×
سیاسی
شناسه خبر : 188167
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/21 ساعت 19:35
ادعای جدید اتحادیه اروپا ؛ صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تائید نمی‌کنیم

ادعای جدید اتحادیه اروپا ؛ صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تائید نمی‌کنیم

اتحادیه اروپا در جدیدترین ادعاهای خود علیه ایران اعلام کرد که در صلح آمیز بودن برنامه هسته ایران تردید وجود دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای ادعایی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران، نسبت به «صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران» ابراز تردید کرد.

 «کارل هالگارد» سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، عصر چهارشنبه، در بیانیه‌ای علیه برنامه‌ هسته‌ای ایران مدعی شد: «اتحادیه اروپا به شدت نگران است که آژانس به علت عدم همکاری مداوم ایران، همچنان نمی‌تواند صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کند.»

با وجود همکاری‌های گسترده ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین مدعی شد: «مایه تاسف است که به‌رغم  چهار قطعنامه شورای حکام و فرصت‌های متعدد، ایران توضیحات فنی معتبری ارائه نکرده که آژانس را قادر سازد صحت و کامل بودن اعلامیه‌های آن را تایید کند. در عوض، ایران اظهاراتی کرد که با یافته های آژانس همخوانی ندارد.»

هالگارد افزود: «بیش از پنج سال از کشف ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در تورقوزآباد و چهار سال از کشف ذرات مشابه در ورامین می‌گذرد. نزدیک به ۲ سال از زمانی که شورای حکام در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ تصمیم گرفت که ضروری و فوری است که ایران تمام موضوعات پادمانی باقی مانده را روشن کند، می‌گذرد. این عمیقا نگران کننده است. ایران باید این مسائل ناشی از تعهدات قانونی خود را حل و فصل کند.»

او همچنین مدعی شد: «اتحادیه اروپا از تلاش‌های آژانس برای به دست آوردن پیشرفت از سوی ایران در حل مسائل پادمانی و بهبود همکاری حمایت می‌کند. این بسیار نگران کننده است که در ۱۵ ماه گذشته هیچ پیشرفتی در راستای اجرای بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ صورت نگرفته است. به دلیل عدم همکاری ایران، آژانس در موقعیتی نیست که تضمین دهد که ماهیت برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است.»

مشابه بیانیه روز گذشته اتحادیه اروپا، هالگارد مجددا مدعی شد: «تصمیم ایران برای پافشاری روی منع ورود بازرسان مطرح آژانس تأسف برانگیز است. ما از ایران می‌خواهیم که آن تصمیم را بدون تأخیر بیشتر، همانطور که اخیراً توسط شورای حکام درخواست شده، لغو کند.»

در بخش دیگری از بیانیه امروز اتحادیه اروپا آمده است: «ما همچنین از ایران می‌خواهیم که به اجرای موقت پروتکل الحاقی بازگردد، آن را تصویب کند و اجرای کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد. این اقدامات همراه با اجرای کامل موافقتنامه پادمان جامع و کد اصلاحی ۳.۱، برای کمک به ایجاد اعتماد بین المللی درباره ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران ضروری است.»

در آخر، اتحادیه اروپا مدعی شد و اعلام کرد: «تا زمانی که چنین مواردی وجود دارد و به طور کامل این موارد حل نشده‌ باشند، تردید منطقی در مورد ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود دارد.»

ادعای اتحادیه اروپا درحالی مطرح می‌شود که نمایندگی ایران در وین در پاسخ به گزارش‌های مدیرکل آژانس، به شورای حکام آژانس اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران در چارچوب موافقت‌نامه پادمان جامع (CSA) تاکنون با آژانس همکاری کاملی داشته است. باید مجددا تاکید شود که تمام مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طور کامل به آژانس اعلام گردیده و توسط آژانس تحت راستی‌آزمایی است. جمهوری اسلامی ایران به حق انتظار دارد که آژانس گزارش‌های خود درباره فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران را براساس اصول بی‌طرفی، حرفه‌ای و به طور عینی انجام دهد.»

نمایندگی ایران افزود: «مجدداً باید تأکید شود که تمام مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طور کامل به آژانس اعلام شده و از یک نظام راستی‌آزمایی بسیار قوی عبور کرده است. اگرچه جمهوری اسلامی ایران هیچ تعهدی برای پاسخگویی به سؤالات آژانس بر اساس اسناد ساختگی و غیرمعتبر ندارد، با این حال، ایران به صورت داوطلبانه و رویکردی همکارانه، تمام اطلاعات لازم، اسناد پشتیبان و دسترسی‌های درخواستی آژانس را ارائه کرده است. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر ضمن تاکید بر اهمیت و ارزش همکاری‌های ارائه شده به آژانس یادآوری می‌نماید که این همکاری‌های سازنده نباید توسط منافع سیاسی کوته‌بینانه تضعیف شود. بر این اساس، آژانس موظف است در پرداختن به چنین موضوعاتی با هدف جلوگیری از تحریف تصویر بزرگتر همکاری بین ایران و آژانس، به شیوه‌ای مجدانه عقلانیت خود را نشان دهد.»


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیراهنی که حرف‌هایتان را می‌شنود
حرکت دسته جمعی ربات‌های میکروسکوپی با امواج صوتی!
مدال نقره و برنز در کوراش بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
عقب‌نشینی ترامپ در سیاست تعرفه‌ای خودرو با مشوق‌های مالی
حمایت السودانی از حل دیپلماتیک اختلافات میان ایران و آمریکا
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: تحریم‌ها واقعی‌اند اما قابل مدیریت
اسامی داوران استقلال و الوحدات اعلام شد
واکنش بقائی به شکنجه شهروند سوئدی
واکنش باشگاه استقلال به تغییر ساعت بازی با فجر سپاسی
انتقال گاز قزاقستان به روسیه متوقف شد
طارمی مقابل بارسلونا بازی خواهد کرد
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی پایان حملات خود به غزه شد
سپاه برای تقویت پیوندهای راهبردی با نیروهای مسلح یمن آماده است
صابر کاظمی به هوش آمد!
حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب
ترامپ خطاب به زلنسکی: یا شروط پوتین را بپذیرید یا نابود شوید
خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی
تکذیب وقوع انفجار در بندر دیر
پیام ویتکاف به اسرائیل: به حماس حمله کنید اما مانع از فروپاشی توافق نشوید
ورزشگاه اختصاصی استقلال در البرز ساخته می‌شود
امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی
کابینه رژیم صهیونیستی ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد
نورنما | یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های دنیا
نتایج اولیه آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد + لینک
زلنسکی: برابر روسیه تسلیم نشوید
مشاور امنیت ملی عراق، فردا با علی لاریجانی دیدار می‌کند
سفر هیات حماس به قاهره برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس
گزینه ایتالیایی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد
آغاز مرحله دوم فروش خودروهای وارداتی +جزییات و لینک سایت
تصویر سند درخواست پناهندگی رئیس‌جمهور سابق اسرائیل به فلسطین
آمار جدید وزارت بهداشت غزه: شهادت 35 نفر از زمان آغاز آتش‌بس
السیسی: مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه است
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن برای حمله به غزه
کمک مالی آمریکا به کلمبیا قطع می‌شود
پزشکیان: هر مقرره‌ای که بر مردم فشار اقتصادی وارد کند، باید سریع اصلاح شود
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
ترامپ: تاسیسات اتمی ایران را بمباران نمی‌کردیم، در غزه آتش‌بس نمی‌‎شد
لیورپول 0-2 منچستریونایتد؛ چهارمین شکست پیاپی قرمزها ثبت شد+ خلاصه بازی
حکم حبس و جریمه سنگین برای وکیل قلابی
غایبان نماینده اردن در بازی بعدی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
X
آگهی تبلیغاتی