ایجاد می کند و بازار ما را رونق می دهد. این مسائل را در بغداد و اقلیم کردستان مطرح کردم.

او افزود: برای اقلیم کردستان باورکردنی نبود ما به آنجا برویم. آنها می گفتند سابقه نداشته  کسی از روسای جمهور به اینجا بیاید. استقبال گرمی داشتند. آنها اظهار آمادگی برای رفت و آمد و زیارت، سرمایه گذاری ها، ارتقای روابط تجاری داشته و قول دادند چندین برابر خواسته ما عمل کنند. بازارچه های مرزی  را می توانیم در کردستان و خوزستان باز کنیم و مشکلات اقتصادی را در مرزها حل کنیم.

او ادامه داد: در نجف در مرقد امام علی (ع) تعهد کردیم راه امام را ادامه دهیم و دستورات از جمله عدالت و رفع تبعیض و رانت و رشوه را ادامه دهیم. در کربلا مرقد امام حسین(ع) را زیارت کردم ولی خیلی نتوانستم جلو بروم و نزدیک شوم چون ازدحام جمعیت بود و متاسفانه یا خوشبختانه محافظان من هم برای اینکه کسی نرسد و برخوردی با من نداشته باشد، نمی گذاشتند مردم جلو بیایند. و من هم نخواستم مردم را اذیت کنم. صبح فردای زیارت مرقد امام علی، به زیارت حضرت ابوالفضل عباس رفتم و راحت تر زیارت کردم  ولی قیافه را عوض کردم کلاه و ماسک گذاشتم تا مردم اذیت نشوند و تعهد بستیم باعت زینت آنها باشیم نه موجب بی آبرویی آنها.

رئیس جمهور گفت: در بصره استقبال گرمی شد و قرار شد قطار شلمچه و خرمشهر توسط طرفین پیگیری شود. به موضوع وحدت تاکید کردم.

او گفت: سفر قابل توجهی بود و دستاوردهایی برای ایجاد زبان و نگاه مشترک با عراق و اجرای سیاست هایی که رهبر معظم انقلاب فرمودند، داشت.

دکتر پزشکیان با بدرقه مقامات عراق، اسعد العیدانی استاندار و اعضای کنسولگری ایران در بصره فرودگاه این شهر را به مقصد تهران ترک کرد.

دکتر «مسعود پزشکیان» رییس جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین رییس جمهور ایران است که به بصره سفر کرده است.

او در این سفر که با استقبال اهالی و عشایر همراه بود، با اقشار مختلف از جمله سران عشایر و اعیان، دانشگاهیان و نخبگان و نهادهای غیر دولتی و فرهیختگان بصره دیدار و گفت وگو کرد.

دکتر مسعود پزشکیان در نخستین ساعات صبح روز چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ در راس هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان وارد فرودگاه بین‌المللی بغداد شد و مورد استقبال رسمی نخست وزیر عراق قرار گرفت.

او سپس با حضور در محل یادمان سرداران شهید مقاومت نسبت به مقام شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس ادای احترام کرد.

پزشکیان در اولین روز سفر خود در دیدارهای جداگانه با رئیس‌جمهور، نخست وزیر، رییس شورای عالی قضایی، سران چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه عراق و معاون اول رئیس مجلس عراق گفت‌وگو کرد.

دیدار با ایرانیان مقیم بغداد و حضور در جمع تجارو فعالان اقتصادی کشورمان در عراق و سفر به کاظمین برای زیارت مرقد مطهر امامین جواد(ع) از برنامه‌های رئیس جمهور در اولین روز از سفر به عراق بود.

رئیس جمهور اسلامی ایران در دومین روز نیز با سفر به اربیل و سلیمانیه با مقامات اقلیم کردستان عراق دیدار و گفت و گو کرد و در سفر به نجف اشرف و کربلای معلی نیز در عتبات مقدسه حضور یافت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود
راه شناسایی علت تعدیل نیرو در واحدهای اقتصادی از طریق سامانه فراهم شد
کشف بزرگ‌ترین تار عنکبوت جهان در مرز آلبانی و یونان
رئیس‌جمهور لبنان: به توافق آتش‌بس پایبندیم اما اسرائیل تجاوز می‌کند
ایران، پرچمدار صلح و عدالت و مدارا
قاچاقچیان سوخت در قشم دستگیر شدند
قالیباف: آماده توسعه روابط با پاکستان هستیم
خطیب‌زاده: احیای مذاکرات هسته‌ای به رفتار آمریکا بستگی دارد
سومین ناوهواپیمابر «فوجیان» چین عملیاتی شد
پسکوف: فقدان اعتماد میان روسیه و اوکراین کاملاً مشهود است
ترفند جدید سارقان برای فرار از مجازات‌های سنگین
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید
رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را تمدید کرد
ترامپ: حماس در صورت عدم ایفای نقش خود، با عواقب روبه‌رو خواهد شد
دبیرکل کنگره ملی عربی: روز آزادی فلسطین نزدیک است
نواف سلام: لبنان بخشی از جهان عرب است و قصد دارد نقش کارآمدی در منطقه ایفا کند
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
خطیب موقت نماز جمعه: ماجرای بانک آینده بسیار تاسف‌بار است
X
آگهی تبلیغاتی